>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nie chcesz przegrać ? Nie zaglądaj tu !

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna - Polska - Ekstraklasa
Spotkanie:
Vive Targi Kielce - Wisła Płock
Typ:
handicap Wisła Płock +6.5 ✅
Kurs:
1.85
Bukmacher:
Tobet

Wynik: 26:22 ✅
Poprzednie typy znikają w niepamięć. Od teraz na wszystkie typy będę stawiał płaskie stawki - 10zł. Czasami może wpadnie jakaś taśma za drobniejsze. Pod koniec miesiąca zobaczymy co wymęczyłem z pojedynczych typów na dzień, które startują również w Typerze. Wkrótce kolejny singiel.
TYP 01.03 - ✅ 8,50

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Chorwacja - 1.HNL
Spotkanie: NK Inter Zaprešić - Slaven Belupo
Typ: Slaven Belupo ✅
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bwin

Analiza: W piątek o godzinie 17:00 ruszy 20. kolejka 1.HNL, czyli chorwackiej Ekstraklasy. Slaven Belupo zawita do Zaprešić, aby podjąć walkę z miejscowym Interem. Oba zespoły wezmą ten mecz jak najbardziej poważnie. Goście mają w zasięgu ręki miejsca premiujące kwalifikacje do Ligi Europejskiej, natomiast Inter mimo 6pkt. przewagi nad miejscem spadkowym na pewno będzie chciał powiększyć swój dorobek punktowy. Zacznijmy od tego, że Inter od sezonu 2006/07 czyli awansu z 2.HNL nie potrafi znaleźć swojego snajpera, który zdobywałby kilkanaście bramek na sezon. W sezonie awansu był to Bernard Gulić, który z dorobkiem 22 bramek wiódł prym w drużynie Interu. Jednak 1.HNL okazała się zbyt mocna, zarówno dla niego jak i całego zespołu gospodarzy. W kolejnych sezonach najlepszy snajper Zaprešić, który odegrał znaczącą rolę w awansie zdobył najwięcej... 6 bramek. Gospodarze mający w swoim składzie kilku graczy z młodzieżowej kadry narodowej na pewno nie odpuszczą tego spotkania, choć brakuje im doświadczenia. Zespół z Belupo zawita do Zaprešić bez kontuzjowanego Tomislava Bušića, czołowego snajpera, lecz myślę, że spokojnie zastąpią go Leon Benko wraz z młodym Dejanem Glavicą. Jeśli chodzi o formę zespołu Interu, nie jest ona jakaś powalająca na kolana. Od 3 meczów ich zawodnicy nie potrafią zdobyć bramki, a aż w 4 z ostatnich 5 spotkań musieli schodzić z boiska pokonani. Oba zespoły niezbyt dobrze zaczęły rundę wiosenną. Gospodarze ulegli na wyjeździe Sibenikowi 0:2, natomiast goście doznali dosyć zaskakującej porażki z Cibalią u siebie 0:1. Slaven nie mogąc pozwolić sobie w dzisiejszym meczu na stratę punktów musi zrobić wszystko co w ich mocy, aby wywieźć do Belupo komplet punktów. Oto historia meczów obu zespołów:

19/08/11 Slaven Belupo - NK Inter Zaprešić 3:2
27/11/10 Slaven Belupo - NK Inter Zaprešić 0:0
30/07/10 NK Inter Zaprešić - Slaven Belupo 0:1
23/04/10 NK Inter Zaprešić - Slaven Belupo 2:0
23/10/09 Slaven Belupo - NK Inter Zaprešić 5:2

Widać, że ich pojedynki to dość stare dzieje, ale widać również, że Slaven potrafi wygrać z jutrzejszymi gospodarzami. Stawiam na gości.
Kolejny typ z Typera - 02.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Championship
Spotkanie: Millwall - Reading
Typ: Reading ✅
Kurs: 2.50
Bukmacher: WilliamHill

Analiza: Już jutro o godzinie 16:00 rozpocznie się na The Den mecz pomiędzy miejscowym Millwall, a zespołem Reading. Poniżej przedstawię parę argumentów, które pomogły mi w wytypowaniu zespołu gości na zwycięzców jutrzejszego spotkania. Przede wszystkim przemówiła za tym fenomenalna seria zwycięstw zespołu Reading, sięgająca już 5 meczy. Jak na warunki Championship oraz dość częste spotkania, jest to bardzo dobra passa. Na ogromny + przemawia także to, że w ostatnich 5 spotkaniach ekipa Briana McDermotta, uwaga, nie straciła ani jednej bramki, strzelając ich 7. Kolejnym atutem zespołu Reading może być brak Liama Trottera w zespole Lwów. Zawodnik po wyjazdowym zwycięstwie 3:1 z ekipą Burnley w zeszłą sobotę narzekał na uraz uda. Jego występ w jutrzejszym meczu jest niepewny. Nie zabraknie natomiast najlepszego strzelca Millwall i jednego z najskuteczniejszych snajperów Championship - Dariusa Hendersona. Nie wydaje mi się natomiast, by bez Trottera wiele zdziałał. Tych dwóch graczy to motor napędowy ekipy Lwów. W drużynie gospodarzy nie zagra również Alan Dunne. Niepewny jest występ Jacka Smitha, Ryana Masona i Hameura Bouazzy. Zespół gości jutro również z osłabieniem, lecz tylko jednym. Do składu powrócił Shaun Cummings, a także wracający z międzynarodowych potyczek Kaspars Gorkss i Jem Karacan. Cele obu zespołów są bardzo zróżnicowane. Dla jednych i drugich natomiast walka będzie toczyła się do ostatniej kolejki. Jedni będą walczyć o utrzymanie na zapleczu Premier League, natomiast drudzy o awans do jednej z lepszych lig na świecie. Zwycięstwo jutrzejszych gości nad ekipą Boro tydzień temu nie było dziełem przypadku, więc myślę, że jutro podtrzymają nie tylko passę meczów bez straconej bramki, ale także pewnie wygrają. Poniżej ostatnie 5 spotkań pomiędzy dwoma zespołami:

06/08/11 Reading - Millwall 2:2
22/02/11 Reading - Millwall 2:1
14/09/10 Millwall - Reading 0:0
26/07/10 Reading - Millwall 1:0
17/12/05 Millwall - Reading 0:2

