IV liga dolnośląska: Orkan Szczedrzykowice - Chrobry II Głogów 5:0
promocja...
Typ: 1
Kurs: 1,90
Buk: Tobet
Orkan w tabeli plasuje się niżej, ale to chyba jedyny argument, którzy przemawia za tym, żeby próbować gry na Chrobry. Wszystko inne przemawia za gospodarzami sobotniej potyczki a i kurs, według mnie, jest warty gry. Na wstępie trzeba zaznaczyć, że III-ligowe "odpadki" pierwszej drużyny z rezerwami nie zagrają, gdyż pierwsza ekipa z Głogowa grają swój mecz ligowy z wiceliderem ze Świebodzina, więc o jakiejś rotacji kadrą nie ma mowy. Po drugie Orkan ma atut własnego boiska, na którym ostatnio rozbił m.in. 4:1 Pumę Pietrzykowice. Później przyszło zwycięstwo z liderem z Bielawy, co pokazuje, że gracze beniaminka są w formie i będą dążyli do tego, aby jak najszybciej wyjść ze strefy spadkowej, w której znaleźli się po niezbyt udanej rundzie jesiennej. Jeśli już o rundzie jesiennej to trzeba zobaczyć na bezpośredni wynik starcia pomiędzy Chrobrym II, a Orkanem. Mecz odbywał się w Głogowie, rezerwy Chrobrego nie były wzmocnione graczami pierwszej ekipy no i to Orkan wywiózł trzy oczka, wygrywając 2:1. Skoro potrafili na wyjeździe, w starym składzie, a w klubie nie było najlepiej, to teraz grając u siebie, wzmocnieni kilkoma nowymi grajkami i żądni utrzymania na pewno mają duże szanse na zdobycie trzech oczek. Tak więc 1,90 na 1 w Tobecie wygląda bardzo okazale.
IV liga dolnośląska: Piast Zawidów - Bielawianka Bielawa 1:1
...brakło 4. minut...
Typ: 2
Kurs: 1,85
Buk: Tobet
Spodziewałem się troszkę wyższego kursu nie Bielawiankę, nie ukrywam, bo po tym co grają ostatnio to stawianie na nich to szaleństwo. Czemu jednak decyduję się na ten typ? Najprawdopodobniej do składu wróci najlepszy strzelec - Tomek Boczkowski. Bielawianka już dawno nie przegrała trzech rywalizacji z rzędu, a zwycięstwo jest jej ogromnie potrzebne. Gracze są zmobilizowani na ten mecz jak mało kiedy - wiedzą, że ucieka im ogromna szansa, czub tabeli gra ze sobą i przydałoby się odskoczyć choćby na jeden czy dwa punkty. Ostatnie porażki z Chrobrym i Orkanem można w minimalny sposób usprawiedliwić - w Głogowie Chrobry wzmocnił się graczami z pierwszej drużyny, zaś przeciwko Orkanowi zabrakło armaty - Boczkowskiego, a odpowiedzialni, którzy mieli wziąć na siebie ciężar gry, Chęciński, Owczarek i Świerzawski zagrali słabo. Taki zimny prysznic na pewno im się przyda, a chęć rehabilitacji jest ogromna. U siebie Bielawianie rozgromili Piasta 5:2, do przerwy prowadząc już różnicą kilku goli. Teraz wystarczy im nawet skromne 1:0, najważniejsze, aby powrócić na właściwe tory. Zwycięstwo zapewni zespołowi Karola Ulatowskiego spokój, porażka bądź remis będzie miał odwrotne działanie. Ja jednak wierzę w Bielawian i myślę, że wyjdą z tej batalii zwycięsko.
Typ troszkę dlatego, że im kibicuję, ale myślę, że spore szanse powodzenia.