Kolner Haie - Eisbaren Berlin
over 5,5
kurs 1,65
Jak niektórzy wiedzą lub nie - liga niemiecka (DEL) w hokeju na lodzie obfituje w dużą ilość goli. W tym meczu Kolner Haie podejmować będą "miśków" którzy sprawili niespodzianke w ostatniej kolejce wygrywając z Mannheim 6-3 (a to za sprawa 4 bramek które strzelili w 4 kwarcie). Gospodarze póki co rozegrali 2 mecze w których wyniki były bardzo wysokie (wygrana 6-3 na własnej tafli oraz porażka w wyjazdowym meczu z Wolfsburgiem 4-3), goście natomiast rozegrali zaledwie jeden mecz w poprzedniej kolejce z Mannheim gdzie ujrzeliśmy aż 9 bramek. W zeszłym sezonie drużyny te spotykały się w ligowych meczach aż 4-krotnie gdzie aż 3-krotnie ujrzeliśmy wyniki powyżej 5,5 gola (5-3 / 4-2 / 4-2 ) a w jednym meczu padło 5 goli (4-1). Jak widzimy spotkania między tymi drużynami kończyły się wysokimi wynikami. W tym meczu ja osobiście spodziewam się rownież overowego wyniku i mam nadzieje iż forma strzelecka obu drużyn nie zawiedzie mnie.
No i Mannheim ciag dalszy :mrgreen:
Hamburg - Mannheim (0)
typ 2
kurs 1,80
Meczu tego nie można nazwać meczem "na szczycie" bo zarówno Hamburg jak i jedna z moich ulubionych drużyn europejskich - drużyna Mannheim. Aktualnie Hamburg z 2 porażkami na koncie zajmuje przedostatnią lokatę w lidze oraz Mannheim również z 2 porażkami okopuje ostatnie miejsce w lidze. Nikt nie spodziewałby się tak złego początku dla mistrzów tego kraju - drużyny Mannheim. W ostatnim meczu który grali na własnej tafli odnieśli niewątpliwie bolesną porażkę z Eisbaren 6-3. Porażka ta jest o tyle bolesna ponieważ po drugiej tercji nic nie zapowiadało takiej porażki (po dwóch tercjach drużyna Adler prowadziła 3-2 z "miśkami" ). Ten mecz jest dla jednej z drużyn napewno kluczowym meczem. Dla jednej drużyny zwycięstw w tym meczu da "wiatr w żagle", dla przegranej drużyny, brak zwycięstwa pogrąży ją jeszcze bardziej. Historia meczów między tymi zespołami nie jest piorunująca, Mannheim na 12 meczy w Hamurgu wygrał 6 z nich. W zeszłym sezonie Mannheim wygrało z drużyną z Hamburga na własnej tafli 4-1 oraz w wyjazdowym meczu odnieśliz wycięstwo po dogrywce. W tym spotkaniu liczę na przełamanie złej passy aktualego mistrza kraju. W obu zespołach nie ma poważniejszych absencji nie licząc Brandinera w ekipie Hamburga. Wynik tego mecu liczy się po dogrywce i karnych.
ps. (0) <-- oznacza to iz wynik liczy sie z dogrywka + karnymi.