Widzimy, choć to dość przeszłe statystyki, że z 5 ostatnich, bezpośrednich spotkań, ekipa z Londynu ani razu nie zaliczyła kompletu punktów, przegrywając 3 spotkania. Jeśli chodzi o obecną formę, zespół Millwall gra w kratkę, choć w poprzednim tygodniu wygrali z wyżej notowanym Burnley. Według mnie był to jednorazowy wyskok i zespół Reading jutro pewnie pokona niżej notowany zespół Millwall.
typ z Typera - 03.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska - Ekstraklasa
Spotkanie: Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów
Typ: Ruch Chorzów
Kurs: 3.05
Bukmacher: bet-at-home
Analiza: Już jutro Ruch Chorzów zawita niemalże na drugi koniec Polski - do Białegostoku, by kolejny raz powalczyć o punkty z tamtejsza Jagiellonią. Mecz rozpocznie się o godzinie 17:00. Zawodnicy Ruchu udali się na to spotkanie dzisiaj rano pociągiem. Jak twierdzi Waldemar Fornalik: &quot;Zważywszy na warunki na trasie, na pogodę, to podróż koleją jest dużo szybsza – zajmie nam tylko sześć godzin - i dużo bardziej komfortowa, niż jazda autokarem na drugi koniec Polski&quot; i dodaje: &quot;Jedziemy zagrać tam dobre spotkanie i podtrzymać dobrą passę&quot;. Ruch rozpoczął rundę wiosenną bardzo dobrze, najpierw remisując na wyjeździe ze Śląskiem, tydzień później u siebie pewnie pokonując Lech Poznań 3:0. Niestety tego samego nie można powiedzieć o podopiecznych Tomasza Hajto, którzy na inaugurację rundy wiosennej przegrali w Kielcach z Koroną (0:2), a w ubiegły tydzień jedynie zremisowali bezbramkowo ze znajdującą się w strefie spadkowej Cracovią. Historia historią. Ruch nie potrafi wywieźć choćby punktu ze Słonecznej 1 od 3 meczy. To mnie jednak nie zdołało przestraszyć przed tym typem. W szeregach Białostoczan w jutrzejszym spotkaniu zabraknie ich motoru napędowego - Nikiego Dzalamidze - który musi &quot;odpocząć&quot; po zebraniu 4 żółtych kartek. Po stronie przyjezdnych zawieszony przez komisję na 2 spotkania został Gabor Straka za swoje niezbyt stosowne zachowanie w meczu z Lechem (oplucie Dimitrije Injaca). Pod znakiem zapytania stoi również występ Marcina Malinowskiego. Nie będę podawał żadnych historii gier tych zespołów, ponieważ nie wydaję mi się, żeby to miało udowodnić wyższość Ruchu. Nie wydaję mi się również by Rasiak i Frankowski byli taką siłą jak Jankowski, Piech, Abbott i Zieńczuk. Ciekawi mnie tylko występ nowego nabytku Ruchu - Andrzeja Niedzielana. Rywalizację w linii ataku ma bardzo wielką, ponieważ i Jankowski, i Piech i Abbott są w tym sezonie w bardzo dobrej dyspozycji. Poniżej przedstawię przewidywane składy na jutrzejsze spotkanie:
Jagiellonia Białystok: Grzegorz Sandomierski - Alexis Norambuena, Thiago Cionek, Luka Gusić, Paweł Nowotka - Tomasz Kupisz, Tomasz Bandrowski, Łukasz Tymiński, Maciej Makuszewski - Tomasz Frankowski, Grzegorz Rasiak

Ruch Chorzów: Michal Peškovič - Željko Đokić, Rafał Grodzicki, Piotr Stawarczyk, Łukasz Burliga - Marek Zieńczuk, Marek Szyndrowski, Paweł Lisowski, Łukasz Janoszka - Maciej Jankowski, Arkadiusz Piech

Wydaję mi się, że po wyrównanym meczu zwycięży zespół Ruchu.

typ z Typera - 04.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Turcja - Super Liga
Spotkanie: Sivasspor - Galatasaray
Typ: over 2.5
Kurs: 1.89
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Typ ten wybrałem z racji ubogiej jutrzejszej oferty. Nie przekonywał mnie on, po własnych analizach, ale po znalezieniu jednej na forum, przekonałem się do tego typu. Jutrzejsze spotkanie rozpoczyna się o godzinie 19:00. Bardzo silny ofensywnie Sivasspor podejmuje tracący najmniej bramek w lidze Galatasaray. Goście to obecny lider tureckiej Super Ligi. Statystycznie gospodarze zajmują 4 miejsce pod względem ilości bramek zdobytych na mecz (1.79). Przewodzi w tej klasyfikacji, nie kto inny jak Galatasaray Stambuł, z blisko 2 bramkami na mecz (dokładnie 1.93). Jak każda drużyna, jutrzejsi gospodarze skupiający swoją moc w środku pola, będą chcieli urwać punkty liderowi. Szybkie skrzydła i doskonała linia pomocy to to, czego zazdrości im wiele klubów tureckiej ekstraklasy. Swoją siłę ofensywną pokazali choćby w dwóch ostatnich spotkaniach. Najpierw jadąc na trudny teren do Stambułu, by tam przegrać z dobrze dysponowanym u siebie Fenerbahce 4:2, a następnie na nie łatwiejsze spotkanie z Genclerbirligi, gdzie mimo tego, że zdobyli 3 bramki jedynie zremisowali całe spotkanie. Tak mogłoby się wydawać, ale trzecią bramkę, zdobyli podczas gry 9 na 11 w doliczonym czasie spotkania. To pokazuje jaką formacją ofensywną dysponuje Sivasspor z Kamilem Grosickim, który odgrywa w niej ogromną rolę. Niestety, gdyby liczyły się tylko bramki strzelone, byłoby zbyt kolorowo. Co prawda, zdobyli ich 5, ale stracili aż 7! 12 bramek w 2 spotkaniach, podczas gdy liczba bramek zdobytych w meczach Galaty w dwóch ostatnich spotkaniach wynosi 10, co daje nam łączną liczbę 22 bramek w 4 meczach tych drużyn. Liczba imponująca, pokazująca jak ofensywny futbol pokazują nam czołowe zespoły Super Ligi. O gościach wiele mówić chyba nie trzeba. Każdy wie jaką marką jest Galatasaray. Ten sezon w 100% należy do nich, przynajmniej jeśli chodzi o ligę. Bardzo ofensywny zespół z bardzo dobrą defensywą (tracącą najmniej bramek w lidze) z zawodnikami takimi jak Eboue, Ujfalusi, Melo, Barros czy Elmander, który uratował 3 punkty w wygranym przez Galate tydzień temu derbowym spotkaniu z Besiktasem na pewno chciałby powiększyć do 9pkt przewagę nad kolejnym zespołem z największego miasta Turcji - Fenerbahce. Oba zespoły wystąpią bez większych absencji. Nie sądzę, by brak pojedynczych graczy mógł skutkować brakiem goli. Przewiduję dobre spotkanie z napierającym Galatasaray a czekającym na kontry Sivassporem. Co do rozstrzygnięcia meczy, wydaję mi się, że zespół ze Stambułu zniszczy rywali, nie dając im szans dojścia do głosu.
typ z Typera - 05.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Zaczynam granie na Bwin.
Telstar - Willem II | x2 @ 1.22
1860 Monachium - St. Pauli | over 1.5 @ 1.22
Dundee - Inverness | 1DNB @ 1.25
AKO: 1.86
STAWKA: 10zł
EW: 18.60zł

