1.
Dyscyplina:
Piłka nożna –
Anglia
Godzinna: 21:00
Spotkanie: West Ham - Leicester
Typ:
Spotkanie bez remisu Leicester
Kurs: 2.11
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Widze kilka typow na ten mecz, ale nawet nie czytam tylko napisze wiecej niz wiem
Po kursach widac, ze gracze i bukmacherzy nie wiedza w ktora strone to pojdzie, ukmacherzy i touci sugeruja jednak gospodarzy wiec sklaniam sie ku dwojce. Dlaczego?
Pisalem nie raz i nie dwa Leicester musi robic meijsce na koniec sezonu w
LM 'zasluzonym' klubom i usuwac sie. Nikt im nie pozwoli na wejscie do czworki i zabranie miejsca bogatym, dostali swojego mistrza raz na 120 lat i niech sie ciesza.
Ale
Poczatki maja piorunujace. Myla wiekszosc obstawiajacych i nawet dziennikarzy, mam ubaw, jak to 'w tym sezonie na 100% Liga Mistrzow', rzeczywiscie sie tak moze wydawac jak odskocza Liverpoolowi czy MAnchesterowi na 10 punktow, ale potem nastepuje powrot na grzede. To jednak pod koniec sezonu. Poczatek to kosza wszystkich rowno, nawet pucharowiczow. Rok temu byli blizej
LM, teraz juz niby na 1000%, taaaa, ale moga wystartowac jeszcze lepiej. Nie sadze zeby dzis przegrali. Maja duzo lepszy sklad od West Hamu, ktory odpalil jak nikt sie tego p onich nie spodziewal, teraz znowu jak oczekiwanai sa wieksze to sie rozmina z rzeczywistoscia tym bardziej - Tielemansy i spolka sa duzo lepsi niz jakies Soucki i sklad sklecony na kolanie z wschodnioeuropejskich transferow.
West ham pokonal Lewcastle i co z tego. Raczej wstyd, ze dali sobie wbic dwa gole przez takich ogorkow. Leicester to jednak zupelnie inna polka, pomijajac zakulisowe ustalenia, niz Newcastle.
Sporo Leicester dostal w zamian za odstapienie od
LM. FA Cup, superpuchar, tak wiec oplaca sie miec dobra pozycje negocjacyjna. A zeby ja miec, trzeba ja sobei wypracowac dobrym dorobkiem punktowym na poczatku. Oczywiscie to nie jest tak, ze ustawka i Leicester na bank wygra, ale jednak zdecydowanei lepszym zespolem sa goscie, a West Hamu mimo ze pozornie byli blisko do
LM, nikt powaznie nie bierze pod uwage. Oni sie zadowola 60 tysiecy karnetow + 160 mln z telewizji + kogos sprzedadza + jeszcze jakiech chachmety i wlasciciele opuszczaja teren z walizkami kasy. Na
LM szans nie maja, a Leicester zostana pewnie wypuszczonymi zajacami jak co roku zeby gawiedz miala rozrywke
West Ham - Leicester 1-2