Karol Żupiński
over 5,5 @ 1,9 STS
7 (3,1,1,1,1*)
Zabieram się do tego meczu od dobrych trzech godzin i za cholerę nie mogę go rozgryźć. Buki nie pomagają -
forBet nie wystawił oferty, a liczyłem, że będzie tak samo zamulony jak sts i
fortuna i nie weźmie pod uwagę, że Thomsen w składzie Wybrzeża to atrapa. Dwa pozostałe wystawiły nawet kursy na Andersa, które wisiały parę godzin. Teraz już się pokumały chyba i żonglują kursami w tą i w tamtą. Thomsena nie będzie gdyż ma mecz w lidze duńskiej. Zgodnie ze slot system - środa zarezerwowana jest właśnie dla Skandynawów i za niego w dniu dzisiejszym stosowane będzie zastępstwo zawodnika.
Kwestią której nie mogę rozgryźć jest Summers w Wandzie. Awizowany w składzie, ale dzisiaj miał mieć mecz na wyspach. Mecz odwołano, ale nie sądzę by zdążył na spotkanie w Krakowie. Kwestia kto za niego? Brak zawodnika, Pióro czy też biedna finansowo Wanda szarpnie się i zaprosi innego obcokrajowca aby przytupem zakończyć sezon? Kwestia ważna gdyż Żupiński w biegu dziesiątym miał jechać właśnie z Summersem. Nie będę czekał na potwierdzenie składów przy dynamicznych ruchach kursów i
zaryzykuję.
Wczorajszy mecz punktowo może i nie zachwycił (4+1) wpięciu startach, ale wydaje się, że co miał zrobić to zrobił. Wygrał bieg młodzieżowy, potem objechał jeszcze raz młodzieżowca Orła. W pozostałych wyścigach tak dobrze nie było, ale jechał głównie z seniorami zastępując Patryka Beśkę. Dziś seniorzy (juniorzy też) to jednak ciut niższa półka. W biegu II powinien zapunktować.
Następnie bieg IV. Fajfer pewnie poleci do przodu, ale junior Kowalski i senior Lisiecki (średnia biegowa 0,741) już do objechania. Bieg X to właśnie moja dzisiejsza zagadka. Fajfer, Summers? i Łogaczow. O punkty może być ciężko. Tylko może być jakiś punkcik za free - jeśli nie będzie pełnej obsady. Tak się teraz zastanawiam pisząc - czy zdąży Rosjanin na mecz? - wczoraj były mistrzostwa Rosji i zajął tam czwarte miejsce.
To są trzy wyścigi z udziałem Karola, które wpisane ma z urzędu. Kwestia ile wyścigów i w jakiej obsadzie pojedzie dodatkowo. Sądzę, że dwa biegi trener da mu jeszcze odjechać. Mecz o pietruszkę. Może się okazać, że któryś z biegów nominowanych okaże się kolejnym młodzieżowym.
Głowy za to zdarzenie nie dam, ale za długo dzisiaj kminię to spotkanie aby nic u buka nie postawić
Pozdro