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Szkocja - 2 liga
Spotkanie: Livingston - Ayr United
Typ: Ayr United
Kurs: 4.63
Analiza: Już jutro o godzinie 20:45 zawodnicy Ayr United zawitają do Livingston, aby rozegrać zaległą 17 kolejkę szkockiej 2 ligi piłkarskiej. Cóż można powiedzieć o tym spotkaniu? Wydaję mi się, że kursy na Ayr dość zawyżone. Nic nie wskazuje na to, że jadą tam na pożarcie. Wręcz przeciwnie, sądzę, iż jutro zagrają jak równy z równym, a może i w roli cichego faworyta. Przyglądając się statystykom, możemy dostrzec bardzo ciekawą kwestię. Mianowicie, to jutrzejsi gospodarze przeżywają obecnie kryzys, natomiast goście nabrali wiatru w żagle. W ostatniej kolejce zespół Livingston niefortunnie uległ u siebie Dundee 2:3 i żeby było ciekawiej tydzień wcześniej na wyjeździe przegrał z... Ayr. Wtedy drużyna z hrabstwa South Ayrshire mimo tego, że grała u siebie, również była stawiana w roli outsidera. Mecz zakończył się rezultatem 3:1. Następnie Ayr czekało trudne spotkanie z liderem ligi - zespołem Ross County. Niestety nie udało się urwać choćby punkty, lecz myślę, że porażka 2:3 z tak silnym zespołem jakim jest Ross County nie przyniosła blamażu zespołowi Briana Reida. Tydzień temu Ayr zmierzył się u siebie z wiceliderem ligi, niespodziewanie lub dla niektórych spodziewanie odnosząc minimalne zwycięstwo 1:0. Można powiedzieć, że ekipy, które jutro się zmierzą rywalizują między sobą o utrzymanie. Drużyna Livingston po 25 kolejkach zgromadziła 32pkt, natomiast Ayr zdobył 5 oczek mniej, obecnie przebywając w strefie barażowej o utrzymanie. W jutrzejszym spotkaniu goście na pewno nie dadzą się zagonić na własną połowę i będą chcieli wywalczyć choćby punkt, ale mogę wejść w ciemno, że jadą tam po zwycięstwo. Nie chcieliby na pewno zakończyć swojej dobrej formy na terenie Livingston, skoro wygrali w poprzednim tygodniu z wiceliderem czy dość niedawno podjęli walkę z liderem. Boisko gospodarzy nie jest jakąś twierdzą nie do zdobycia co pokazali ich jutrzejsi rywale, którzy już dwukrotnie w tym roku wywieźli komplet punktów z Braidwood Motor Company Stadium. 2 punkty w dwóch spotkaniach wywiozła stamtąd również ostatnia ekipa ligi - Queen of the South - remisując dwukrotnie w stosunku 2:2. Goście mają zamiar jak najszybciej wydostać się z miejsca spadkowego. Nie wydaję mi się, by mecz był obfity w bramki, dlatego stawiam na najniższy wymiar kary dla Livingston - 1:0 dla przyjezdnych.
typ z Typera - 06.03
Gram również:
Livingston - Ayr United | x2 @ 1.95
EW: 19.50

Otrzymane punkty reputacji: +4
miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Polska - Play-off Finał
Spotkanie: Ciarko Sanok - Cracovia Kraków
Typ: 2
Kurs: 3.60
Analiza: Już jutro o godzinie 20:00 rozpocznie się pierwsza bitwa o tytuł hokejowego Mistrza Polski 2011/2012. Comarch Cracovia Kraków pojedzie do Sanoka, by tam podjąć miejscowy Ciarko. Oba zespoły powinny być wypoczęte po niespełna dwutygodniowej przerwie. Nie ma się co oszukiwać, są to dwa zespoły, które znalazły się w odpowiednim czasie i w odpowiednim miejscu - w finale. Gospodarze po niemrawym początku sezonu, z każdym meczem łapali wiatru w żagle, aż w końcu skończyli sezon zasadniczy na pierwszym miejscu. W półfinale zmierzyli się z JKH Jastrzębie, które gładko pokonali w stosunku 4:0. Cracovia natomiast rozpoczęła sezon grając w przysłowiową kratkę. Nie przegrywali natomiast z zespołami, które teraz walczą w play-outach. Były to porażki z zespołami czuba tabeli: Tychami, Sanokiem czy Jastrzębiem. Potem zaczynali wreszcie łapać kontakt ze ścisłą czołówką i zakończyli sezon zasadniczy na pozycji wicelidera. Kwestią, która najbardziej zniechęca mnie do tego typu jest wgląd do meczów Cracovii w Sanoku. W tym sezonie podopiecznym Rudolfa Rohacka nie udało się wygrać wyjazdowego pojedynku z Ciarko. Kiedy może to nastąpić jak nie teraz ? Ogromnym atutem jest powracający do zespołu Pasów po półrocznej grze za granicą David Kostuch. Jest to gracz, który może zrobić różnicę, a w parze z Laszkiewiczem, Słaboniem czy Sarnikiem mogą rozstrzygać losy meczów. Dużym plusem jest również to, że Sanoczanie o tym zawodniku wiedzą niezbyt wiele. Nie rozegrał ani jednego meczu w sezonie zasadniczym, a teraz po prostu nie mieli jak go zobaczyć. Co do tej trójki - razem zdobyli równiutkie 200 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej, co pokazuje kim są w szeregach krakowian. Jest to trzon tej ekipy, a dodając do nich zawodników takich jak Immonen, Chmielewski czy strzegący bramki Radziszewski można otrzymać mieszankę wybuchową. Kolejnym atutem przejezdnych jest z pewnością ich trener - Rudolf Rohacek. To niesamowita osoba, klucz do dobrego przygotowania zarówno fizycznego jak i taktycznego. Niezbyt dobrą wiadomością jest to, że bilans Cracovii jeśli chodzi o mecze bezpośrednie z Sanokiem wynosi 1-6 na ich niekorzyść, natomiast dobrą wiadomością wydaje być się to, że jeden jedyny raz, wygrali równy miesiąc temu. Było to ostatnie spotkanie między tymi zespołami. Może właśnie wtedy trener Rohacek wreszcie znalazł sposób na Sanoczan ? Trzeba dodać również, że krakowianie mają 4 równe formacje, co bardzo pomaga drużynie. Wydaje mi się, że Cracovia chcąc myśleć o tytule Mistrza Polski musi pierwsze spotkanie po prostu wygrać. Stawiam na Pasiastych po bardzo zaciętym i wyrównanym meczu.
typ z Typera - 07.03
Gram również:
Ciarko Sanok - Cracovia +1.5 @ 1.63
EW: 16.30zł

