>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Niższe Ligi Brazylijskie [Zbiorczy]

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Na Ilha do Retiro w Recife na północy Brazylii dojdzie do hitu Serie B i zarazem klasyku. Obie ekipy należą do regionu Nordeste czyli północnego i obie drużyny są w czołówce ligi z bardzo dużymi szansami na awans.
Sport po katastrofalnym początku teraz zaczyna spisywać się co raz lepiej i już udało mu się dokoptować do czołówki ligi. Na razie zajmują 6 miejsce ale przy dobrych dla nich rezultatach mogą się wspiąć do G4 czyli strefy, która daje awans. Oczywiście do upragnionego celu daleko ale są na dobrej drodze, gdyż sama ich gra razem z wynikami dają dobre efekty. Motorami napędowymi zespołu są Marcelinho Paraiba, którego znamy z występów w Bundeslidze, a ostatnio miał nie udaną przygodę w Sao Paulo FC. Oraz napastnik Ciro, który z 13 trafieniami przewodzi w klasyfikacji strzelców ligi. Dzisiaj Geninho będzie mógł skorzystać ze swoich wszystkich piłkarzy tak więc najsilniejsza &quot;11&quot; jaką wystawi będzie atutem gospodarzy.
Bahia to wicelider Serie B i jeden z faworytów do awansu. Pewnie wszystkich zastanawia fakt dlaczego postanowiłem obstawiać mecz dwóch mocnych drużyn, które są w czołówce. Powód jest jeden. Bahia ma straszne problemy z osłabieniami na ten mecz. Udało mi się wyczytać na stronach brazylijskich oraz na forach zagranicznych, że goście przystąpią do tego meczu bez 7 podstawowych graczy oraz jeszcze nie będzie 3 innych zawodników. To powoduję, że na boisku zobaczymy kompletnie inny zespół aniżeli ten, który tak świetnie się spisuję w obecnych rozgrywkach. Ciekawostką może być fakt, że piłkarze z Salvadoru jeszcze ani razu nie zremisowali w tym sezonie na wyjeździe. Bilans 6-0-5 pokazuję, że nie idą na kompromis. W tym meczu jednak ten 1 punkt byłby sukcesem w obliczu takich kłopotów.
Podsumowując to w tym hicie, który chyba tylko z nazwy jest hitem, bo faworytem są gospodarze i to właśnie oni nie powinni mieć problemów z sięgnięciem po 3 punkty i dlatego na nich stawiam, a kurs mi się bardzo podoba. Chyba Bukmacherzy zaraz będą kursy zrzucać w dół, bo póki co jest wysoko jak dla mnie.
SPORT: Magrão, Renato, César, Igor e Dutra; Tobi, Germano, Daniel Paulista e Marcelinho Paraíba; Ciro e Wilson

BAHIA: Fernando; Arilton, Vágner, Renê Santos e Diego Corrêa; Fábio Bahia, Bruno Octávio, Hélder e Ananias (Morais); Mendes e Rodrigo Grahl

Mój typ:
Sport Recife @ 1,80 Bwin ⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SPORT RECIFE - BAHIA
Typ : Sport Recife @ 1,80 Unibet ⛔1:2
Przyjrzałem się tym brakom w zespole Bahia i oto szczególy:
- prawy obrońca Janacarlos(9 meczów /2 gole) mało spotkań bo przyszedł z Botafogo niedawno, a podstawowy gracz w ostatnich 9 grach
- lewy obrońca Avine (22mecze/4 gole)
- środkowy obrońca Alison (19 meczów/2 gole)
- napastnik Jael (13 meczów/9 goli) Przyszedł niedawno ze szwedzkiego Kalmar
- napastnik Rodrigo Grahl może co prawda zagrac, bo to wyjasni się tuż przed meczem ( 18meczów/7 goli)
- napastnik Adriano (13 meczów/3 gole)
Ponadto Sport walczy o G-4 i wygrana z bezpośrednim rywalem ich do awansu przybliży. A ostatnio niezłą formę mają. Ja im zaufam;) Gospodarze full skład.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
vs

Dzisiaj na krótko bo jakoś czasu ani weny nie mam. Mecz Santo Andre-Villa Nova Goianiense nie ma zdecydowanego faworyta ale pomimo tego bukmacherzy wystawili kursy takie jakby to właśnie Ramalhao czyli gospodarze byli zdecydowanym faworytem. Tak nie jest, gdyż sami nie są w najlepszej dyspozycji w porównaniu do piłkarzy z Goianii, którzy już od jakiegoś czasu prezentują się świetnie i gdyby nie fatalny start rozgrywek w ich wykonaniu to pewnie walczyliby o awans do Serie A. Jednak teraz nawet pomimo super ich gry są tuż nad strefą spadkową i muszą zdobywać punkty by spokojnie się obronić przed spadkiem, a pokazali że stać ich na to. Tak więc kurs 1,90 na to by goście wywieźli co najmniej punkt z Santo Andre jest dla mnie zdecydowanie zawyżony i tylko należy z tego skorzystać, gdyż szanse są duże na wejście tego typu. Ja jednak nie gram go zbyt mocno, gdyż uważam, że w Serie B dochodzi do wielu niespodzianek i ciężko mieć wysoką skuteczność na dłuższą metę w tej lidze. Poza tym goście dzisiaj praktycznie bez osłabień więc to jeszcze bardziej mnie skłania ku postawieniu na nich. Dziękować wypada bukom, gdyż takie prezenty często się nie zdarzają.
SANTO ANDRÉ: Júlio Cesar; Cicinho, Douglas, Marcelo Godri (Dedimar) e Andrezinho (Jaílson); João Henrique, Walker, Makelele e Aloísio (Xuxa); Anderson Gomes e Borebi
VILA NOVA: Max; Ivan, Cris, Eder Lima e Carlos Alberto; Juninho, Erick (Éberson), David e Davi Ceará; Roni e Bruno Lopes

Mój typ:
Villa Nova(+1) @ 1,90 Bwin✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
vs

Faworyta tej potyczki nie trzeba wskazywać, gdyż są nimi gospodarze. Sao Caetano od przyjścia do zespołu Toninho Cecilio zaczęli grać o wiele lepiej i przede wszystkim osiągają już wyniki na miarę tego zespołu.

