>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nice Polska Liga Żużlowa 2016

Status
Zamknięty.
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Popieram typ na Kuciape w starciu z Mastersem✅. Jak najbardziej to jest do gry.
Od siebie dodam:
Harris (-0,5)- Nicholls 1 2,00 bet365 żenujący Harris⛔

Bomber ostatnio niby ciut słabiej ale nadal jest liderem ekipy z Krakowa. Na wyjazdach póki co notuje średnią 2,0 pkt na bieg. Scott tylko 1,4 na swoim torze zresztą on zawodzi i jeździ bardzo przeciętnie. Wcale nie jest powiedziane że dzisiaj będzie miał szanse objechać 5 biegów bo do nominowanych jest 5 chętnych i on może być właśnie tym 5. Przy większej różnicy Harris ma szanse jechać jako RT więc nawet mogą wyjść 2 starty na korzyść Bombera. Po takim kursie pobieram.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Nicholls - Harris @2 but365 ⛔
Równo @11 %
Nie będę oryginalny, stawiam na Boombera. Nicholls rok temu słabo w Ostrovii, w tym roku też nie zachwyca, dobry występ w Bydgoszczy, ale tam ogólnie jedzie 3,5 zawodnika w tym jeden zawiódł (Kułakow). Obaj znają Rzeszowski tor bo ekipa z Podkarpacia często stawiała na Anglików. Dokopałem się do informacji z których wynika, że wczoraj odbył się trening przy Hetmańskiej w którym uczestniczyła cała drużyna poza gościem Karczmarzem, który dziś jest w Gdański i właśnei Nichollsem. Scott wczoraj był w King&#39;s Lynn. Harrisa stać na 7 oczek w 5, może nawet 8-9 jeśli pojedzie 6x. Scott bez treningu, co wg mnie stawia go na równi z Harrisem przed meczem, bo obaj znają ten tor.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
B365

Stał Rzeszów vs Wanda Kraków

Scott Nicholas vs Chris Harris
Typ: Chris Haris
Kurs: 2.00

W niedzielę początek cyklu SGP więc czas na poważne ściganie. Dzisiaj Harris będzie miał okazję na ostatnie szlify przed Krsko gdzie również jest spore lotnisko. Tor znany, zapewne 6 startów. Chris w tym roku jedzie całkiem nieźle. W Bydgoszczy bez rewelacji ale stabilnie. Jeśli tylko zaprezentuje lepsze starty to powinien pobić Scotta.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Porsing -1 - Mat Szczepaniak @1,83 but365 ⛔
Duńczyk był jedny z szybszych zawodników podczas treningu, był tak samo szybki jak Baran, ojeżdżał Kuciapę. Lampart tylko był lepszy od niego. Czekałem na info kto wyjedzie na próbe toru i właśnie w/w dwójka wyjechała, czyli potwierdza się że to oni byli najlepsi wczoraj. Porsing odjechał w kwietniu z 10 zawodów, kilka dorzucił w marcu. Mateusz dopiero tydzien temu podpisał kontrakt, odjechał w tym roku może z 5 oficjalnych zawodów. Dziś tor będzie ciężki, zbronowany lekko pod koło po opadach. Mati na betonie jest mocny jak jest pod koło całkowicie się gubi. Wyjdą dziś braki, szczególnie brak objeżdżenia. Porsing wg mnie pewniak do nominowanych razem z Baranem i Lampartem, a Mateusz ma większą konkurencje w postaci Harrisa, Hoougarda i Walaska. Nicklas dla mnie jest faworytem w h2h.