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Manchester United - Athletic Bilbao
Typ: over 1.5 w 2 połowie
Kurs: 1.8
Analiza: Już dziś o godzinie 21:05 zespół Manchesteru podejmie na Old Trafford Athletic Bilbao. Zdecydowałem się tutaj na troszkę inny typ niż dotychczas. Stawiam na to, że oby dwie drużyny zdobędą łącznie powyżej 1.5 bramki w 2 odsłonie gry. Typ opieram na dość ofensywnym stylu gry obu zespołów, a także na statystykach, które go potwierdzają. W 4 z ostatnich 5 spotkań w których udział brał gospodarz dzisiejszego spotkania w 2 połowie padały minimum 2 bramki. Jeśli chodzi o ekipę gości są to 3 spotkania. Lecz nie tylko to jest kwestią, która utwierdziła mnie w tym zdarzeniu. Wydaję mi się, że sir Alex Ferguson nie będzie chciał bawić się w drobne, żeby nie zdarzyła się sytuacja podobna do tej w LM, w której to jego podopieczni do ostatniej kolejki musieli walczyć o awans do następnej rundy. Nie udało się. Sądzę iż taki trener jak Szkot wyciągnął odpowiednie wnioski i pewnie będzie dążył po zwycięstwo w mniej prestiżowych rozgrywkach, jakimi z pewnością jest Liga Europejska. Co do samego spotkania. Urazy Valencii, Owena czy Fletchera na pewno osłabiły siłę ofensywną Manchesteru, lecz myślę, że to, jakim składem dysponują obecnie, wystarczy na strzeleniu paru goli. Rooney, Berbatov, Chicarito, to oni sś odpowiedzialni za zdobywanie bramek. Sam Llorente, topowy strzelec Athletic uznał, że &quot;Rooney jest zabójcą - ma wielką mentalność i jest wzorem dla kolegów z drużyny&quot;. Musimy się z nim całkowicie zgodzić, gdyż 18 bramek w obecnych rozgrywkach Premier League nie jest dziełem przypadku. Jak kolorowo jest w linii ofensywnej, nie jest natomiast z tyłu. Czerwone Diabły osłabione brakiem kluczowego w tej formacji Nemanji Vidića (uraz kolana). Co do zespołu z Bilbao. Zaskoczyć może na pewno Fernando Llorente, o którym wcześniej wspomniałem. Wielu wskazuje na ogromny + również trenera zespołu ze stolicy Kraju Basków. Marcelo Bielsa objął Athletic pod koniec ubiegłego sezonu. Trener dość skrupulatny, dokładnie przygotowujący swój zespół pod konkretnego rywala. Jak przystało na Argentyńczyka preferuje szybki i ofensywny futbol. W tych paru argumentach dostrzegam szansę na min. 2 bramki w drugiej połowie. Sądzę, iż Manchester wykorzysta każdą sytuację, którą zaoferuje im swoim błędem Athletic. Od pierwszego gwizdka zawodnicy obu zespołów będą mocno skupieni, lecz po połowie może się to diametralnie zmienić. Manchester będzie chciał zdobyć jak największa zaliczkę przed wyjazdem do Hiszpanii. Celem Athletic jest natomiast strata jak najmniejszej ilości goli i wydaję mi się gra z kontry. Przewiduję wyrównane spotkanie, lecz większą skuteczność podopiecznych sir Alexa, a co za tym idzie pewne zwycięstwo jego graczy.
typ z Typera - 08.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia - Eredivisie
Spotkanie: Roda Kerkrade - VVV Venlo
Typ: VVV Venlo
Kurs: 5.75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Już jutro o godzinie 20:00 derby Limburgii w holenderskiej Eredivisie. Na teren Rody Kerkrade przyjeżdża zespół VVV Venlo. Oba zespoły na pewno w pełni zmotywowane, jak to każda drużyna na derbowe potyczki. Na ten mecz wybierze się 450 najwierniejszych kibiców zespołu gości, co będzie na pewno ogromną motywacją, by wygrać to spotkanie. Czy obecna forma będzie miała duży wpływ na jutrzejsze derby? Jeśli tak to zawodnicy Rody nie mają po co wychodzić na boisko. Porażki w 4 z ostatnich 5 spotkań na pewno nie przynoszą im chwały. Co prawda ostatni pojedynek mieli na ciężkim terenie w Amsterdamie z tamtejszym Ajaxem, lecz to nie tłumaczy ich słabej formy. Prowadzili tam nawet 1:0 do 67minuty, lecz wtedy zaczęło się demolowanie Rody i skończyło się na 1:4. Aby się nie rozpisywać zbędnie, można po prostu powiedzieć, że VVV ma odwrotne statystyki (ostatnie 4 z 5 meczy wygrane). Zawodnicy Venlo złapali wiatr w żagle wygrywając kolejno z Groningen, De Graafschap, Heraclesem i ostatnio z Bredą. Jutro na pewno będą chcieli podwyższyć serię zwycięstw do 5 meczy. Ton Lokhoff będzie miał do dyspozycji niemal cały skład. Do zespołu wraca Bryan Linssen, któremu skończyło się zawieszenie. Trener gości nie może skorzystać jedynie z Rogiera Molhoeka, który narzeka na ból łydki. Powiadomił on jednak, że stawia na skład, który jest niepokonany od 4 spotkań. Oba zespoły w tabeli dzieli 10pkt, ale nie wydaję mi się, aby to miało bezpośredni wpływ na jutrzejszy mecz. Warto wspomnieć, że w rundzie jesiennej, a dokładniej 11 grudnia na stadionie w Venlo, gospodarze pokonali Rodę 2:0. Należy nadmienić również, że jeśli jutrzejsi goście marzą o 3 punktach, muszą odpowiednio zająć się napastnikiem gospodarzy - Sanharibem Malkim. Syryjski gracz ma w tym sezonie na koncie 17 bramek w 23 meczach, zajmując tym samym 4 miejsce wśród strzelców Eredivisie. Na chwilę obecną wydaję mi się on najmocniejszym punktem drużyny. Kurs wydaje się mocno zawyżony, choć wiadomo, że każda seria się kiedyś kończy. Nie sądzę, żeby to nastąpiło jutro. Przewiduję dobre spotkanie z dużą ilością goli.
typ z Typera - 09.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania - Primiera Division
Spotkanie: Malaga - Levante
Typ: 1 połowa - Levante
Kurs:
6.50
Bukmacher: Unibet
Analiza: Dziś o godzinie 18:00 rozpocznie się mecz pomiędzy Malagą, a Levante. Nie wliczając zdecydowanych liderów ligi Realu i Barcelony, można by powiedzieć, że to mecz na szczycie. Malaga w którą zainwestowane zostały ogromne pieniądze, co niosło za sobą sprowadzenie gwiazd takich jak Ruud van Nisterlooy, Julio Baptista, Martin Demichelis, Jeremy Toulalan, Santi Cazorla czy Kameni. Nie wydaję mi się jednak, żeby po takich transferach właścicieli satysfakcjonowała 6 pozycja w tabeli, którą obecnie zespół Malagi zajmuje. A tymczasem mecz o przysłowiowe 6 punktów. Oba zespoły ostatnimi czasy w dobrej dyspozycji. Ekipa z Malagi pewnie wygrywa ostatnio z Saragossą 5:1 , aby tydzień temu ponownie pokonać również bardzo pewnie, bo 3:1 na wyjeździe zespół Getafe. Co do drużyny Levante. Ich forma potrafi zadziwić. Mam nadzieję, że ich dwie ostatnie wygrane, kolejno nad Espanyolem (3:1) i Betisem (2:1) ustatkowały ich wskaźnik formy na napisie &quot;zwycięstwo&quot;. Obie ekipy w tabeli dzieli punkt różnicy, na korzyść gości. Statystyki bramkowe są również bardzo podobne, 37:36 / 36:37 również na ich korzyść. Lecz nie to będzie grało w dzisiejszym spotkaniu. Zespół gospodarzy osłabiony brakiem Sergio Sancheza, Julio Baptisty i Rubena Martineza. Szczególnie brak tego drugiego może mieć negatywny wpływ na grę Boquerones. Natomiast Ignacio Martinez powołał na dzisiejsze spotkanie 18 zawodników, w których zabrakło mocnych punktów jakim z pewnością są Juanlu, Iborra i Xavi Torres. Wydaje mi się natomiast, że zmiennicy będę chcieli dobrze się zaprezentować, a drużyna Levante w końcu zacznie grać na wyjazdach. Teraz troszkę o poprzednich bezpośrednich spotkaniach. Dwa ostatnie mecze wygrywała ekipa przyjezdnych, w stosunku 3:1 i 3:0, więc widać były to dość jednostronne spotkania. Bramki padały na początku spotkania, ostatecznie osądzając ich rezultat. W rundzie jesiennej piłkarze Levante nawet ustalili rezultat na 3:0 w pierwszej połowie. Strzelają więcej bramek w pierwszej odsłonie gry niż gospodarze (w tym sezonie było to 15 bramek, Malaga zdobyła 11 bramek), w tym widzę cień szansy. Malaga lubi budzić się dopiero po przerwie. Stawiam na zwycięstwo Levante w pierwszej połowie.
typ z Typera - 10.03
Polecam również:
Malaga - Levante | Levante strzeli @ 1.57
Malaga - Levante | 1połowa - Levante lub remis @ 1.72