Sao Caetano
to drużyna, która od początku sezonu miała walczyć o awans. I to się udawało, bo przecież byli i nadal są w ścisłej czołówce ligi. Do awansu jest co najmniej 7 może 8 kandydatów więc łatwo nie jest, a rywale dodatkowo mocni więc łatwo nie jest. Nie dawno jednak zaczęli grać naprawdę słabo i wydawało się, że awans tej niezwykle ciekawej drużyny wisi na włosku. Jednak przyszedł Toninho Cecilio i w dwóch meczach w których prowadził Azulao zdobyli 6 punktów. Rywale co trzeba przyznać byli nie łatwi. Najpierw wygrali w Recife z Nautico, a potem w Campinas z Ponte Preta. Oba te mecze wygrali w stosunku 2:1. Napisałem, że są ciekawą drużyną, gdyż stosunkowo nie dawno powstali bo w roku 1989 roku, a byli już w finale Copa Libertadores w roku 2002, a w 2000 i 2001 roku byli dwukrotnie wicemistrzami Brazylii. W meczu z Brasiliense zabraknie w szeregach Azulao pomocnika Evertona Ribeiro, a także pod znakiem zapytania stoi występ Rogera. Przede wszystkim należy liczyć na atak Eduardo i Pedrao. Pierwszy to jeden z najlepszych napastników Serie B, a drugi nie dawno przyszedł do klubu i wszyscy liczą, że stworzą super duet snajperów.
Brasiliense już od dłuższego czasu nie radzi sobie w lidze. Dopiero 17 miejsce zajmują piłkarze Jacare. Przede wszystkim to zawdzięczają katastrofalnej postawie w meczach wyjazdowych. Bo poza stolicą Brazylii nie wygrali ani jednego spotkania podobnie jak Ipatinga i są to dwie drużyny, którym się ta sztuka nie udała. Tylko 4 razy udało im się zremisować, a pozostałe 8 spotkań przegrali. Poza tym ich bilans bramkowy również na wyjazdach jest słaby, który wynosi 7:27. Jacare czyli po polsku Aligatory zagrają bez trójki graczy Iranildo, Thiaguinho i Eniltona.
Podsumowując goście w tym spotkaniu mają małe szanse na chociażby punkt, a więc każdy taki wynik jak remis będzie w tym spotkaniu sporą niespodzianką, a ja uważam, że Sao Caetano są w stanie spokojnie wygrać to spotkanie co najmniej 2 bramkami.
SÃO CAETANO: Luiz; Artur, Anderson Marques, Marcelo Batatais e Bruno Recife; Moradei, Augusto Recife, Roger (Fernandes) e Ailton; Eduardo e Pedrão
BRASILIENSE: Gatti; Cicinho; Fábio Braz, Santiago e William; Deda, Luciano Totó, Ferrugem e Ruy; Acosta e Aloísio Chulapa

Moje typy:
Sao Caetano @ 1,55 Bwin⛔
Sao Caetano(-1) @ 2,65 Bwin⛔

L 0

lucky99

Użytkownik
Witam.

Jestem nowy.Ligę brazylijską bardzo lubie,śledze od dawien dawno i będe starał się na bieżąco podawać swoje przemyślenia z tej właśnie ligi(zarówno 1 jak i 2)

Zatem

Moim skromnym zdaniem w sobotnią noc warto postawić na over 2,5 w meczu Figueirense-Ponte Preta .Swój typ opieram czysto na statystykach i wynikach ligowych.Mianowicie :Figueirense jest aktualnie 2 w lidze z dorobkiem 45pkt,ale nie o pkt tu chodzi.W Swoich 25 meczach ligowych drużyna ta strzeliła najwięcej goli w całej lidze(straciła najmniej bo 23)Przeliczając to na średnią wychodzi na to,że Figueirense strzela 1,84 gola na mecz i jak łatwo policzyć traci 0,92 gola na mecz.Zaokrąglając w każdym meczy strzela 2 gole i traci 1(teoretycznie oczywiście).Jeszcze lepiej wyglądają statystyki u siebie.Na 12 meczy strzelone aż 29 goli(2,42 gola na mecz),tracąc przy tym 9 goli(0,75).Teoretycznie wszystko wygląda ok ale... od 3 sspotkań z udziałem Figueirense(na ich terenie) padało mniej niż 2,5 gola...no ale coż...Co do rywali.Ponte Preta legitymuje się 5 miejscem i dorobkiem 41 pkt w 25 meczach.Gole 36-26(łącznie) co daje 1,4 strzelonego gola na mecz i 1 gol stracony na mecz.Na wyjazdach wygląda to tak:12 meczy,gole 18-16(1,5 strz i 1,3 straconego)Ostatnie mecze Ponte Prety i tu uwaga(głównie to mnie przekonało do tego typu) na ostatnie 7 spotkań aż 6 kończyło sie wynikami overowymi.Przytocze ostatnie 3 wyjazdowe(bo w tym meczu grają na wyjeździe) Guaratingueta vs. Ponte Preta 2:3 i Parana vs. Ponte Preta 2:2 i America MG vs. Ponte Preta1:3.Jak widać POnte PReta potrafi strzelać na wyjazdach(tracić również :p)Ostatnim argumentem którym popre typ to to iż na 5 meczy między tymi zespołami (gdzie gospodarzem był Figueirense) 4 razy padł wynik overowy.To chyba tyle w temacie.Statystyki przemawiają czystko za overem ale wiadomo jak to w życiu,czasem bywa przewrotne.Mam nadzieje że tym razem tek nie będzie.Kurs myśle warty spóbowania (1,7)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Wynik 4-2.✅✅✅

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
ASA AL v Nautico over 2,5 @1,72 ⛔
Stawka: 4,5/10
Buk: bet365
mała pigułka aby w nocy było co robić ;-)
oby dwa zespoły raczej bezkompromisowe, obrony dziurawe, Nautico na wyjazdach lubi tracić gole, do tej pory aż 30 bramek (najwięcej w lidze)
ASA u siebie mimo że nie ma rewelacyjnych wyników to zajmuje 3 miejsce pod względem zdobytych bramek, traci też nie mało (14 bramek w trzynastu spotkanich)
14 lipca 2010 na stadionie Nautico 2-1 dla gospodarzy

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Na dzisiaj wybrałem póki co jeden typ(nad drugim się wacham) na mecz Guaratingueta-Parana. Tutaj faworytem są gospodarze chociaż kurs tak jednoznacznie na to nie wskazują.