power30 18K

power30

Forum VIP
Polonia Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa @ 2,28 STS ⛔ 41-49 seniorka gości nie zawiodła
Konsekwentnie będę grał przeciwko Częstochowianom na wyjeździe. W tym sezonie już dwukrotnie polegli na wyjazdach. Dziś rywal na pewno słabszy od Piły czy Gdańska, ale czy na tyle słaby, aby Włókniarz w tym spotkaniu był faworytem ? W Częstochowie liderami zespołu powinni być Ułamek i Jeleniewski. Od początku sezonu zawodzi THJ, który co prawda zdobył ostatnio 12+2, ale ze słabym Krosnem, które nawet nie rotowało składem. Wątpię, aby Józek czy Klindt przywieźli jakieś pokaźne zdobycze punktowe. Na pewno powyżej oczekiwań spisuje się Łęgowik, którzy na pewno stoczy emocjonujące pojedynki z Gollobem. Bydgoszczanie powinni przede wszystkim liczyć na Kudriaszowa oraz Kułakowa. Solidnym punktem zwłaszcza przy Sportowej powinien być Siopek. Swoje powinien również dorzucić Curyło. Mam nadzieję, że Jacek Gollob da sobie spokój ze ściganiem i pod 10. wstawią zakontraktowanego ostatnio Sówkę. Oskar powinien również dorzucić co punktów, a w razie czego może wskoczyć jako RZ. Reasumując, kompletnie nie rozumiem faworyzowania w tym meczu częstochowskich Lwów i dlatego gram na gospodarzy.

_beafraid 879

_beafraid

Użytkownik
Bet 365 wystawił, a więc od siebie:

KSM Krosno - Orzeł Łódź -&gt; KSM Krosno (+16), @1.83.

Moim zdaniem handicap odrobinę przesadzony. Ja wiem, że w Krośnie może nie ma jakichś wielkich nazwisk, ale na pewno jest solidna ekipa. Byłem na meczu ostatnim Krosna z Częstochową i wynik nie odzwierciedlał tego, jak ten mecz wyglądał. Poza tym, sami krośnianie przyznają, że wyjazdy są dla nich stracone i koncentrują się przede wszystkim na meczach domowych, gdzie ich szanse zdecydowanie rosną. Ekipa z Krosna bardzo fajnie walczyła, podobał się Jabłoński, Rempała. Łogaczow, młody Rosjanin, chyba przerost ambicji nad umiejętnościami i brak trochę doświadczenia, bo przewrócił się na prowadzeniu, dwa razy mijali go na kresce i zamiast przywieźć 6-7 punktów, dowiózł chyba 2. Do tego dochodzi solidny obcokrajowiec - Clauss Vissing, którego stać na dowiezienie z pewnością solidnej ilości punktów. Duży handicap gospodarze powinni mieć w postaci toru, czarny, z którym goście na co dzień z pewnością nie mieli zbyt często do czynienia (może poza Gapą, który jest z Piły). Uważam jednak, że w zespole z Łodzi braknie punktów Mariusza Puszakowskiego, który jedzie za lepszego od siebie Rory&#39;ego Schleina. O ile wynik Hansa Andersena jest dla mnie pewny (zakręci się koło 10+ oczek), o tyle starty reszty zespołu - na pewno nie pojadą tak dobrze, jak u siebie z Krakowem. W związku z tym, typuję, że Krosno na własnym obiekcie zdoła uciułać te 38 &quot;oczek&quot;, pokrywając handicap. Ba, nie zdziwię się, jeśli Krosno powalczy w tym meczu i pokusi się o jakąś małą niespodziankę ;-)

/e: walczyli, walczyli i handicap pokryli ???? 39-51, także do przodu ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
B365

Marcin Rempala (suma punktow)
Typ: Marcin Rempala - powyzej 8
Kurs: 2.00

Marcin u siebie jest naprawde dobrym zawodnikiem, nawet jak na warunki 1.ligowe. Dodatkowo ostatnio w Czestochowie zasygnalizowal dobra forme. U siebe tym sezonie Krosno podejmowalo juz rywali rownie silnych co dzisiejszy Orzel Lodz i bylo niezle: z Dauga 10 w 6, a z Pila co prawda tylko 5+1, ale punktacja pokazuje potencjal bo zaczal od 2* i 3, a skonczylo sie na czterech biegach w tym jeden z defektem. Dzisiaj zapewne wygra Orzel. Sadze ze pojawia sie tez opcje taktycznej w Krosnie, ktore po samych porazkach bedzie chcialo za wszelka cene pokazac u siebie wilczy zab. Zatem 9 punktow w 6 biegach z Orlem u siebie jest zdecydowanie w zasiegu. Byleby Lodz nie odskoczyla zbytnio juz na samym poczatku.
Marcin Rempała (3,2*,1,2,2,2) 12+1