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania - BBVA Spotkanie: Osasuna Pampeluna - Athletic Bilbao Typ: Athletic Bilbao Kurs: 2.63
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza: Dziś o godzinie 21:30 dojdzie do spotkania między Osasuną, a Athletic Bilbao. Na pierwszy rzut oka, można by rzec: co tu w ogóle analizować, skoro Bilbao ogrywa Manchester, czemu nie miałoby pokonać Osasuny ? Lecz nie będzie tak łatwo, a wpłynie na to kilka czynników. Pierwszym z nich jest zmęczenie po czwartkowym meczu w LE. Los Leones niespodziewanie pokonali na Old Trafford zespół Manchesteru United 3:2. Patrząc na ten wynik i przeciwnika do głowy rzuca się jedna myśl - pewnie strzelili 3 przypadkowe bramki, lecz nie, tak nie było. Zespół Athletic kontrolował cały mecz mogąc go wygrać znacznie wyżej. Trener Marcelo Bielsa poinformował, że da odpocząć kilku graczom. Przewidywany skład Lwów na dzisiejsze derby: Iraizoz – Iraola, San Jose, Amorebieta, Aurtenetxe – Iturraspe – Herrera, De Marcos – Susaeta, Toquero, Muniain

Skład bardzo podobny do tego z potyczki z MU, lecz brak jednego gracza dostrzega chyba każdy. Jest nim Fernando Llorente, zdecydowanie najlepszy strzelec Bilbao w tym sezonie. Z pewnością jego brak w dzisiejszym spotkaniu może być kluczowy w ostatecznym rozrachunku. Teraz troszeczkę o Osasunie. Jest to zespół, który u siebie gra zdecydowanie lepiej niż na wyjeździe. Bilans 7-4-2 w domowych spotkaniach daje im pod tym względem 4 pozycję w BBVA. Niby wszystko OK, lecz obecnie prześladuje ich plaga kontuzji. Luis Mendilibar nie może skorzystać z usług 8 kontuzjowanych zawodników. Są nimi m.in. Kike Sola, Lekic, Masoud, Ibrahim Balde, Ricardo oraz David Timor. Do zespołu wraca Bertran. Wyszczuplona kadra może okazać się dziś głównym powodem przez który Osasuna przegra z Athletic. Trener gospodarzy wpisał aż 7 zawodników z defensywy w protokół, bo inaczej nie miałby kogo posadzić na ławce. Sądzę, że dobra seria oraz forma jaką może pochwalić się Athletic będzie dziś kluczem do zwycięstwa. Obie ekipy walczą o europejskie puchary, więc mecz jak najbardziej o 6pkt. Stawiam na wyrównany mecz i zwycięstwo 3:2 Athletic. Jeśli zagrają takie spotkanie jak w Manchesterze, rywale nie będą mieli nic do powiedzenia. Kurs warty grania.
typ z Typera - 11.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Turcja - Super Liga
Spotkanie: Trabzonspor - Sivasspor
Typ: Sivasspor
Kurs: 4.50
Analiza: Kolega tytka uprzedził mnie z typem na Hapoel, więc na jutro gramy kolejny raz Super Lige. Na ciężki teren do Trabzonu przyjeżdża zespół Kamila Grosickiego - Sivasspor. Oglądając poprzednie spotkanie Sivassporu (przegrana 0:4 z Galatasaray) byłem zadowolony z gry podopiecznych Riza Calimbaya, czego nie mogą powiedzieć chyba kibice Sivassporu. Wynik nie odzwierciedlał przebiegu spotkania. Zespół Sivassporu mógł wielokrotnie zdobyć bramkę, lecz zabrakło zimnej krwi i przede wszystkim skuteczności pod bramką Galaty, a fenomenalne zawody rozegrał golkiper przyjezdnych. Jutro ponownie ciężkie spotkanie, można powiedzieć polski pojedynek. Naprzeciw siebie staną Kamil Grosicki (Sivasspor) oraz Adrian Mierzejewski wraz z Arkadiuszem Głowackim (Trabzonspor). Zespół Grosika przeżywa najwyraźniej kryzys. Można tłumaczyć się ciężkimi przeciwnikami, (Galatasaray, Genclerbirligi, Fenerbahce, Besiktas) ale nie potrafią wygrać od 4 spotkań. Po punkcie wywalczyli u siebie z Besiktasem (1:1) i na wyjeździe z Genclerbirligi (3:3). Co prześladuje Sivasspor, zdołał już odsunąć od siebie zespół Mierzejewskiego i Głowackiego. Po 4 meczach bez zwycięstwa, tydzień temu pokonali na wyjeździe Besiktas 2:1. Oba zespoły należą do czołówki Super Ligi jeśli chodzi o strzelone bramki (odpowiednio 55 i 50). Wątpię, że będzie to mecz do jednej bramki. Myślę, że Sivasspor wreszcie przełamie lody i wygra. Ich siła ofensywna jest niezmierzona. Formacja pomocy gra bardzo prostą i dobrą technicznie piłkę. Myślę, że przy odpowiedniej mobilizacji defensywy goście pokonają Trabzonspor. Przed Besiktasem na Huseyin Avni Aker Stadyumu zawitał zespół Mersin i... wywiózł stamtąd komplet punktów (3:2), udowadniając, że można tam wygrać. Sądzę, że Trabzonspor jest jak najbardziej w zasięgu Sivassporu. Typuję wynik 2:1 dla gości.
typ z Typera - 12.03
ponadto:
Trabzonspor - Sivasspor | over 2.5 @ 1.65

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Turcja - Super Liga
Spotkanie: Trabzonspor - Sivasspor
Typ: Sivasspor ⛔
Kurs: 4.50
Wynik: 2:1 ⛔
TYP 12.03 - ⛔ 10
Trabzonspor - Sivasspor | over 2.5 @ 1.65 2:1 ✅ 6.50
Haifa - Hapoel @ 4.14 1:4 ✅ 31.40 (typu wcześniej nie wrzuciłem, bo zapomniałem, ale jest o nim wspomniane w pierwszym zdaniu analizy Sivassporu)

Dyscyplina:
Piłka nożna - Anglia - Blue Square Północ
Spotkanie: Droylsden - Blyth
Typ: Blyth
Kurs: 4.20
Bukmacher:
Sportingbet
Analiza: Jutro o godzinie 20:45 rozpocznie się spotkanie dwóch zespołów z drugiej części tabeli rozgrywek Blue Square Płn. Zdecydowany outsider ligi pojedzie do Droylsden by zmierzyć się z miejscowymi. Dość niespodziewanie goście ruszyli do obrony przed spadkiem, wygrywając 3 ostatnie spotkania, strzelając 5 bramek, a tracąc jedynie jedną - w meczu z Histon. Gospodarze z ostatnich 8 pojedynków jedynie raz wyszli zwycięsko - w przedostatniej kolejce wygrali na wyjeździe z Gloucester 3:1. Wydawało się wtedy, że wszystko wraca na dobrą drogę, lecz były to jedynie złudzenia. Przegrana z Histon 3:2 u siebie sprawiła, że zostali oni wyprzedzeni przez nich w ligowej tabeli. Obecnie zespół Blyth zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli, ze stratą aż 11 punktów do bezpiecznego miejsca, gwarantującego utrzymanie w lidze. Myślę, że jeśli utrzymają taką formę jak choćby z ostatnich pięciu spotkań (Z-Z-Z-P-R) to utrzymanie będzie w zasięgu ich ręki. Choć Blyth wygrało jedynie jedno spotkanie spośród 16 wyjazdowych, było to ich ostatnie, z Colwyn Bay i tutaj widzę szansę na podtrzymanie wyjazdowej serii. Od paru dni obserwuję kursy poszczególnych bukmacherów na to spotkanie, i tak oto np. na Pinnacle kurs na gości spadł z 7.00 do obecnego 4.20, na William Hill z 6.50 na 3.80 i można by tak wymieniać i wymieniać. Buki zauważyły, że wynik tej potyczki nie musi być taki jak kurs, widząc, że sporo ludzi oddaje swój typ na gości z dnia na dzień zmniejszali go. Coś w tym jest. Kolejnym atutem drużyny Blyth Spartans może być to, że na 5 ostatnich bezpośrednich meczy, z 2 wyjazdowych wychodzili zwycięsko. Nie były to przypadkowe wygrane. Kolejno w stosunku 3:0 i 4:0, także widać, że potrafią wygrać z Droylsden, potrzeba tylko motywacji, która obecnie na pewno w szeregach Spartan jest. Liczę na wysokie zwycięstwo gości.
typ z Typera - 13.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Blue Square Północ
Spotkanie: Droylsden - Blyth
Typ: Blyth ⛔
Kurs: 4.20
Bukmacher:
Sportingbet
Wynik: 3:3 ⛔
TYP 13.03 - ⛔ 10

