kapszti
Forum VIP

Na Ilha do Retiro w Recife na północy Brazylii dojdzie do hitu Serie B i zarazem klasyku. Obie ekipy należą do regionu Nordeste czyli północnego i obie drużyny są w czołówce ligi z bardzo dużymi szansami na awans.
Sport po katastrofalnym początku teraz zaczyna spisywać się co raz lepiej i już udało mu się dokoptować do czołówki ligi. Na razie zajmują 6 miejsce ale przy dobrych dla nich rezultatach mogą się wspiąć do G4 czyli strefy, która daje awans. Oczywiście do upragnionego celu daleko ale są na dobrej drodze, gdyż sama ich gra razem z wynikami dają dobre efekty. Motorami napędowymi zespołu są Marcelinho Paraiba, którego znamy z występów w Bundeslidze, a ostatnio miał nie udaną przygodę w Sao Paulo FC. Oraz napastnik Ciro, który z 13 trafieniami przewodzi w klasyfikacji strzelców ligi. Dzisiaj Geninho będzie mógł skorzystać ze swoich wszystkich piłkarzy tak więc najsilniejsza "11" jaką wystawi będzie atutem gospodarzy.
Bahia to wicelider Serie B i jeden z faworytów do awansu. Pewnie wszystkich zastanawia fakt dlaczego postanowiłem obstawiać mecz dwóch mocnych drużyn, które są w czołówce. Powód jest jeden. Bahia ma straszne problemy z osłabieniami na ten mecz. Udało mi się wyczytać na stronach brazylijskich oraz na forach zagranicznych, że goście przystąpią do tego meczu bez 7 podstawowych graczy oraz jeszcze nie będzie 3 innych zawodników. To powoduję, że na boisku zobaczymy kompletnie inny zespół aniżeli ten, który tak świetnie się spisuję w obecnych rozgrywkach. Ciekawostką może być fakt, że piłkarze z Salvadoru jeszcze ani razu nie zremisowali w tym sezonie na wyjeździe. Bilans 6-0-5 pokazuję, że nie idą na kompromis. W tym meczu jednak ten 1 punkt byłby sukcesem w obliczu takich kłopotów.
Podsumowując to w tym hicie, który chyba tylko z nazwy jest hitem, bo faworytem są gospodarze i to właśnie oni nie powinni mieć problemów z sięgnięciem po 3 punkty i dlatego na nich stawiam, a kurs mi się bardzo podoba. Chyba Bukmacherzy zaraz będą kursy zrzucać w dół, bo póki co jest wysoko jak dla mnie.
SPORT: Magrão, Renato, César, Igor e Dutra; Tobi, Germano, Daniel Paulista e Marcelinho Paraíba; Ciro e Wilson
BAHIA: Fernando; Arilton, Vágner, Renê Santos e Diego Corrêa; Fábio Bahia, Bruno Octávio, Hélder e Ananias (Morais); Mendes e Rodrigo Grahl
Mój typ:
Sport Recife @ 1,80 Bwin