KSM Krosno vs Orzel Lodz (handicap)
Typ: KSM Krosno (+16)
Kurs: 1.83

Bardzo ciekawa propozycja, tym bardziej ze mecz bedzie transmitowany w TV. Gospodarze z pewnoscia podejda bardzo zmobilizowani do tego meczu. Juz w Czestochowie pokazali, ze maja czym jechac. Duet Jablonski-Rempala zdobyl ponad 20 punktow w 10 biegach. To naprawde spory potencjal. Jesli do tego dodamy powrot Vissinga, niezlego u siebie Koze i ciekawego Logaczowa to nagle okazuje sie, ze ta druzyna, skazywana na porazke, powinna byc w stanie postawic spory opor lodzianom.
KSM Krosno 39:51 Orzeł Łódź

Lukasz Sowka vs Artur Czaja (H2H)
Typ: Lukasz Sowka (+4)
Kurs: 1.90

Nowy nabytek bydgoszczan. W zasadzie nie wiadomo czego sie po nim spodziewac, ale skoro jedzie to sadze, ze cos tam jednak reprezentuje. Typ jednak jest zdecydowanie bardziej nastawiony przeciwko Czaji. W tym roku jedzie on bardzo przecietnie. Jesli dodamy do tego jak ciezkim terenem jest Bydgoszcz (specyficzna geometria i sposob przygotowania nawierzchni) to pojawia sie spory orzech do zgryzienia dla slabszych zawodnikow. Dodatkowo do pary ma Jeleniewskiego, ktory ostatnio zdaje sie odpalil. Szczegolne uznanie budzi druga polowka zawodow w Gdansku gdzie Jelen byl w zasadzie nieuchwytny. Jesli Sowka zrobi 2-3 oczka to powinno spokojnie sie udac. Co prawda problemem moze byc to, ze jesli nie bedzie jechal kompletnie nic to po dwoch biegach zastapi go Oskar Gollob, ale mimo wszystko i tak nie jest powiedziane, ze Czaja przywiezie nawet te 4 oczka.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Kraków (-4) - Piła 1 @ 2,05 ✅ 52-38

Kraków ma parcie na sukcesy, dlatego zatrudnili najpierw Szczepaniaka, a ostatnio Walaska. Dziś ten drugi wskakuje znowu do składu, a do tego Suchecki. Odpocznie dwójka Masters i Bomber. Kadrowo składy wyglądają podobnie, z lekką przewagą gospodarzy, do tego atut własnego toru: dla mnie handicap powinien być wyższy i sięgnąć nawet 10 punktów.

Wiem, dotychczasowe wyniki o tym raczej nie świadczą, bo Kraków słabe spotkanie z Krosnem i Łotyszami u siebie, a Piła to chyba na razie rewelacja sezonu. Ale dziś Wanda wzmocniona Walaskiem, którego choć nie lubię to doceniam jego klasę sportową. Pisałem ostatnio, że w tym sezonie wyniki u niego nie są dobre, no ale jak się spodziewałem przyjechał do Rzeszowa i wykręcił dobry wynik, tak więc jak na warunki I ligi powinien być to lider krakowskiego zespołu. Nie wiem czy miał okazję potrenować w Nowej Hucie, ale i tak powinien znowu wykręcić dobry wynik. Do tego jest Hougaard jako drugi lider i trzech Polaków. Na pewno najsłabszym punktem może być menadżer Wandy, który przed meczem w Rzeszowie podchodzi do Szczepaniaka i mówi: Ty to właściwie jesteś Michał czy Mateusz? ( ???? ).
Piła to tak jak pisałem rewelacja, ja osobiście jednak myślę, że nie utrzymają wysokiej pozycji w tabeli. Po prostu nie wierzę w takich zawodników jak Pedersen czy Tarasenko, że będą równo trzymać wyniki w przeciągu całego sezonu. Jedzie Świst, który miał być zawodnikiem tylko na swoje tory a tu dali mu szansę występu na wyjeździe i spodziewam się jak to może się skończyć. Juniorka w obu drużynach nie powala: 45/55, do tego trzeba doliczyć znajomość swojego toru.
Myślę, że gospodarze wykorzystają nawierzchnię swojego obiektu i będą trzymać wynik w okolicach 8-10 punktów przewagi - uwzględniając rezerwy taktyczne.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Bogdanow poniżej 12,5 @1,7 sts (@1,49)
Rzeszów przyjeżdża rezerwowym składem, więc mecz będzie do 1 bramki. Dziś zapewne odda bieg juniorowi, a w 4 startach nie zrobi 13 oczek. Ostatnio pojechał tylko 3x.