Dyscyplina:
Piłka ręczna - Liga Mistrzów - mężczyźni
Spotkanie: Wisła Płock - Kiel
Typ: handicap Wisła Płock +7 (przy różnicy 7 bramek zwrot)
Kurs: 1.91
Analiza: Dziś o godzinie 20:00 Orlen Arena będzie wypełniona po brzegi. Po raz pierwszy w TOP 16 Ligi Mistrzów mamy dwa polskie zespoły. Dzisiaj Wisła Płock zagra z pretendentem do tytułu - THW Kiel. Na pewno nie będzie to łatwe spotkanie, lecz polski zespół udowodnił już, że potrafi wygrać u siebie z Niemcami. 9 października ubiegłego roku pokonali Kielończyków na własnej hali 32:31, niestety, by 2 tygodnie później zostać rozbitym przez nich na ich własnej hali 37:22. Tutaj wiele zależy od motywacji Płocczan, a jej na pewno nie brakuje. Liga Mistrzów to przecież zarówno w piłce ręcznej jak i innych sportach ogromny prestiż. Polski zespół ze swych ostatnich 10 spotkań, aż 7-krotnie schodził z kompletem punktów, przegrywając jedynie z Metalurgiem Skopje (20:24 w LM), Vive Kielce (22:26) oraz w ostatniej kolejce ligowej z będącym w bardzo dobrej formie MMTS Kwidzyn 27:28. Jeśli chodzi o formę niemieckiego zespołu, wygrali 9 z ostatnich 10 spotkań, przy czym ten jeden zremisowali. Remis w Danii z AB Copenhagen 24:24. Reszta przeciwników nie miała nic do powiedzenia, THW rządziło na parkiecie. Wydaję mi się, że dziś może nadejść kryzys ich drużyny. Trener Nafciarzy, Lars Walther również podkreśla, że jego zawodnicy podejdą do meczu bez presji. W ostatnich spotkaniach oszczędzał kilku kluczowych zawodników i oświadcza, że Wisła jest gotowa na walkę przez całe 60 minut. Obydwa zespoły na pewno zagrają dziś rozważnie - przecież jest to tylko jeden mecz, czeka ich jeszcze rewanż w niedzielę na terenie naszych zachodnich sąsiadów. Orlen Wisła nie będzie chciała jechać do Niemiec tylko na wycieczkę, ale po to by dalej walczyć o awans do ćwierćfinału, do tego niezbędny jest dobry rezultat właśnie dzisiaj. Zespół gospodarzy bez znaczących kontuzji w pierwszym składzie. Sądzę, że podołają THW i zagrają zarówno dobrze z przodu, jak i z tyłu i Niemcy będą wracali do domów z opuszczonymi głowami, ale na pewno nie pokonają Wisły na ich terenie różnicą goli większą niż 6. Taki też jest mój typ.
typ z Typera - 14.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna - Liga Mistrzów - mężczyźni
Spotkanie: Wisła Płock - Kiel
Typ: handicap Wisła Płock +7 (przy różnicy 7 bramek zwrot) ⛔
Kurs: 1.91
Wynik: 24:36 ⛔
TYP 14.03 - ⛔ 10

Dyscyplina:
Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Besiktas - Atletico Madryt
Typ: over 2.5
Kurs: 1.86
Analiza: Dziwi mnie, że jeszcze nikt tego typu tutaj nie wrzucił. Już za niecałe pół godziny 2 partia rewanżowych spotkań 1/16 Ligi Europejskiej. Do Turcji przyjeżdża zespół Atletico, by bronić... o właśnie, chyba nie do końca bronić wyniku 3:1 ze swojego boiska. Ekipa z Hiszpanii to nie jest drużyna grająca defensywny futbol. To samo można powiedzieć o Turkach, zwłaszcza na swoim terenie (jak to każdy turecki zespół, dość ciepłe tereny..) By mieć jakiekolwiek szanse na awans Besiktas musi się otworzyć, a Atletico może to jak najbardziej wykorzystać. Mając w składzie zawodników takich jak Falcao, Koke czy Salvio, który przecież w pierwszym spotkaniu zdobył dwie bramki, może się to źle skończyć dla gospodarzy. Falcao powinien kolejny raz pokazać, po co tak naprawdę jest w Madrycie. Rewanż jak rewanż, Manchester pojechał dziś do Bilbao, otwarł się i wyniki widzimy.. 2:0 w 80minucie, także myślę, że Atletico wykorzysta swoją szansę, a Besiktas również ustrzeli choć jedną bramkę. Przecież czy Simao czy Quaresma nie są zawodnikami z pierwszej lepszej łapanki, lecz w dobrej, skutecznej grze nie pomagają im poprzednie formacje. Myślę, że dziś będzie inaczej i otworzy się worek z bramkami. Dla osób lubiących ryzyko polecam również over 3.5 po kursie w granicach 3.
typ z Typera - 15.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia - Eerste Divisie
Spotkanie: Sparta Rotterdam - Helmond
Typ: Helmond DNB
Kurs: 4.00
Bukmacher: Sporingbet
Analiza: Jutro o godzinie 20:00 dojdzie do spotkania na szczycie Eerste Divisie. Na niezdobyty w tym sezonie teren do Rotterdamu przyjeżdża zespół Helmond. W 13 domowych spotkaniach, wicelider obecnych rozgrywek, drużyna Sparty wygrała 8 spotkań, pozostałych 5 remisując, co dało im aż 29pkt na swoim terytorium. Po 8 zwycięstwach z rzędu, ekipa gospodarzy wreszcie uległa. Drużyną, która powstrzymała Spartę był przeciętniak ligi - Sittard. Wydaję mi się, że Helmond mimo tego, że na wyjeździe nie gra nadzwyczajnie jest jutro w stanie ograć Rotterdamczyków. Na wyjazdach swoje wyniki rozkładają dość równo, (4Z-5R-4P) a zważywszy na to, że Sparta ostatnio się potknęła, goście spróbują pójść za ciosem i wykorzystać na pewno w pewnym stopniu obniżone morale zawodników gospodarzy. Jeśli chodzi o formę gości - są niepokonani od 10 spotkań - co również stanowi fenomenalną passę. Spośród tych meczy, 6 wygrali, 4 zremisowali. Niezbyt dobrą wiadomością może być to, że z 4 wymienionych wyżej remisów, 3 padły na wyjazdach. Zważywszy na to, że jest to mecz na szczycie, wynik jest sprawą otwartą, więc wydaję mi się, że skoro Spartanów ( ???? ) zdołali pokonać zawodnicy Sittardu, to dlaczego tego samego mają nie zrobić gracze Helmond ? Liczę na zwycięstwo gości po ciężkim boju 1 bramką i podtrzymanie ich zwycięskiej serii, a także zniwelowanie straty do Sparty do 7pkt.
typ z Typera - 16.03

