H
3
hugoboss24
Użytkownik
panowie a co jezeli sie wyplaca kase do moneybrookers a nie do polskiego banku?
Pisane było prędzej że niestety nie przejdzie.panowie a co jezeli sie wyplaca kase do moneybrookers a nie do polskiego banku?
hmmm.... czyli jak wpłacam przez przelewy24 (Dialcom to firma legalnie działająca w Polsce, a do nich robie przelew) to nic nie znajdą ????Bylo dostawca internetu jest zobowiazany podac dane personalne osoby ktora wchodzi na strony z koncowka com a nie pl jesli takie podejrzenie jest maja prawo zablokowac ci konto bankowe na 72 godziny i sprawdzic czy robiles wplaty lub wyplaty z takich firm ktore nia maja licencji w polsce .
Witam jak sie Tobet ustosunkuje sie do ustawy hazardowej w Polsce? Czy jesli przejdzie ona przez senat i przez Prezydenta i wejdzie w zycie to czy Tobet zablokuje konta wszystkim Polakom i to koniec Tobet na polskim rynku?Panowie... nie łudźmy się. Moneybookers nie pomoże. Mb nas zablokuje bo jeśli nie, to mb będzie mieć problemy. Niektórzy i tak nie uwierzą dopóki nie zobacza po zalogowaniu na np.(bet365.com) komunikatu: Twoje konto jest zawieszone, możesz zmienic dane w profilu i wypłacić środki. Po dalsze informacje skontatuje sie z biurem obsługi klienta" cos tego typu i koniec. Serwery proxy są rozwiązaniem i Ci co pokombinują to puszczą sobie kupon, ale już o w zabawe np. na betfair nie wierze. Opóżnienie bedzie denerwować. Ja jestem gotów opuścić kraj i zrobie to. Nie chcą moich podatków( a płace sporo w Vacie!) to będe je płacił gdzie indziej.
I teraz moje pytanie: czy ustawa moze nie wejsc w zycie nawet po przeglosowaniu jesli Unia Europejska bedzie miala zastrzezenia, bo z tego maila i tak jest w zasadzie ze prawo ue jest nadrzedne od prawa Polski??BETSSON PRZYPOMINA: E-ROZRYWKA JEST W 100% LEGALNA W UEUstawa hazardowa, która weszła w życie z dniem 1 stycznia 2010 roku w Polsce nie wprowadziła żadnych zmian odnośnie gry na Betsson.com z punktu widzenia polskiego Użytkownika.
Usługi świadczone są w rzeczywistości poza granicami Polski i zgodne są z Artykułem 49 traktatu o swobodzie przepływu osób, usług i kapitału na terenie Unii Europejskiej.
Zgodnie z prawem UE, podmiot z innego kraju członkowsiego (Malta) może świadczyć usługi w innym kraju członkowskim (Polska) bez potrzeby posiadania w nim jakiegokolwiek stałego zakładu pracy/filii/przedstawicielstwa.
Przypominamy także, że w Polsce nie ma prawa, na podstawie którego ktokolwiek może mieć wgląd w nasze konto bankowe bez toczącego się postępowania i żadania sądu lub prokuratora.
Również nie istnieje prawo, które zezwala na blokowanie licencjonowanych serwisów zajmujących się e-rozrywką na terenie Uni Europejskiej lub monitorowanie ich Użytkowników.
Warto być doinformowanym i walczyć o swoje swobody obywatelskie!
Przecież ta ustawa obowiązuje już od 1 stycznia 2010 roku. Teraz była nowelizacja dopuszczająca granie u buków internetowych ale z końcówka .pl. Granie u "maltańczyków" jest zakazane i jak mówią nawet UE się nie interesuje tym, poczytaj poprzednie wątki w temacie. UE pewnie uniknie wyjaśnień i będzie obowiązywać nasza ustawa a nie to co obowiązuje w UE. Głupota ludzka nic tylko zrobić tak jak w Afryce, wtedy by sobie odpuścili bo warto walczyć o swoje prawa, przecież jesteśmy w UE prawda ?I teraz moje pytanie: czy ustawa moze nie wejsc w zycie nawet po przeglosowaniu jesli Unia Europejska bedzie miala zastrzezenia, bo z tego maila i tak jest w zasadzie ze prawo ue jest nadrzedne od prawa Polski??