Guaratingueta to tegoroczny beniaminek rozgrywek Serie B. Ale tak jak pozostałe drużyny, które rok temu grały w Serie C czyli America MG, Icasa i ASA spisują się naprawdę dobrze i jeżeli w końcówce mieliby serię zwycięstw to teoretycznie są jeszcze w stanie powalczyć nawet o awans do Serie A. Zadanie to będzie ciężkie ale póki szanse są to myślę, że na pewno powalczą, gdyż nigdy nic nie wiadomo, a wobec nie najlepszej ostatnio formy Ponte Prety, Sportu Recife czy dołującej od dawna Portuguesy nie jest to zadanie nie możliwe. Guara do tej pory zdobyli 38 punktów co daje im 10 miejsce i co jasne więcej u siebie bo 24. U siebie jak przegrywali to tylko z mocnymi bo polegli z Ponte Preta, Sportem Recife i America Mineiro więc samą czołówką. Dzisiaj bez osłabień, a dodatkowo do składu wraca Lucio Flavio i Renato Peixe.
Parana po znakomitym starcie rozgrywek była upatrywana jako główny kandydat do awansu i utarcia nosa Coritibie, która słabo zaczęła, a przecież to właśnie Coxa czyli ich lokalny rywal mieli być najlepszą ekipą Serie B. Parana nie dawno musiała przezwyciężyć kłopoty finansowe ale teraz już sytuacja zaczyna się robić stabilna. Co z tego, gdy piłkarze grają co raz gorzej i teraz to dużo bliżej im do Serie C aniżeli do Serie A. Parana na miejscu 15 z 33 punktami ale tutaj warto odnotować, że tylko 8 spośród nich ugrali na wyjazdach. Pokonali tylko słabiutką Ipatingę i na początku sezonu katastrofalnie jeszcze wtedy grające Duque de Caxias. Stracili 27 goli co daje średnią ponad 2 gole tracone tylko na wyjazdach. Dzisiaj zabraknie również ich najlepszego gracza Andersona Aquino, który jak do tej pory zdobył dla nich 8 goli co jak na napastnika może nie jest jakimś super wyczynem ale jak go nie ma to cała gra ofensywna się w ogóle nie klei, nie mówiąc już o strzelaniu goli. Oprócz niego zabraknie bocznego obrońcy Murilo.

Podsumowując
to dzisiaj gospodarze powinni sięgnąć po 3 punkty i jakoś ciężko mi wierzyć w to by Parana zawiesiła jakoś wysoko poprzeczkę, a każdy zdobyty ewentualnie przez nich punkt ja uznam jako sporą niespodziankę.
Guaratinguetá
Jaílson; Éder, Jorge Luiz, Gustavo Bastos e Renato Peixe; Goeber, Galiardo, Léo Silva e Marcinho; Serginho e Lúcio Flávio
Paraná
Juninho; Paulo Henrique, Irineu, Luiz Henrique e Kim; Chicão, Luiz Camargo, Wanderson e Ceará; Rodrigo Pimpão e Lima

Mój typ:
Guaratingueta @ 1,80 Bwin⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Dzisiaj o 21:10 na Sao Januario dojdzie do spotkania Duque de Caxias-Santo Andre. Obie drużyny walczą obecnie o inne cele, gdyż Duque ma zamiar jeszcze powalczyć o awans choć są w podobnej sytuacji jak Guaratingueta o której pisałem. Santo natomiast walczy o utrzymanie.
Duque de Caxias po katastrofalnym wręcz początku sezonu kiedy to przegrali pierwsze 6 spotkań od razu stali się głównym kandydatem do spadku i drużyną, której nikt nie traktował poważnie(ja sam miałem ich za słabeuszy). Jednak teraz to już zupełnie inna drużyna, która jest w stanie ograć każdego i stąd ta pozycja w tabeli. Strata do miejsca 4, które daje awans do Serie A to 9 punktów. Trochę dużo ale zakładając, że Duque będzie wygrywać, a ich pozostali rywale będą tracić punkty to są w stanie osiągnąć ten awans i dołączyć do wielkiej czwórki z Rio. Jednak aby o tym myśleć dzisiaj muszą bez względu na wszystko pokonać Santo Andre. Grają u siebie więc nie powinno być o to trudno, bo przecież w ostatnich 10 meczach jako gospodarz, a grali i na Engenhao i Sao Januario zdobyli na 30 możliwych punktów aż 21 co jest wynikiem naprawdę dobrym. Jeżeli chodzi o osłabienia to zabraknie tylko bocznego obrońcy Marlona.

Santo Andre
to klub, który jeszcze rok temu grał w Serie A ale jego pozycja wyglądała podobnie jak teraz. Walka przed spadkiem, która zakończyła się dla Ramalhao niepowodzeniem. Jednak po świetnym w ich wykonaniu Paulistao apetyty na awans wzrosły bardzo. Ale były i minusy tego dobrego ich grania w rozgrywkach stanowych-rozkupienie wielu ich graczy. I teraz zamiast walczyć o awans to muszą bronić się przed spadkiem. Obecnie zajmują 17 miejsce z dorobkiem 29 punktów i mają stratę 3 &quot;oczek&quot; do rozpędzonej Villi Novy. Jednak wszyscy liczą, że po zwycięstwie w klasyku regionu ABC z Sao Caetano zdobędą kolejne punkty z Duque. Dodatkowo mają szczęście, gdyż bez osłabień przystąpią do tego spotkania.
Podsumowując ja jakoś bardziej wierzę w to, że duet napastników Somalia-Andre Luis zrobi swoje i Duque wygra to spotkanie, a kurs zachęca nas do gry.
DUQUE DE CAXIAS: Lopes, Juninho, Gustavo (Marlon), Edson e Elton Lira; Xaves, Mancuso, Lenílson e Leandro Chaves; André Luis e Somália
SANTO ANDRÉ: Júlio César; Cicinho, Marcelo Godri, Douglas (Toninho) e Jailson; Walker, Gil, João Henrique e Rafinha; Borebi e Luis

Mój typ:
Duque de Caxias @ 2,15 Bwin
✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Już jutro w nocy z piątku na sobotę o godzinie 1 czasu polskiego w Rio de Janeiro dojdzie do bardzo ciekawie zapowiadającego się pojedynku w ramach 31 kolejki Serie B Duque de Caxias-America Minas Gerais. Goście przyjeżdżają po zwycięstwo, gdyż walczą o awans do Serie A ale i gospodarze nie powinni sobie odpuszczać tego meczu, gdyż najzwyczajniej nie wypada przed własnym kibicami robić sobie z meczu jakieś jaja albo gierkę treningową.