sodzikksc 131

sodzikksc

Użytkownik
M. Jabłoński over 11 po 2.45 w całorocznym ⛔
Jedyną zagadką jest czy będzie rezerwa taktyczna, bo w Czewie Wilki nie zdecydowały się na nią, ale u siebie ją stosowali. Mirek objeżdżony, trochę rozczarowany, że jeździ w PLŻ, musi się pokazywać, że jest gotowy do jazdy E-lidze. Dziś nr 5 z juniorem także 1 pkt gwarantowany, u gości Miśkowiak na wyjeździe nie błyszczy, Jamrogowi coś tam świta, zagrożeniem dla Mirka jest Hans, ale też coś na wyjeździe nie zachwyca, w ostatnim swoim regulaminowym wyścigu z Rempałą, ale też Mirek sobie powinien poradzić, Puszakowski jest zagadką, Gapa i czarny tor i może coś ruszy. Kurs trochę dziwnie wysoki, ale to jest lider drużyny i na nim skupione są oczy publiczności, sam o tym wie, że musi ciągnąć wynik meczu, tor gospodarze na pewno pod siebie przygotowali, bo dziś mniejszy udział stolików hehe, handicap wysoki na gospodarzy więc eksperci prawdopodobieństwa wróżą klęskę, ja tam liczę na ratowanie się Jabłońskim i Kozą i góra 12 pkt przegraną Krosna.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Daugva (-24,5) - Rzeszów 1 @ 1,75 STS⛔ zrobili wodę

Rzeszów jedzie we trójkę, jeśli brać pod uwagę siłę seniorską. W składzie czterech juniorów, w tym trzech, którzy zdali licencję w 2015 roku (na juniorce Kamil Brzeziński, który okazuje się jest z Lublina i będzie to chyba jego ligowy debiut). A jeśli komuś z dwójki Baran-Kuciapa (lub obu) zdarzą się problemy ze sprzętem, czego nie wykluczam, to zostaje dwójka. Jak tu nie dostać po głowie?
Dauvga oczywiście też osłabione, ale mają czterech dobrych seniorów, do tego coś przywożący Kurmis, który spokojnie rzeszowską czwórkę może robić za każdym razem i Kostygow, robiący widoczne postępy. Na prawdę, nie chce sobie wyobrazić sytuacji, gdy ktoś z rzeszowskich matadorów będzie miał słaby dzień, bo może być wtedy wstyd i heroiczna walka o &#39;wodę&#39;.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Stal Rzeszów - KSM Krosno​

06.05.2016 g 18:00​

Zaległe spotkanie z 3 kolejki. Derby Podkarpacia i wynik wydaje się być tylko jeden gładka wygrana gospodarzy. Wy też tak sądzicie?

Zapraszam do dyskusji​

_beafraid 879

_beafraid

Użytkownik
Maciej Kuciapa - Sergiej Łogaczew -&gt; Maciej Kuciapa (-5), @1.90⛔ (typ kombinowany: 82,57 zł na handi -5 oraz 17,43 zł na remis przy handi Łogaczew +5)

Wysokie handi, ale jak najbardziej do grania. Tak jak pisałem kiedyś o Kuciapie - matador lokalnego toru, średnia domowa 2,4 w sezonie 2014, nie gorzej jest teraz, bo średnia 2,000 na własnym torze. Może i Kuciapa nie jest jaką światową firmą, ale z kim ma tracić te punkty u siebie? Malitowski? Koza? Chrzanowski? Łogaczew? (któryś z nich na pewno odpada). Co do Łogaczowa, miałem okazję widzieć go na torze w Częstochowie i oglądałem mecz Krosna z Piłą. Rosjanin ambitny, ale czasem ta ambicja go przerasta - w każdym dotychczasowym meczu notował wykluczenie, jak to u Rosjanin bywa. Dodatkowo, dla niego będzie to 3 start w Polsce, pierwszy raz na specyficznym, dużym torze w Rzeszowie, gdzie z pewnością nie ma takiej walki, jak na torze w Krośnie czy też Częstochowie, dlatego nie spodziewam się, aby zaprezentował się tak fajnie, jak w dwóch poprzednich spotkaniach.

