Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Championship
Spotkanie: Millwall - Reading
Typ: Reading
Kurs: 2.50
Bukmacher: WilliamHill
Analiza: Już jutro o godzinie 16:00 rozpocznie się na The Den mecz pomiędzy miejscowym Millwall, a zespołem Reading. Poniżej przedstawię parę argumentów, które pomogły mi w wytypowaniu zespołu gości na zwycięzców jutrzejszego spotkania. Przede wszystkim przemówiła za tym fenomenalna seria zwycięstw zespołu Reading, sięgająca już 5 meczy. Jak na warunki
Championship oraz dość częste spotkania, jest to bardzo dobra passa. Na ogromny + przemawia także to, że w ostatnich 5 spotkaniach ekipa Briana McDermotta, uwaga, nie straciła ani jednej bramki, strzelając ich 7. Kolejnym atutem zespołu Reading może być brak Liama Trottera w zespole Lwów. Zawodnik po wyjazdowym zwycięstwie 3:1 z ekipą Burnley w zeszłą sobotę narzekał na uraz uda. Jego występ w jutrzejszym meczu jest niepewny. Nie zabraknie natomiast najlepszego strzelca Millwall i jednego z najskuteczniejszych snajperów
Championship - Dariusa Hendersona. Nie wydaje mi się natomiast, by bez Trottera wiele zdziałał. Tych dwóch graczy to motor napędowy ekipy Lwów. W drużynie gospodarzy nie zagra również Alan Dunne. Niepewny jest występ Jacka Smitha, Ryana Masona i Hameura Bouazzy. Zespół gości jutro również z osłabieniem, lecz tylko jednym. Do składu powrócił Shaun Cummings, a także wracający z międzynarodowych potyczek Kaspars Gorkss i Jem Karacan. Cele obu zespołów są bardzo zróżnicowane. Dla jednych i drugich natomiast walka będzie toczyła się do ostatniej kolejki. Jedni będą walczyć o utrzymanie na zapleczu
Premier League, natomiast drudzy o awans do jednej z lepszych lig na świecie. Zwycięstwo jutrzejszych gości nad ekipą Boro tydzień temu nie było dziełem przypadku, więc myślę, że jutro podtrzymają nie tylko passę meczów bez straconej bramki, ale także pewnie wygrają. Poniżej ostatnie 5 spotkań pomiędzy dwoma zespołami:
06/08/11 Reading - Millwall 2:2
22/02/11 Reading - Millwall 2:1
14/09/10 Millwall - Reading 0:0
26/07/10 Reading - Millwall 1:0
17/12/05 Millwall - Reading 0:2
Widzimy, choć to dość przeszłe statystyki, że z 5 ostatnich, bezpośrednich spotkań, ekipa z Londynu ani razu nie zaliczyła kompletu punktów, przegrywając 3 spotkania. Jeśli chodzi o obecną formę, zespół Millwall gra w kratkę, choć w poprzednim tygodniu wygrali z wyżej notowanym Burnley. Według mnie był to jednorazowy wyskok i zespół Reading jutro pewnie pokona niżej notowany zespół Millwall.
typ z Typera - 03.03