Duque de Caxias już raczej nie ma szans na awans, a i spadek im zbytnio nie grozi więc tak naprawdę nie mają o co grać w tym sezonie. Do 4 miejsca, które zajmuje właśnie ich najbliższy rywal tracą 10 punktów więc jeśli by wygrali to jeszcze zachowaliby jakieś teoretyczne szanse na awans ale trzeba pamiętać, że przed nimi są jeszcze mocne drużyny w postaci Sportu Recife, Ponte Prety, Portuguesy czy chociażby rozpędzonych ostatnio Parany i ASA. Z kolei nad strefą spadkową mają 11 punktów przewagi ale tutaj między nimi, a 17 miejscem jest jeszcze więcej drużyn, które są na serio zagrożone relegacją do Serie C. Jeżeli chodzi o osłabienia to nie wiadomo czy zagra napastnik Andre Luis i tutaj decyzja będzie się warzyła do ostatniej chwili. Poza tym zawodnikiem mamy pełny skład na czele z najlepszym strzelcem zespołu i gwiazdą czyli chodzi tu o Somalie.
America MG to tegoroczny beniaminek Serie B ale od razu mają szanse na awans do Serie A. Świetna ich gra w tym sezonie daje im jak na razie 4 miejsce jak już pisałem lecz za nimi jest grupa pościgowa, która tylko czeka na każde potknięcie Coelho czyli tłumacząc na polski Królików bo taki przydomek noszą właśnie piłkarze ze stanu Minas Gerais. Najbardziej wszyscy liczą na Fabio Juniora czyli najlepszego strzelca zespołu, który w tym momencie ma na swoim koncie aż 14 goli i jest tuż za Alessandro-napastnikiem Ipatingi i Ciro-zawodnik Sportu Recife, w klasyfikacji strzelców. Jednak na mecz w Rio trener Mauro Fernandes ma kilka zmartwień. Nie zagrają zawieszony za kartki środkowy obrońca Preto, boczny obrońca Rodrigo(kontuzja) oraz dwóch środkowych pomocników Luciano(kontuzja) i Dudu(czerwona kartka w poprzednim meczu). Sporo osłabień więc i będzie ciężej w obronie, gdyż Luciano to defensywny pomocnik i razem z dwójką nieobecnych obrońców to dziura będzie w obronie.
Podsumowując oba zespoły strzelają nie mało goli w meczach odpowiednio u siebie i na wyjeździe. Duque u siebie ma bilans 21:21 i przy tym 9 meczy na 15 kończyło się overami czyli padało co najmniej 3 bramki. Co ciekawe America MG ma bilans taki sam jeżeli chodzi o mecze wyjazdowe!!! Tak więc ja liczę tutaj na ciekawy mecz i co najmniej 3 gole. Nie podejmuje się wytypowania się tutaj zwycięzcy meczu, gdyż jest to zadanie trudne.
Duque de Caxias
Lopes; Amaral, Gustavo, Edson e Nill; Xaves, Mancuso, Lenílson e Leandro Chaves; André Luis (Thiaguinho ou Geovane Maranhão) e Somália.
América-MG
Flávio; Micão, Otávio e Gabriel; Marcos Rocha, Leandro Ferreira, Dudu Araxá, Irênio e Wesley; Jean Batista e Fábio Junior

Mój typ:
Over 2,5 @ 1,80 Bwin⛔

Kto będzie lepszy w pojedynku snajperów?
VS

Somalia VS Fabio Junior

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Dzisiaj niestety krótko opiszę dwa mecze, gdyż nie mam za bardzo czasu ale również i chęci na jakieś długie pisanie. Pierwsze spotkanie, które wybrałem to mecz Vila Nova-Brasiliense. Jak dla mnie zdecydowanym faworytem są gospodarze. Niby są w podobnej sytuacji jak piłkarze ze stolicy Brazylii ale jednak jest parę czynników, które o tym decydują. Vila Nova Goiania przypomnę, że po 17 kolejkach miała tylko 11 punktów. A teraz po rozegraniu kolejnych 13 spotkań mają już 35 &quot;oczek&quot; na swoim koncie czyli w między czasie zdobyli aż 24 punkty co jest wynikiem bardzo dobrym jak na drużynę, która broni się przed spadkiem. Ta gra się odmieniła odkąd do klubu przyszedł nowy trener Ademir Fonseca. Odmienił ich nie do poznania i teraz myślę, że pomimo tego, że bronią się przed spadkiem to mogą spać spokojnie, gdyż z tych drużyn z dołu są zdecydowanie najmocniejszą ekipą. Dzisiaj Tigre za przeciwnika mają Brasiliense, które również broni się przed spadkiem ale jednak mają wielki problem jakim jest gra wyjazdowa. Zaskakujące jest to, że często jak gram przeciw Jacare(krokodyle) to oni remisują na wyjazdach. Remisują, gdyż do tej pory nie udało im się jeszcze wygrać na wyjeździe w tym sezonie na przestrzeni aż 15 spotkań. Bilans 0-5-10 i 9:32 pokazuję, że poza stolicą kompletnie sobie nie radzą. Dzisiaj mają goście kilka osłabień. Nie zagra środkowy obrońca Dezinho, Adriano i Andrianinho czyli dwaj boczni obrońcy. Jak dla mnie mogą mieć spore problemy jeśli chodzi o defensywę, która i tak jest strasznie dziurawa. Dlatego decyduje się na zwycięstwo gospodarzy po atrakcyjnym jak dla mnie kursie 1,88
Vila Nova
Max; Ivan, Leandrão, Éder Lima e Jorge Henrique (Thyago Fernandes); Adilson, Juninho, David e Davi Ceará; Bruno Lopes e Roni.

Brasiliense
Eduardo; Fábio Braz, Santiago e Moacri (Deda); Ferrugem (Cicinho), Schmoller, Thiaguinho (Ferrugem), Ruy Cabeção, Iranildo e Dieguinho; Erivelto