Dawid Lampart over 11 @1.66 ✅&gt; tutaj gram bez podpórki
Co tu dużo mówić. Dawid Lampart ma bardzo fajny sezon, jest liderem rzeszowskiej Stali z najlepszą średnią w zespole. Szykuje się gładka wygrana Rzeszowian, a kto, jeżeli nie Dawid ma poprowadzić drużynę. Średnia domowa 2,300, zatem niewiele porażek, a dziś nie spodziewam się, aby ktoś mógł Dawidowi zagrozić (może tylko Jabłoński). Spodziewam się, że Lampart zakręci się koło kompletu, stąd śmiało pobieram sobie typ na niego.

Otrzymane punkty reputacji: +14
przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Karol Baran over 9 @1,61 bet365 ✅✅
Baran mocny u siebie. Średnia 2.2. Tor zna bo w Rzeszowie już trochę pojeździł. Do pary Rene Bach. Nie spodziewam się tu rewelacji, także raczej łatwe punkty dla Barana. Rywal też niezbyt wymagający. Krosno u siebie całkiem nieźle, ale wyjazdach tracą i to sporo. Myślę, że Baran załapie się na nominowany, ale nawet jeśli dostanie odpoczynek to 10 punktów i tak jest w stanie zrobić.

Otrzymane punkty reputacji: +14
radula 5,4K

radula

Użytkownik
V kolejka Nice Polskiej Ligi Żużlowej

Kolejarz Opole - Stal Rzeszów
08.05.2016, godz. 13:45

Eko-Dir Włókniarz Częstochowa - Speedway Wanda Instal Kraków
08.05.2016, godz. 13:45

Polonia Piła - Lokomotiv Daugavpils
08.05.2016, godz. 14:00

Renault Zdunek Wybrzeże Gdańsk - KSM Krosno
08.05.2016, godz. 16:15

Orzeł Łódź - Polonia Bydgoszcz
08.05.2016, godz. 16:30

Zapraszam do wspólnej dyskusji i podawania typów z analizami.

R 4

rooll

Użytkownik
Bardzp wysoki kurs na Pile jest, 2,28 w STS w tej chwili. Ja gram Pile, bo moim zdaniem atut toru przemawia na ich korzysc. Kosciuch, Szczepaniak i Pedersen to trojka, ktora gwarantuje dobry wynik a jesli do tego dolozymy Swiasta co na torze w Pile potrafi kolo dychy sie zakrecic to Pila powinna ten mecz wygrac.
Do tego gram Opole-Rzeszow na Rzeszow (-4.5 pkt). Kurs 1.8. Powinno na luzie wejsc. Opole to jednak totalny folklor i z Rzeszowem w szeregach ktorego jest Nicholls, Kuciapa, Lampart nie ma szans.

P 15

peperoninh86

Użytkownik
popieram typ na Piłe, co do Rzeszowa nie był bym taki pewny, nie jedzie Baran- w jego miejsce młodzieżowiec, nicholls niepewny, kuciapa na wyjazdach słaby, jedyna petarda to lampart
od siebie dodam jeszcze:
Walasek G. over (11.5) @1.85 sts⛔ niestety tor po opadach nie do konca pasował grzeskowi
grzesiu pierwsze dwa mecze rewelacja, płatny komplet w ostatnim meczu z piłą, jeździ pod 5 wiec junior mu punktów nie zabierze, do tego tor zna jak wlasna kieszen

Fajfer O - Jabłoński M. kto lepszy? Fajfer@ 1.65⛔
oskar u siebie średnia biegowa 2.6 do tego w parze z krcmarem który w tym sezonie mało jeździł, jabłko w parze z chrzanowskim moze jakies punkty pogubic

R 4

rooll

Użytkownik
Tak sie zastanawiam kim Opole miałoby postraszyc Rzeszow. Moze sie i myle i kupon pojdzie sie wiadomo co ale L. Przedpelski, Korbin, Lopaczewski to zuzlowe odpady. Jedynie Gizatulin cos moze pociagnac i Miesiac. Tyle, ze Miesiac moze podejsc bardzo ambicjonalnie do meczu z Rzesowem i to go zgubi.
Kursy na Pile spadaja.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom