>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Niebezpieczne typy Bezpiecznika

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Witam,
typowaniem zajmuję się już od kilku lat z przerwami. Będę tutaj podawał swoje propozycje - może kogoś zainspiruję. Głównie single/double w NBA, NHL, czasem tenis i piłka nożna.
Pamiętaj, że nie ma pewniaków i korzystaj rozsądnie. Jeśli masz wątpliwości - odpuść.
Dzisiaj za typ dnia uważa się pojedynek R. Nadala i G. Monfilsa.
Typ ode mnie:

G. Monfils (+1.5 Sets)
Kurs: 1,769
Stawka: 100 PLN
EW:76,90✅
Pinnacle

Dlaczego tak? Nie lubię stawiać przeciwko Nadalowi bo to żywa legenda i nieprzewidywalny mistrz. Może przegrywać sety, ale wygrywa całe spotkania.
Myślę, że tutaj Francuz powalczy i ma duże szanse ale wolę ostrożnie postawić hdp na sety.

Kolejny typ dziś:
Malaga - Athletico Madryt
Typ: Athletico Madryt
Kurs: 1,602
EW: 60,20✅
Pinnacle

Tutaj różnica dwóch klas i w walce o mistrzostwo Hiszpanii takie mecze trzeba wygrywać. Kurs spada...

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik

NHL
Spotkanie: St. Louis Blues -Columbus Blue Jackets
Typ: St. Louis Blues (OT Included)
Kurs: 1,49
Stawka 150
EW: 73,50✅
Pinnacle

Blues u siebie, ostatnio grają na fali myślę, że można nawet grać na - hdp po lepszym kursie. Jednak bezpieczniej czysty typ z overtime&#39;em.
NBA
Spotkanie: Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder
Typ: Oklahoma City Thunder
Kurs: 2,13
Stawka: 100
EW: 113✅
Pinnacle

Niebezpieczny to typ. Minnesota ostatnio jest najlepiej atakującą drużyną w NBA i to zdecydowany faworyt. Natomiast Oklahoma po świetnym początku sezonu ostatnio dołuje. Przyczyną tego stanu rzeczy jest niewątpliwie brak rozgrywającego Westbrooka, bez którego gra się nie klei. Drużyna jest nadal świetna w obronie ale bez niego atak jakby się rozsypał, nie ma szybkiego tempa, rzucają mało punktów. Timberwolves natomiast są ostatnio na fali, poza tym u siebie z Thunders już dawno nie przegrali.
Jednak Oklahoma to nadal druga drużyna NBA, z najlepiej punktującym zawodnikiem ligi Kevinem Durantem. W ataku może bez Westbrooka osłabiona, ale w defensywie to wyższa półka niż Timberwolves. Myślę, że po ostatnich dwóch porażkach przyszedł dzień na wygraną. Wczoraj opłaciło się granie przeciw papierowym faworytom, mam nadzieję, że dziś w nocy będzie podobnie.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga
Spotkanie: Sewilla - Getafe
Typ: Sewilla
Stawka: 1,641
EW: 64,1✅
Pinnacle

Kurs trochę podskoczył przed meczem, a Sewilla gra u siebie. Getafe ostatnio pamiętam z blamażu 7-0 z Atletico. Powinni sobie poradzić zwłaszcza, że Marco Marin wraca. Jak przypomnę sobie jego grę w meczach ze Śląskiem Wrocław to z przyjemnością obejrzę to spotkanie. Mam nadzieję, że nie zapomniał jak się gra w piłkę.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Koszykówka , NBA
Spotkanie: Golden State Warriors - Washington Wizards
Typ: Golden State Warriors
Kurs: 1,625
EW: 62,5✅

Pinnacle

Dzisiaj konsekwentnie postawię przeciw Wizards. Po ostatnim beznadziejnym meczu Waszyngtonie nic nie wskazuje na to, aby dziś mogli wyczarować dla siebie korzystny wynik. Raczej sądzę, że mogą dostać srogą lekcje. Bardzo nie podoba mi się statyczna gra Marcina Gortata, który wyraźnie nie ma formy. W ostatnim meczu zagrał najkrócej w sezonie ledwie 22 minuty. Słabo spisał się w walce pod tablicami i na dodatek zanotował 4 straty. W czwartej kwarcie już nie wyszedł na parkiet.
Czarodzieje mają fatalnego w mojej opinii trenera - Randy Wittmana. Wszędzie gdzie pracował dotąd nie miał efektów. Gdy zwolniono go z posady w Cleveland właściciele kurtuazyjnie mówili, że po prostu nie pasuje do stylu gry drużyny. Wittman uważa się za spadkobiercę starej szkoły koszykówki. W wywiadzie stwierdził, że jego zdaniem solidna defensywa pomoże im wygrać więcej spotkań niż ofensywa. Niestety rzeczywistość brutalnie pokazuje, że czarodziejom nie wychodzi ani jedno ani drugie. Zapowiada się trzecia porażka z rzędu.
Warriors natomiast grają bardzo solidnie w tym sezonie, chociaż ostatnio dość szczęśliwie pokonali jednym punktem Atlantę Hawks (101-100), to wcześniej 2 stycznia nie mieli problemu z rozjechaniem ubiegłorocznego mistrza NBA czyli Miami Heat(123-114). Nie przegrali meczu od 7 spotkań i to nie jest przypadek.
Jeśli dzisiaj nie dojdzie do działania układu,masowych kontuzji czy też zachorowań, to forma sportowa i statystki przemawiają za Golden State Warriors. Dla rozczarowanych kursem polecam handicapy - linia została ustalona dość asekuracyjnie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Koszykówka, NBA
Spotkanie: Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves
Typ: Total Points: under 221,5
Kurs: 1,813
EW: 81,3✅

Zastanawiałem się czy nie postawić dziś na 76’ers, jednak analizując ostatnie spotkania obu drużyn oraz ostatnią dobrą dyspozycję zespołu z Filadelfii moją uwagę zwróciły wyniki punktowe. W ostatnim meczu w Minnesocie padło w sumie 205 punktów. Mecz zakończył się wynikiem 106:99 dla Timberwolves.
Tutaj mamy średnie zdobywanych i traconych punktów zarówno w lidze jak i pomiędzy tymi zespołami: http://data.nowgoal.com/nba/analysis.aspx?id=161073.
Ze statystyki wynika, że na ostatnie 15 spotkań tylko raz przekroczony został próg 220 punktów, 9 razy nie padło nawet 200 punktów, 5 razy nie została przekroczona granica 210 punktów.
Ponadto 5 ostatnich meczów Sixers zakończyło się sumarycznym wynikiem poniżej 220 pkt.
Obawy może budzić ofensywna gra Minnesoty tutaj wyniki są wysokie, stąd pewnie taki a nie inny kurs. Wilki dwa ostatnie spotkania zakończyły powyżej 220 punktów, ale to były mecze u siebie z Oklahomą, a wcześniej z Portland czy Clippers.
Uważam, że mecz może okazać bardziej wyrównany niż sugerują niskie kursy na wygraną gości. Sixsersi są obecnie w gazie. Wygrali 4 ostatnie spotkania i to na wyjeździe z Portland czy Denver. Mogą pokusić się o zwycięstwo i rozważam handicap +8 ze wskazaniem na Filadelfię.

Otrzymane punkty reputacji: +1
bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Koszykówka, NBA
Spotkanie: Brooklyn Nets vs Atlanta Hawks
Typ: Atlanta Hawks
Kurs: 2,07
Stawka: 100⛔
EW: 107

Bilans i gra w tym sezonie wyraźnie przemawiają za Atlantą Hawks. Brooklyn wprawdzie ostatnio wygrywał, ale jak zajrzymy w statystyki to mamy obraz kiepskiej drużyny.
Kursy wyraźnie spadają z 2,36 rano i dlatego myślę, że tutaj nie ma przypadku i faworytem jest jednak Atlanta.
Poza tym nieobecności w drużynie Nets - informacja o tym, że nie zagra Deron Williams to spore osłabienie. Po drugiej stronie Paul Millsap spisuje się znakomicie i myślę, że poprowadzi dzisiaj Atlantę do zwycięstwa.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Koszykówka, NBA
Chicago Bulls - Phoenix Suns
Typ: Phoenix Suns (ML)
Kurs: 1,925
Stawka:100⛔
EW: 92,50

Gorące ostatnimi czasy słońca dzisiaj zagrają w zamarzniętym Chicago, gdzie dziś temperatura utrzymuje się w okolicach -20 C*.
Kibicuję w tym sezonie Phoenix, Jeff Hornacek poukładał drużynę i z outsidera poprzedniego sezonu mamy drużynę na play-offy. Uhonorowano go nagrodą trenera miesiąca.
Tak jak konsekwentnie stawiam przeciw Wizards, tak chętnie obstawiam Suns.

NHL
Boston Bruins - Anaheim Ducks
Typ: Anaheim Ducks OT included
Kurs: 1,769
EW: 76,90✅

Kaczki to wg mnie najmocniejszy zespół tego sezonu i kurs wydaje mi się bardzo atrakcyjny jak na faworyta. Chociaż wczoraj faworyzowane Colorado Avalanche zawiodło u siebie to myślę, że Anaheim nie powinno rozczarować.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Postanowiłem jeszcze zaszaleć tej nocy i pod wpływem przeczytanych na forum opinii i typów stawiam kolejne dwa bety na NHL:
St. Louis Blues - Edmonton Oilers
Typ: St. Louis Blues OT included
Kurs: 1,555
Stawka: 730,05
EW: 405,18✅

Pazerność mnie podkusiła, zobaczymy co z tego będzie. Oilers to chyba najgorszy team w tym sezonie NHL, a Blues chyba obok Kaczorów najlepszy. I nie mogę tego przegapić!
Minnesota Wild - Los Angeles Kings
Typ: Los Angeles Kings OT included
Kurs: 1,512
Stawka:⛔
EW: 51,20
Porażka po karnych.

Otrzymane punkty reputacji: +3
bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
W oczekiwaniu na kursy NBA/NHL:

Snooker
Joe Perry - Judd Trump
Typ: Judd Trump
Kurs: 1,561
Stawka: 200⛔
EW: 112.20

Ostrzegam! Nie znam się na snookerze, ale Trump to raczej czołówka a Perry snookerzysta. Wujek Google powiedział mi, że Judd to najmłodszy zdobywca breaka maksymalnego w oficjalnych zawodach. To chyba coś znaczy? ???? Jeśli typ nie wejdzie to odpuszczam snooker.
Sprawdziłem typy forumowych ekspertów i widzę, że jeden z nich też stawia na Trumpa tylko po dużo gorszym kursie.
Efekt - strata. Nauczka - odpuszczam dyscyplinę, o której nie mam bladego pojęcia.

Portugal - Liga de Honra
Beira Mar@Sporting Lizbona B
Typ: Sporting Lizbona B
Kurs: 1,408
Stawka: 1112,13
EW:453,75✅

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik

NBA
Spotkanie: Toronto Raptors - Detroit Pistons
Typ: Toronto Raptors
Kurs: 1,42
Stawka: 200
EW: 84✅

Dinozaury przegrały osatnie dwa spotkania, ale z solidnymi drużynami i honorowym stylu. W końcu przegrać na wyjeździe z mocną w tym sezonie Indianą Pacers 7 punktami, czy z ubiegłorocznym mistrzem NBA Miami Heat 5 pkt. ujmy nie przynosi. Świadczy to raczej o sile drużyny, zwłaszcza, że przed wspomnianymi porażkami Raptors mieli serię zwycięstw.
Tym razem przeciwnik z innej półki, słabo osatnio spisujące się Detroit (czarna seria bowiem notują 6 porażek na 7 spotkań). Pistons fatalnie spisuje się zwłaszcza w defensywie - tracą średnio 102 w meczu. W porównaniu z Miami czy Indianą z którymi ostatnio grało Toronto to zupełnie inna liga (oczywiście niższa). Nie lepiej wygląda napad tłoków, gdzie nieskuteczność rzutów razi jak na drużynę najlepszej ligi świata
Raptors zagrają u siebie po powrocie z wyjazdów, będą mieli motywację aby dobrze zaprezentować się własnej publiczności.
Gospodarze problemów z punktowaniem nie mają - Demar DeRozan w ostatnich 5 spotkaniach rzucał średnio 25 pkt.
Obie drużyny będą starały się przełamać passę, ale forma sportowa i statystyczna dzisiaj przemawia za Raptors.
Dla rozczarowanych kursem, skłonnych zaryzykować polecam handicap -5.

NHL
Colorado Avalanche - Ottawa Senators
Typ: Colorado Av. OT included (dogrywka i karne wliczone)
Kurs: 1,80
EW: 80✅

Trafione typy: 12/16
Suma stawek: 3392,18
Wygrane: 1631,33
Przegrane: -500
Zysk: 1131,33
Yield: 33,35%

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
NHL
Spotkanie: Phoenix Coyotes - Minnesota Wild
Typ: Phoenix Coyotes (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Kurs: 1,63
Stawka: 200⛔
EW: 126