Mój typ:
Vila Nova @ 1,88 Bwin✅

Drugi mecz jaki wybrałem to spotkanie Ipatinga-Bragantino czyli kolejne spotkanie drużyn z dolnych rejonów tabeli. Ipatinga to zespół, który jest na miejscu 19 i jego strata do bezpiecznej strefy wynosi aż 5 punktów ale ostatnio grają co raz lepiej i istnieje jeszcze szansa by się obronić przed spadkiem do Serie C. Ostatnimi czasy jednak w zespole ze stanu Minas Gerais się trochę ruszyło więc i odżyła nadzieja na uratowanie zespołu. Dodatkowo dzisiaj trener gospodarzy będzie mógł skorzystać ze wszystkich swoich zawodników na czele z najlepszym strzelcem zespołu i drugim w lidze Alessandro-14 goli. Z kolei goście awansowali ostatnio na 12 miejsce w tabeli, a to dzięki dobrej grze wyjazdowej. Może nie tyle dobrej co skutecznej. W ostatnich 4 meczach poza Braganca Paulista zdobyli aż 8 punktów i co ciekawe nie stracili żadnego gola. We wtorek wygrali w Campinas z Ponte Preta 0:1 ale wynik kompletnie nie odzwierciedla tego co się działo, gdyż gospodarze zmarnowali tam co najmniej z 5 super okazji i drugie tyle kolejnych dobrych. Bragantino nie ma szans na awans do strata jest zbyt duża ale o utrzymanie już martwić się bardzo nie muszą, gdyż przewaga nad 17 zespołem wynosi 8 punktów, a dodatkowo Santo Andre swój mecz grało ostatniej nocy. Ja jakoś nie wierzę by Bragantino dzisiaj się rzucił do ataku, gdyż im nawet 1 punkt będzie nic nie robił, a poza tym na wyjazdach ich mecze raczej dużo goli nie przynoszą co pokazuję bilans bramkowy 14:14 i 3-8-4. Ja jedna skłaniam się ku temu, że to Ipatinga, która szuka ostatniej deski ratunku na obronę ligi wygra to spotkanie, a że kurs też nie jest zły bo wynosi równe 2,00 to pobieram go z przyjemnością. Goście osłabieni brakiem kilku zawodników i to podstawowych. Brakować będzie Diego, Juniora Lopesa, Rodriguinho i Luciano Sorriso
Ipatinga
Douglas; Luizinho, Duílio, Max (Marcelinho) e Marinho Donizete; Max Carrasco, Leandro Brasília, Rodrigo Antônio e Walter Minhoca; Fabiano e Alessandro

Bragantino
Gilvan; Murilo Henrique (Everaldo), André Astorga e Marcos Aurélio; Nêgo, Eder Silva, Adriano, Marcelinho e Júlio César (Maurin); Eder (Finazzi) e Juninho Quixadá
Mój typ:
Ipatinga @ 2,00 Bwin
✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tak na krótko bo noc jest i się spać chce. Jutrzejszej nocy o godzinie 1 odbędą się dwa spotkania w Serie B. Ja wybrałem oba do typowania i w tym poście chce przedstawić oba swoje typy z krótki jak na mnie uzasadnieniem.

VS

Na pierwszy ogień mecz Ponte Preta-Vila Nova. Przyznam się, że kursy na ten mecz to mnie strasznie zdziwiły, gdyż nie spodziewałem się, że buki aż tak będą gospodarzy cenić po ich ostatnich wyczynach. Ponte Preta jak wiadomo przegrała 3 ostatnie mecze i jakoś nie zdziwiłbym się gdyby i tym razem nie udało im się zdobyć punktu albo wygrać. Ponte Preta przeżywa spory kryzys po odejściu Jorginho, a już od następnego meczu ma ich trenować nowy trener jakim będzie Givanildo Oliveira, który wcześniej trenował kluby z północy takie jak Santa Cruz(Serie D) i Sport Recife. Teraz jednak muszą się skupić na meczu najbliższym, gdyż mają nie łatwego rywala jakim jest Vila Nova Goiania. Przyznam się, że lubię ten zespół bardzo oglądać pod wodzą Ademira Fonseci bo grają ciekawy futbol i skuteczny przede wszystkim. Vila broni się przed spadkiem, a to jak wiemy daje drużynom z dołu jakichś niesamowitych sił i często ogrywają mocniejsze od siebie firmy. Tutaj moim zdaniem spotykają się dwa w miarę równe na tę chwilę zespoły tylko, że pozycja w tabeli i kursy na ten mecz mówią co innego. Vila zawaliła początek rozgrywek ale dzięki dobrej postawie pod wodzą Fonseci są w stanie się utrzymać bez problemu. Dodatkowo wśród gości zabraknie tylko Jorginho ale za to do składu wracają trzy ważne ogniwa: Eder Lima i Cris-dwóch środkowych obrońców oraz Adilson-środkowy pomocnik. Gospodarze za to bez Eduardo Arroza, który będzie pauzował za czerwoną kartkę z meczu z Santo Andre i nie zagra bardzo ważny i dobry pomocnik Souza, którego możemy pamiętać z poprzedniego sezonu gdy grał w Palmeirasie i był jednym z odkryć sezonu. I na koniec jakieś podsumowanie. Ja bym widział tutaj wyrównany mecz, a że kursy dodatni handicap na gości jest bardzo atrakcyjny to go pobieram i myślę, że są spore szanse na wejście.
Ponte Preta
Eduardo Martini; Éverton Silva, Naldo, Léo Oliveira e Bruno Collaço; Guilherme, Josimar, Renato Gonzáles e Ivo; Reis e William.

Vila Nova
Max; Ivan, Cris, Éder Lima e Jorge Henrique; Éberson, Adilson, David e Davi Ceará; Bruno Lopes e Roni

Mój typ:
Vila Nova(+1) @ 2,20 Bwin
✅

VS

Drugi mecz odbędzie się na Arena do Jacare w Sete Lagoas, gdzie America MG podejmować będzie Santo Andre. Na pierwszy rzut oka faworytem zdecydowanym są gospodarze ja jednak doszukuje się tutaj szansy na co najmniej remis dla gości. America ostatnie dwa mecze przegrała prezentując się nie najlepiej, a trzeba dodać, że rywale nie byli z górnej półki bo i ASA i Duque to może i takie solidne ekipy to jednak nie są to potęgi, a America skoro walczy o awans to powinna wygrywać z takimi rywalami. Teraz jednak przyjeżdża drużyna, która walczy o utrzymanie, a jak już pisałem to wyzwala dodatkowe siły. Santo Andre rozpaczliwie broni się przed spadkiem do Serie C co łatwe nie będzie. I nawet z takimi rywalami jak America punkty muszą zdobywać. Najlepiej całą pulę ale remis też najgorszy by nie był. Ramalhao ostatnio wygrali u siebie pewnie z Ponte Preta 2:0 i teraz chcą pokonać kolejny zespół z czołówki. America ma spore problemy przed tym meczem, gdyż za czerwone kartki z meczu z Duque będą pauzować Gabriel-środkowy obrońca i Irenio-środkowy pomocnil oraz z powodu kontuzji nie zagra Dudu Araxa. Z kolei goście bez Wendela, Aloisio(obaj środkowi pomocnicy) i Douglasa-środkowy obrońca ale za to z powracającymi do składu Julio Cesarem-bramkarz podstawowy i Gilem-środkowy pomocnik. Tak więc sądzę, że Santo Andre stać na remis w starciu z Coelho i jak najbardziej pasuje mi kurs jaki na ten mecz zaserwował Bwin.
América-MG
Flávio; Marcos Rocha, Micão, Preto e Jean Batista; Leandro Ferreira, Dudu, Hélton Luiz e Jean Batista; Thiago Silvy e Fábio Junior.

Santo André
Julio Cesar; Cicinho, Marcelo Godri, Halisson e Denis; Gil, Walker, Alan e João Henrique; Rychely e Marques

Mój typ:
Santo Andre(+1) @ 2,30 Bwin⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Na pierwszy ogień dzisiaj mecz Serie B Icasa-Sao Caetano. Obie drużyny w miarę nie daleko siebie w tabeli to jednak już tylko gospodarze dzisiejszego meczu mają o co grać. Mianowicie chodzi tu o utrzymanie w lidze. Tylko 4 punkty przewagi drużyny ze stanu Ceara nad strefą spadkową to trochę mało i nadal muszą uważać by ich przygoda z Serie B nie trwała tylko rok. Ja uważam, że spaść to oni raczej nie spadną, gdyż zbyt dobrze grają u siebie w Juazerio do Norte. To chociażby pokazując statystyki. Icasa u siebie zdobyła 30 spośród 40 wszystkich punktów w lidze. Dzisiaj mają za przeciwnika Sao Caetano, które po dobrym początku rozgrywek jeszcze do nie dawna byli uważani za jednego z kandydatów do awansu jednak teraz to już drużyna, która nie ma o co walczyć. Aż 11 punktów straty do 4 miejsca, które daje awans i 8 nad strefą spadkową czynią, że i jedno i drugie im nie grozi. Dodatkowo dzisiaj mają bardzo daleką podróż, bo z regionu ABC w stanie Sao Paulo muszą dotrzeć na samą północ co na pewno nie ułatwi im samej gry w tym meczu. Co prawda ostatnio wygrali u siebie z Coritibą 3:1 ale trzeba przyznać, że Coxa była mocno osłabiona przed tym spotkaniem. Teraz raczej nie należy się spodziewać by na wyjazdach Azulao jakoś forsowali tempo i grali super ofensywnie. Ja się spodziewam tutaj, że to właśnie gospodarze będą atakować od początku. Jeszcze muszę dodać, że gospodarze mają w swoich szeregach Juniora Xuxe, które w tym sezonie już 15 razy otwierał swoim kolegom drogę do bramki dzięki swoim znakomitym asystom oraz 10 razy sam strzelał gole. Widać jaki wpływ ma ten zawodnik na grę swojego zespołu. Udział przy 25 spośród wszystkich 43 goli to naprawdę jest wielki wyczyn. Gospodarze dzisiaj bez Araujo i Sergio ale to nie są jakieś duże osłabienia. Goście dalej bez Eduardo czyli swojego najlepszego strzelca. Wśród Sao Caetano należy zwrócić uwagę na Evertona Ribeiro, który w tym sezonie zanotował na swoim koncie 9 asyst. Podsumowując dzisiaj spodziewam się może nie jednostronnego widowiska ale takiego, gdzie to gospodarze będą atakować i starać się wygrać za wszelką cenę.
Icasa
Marcelo Pitol; Tiago, Everaldo e Luiz Gustavo; Marcus Vinicius, Paulo Foiani, Guto, Junior Xuxa e Carlinhos; André Neles e Assisinho.

São Caetano
Luiz; Artur, Marcelo Batatais, Anderson Marques e Fernandinho; Moradei, Romário, Cléber e João Paulo; Everton Ribeiro e Henrique Dias

Mój typ:
Icasa @ 1,90 Bwin⛔
Edit: Nie jestem w stanie zrozumieć jak można zremisować taki mecz skoro przy stanie 1:0 ma się z 10 sytuacji w których można podwyższyć wynik marnuje się je tak jakby było z 10:0 i nie wyciąga się z każdej kolejnej wniosków. Teraz już nie dziwne dlaczego są tak nisko w tabeli. Gdyby goście w samej końcówce byli bardziej skuteczni to już w ogóle mogliby wrócić bardzo szczęśliwi i szkoda, że się tak nie stało to byłaby wielka nauczka dla Icasy na przyszłość. Po meczu z Guaratinguetą teraz z Sao Caetano tracą zwycięstwo w końcówce chociaż w obu meczach byli o wiele lepsi.

Drugi mecz jaki wybrałem to spotkanie Vila Nova-America RN. Oba zespoły bronią się przed spadkiem jednak to gospodarze dzisiejszego spotkania są zdecydowanym faworytem z kilku powodów. Po pierwsze grają od jakiegoś czasu świetny futbol o czym już nie raz pisałem stawiając na nich. Po drugie zero osłabień wśród gospodarzy więc Bruno Lopes(8 goli i 5 asysty) i Roni(14 goli i 5 asyst) będą mogli straszyć defensywę gości. Po trzecie goście mają najgorszy atak i najgorszą obronę w lidze i dzięki temu zajmują ostatnią pozycję w lidze. I po czwarte i chyba najważniejsze Vila jest obecnie zespołem z innej bajki w porównaniu do zespołu America RN. W ogóle gdyby nie taki katastrofalny początek w wykonaniu piłkarzy z Goianii to teraz pewnie by walczyli o awans, a tak muszą sobie zapewnić ligowy byt co już niedługo nastąpi. Gospodarze bez Edera Limy-środkowego obrońcy. Poza tym wyjdzie taki sam skład jak w meczu z Ponte Preta, gdzie zagrali świetne zawody i mają czego żałować, że zremisowali tylko 2:2. Goście z kolei bez podstawowego bramkarza Rodolpho, środkowego obrońcy Robsona i kolejnego stopera Luisao, który nie chce podpisać nowego kontraktu z tego co wyczytałem i dlatego nie będzie grał. Podsumowując zdecydowanym faworytem są gospodarze, którzy nie powinni mieć żadnych problemów z ograniem zdecydowanie słabszego rywala, który w dodatku ma poważne problemy w obronie.
Vila Nova-GO
Max; Ivan, Leandrão, Cris e Carlos Alberto; Adilson, Éberson, David e Davi Ceará; Roni e Bruno Lopes

América-RN
Tutti; Wanderson Cafu, Cléber, Edson Rocha e Berg; Eliélton, Éverton, Esley e Vélber; Marcelo Brás e Washington

Moje typy:
Vila Nova @ 1,50 Bwin✅
Vila Nova(-1) @ 2,45 Bwin⛔

E: Tutaj miałem sporo farta w końcówce, bo gdyby nie ten wolny to chyba byłoby po wygranej Vili jak i mojej

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Spotkanie: Portuguesa - Brasiliense

Analiza: Brasiliense znajduje się w tej chwili w strefie spadkowej na 17 miejscu tracąc do bezpiecznego 16 tylko 1 punkt. Na pewno w tym meczu powalczą. Punkty w tym momencie są im potrzebne. Z tego co wyczytałem gospodarzom nie bardzo zależy na awansie do pierwszej klasy rozgrywek. Wiąże się to z dużymi kosztami, związanymi z wymogami Campeonato Brasileiro A. Gracze Portuguesa nie będą się zabijac na boisku aby zdobyc 3 pkt w tym meczu. Myslę, że wobec tego można zagrac:
Brasiliense @ 8.36 Pinnacle 1/10 ⛔
X2 @ 2.66 Betsafe 5/10 ⛔

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Sao Caetano - Ponte Preta 1 @ 2,20 lub 1DNB @ 1,50
Sao Caetano to raczej średniak ligi, który w ostatnich latach prezentuje podobne umiejętności. Na własnym boisku grają bardzo dobrze ( poprzedni sezon tylko 3 porażki ), teraz pierwszy mecz na Estádio Municipal Anacleto Campanella i bum, porażka 2:0 z beniaminkiem Ituiutaba. Był to chyba taki jednorazowy &quot;wybryk&quot; bo następna kolejka i wygrana na wyjeździe 2:1 z Bragantino.
Ponte Preta SP w ubiegłorocznych rozgrywkach ledwie ledwie utrzymała się w Serie B. Teraz w trzech kolejkach odnoszą dwa zwycięstwa i jedną porażkę. Zwycięstwa u siebie wyglądają bardzo okazałe 5:0 i 4:1, ale na wyjeździe 3:1 w plecy z Villa Nova. Ponownie widać że na terenie rywali prezentują bardzo niski poziom.
Śmiem twierdzić iż SC nie zagra znowu takiego słabego meczu przed własną publicznością i wygrają to spotkanie.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Sport Recife v Duque De Caxias RJ
Zacznę tak goście zaczęli katastrofalnie ,gospodarzom nie źle idzie zapowiada się dobre spotkanie chęć podtrzymania serii przez S.Recife i ogromna chęć przełamania Caxias ,w meczach gospodarzy padły 4 undery(na 4mecze) co jest dosyć dziwne(dla mnie) ,goście 2 undery 2 overy ,dla mnie ten mecz będzie przełomowy bo Sport Recife z obecną formą będzie w stanie ustrzelić jakieś gole gościom ,obrona popełnia sporo błędów ,Caxias na wyjazdach traci bramki + chęć przełamania gości podpowiada mi że mecz będzie owocny w gole tacy piłkarze jak Somalia czy u gospodarzy dosyć znany Marcelinho pokażą się z jak najlepszej strony Duque strzeliło w 4 meczach 4 bramki straciło 8 ,Sport strzelił 4 ,stracił 2 .W meczach między tymi drużynami padało przeważnie sporo bramek widziałem mecze tych drużyn dosyć sporo okazji sobie stwarzają jeśli tylko skuteczność nie zawiedzie to typ wejdzie lekko.Bramki strzelać ma kto wyżej wymienieni są w dobrej dyspozycji.
Składy:
SPORT: Magrão; Igor, Tobi e Gabriel; Thiaguinho (Moacir), Rithelly, Daniel Paulista, Willians, Marcelinho Paraíba e Fernandinho; Carlinhos Bala (Paulista).

Técnico: Hélio dos Anjos.
DUQUE DE CAXIAS: Fernando; Leonardo, Bruno Costa, Santiago e Paulo Rodrigues; Júlio César, Leandro Teixeira, Erick Flores e Tony; Valdiram e Somália.

Técnico: Alfredo Sampaio.

TYP:
Over 2.5 1.80 Bet365⛔

edit
1-1....

Otrzymane punkty reputacji: +2
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Portuguesa po pięciu rozegranych meczach ma na koncie 8 punktów i aż 11 strzelonych bramek przy siedmiu straconych, z czego aż 9 bramek strzelonych to bramki zdobyte na własnym terenie. W środku tygodnia po wyrównanym meczu wygrali z drużyną Guarani 3-2.W 2010 roku zespół do ostatniej kolejki walczył o awans do Serie A i zabrakło mu 1 punktu do czwartego miejsca. Tym razem chcąc awansować powinni wygrywać u siebie takie spotkania jak dzisiejsze z Bragantino. Goście od kilku lat to taki ligowy średniak: ani nie walczą o awans ani nie bronią się przed spadkiem. I pewnie podobnie będzie w tym roku. Na razie zgromadzili 5 punktów, dwukrotnie remisując i wygrywając we wtorkowym meczu z Villa Nova 1-0. Na wyjeździe w dwóch meczach stracili aż 5 bramek ale strzelili 4, więc zapowiada się ciekawy mecz, lecz liczę tu na pewne zwycięstwo Lusy.

Portuguesa: Weverton; Marcos Pimentel (Luis Ricardo), Rogério, Mateus e Marcelo Cordeiro; Guilherme, Henrique, Marco Antônio e Ananias; Edno e Jael
Bragantino: Gilvan; Carlinhos, Murilo Henrique e Felipe; Andrezinho, Mineiro, Luis Mário, Deyvid Sacconi e Diego; Juninho Quixadá e Bruno

Portuguesa @ 1,45 bwin ✅ 5-0
Over 2,5 @ 1,6 ✅

X
Gremio Barueri po spadku z Serie A, a następnie z pierwszej ligi w rozgrywkach Paulisty nie może na razie się pozbierać w Serie B. Tylko 4 punkty w pięciu meczach to nie jest dobry wynik na starcie sezonu. Choć trzeba przyznać że grali z jednymi z najmocniejszych zespołów w lidze (Sport, Ponte Preta, Portuguesa). Dziś drużyna z miasta Brarueri będzie chciała zgarnąć cenne 3 punkty w spotkaniu z ASA (ASĄ?). Jest na to duża szansa bo goście na wyjazdach jak dotąd spisują się najsłabiej z całej ligi: 3 mecze, 3 porażki, 10 straconych bramek i tylko jedna zdobyta. A z miasta Arapiraca do Barueri gdzie swoje mecze rozgrywa Gremio jest prawie 2000 kilometrów, tak więc duża odległość którą muszą przebyć zawodnicy na pewno nie będzie miała pozytywnego wpływu na ich grę. W drużynie gospodarzy awizowany jest najlepszy strzelec Pedrao, który strzelił dwie bramki i pewnie dziś będzie chciał poprawić swój dorobek strzelecki a przy słabiutkiej obronie gości może mu się to udać. Dlatego typuję zwycięstwo Gremio, które pozwoli wydostać się ze strefy spadkowej a potem może włączyć w walkę o powrót do elity.