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia - Eerste Divisie
Spotkanie: Sparta Rotterdam - Helmond
Typ: Helmond DNB ✅
Kurs: 4.00
Bukmacher: Sporingbet
Wynik: 0:3 ✅
TYP 16.03 - ✅ 30

Dyscyplina:
Piłka nożna - Anglia - Premiership
Spotkanie: Fulham - Swansea
Typ: Swansea DNB
Kurs: 3.30
Bukmacher: Unibet
Analiza: Dzisiaj na Craven Cottage ekipa Fulham podejmuje Swansea. Mecz rozpocznie się o godzinie 16:00. Choć The Cottagers to ekipa typowo domowa, zaryzykowałem typem na przyjezdnych. Duży wpływ na to miały ostatnie poczynania obu ekip. Gospodarze udowodnili kolejny raz, że nie potrafią grać na wyjazdach przegrywając na Villa Park z AV 0:1 przerywając tym samym passę trzech zwycięstw z rzędu. Fulham zagrało bardzo słaby mecz, a na pewno pierwszą połowę - zupełnie ją przespali. Oddając 1 celny strzał przez cały mecz - co zdarza się im stosunkowo rzadko - nie można liczyć na jakiekolwiek punkty. Choć przebudzili się w drugiej połowie, mogą cieszyć się, że dostali najniższy wymiar kary od The Villas. Bramka w 3 minucie doliczonego czasu gry mogła niezbyt dobrze wpłynąć również na morale drużyny. Tą poniżej przeciętną grą przewiduję spadek formy w szeregach The Cottagers. Tym spotkaniem udowodnili tylko, że są ekipą strzelającą na wyjazdach najmniej bramek w lidze, a jeśli chodzi o stosunek punktów, zajmują 3 miejsce od końca, wyprzedzając jedynie Wolves i QPR. W spotkaniach domowych zdobyli niemal półtora raza więcej punktów, odnosząc stosunek bramkowy 29:19 co pokazuje jaką siłą w stosunku home-away są u siebie. Z ostatnich 5 spotkań u siebie 4 wygrali oraz 1 zremisowali (z WBA, co nie było jakimś niesamowitym wynikiem). Więc sami sobie udowodnili, że z Craven Cottage można wywieźć punkty. Teraz troszkę o ekipie gości. Beniaminek tworzy historię. Ten sezon jest dla nich historyczny, gdyż pierwszy rozgrywany w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii - Premiership. Nikt chyba po takim wydarzeniu jak awans, nie chciałby od razu sezon później spaść znowu do Championship. I na pewno nie zrobią tego Łabędzie, mając 13 punktową przewagę nad strefą spadkową. Grają jak potrafią najlepiej, a to powoduje, że to co wywalczą w jednym spotkaniu, stracą w kolejnym. Typowa gra w kratkę angielskiego średniaka. Myślę jednak, że po zwycięstwie nad Wigan (2:0 na wyjeździe) i ostatnio dość niespodziewanie nad ekipą Manchesteru City (1:0) goście będą chcieli podtrzymać passę zwycięstw do 3 wygranych. Choć Wigan Fulham nie jest równy, to wydaje mi się, że The Swans są w stanie tych drugich ograć, zwłaszcza, że będzie to mecz o przysłowiowe 6pkt, mogący podzielić parę ekip ze względu na cel o który będą walczyć. Na miejscach 8-13 w tabeli zrobiło się bardzo ciasno. Wszystkie ekipy dzieli zaledwie punkt, a wśród nich są zarówno Fulham jak i Swansea. Wczoraj przewidziałem przerwanie domowej serii 13 spotkań bez porażki (i zarówno pierwsze w sezonie) ekipy Sparty Rotterdam. Dziś wydaje mi się, że kolej na dobrą serię domową Fulham. Sądzę, że padnie wynik 1:2.
ponadto:
Fulham - Swansea @ 4.86

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania - Segunda Division B (Grupa1)
Spotkanie: Leganes - Montaneros
Typ: Montaneros
Kurs: 5.00
Analiza: Już za chwilkę, bo o godzinie 12:00 rozpocznie się spotkanie dwóch ekip będących w strefie spadkowej Segunda Division B Grupy 1. Goście podłapali wiatru w żagle i po niespodziewanych zwycięstwach nad Tenerife oraz Rayo Vallecano B kolejny raz zwyciężyli, tym razem z niżej notowanym rywalem - San Sebastian Reyes 2:1. Montaneros ewidentnie rozpoczęli walkę o utrzymanie, a dziś spotkanie z tego rodzaju, z będącym o 3 pozycje wyżej i mającym 2 punkty więcej Leganes. Nie odrzuca mnie w ogóle statystyka meczów wyjazdowych ekipy przyjezdnych, gdzie to wygrali tylko jedno spotkanie na 14 rozegranych. Pozytywnym aspektem jest to, że to jedyne spotkanie było dość nieoczekiwane i co ważniejsze ich ostatnie z Rayo Vallecano B (2:1). Niczego dobrego natomiast nie można powiedzieć o ekipie gospodarzy. Ostatnie 5 spotkań to pasmo porażek i tylko jeden bezbramkowy remis ze znajdującym się w środku tabeli Coruxo. Mogłoby się wydawać, że po tym spotkaniu Leganes się odblokuje, lecz do ich bram zapukała kolejna porażka, tym razem z Getafe B (1:2). Jeśli chodzi o bezpośrednie spotkania, padły 2 remisy i raz wygrało Leganes, co o niczym nie musi świadczyć. To kolejne spotkanie z rodzaju tych o 6 punktów, więc sądzę, że obie ekipy do meczu podejdą maksymalnie zmotywowane, ale, że gospodarzom ostatnio mało co wychodzi może to im wyjść jeszcze na gorsze. Goście do spotkania powinni wyjść na luzie, gdyż swoją pracę poniekąd zrobili, wygrywając 4 z ostatnich pięciu spotkań i tylko raz przegrywając z Realem Madryt B 2:3 co nie przyniosło im wstydu. Po dość konkretnym przejrzeniu wszystkich dzisiejszych spotkań wydaje mi się, że to jest jedno z tych z zawyżonym kursem. Więc stawiam na wynik 2:3 po strzelaninie w ostatnich minutach z racji, że goście są ekipą, która traci najwięcej bramek w lidze, ale ostatnie mecze jakby na to nie wskazywały. Polecam.

Do góry Bottom