Dla mnie to dziś typ dnia w NHL. Kojotom zwycięstwo jest bardzo potrzebne w walce o play-offy. W osatnim meczu udowodnili, że potrafią strzelać - gromiąc Calgary Flames 6:0. Lauri Korpikoski , Mikkel Boedker i Shane Doan poprowadzili Phoenix do blowoutu z płomieniami. Nie znaczy to, że grali w tym meczu bezbłędnie, ale po wczesniejszych porażkach z Jackets czy Flyers widać było dużą poprawę gry defensywie - we wczesniejszych meczach zbyt często otrzymywali kary, ostatnio jednak w tym aspekcie jest duża poprawa.
Wilds wprawdzie notują 3 zwycięstwa z rzędu, jednak ostatnia wygrana z Kings była bardziej zasługą nieskuteczności graczy z Los Angeles, którzy dominowali w meczu.
Poza tym w Minnesocie szpital: Zach Parise, Mikko Koivu, Marco Scandella i Jared Spurgeon cierpią na urazy. Pod znakiem zapytania stoi występ Niklasa Backstroma i Josha Hardinga. W Phoenix poza składem pozostaje Zbynek Michalek, do gry natomiast wraca Oliver Ekman-Larsson.
Uważam, że wobec kłopotów z kontuzjami w Minnesocie, dobrej ostatnio dyspozycji Kojotów i atutu własnego boiska to gospodarze siegną po zwycięstwo.

NHL
Carolina Hurricanes@Toronto Maple Leafs
Typ: Toronto Maple Leafs
Kurs: 2,11
EW: 111

Ostatnie spotkanie pomiędzy tymi drużynami zakończyło się sukcesem Toronto (5-2). Co ciekawe od tamtej porażki Carolina jest niepokonana (seria 4 zwycięstw). Jednak każda seria się kończy i dzisiaj stawiam na Liście z Kanady.
Huragany bedą musiały sobie radzić bez swojego strzelca i kapitana Erica Staala, który nabawił się kontuzji. Carolina pozostaje też bez swojego pierwszego bramkarza Cama Warda.
Natomiast do bramki Leafs powraca James Reimer. Jego zastępca Jonathan Bernier nie spisywał się najlepiej i przyczynił się do ostatnich porażek zespołu. Drużyna grała zbyt pasywnie i asekuracyjnie, jakby obawiając się kontr.
Trener Leafs Randy Carlyle ma jednak zawodników, którzy bedą potrafili narzucić Huraganom szybkie tempo takich jak choćby Tyler Bozak czy Phil Kessel. Pierwszy z nich w ostatnim meczu z Caroline zaliczył trzy asysty (co było jego rekordem w karierze), zaś Kessel dwa razy trafił do bramki Huraganów.
Toronto po dwóch porażkach z drużynami Nowego Jorku dzisiaj moim zdaniem ma dzisiaj duże szanse na przełamanie, z pewnością wieksze niż sugeruje wysoki kurs.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Piłka nożna, Australia
Perth Glory - Melbourne Heart
Typ: Perth Glory
Kurs: 2,15
EW: 115✅

PBA Philipinian Cup
Petron Blaze Boosters - Globalport Batang Pier
Typ: Petron Blaze Boosters
Kurs: 1,44
Stawka: 300
EW: 132
✅

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Spotkanie: Miami Heat – Brooklyn Nets
Typ: Miami Heat -4,5
Kurs: 1,79
EW: 79

Mistrzom NBA wyraźnie drużyna Brooklynu nie leży. Ostatnie trzy spotkania zakończyły się porażką dla ekipy z Florydy. Jednak Nets pod wodzą Jasona Kidda od początku tego sezonu wyraźnie zawodzą.
W meczu z Miami zabraknie Brooka Lopeza (nie zagra w tym sezonie) i Derona Williamsa (kłopoty z kostką). W ostatnim spotkaniu obu drużyn to własnie Ci dwaj znacząco przyczynili się do skromnego zwycięstwa (101:100). Wtedy to Brooklyn przerwał serię 13 zwycięstwo Miami.
Trzeba powiedzieć, że styczeń Nets zaczęli z przytupem wygrywając 4 mecze z rzędu z solidnymi drużynami (między innymi Golden State czy Oklahoma), ale dzisiejszy przeciwnik jest już bardziej wymagający, w dodatku rozdrażniony po ostatniej porażce z Nowym Jorkiem. Dużo wskazuje na to, że dzisiejszej nocy przerwą serie sukcesów gospodarzy. Kurs stosunkowo wysoki jak na pojedynek mistrza z drużyną o kiepskim bilansie, zapewne ze względu na właśnie ostatnią dobrą postawę Nets.
Nie wyobrażam sobie, żeby Miami poraz kolejny przegrało z Brooklynem, w dodatku przegrało kolejny mecz w lidze z rzędu. Czwartkowe spotkanie z Knicks to wg mnie wypadek przy pracy, a dzisiaj czas na przełamanie. Heats to drużyna o większym potencjale sportowym z niezwykłym koszykarzem jakim jest LeBron James.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - USA, NHL
Spotkanie: Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers
Typ: Chicago Blackhawks -1 OT
Kurs: 1,55
EW: 165✅

Chicago wczoraj Montrealu nie zdobyło i nie przełamało passy. Mistrzowie polegli w Kanadzie po drogrywce. Okazja do przełamania jest dzisiaj. Blackhawks wracają na swoje śmieci do United Center w Chicago, aby podjąć drużynę sportowo słabszą, zajmującą ostatnie miejsce w tabeli całego zachodu. Wprawdzie ostatnio Nafciarze z Edmonton zaskoczyli pokonując Pingwiny z Pittsburga, jednak było to zwycięstwo wyszarpane po karnych.
O ile wczoraj porażka w Kanadzie nie była sensacją, bo przecież Canadiens to drużyna solidna, a u siebie w Montrealu dla Blackhawks niepokonana od 10 lat, to dzisiaj porażka z Edmonton byłaby kompromitacją dla gospodarzy.
W tym sezonie zespoły zmierzyły się dwukrotnie, oba spotkania zakończyły się zwycięstwem Blackhawks (5:1, 5:4). Tak jak Chicago nie potrafi przełamać Montrealu tak uważam, że dzisiaj goście z Edmonton nie mają większych szans na przełamanie gospodarzy nawet w słabszej dyspozycji.
Drużyna z Chicago potrafi się szybko przegrupować po porażce i udowodnić swoją wartość.
Edmonton ma najgorszą defensywę w lidze i tutaj zastanawiam się czy nie postawić na over 5,5 bowiem dzisiaj rozdrażnieni ostatnimi porażkami mistrzowie mogą sobie postrzelać. Obie drużyny mają średnią ponad 6 bramek na mecz.
W Blackhawks istotnych absencji brak, natomiast w Oilers kontuzjowani są Larsen i Potter.
Propunuję mały handicap, jedna bramka powinna być minimalnym wymiarem kary dla gości. Dla niezdecydowanych oczywiście polecam czystą jedynkę po niższym kursie (ok. 1,37).

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
ATP AO
M. Baghdatis - D. Istomin
Typ: D. Istomin
1,645
EW: 64,50
✅

Faworytem forum jest B. z Cypru, postawię jednak na Uzbeka. Jest w dobrej formie, ostatnio pokonał dużo wyżej notowanego Cilica.

Edit: 3:0, łatwo poszło:)

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
ATP AO
Gojowczyk - Hanescu
Typ: Gojowczyk
Kurs: 1,47
EW: 141

Niemiec odnosi życiowe sukcesy ostatnio i najbardziej mnie przekonuje swoją grą ze wszystkich dzisiejszych faworytów, żeby zaryzkować 300.

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Premier League
Chelsea - Everton
Typ: Chelsea
Kurs: 1,595
EW: 178,50
✅
Bundesliga
Borussia Dortmund - Hamburger SV
Typ: Borussia Dortmund 1 Połowa -0.5 @1,77
Stawka: 300⛔
EW: 231

Na Chelsea kurs atrakcyjny, chociaż nie zdziwi mnie remis, ale do tej pory The Blues dają zarobić u siebie.
Dortmund mam nadzieję, że się ogarnie i zaatakuje mocniej od początku i dzisiejszy przeciwnik nie tylko z nazwy będzie fast foodem dla żółto-czarnych. Hamburger bez swojego kapitana Van der Vaarta (kontuzja), ze składu wypadł też Ivo Ilicevic. Do tego przedostatnie miejsce w tabeli, zwolniony przed tygodniem szkoleniowiec i totalny bajzel w drużynie. Wątpię czy nawet tak doświadczony trener jak Mirko Slomka jest w stanie tutaj w kilka dni coś zdziałać.

Trafione typy: 17/26
Suma stawek: 5492,18
Wygrane: 2286,33
Przegrane: -1500
Zysk: 786,33
Yield: 14,31%

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
World Open - Snooker
Judd Trump - John Higgins
Typ: John Higgins
Kurs: 2,01
EW: 303✅

Po wczorajszym spotkaniu Trumpa ze Stevensem konkluzja jest jedna: Judda Trumpa nie powinno być już w turnieju. Komentatorzy wielokrotnie powtarzali niski poziom spotkania i słabą grę Judda. Dla mnie faworytem spotkania jest John Higgins, który wczoraj zaprezentował się o niebo lepiej.

Do góry Bottom