Grêmio Barueri: Juninho; Daniel Marques, Douglas e Alex Lima; Rafael Tesser, Alê, Ademir Sopa, Bebeto (Alex Maranhão) e Zé Carlos; Pedrão e Willian Henrique (Marcelinho)
ASA: Tutti, André Nunes, Tiago Alves, Ferreira; Raulen, Galiardo, Fabinho, Marielson, Vitinha (Léo Dias) e Chiquinho; Fernando Sá

Gremio @ 1,65 ✅ 1-0

Otrzymane punkty reputacji: +5
kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Troszkę informacji przed dzisiejszymi meczami:

Parana Clube - Duque de Caxias
Parana:
Do składu wraca Jefferson Maranhao, zawieszony za kartki, zdobywca 1 bramki w 5 spotkaniach w tym sezonie
Duque de Caxias:
Zatrudniony został nowy trener, niejaki Valdir Espinosa

Gremio Prudente - Vitoria
Gremio:
Do składu wraca 2. w klasyfikacji strzelców Serie A w 2009 z 18 bramkami na koncie Val Baiano, grający ostatnio we Flamengo.
Vitoria:
Zawieszony jest obrońca, kapitan Alison (6 meczów w pierwszej &quot;11&quot;, 1 gol). Napastnik Rildo (w tym sezonie 5 razy w podstawowej &quot;11&quot;, 1 bramka) doznał kontuzji uda.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Criciuma - Goias
Goias - spadkowicz z Serie A, póki co kompletnie sobie nie radzi. O ile u siebie czasem coś ugrają (3-0-2, 8:8), to na wyjeździe grają po prostu fatalnie (0-0-4, 1:7). Nie zdobyli żadnego punktu, pomimo że tylko raz mieli wymagającego rywala - Ponte Preta (obecny lider), któremu ulegli w ostatniej kolejce 1-2. Pozostałe drużyny to Nautico (3 zwycięstwa w 9 spotkaniach), ABC Natal (3 zwycięstwa) i Salgueiro (2 zwycięstwa, beniaminek). Criciuma stawia głównie na obronę. Nikt nie stracił mniej bramek od gospodarzy (6). Criciuma, choć zajmuje 8. pozycję, utrzymuje niewielką stratę do czołówki - wicelider Portuguesa ma zaledwie o 3 punkty więcej. Będzie to pierwszy mecz gospodarzy pod wodzą nowego trenera przed własną publicznością, a swój debiut zaliczył w zremisowanym 1-1 wyjazdowym meczu ze znajdującym się na 6. miejscu ABC Natal. Czas więc na pierwsze zwycięstwo. Okazja niewątpliwie jest, trzeba ją tylko wykorzystać. Dodam jeszcze, że atmosfera w ekipie gości nieciekawa. Szykuje się zmiana trenera i właściciele klubu tego nie ukrywają.

Criciuma - Goias 1 1,70 Betsson 2-0

Otrzymane punkty reputacji: +2
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Spotkanie 12. kolejki brazylijskiej Serie B pomiędzy ASA i Guarani. Gospodarze to taka drużyna własnego boiska, u siebie bilans bardzo korzystny 4-1-0, na wyjeździe natomiast beznadziejnie 0-1-5. Trzeba zauważyć jakie drużyny ASA pokonała u siebie: Parana, Portuguesa, Americana i Villa Nova a więc pierwsze trzy to aktualnie najlepsze drużyny ligi. Guarani po spadku z Serie A nie może się odbudować. Zajmuje przedostatnie 19. miejsce i czeka ich walka o utrzymanie. A w dzisiejszym meczu na pewno będzie im ciężko, bowiem zabraknie najskuteczniejszego zawodnika drużyny Fernandao [11/3], Fabio Souzy [11/1] - także napastnika, a także obrońców Chiquinho [8/0] i Aislana [10/0].
Wydaje się że ASA dziś po raz kolejny zgarnie na własnym stadionie trzy meczowe punkty i umocni się w środkowej części tabeli.
ASA: Gilson; Raulen, Thiago, Émerson e Chiquinho Baiano; Fabinho Romão, Marcelo Costa, Mariélson e Didira; André Nunes e Alexsandro
Guarani: Emerson; Dadá, Aílson, Gabriel e João Paulo; Lucas, Lusmar, Mika e Felipe; Fabinho e Denílson
ASA @ 1,67 ✅ 3-2
uffff ależ mecz! ASA prowadząc 2-1 i grając w przewadze zawodnika dała sobie strzelic pod koniec 1. polowy gola. druga połowa to autobus w polu karnym Guarani i 90 minuta gdzie obrońca zatrzymuje w polu karnym piłkę ręką, druga czerwień i drugi wykorzystany karny. Remis byłby niesprawiedliwym wynikiem.
X

W drugim meczu dzisiejszej nocy czekają nas derby stanu Pernambuco. Sport Recife walczący o powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej podejmować będzie Salgueiro. Drużyny te dzieli w ligowej tabeli 5 punktów: gospodarze mają ich 17 a goście 12. Sport ostatnio radzi sobie nieźle: 7 punktów w czterech meczach daje im szanse na włączenie się do walki o pierwsze cztery miejsca premiujące awansem. W ostatnim meczu przegrali 2-3 z Bragantino ale był to mecz wyjazdowy gdzie zawodnikom z Recife się specjalnie nie wiedzie. Za to na Estadio Ilha do Retiro grają bardzo dobrze: 4 zwycięstwa, dwa remisy i żadnej porażki.
Osłabienia: w ekipie Sportu z podstawowych graczy zabraknie jedynie obrońcy Wallingtona Saci [9/0]. Salgueiro zagra bez podstawowego obrońcy Alemao [10/1], a także pomocników: Pio[10/0] i Josy [11/0].
Sport: Rodrigo Calaça; Moacir, Gabriel, Tobi e Fernandinho; Hamilton, Daniel Paulista, Thiaguinho e Diego Torres; Marcelinho Paraíba e Bruno Mineiro
Salgueiro: Marcelo; Marcos Tamandaré, Eridon, Henrique e Rogério Serra; Wendel, Diego Paulista, Clebson e Rene; Élvis e Fabrício Ceará
Sport @ 1,45 ✅ 3-0

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom