>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Niższe Ligi Brazylijskie [Zbiorczy]

Status
Zamknięty.
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Brasiliense DF - Duque de Caxias RJ

Brasiliense rozpoczelo zmagania ligowe od zwyciestwa nad Sport Recife na wlasnym boisku wygrywajac 2:1. Nastepnie przyszedl wyjazd do Santo Andre gdzie padl remis 1:1. Goscie przegrali oba dotychczas rozegrane mecze. Przegrali na wyjezdzie z liderem tabeli Guaratingueta 3:1 i na wlasnym stadionie z Nautico 1:2. Gospodarze nie przegrali ostatnich 4 meczy na wlasnym stadionie, natomiast w druzynie DdC sytuacja jest odwrotna - 4 mecze bez zwyciestwa na wyjezdzie. Wiem ze to dopiero poczatek sezonu, ale jak dla mnie to druzyna DdC to glowny kandydat do spadku wraz z Asa AL. Podsumowujac Brasiliense jest zbyt mocnym zespolem ( nie wykluczone ze beda walczyc o awans do Seria A, lecz maja bardzo mocnych rywali ) dla Duque de Caxias.

▶Typ : Brasiliense DF | 1.70 ✅ 2:0

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Bragantino - Sao Caetano

Po ostatnich wynikach obu druzyn widac, ze w znacznie lepszej formie jest druzyna gospodarzy, chociaz w tabeli dzieli ich tylko 1 punkt. Bragantino gralo 2 mecze na bardzo trudnych terenach - Nautico i Atletico MG - z ktorych byli w stanie wywiesc w sumie 2 punkty. Na wlasnym stadionie wygrali z Asa 2:1. Natomiast goscie zremisowali ze slabym Atletico RN, wygrali ( 2:1 ) z chyba najslabszym ( obok DdC ) zespolem ligi i zaliczyli porazke na wlasnym obiekcie z Figueirense. Ostatni mecz pomiedzy tymi druzynami zakonczyl sie zwyciestwem gosci 2:3. Podsumowujac mysle ze druzyna gospodarzy grajaca na wlasnym stadionie i przed wlasna publicznascia, z checia rewanzu za ostatni pojedynek, odprawi przyjezdnych z kwitkiem i pewnie wygra ten mecz.

▶Typ: Bragantino- Sao Caetano 1 | 2.10 Bet-at-home ⛔

matty1991 712

matty1991

Użytkownik
Dziś w nocy znowu mecze w brazylii, moją uwage przykuwa Nautico i Parana, zwracam sie tutaj z pytaniem do znawców (kapszti, kacmon, BSNT, robson_unitedxD) dają rade?

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Bahia BA - Sport Recife PE

Podaje ten typ juz dzisiaj bo podejrzewam ze kurs spadnie bardzo nisko, do granic 1,40-1,50. Aktualnie w Bet365 jest to 2.00 i jak dla mnie to promocja. Gospodarze maja dobra forme. Wygrali dotychczas 3 z 4 meczy - z Vila Nova, Ipatinga, American RN i zaliczyli remis z Ponte Preta. Wszystkie te zespoly znajduja sie w dolnej czesci tabeli, w ktorej znajduje sie tez ich jutrzejszy przeciwnik - Sport Recife. Trzeba tez dodac ze Bahia gra bardzo dobrze na wlasnym obiekcie. Goscie na 4 mecze zdobyli tylko 1 punkcik z Guaratingueta. A pozatym to totalna miazga. Porazka z Brasiliense 2:1, porazka az 4:1 z Asa i ostatnia porazka dosc bolesna, bo odniesiona u siebie z Icasa 2:1. Co jak co, ale z Icasa powinni wygrac, dlatego ze to przeciwnik na ich mozliwosci. Podsumowujac, mysle ze Bahia zaliczy ponownie dobry wystep i dopisze sobie kolejne 3 punkty za zwyciestwo.

▶Typ : Bahia BA - Sport Recife PE 1 | 2.00 Bet365 ✅ 2:0

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Parana Clube PR - Vila Nova GO​

Parana druzyna bardzo ofensywna, strzelajaca duzo goli, na wlasnym boisku jak i na wyjazdach. Zagrali 4 mecze z ktorych 3 zakonczylo sie wynikiem overowym - Duque de Caxias RJ 1:5, Santo Andre SP 3:0 i Ipatinga MG 3:0. Tylko jeden mecz zakonczyl sie wynikiem underowym - Ponte Preta SP 1:0 - ktory zreszta przegrali. Goscie w 4 meczach stracili najwiecej bramek ze wszystkich zespolow w stawce, bo az 10 - Bahia BA 0:4, Guaratingueta SP 2:1, Portuguesa SP 4:1. Ostatni mecz miedzy tymi druzynami zakonczyl sie rowniez overem ( 3:0 ).

▶Typ : Parana Clube PR - Vila Nova GO over 2,5 gola | 1.57 Bet365 ⛔ 1:0

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Jutro o 21 w Salvadorze piłkarze Bahii podejmować będą Sport Recife. Jeszcze przed sezonem to faworytem byliby spadkowicze z Serie A czyli piłkarze Sportu. Ale jak na razie kompletnie nie radzą sobie na drugoligowych boiskach i w efekcie czego po 4 kolejkach zajmują dopiero 18 miejsce z 1pkt. Sport do tej pory grał tak:
1 kolejka:Brasiliense-Sport 2:1
2 kolejka:Sport-Guratingueta 1:1
3 kolejka:ASA-Sport 4:1
4 kolejka:Sport-Icasa 1:2
Co ciekawe 3 mecze rozegrał z beniaminkami czyli drużynami które jeszcze rok temu grały w Serie C a więc dwie klasy niżej niż oni. Forma zespołu jest tragiczna i nic nie wskazuje na to aby tak z kolejki na kolejke się poprawiła. Z zespołu odszedł trener Sport Givanildo Oliveira który został zwolniony już po 4 kolejkach. Nie najlepsza atmosfera w zespole po fatalnym początku na pewno da się odczuć na boisku i jak sądzę nie będą w stanie podjąć równorzędnej walki z Bahia.
Gospodarze natomiast to zupełnie odmienna drużyna niż Sport. Aktualny lider drugoligowych zmagań. Po tak świetnym początku wszyscy liczą że zespół włączy się do walki o awans do Serie A. Taki jest już jeden z celów bo przed sezonem mało kto w to wierzył. Motywacje mają dużą bo mogą sobie na początku gdy są w gazie zrobić przewagę gdyż ciężko będzie im utrzymać tak dobrą formę przez wszystkie 38 kolejek. W zespole dobra atmosfera co jak widać przekłada się na wyniki. Jedynym zmartwieniem trenera Renato Gaucho może być absencja Rogerinho który leczy uraz ale najprawdopodobniej zastąpi go w wyjściowym składzie Bruno Silva. To jest właśnie jedyny problem Bahii ale myślę że Bruno będzie bardzo chciał pokazać że to na niego warto stawiać nie tylko jak Rogerinho bądź też inny ofensywny piłkarz ma kontuzje ale żeby mógł grać na stałe w podstawowym składzie.
To wszystko pokazuje że Bahia jest faworytem tego meczu i powinni odnieść swoje 4 zwycięstwo w tym sezonie a jest jeszcze jeden aspekt przemawiający za nimi a taki że Sport rok temu jeszcze w Serie A grał katastrofalnie na wyjazdach i z tego co pamiętam to chyba nie wygrał ani jednego meczu poza Recifem. Poza tym gadałem z Kacmonem i sam mi mówił że oglądał Bahie w jednym ze spotkań i powiedział że się prezentowali naprawdę dobrze.
BAHIA: Omar, Apodi, Alison, Nen, Marconi; Bruno Silva, Ávine, Ananias, Vander; Bruno Silva e Rodrigo Grahl
SPORT: Magrão, Renato, Igor, César e Dutra; Tobi, Moisés (Germano), Levi, Eduardo Ramos e Adriano Pimenta; Dairo

Typ:Bahia @ 1,90 Betclick 2:0

bulaa 20

bulaa

Użytkownik
Na dzisiejszą nockę bądź wieczór(jak kto woli) znalazłem dwa mecze godne uwagi, Santo Andre z Coritibą i Americi Mineiro z Vila Nova.
W spotkaniu Santo Andre najpewniejszą opcja wydaje się over bramkowy.Gospodarze są druzyną, która lubi strzelać ale tez sporo traci.Zarówno na własnym stadionie jak i na wyjeździe.Z kolei Coritiba ostatnio strzela w kazdym meczu, a ostatnie 3 spotkania rozstrzygneli na swoją korzyść.
W ostatnich 5 spotkaniach Santo Andre over 2,5 padł 4-krotnie.Tak samo sytuacja wygląda w Coritibie.
Santo Andre - Coritiba over 2,5 gola @ 1,60 Expekt ✅ 1:3
W drugim meczu Americi z Vila Nova, bukmacherzy upatruja tylko jednego faworyta, a mianowicie gospodarzy.Ja nie byłbym tego taki pewnien gdyz w ostatnim meczu z Portuguesą 3 zawodników Americi otrzymał czerwone kartki i nie zobczymy ich dzisiaj.
Dlatego upatruje szanse dla Vila Nova przynajmniej na remis w tym meczu, który niewątpliwie się im przyda.Na niekorzysć Vila Novy przemawia fakt iz nie strzelili bramki w ostatnich 3 meczach, a America ma dosc twardą obronę i nie traci wielu bramek.Uważam jednak, że wobec osłabienia gospodarzy goscie sie przełamią i ustrzelą cos Americe.
America Mineiro - Vila Nova obie drużyny strzelą @ 1,79 Expekt ⛔ 2:0 /Troche przeceniłem gosci...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Tak się przedstawia rozkład jazdy 8 kolejki Serie B wraz z kursami z Bwin. Ja uważam, że w tej kolejce dojdzie do 3 niezwykle ciekawych spotkań, a będą to mecze: Sao Caetano-Santo Andre; Icasa-Parana i Guaratingueta-Bahia.
Pierwszy z tych 3 meczy mnie zaciekawił z powodu drużyn, które według mnie powinny nadawać ton Serie B. Przecież Santo Andre w tym roku awansowało do półfinału Paulistao, a zrobili to kosztem takich zespołów jak Palmeiras czy Corinthians. Grali naprawdę bardzo fajny futbol i wiele osób w tym i ja liczyło, że już w rozgrywkach ogólnokrajowych będą błyszczeć na tle wydawałoby się dużo słabszych rywali. Sao Caetano to zespół, który w Paulistao potrafił pokonać Palmeiras na Palestra Italia 4:1 by kilka dni później nie wygrać u siebie z zespołami pokroju Sertaozinho czy Mirrasol. Naprawdę Sao Caetano w wielu meczach pokazało fajny futbol i również wydawało się, że będą od samego początku walczyć o awans. Tymczasem zawodzą obie ekipy. Sao Caetano jak na razie 7, a Santo Andre dopiero 15.
Parana jedzie na północ kraju do stanu Ceara by rozegrać mecz z niespodzianką tych rozgrywek zespołem Icasa. Icasa miała być zespołem, który będzie się bronił przed spadkiem i po 3 kolejkach w których zdobyli tylko 1 &quot;oczko&quot; przepowiednie się sprawdzały ale w następnych 4 meczach zdobyli 9 punktów i jak na razie są w środku tabeli. Można powiedzieć, że Icasa to tak Ceara Serie B bo obie drużyny z tego samego stanu i obie, które są drużynami zaskakującymi w lidze. Parana natomiast to aktualny lider rozgrywek drugoligowych. Po spadku Coritiby do Serie B tylko Atletico Paranense reprezentuje miasto Kurytybe w Serie A ale Parana ma ochotę na to by w następnym sezonie dołączyć do Furacao w wyższej lidze. Przegrali tylko 2 spotkania i były to mecze wyjazdowe z Ponte Preta i Sportem Recife. Osobiście uważam, że to spotkanie ma pokazać jak piłkarze z Kurytyby radzą sobie poza własnym stadionem. Bo zagrali do tej pory 3 razy poza domem i wygrali tylko raz 5:1 z Duque de Caxias czyli jednym z najsłabszych zespołów ligi.
Kolejnym zespołem, który zaskakuje na plus jest Guaratingueta. Ich czeka również trudny bój z jednym z zespołów, który jest w stanie powalczyć o awans, a mianowicie z Bahia. Gospodarze jeszcze rok temu grali w Serie C. Teraz grają klasę wyżej ale nie przeszkadza im to w osiąganiu dobrych rezultatów, a takimi można uznać 9 miejsce po 7 kolejkach i 12 zdobytych punktów. Goście za to całkiem dobrze sobie radzą w lidze i zajmują jak na razie 7 miejsce z 13 punktami. Ciężko coś powiedzieć o ich formie na wyjazdach bo niby wygrali dwa mecze 4:0 z Villa Nova GO i 2:1 z Ipatinga ale są to obok Duque dwa najsłabsze drużyny Serie B więc jeśli się chce walczyć o awans to takie mecze jest obowiązkiem wygrywać. Ale jak przyszło do meczu z drużyną środka tabeli czyli Icasa to już polegli 4:0. Z zespołu odszedł przede wszystkim prawy obrońca czyli lateral Apodi. Teraz będzie grał w Guarani. Ja uważam, że jest to spore osłabienie drużyny z Salvadoru gdyż jako obrońca spisywał się całkiem dobrze, a i w ofensywie wiele robił dla swojego zespołu.
W pozostałych meczach spodziewam się łatwych zwycięstw Nautico, Coritiby i Figueirense. Zapraszam wszystkich na mojego bloga gdzie na pewno szerzej opiszę tą 8 kolejkę Serie B. Link w podpisie.​

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Słaba postawa Santo Andre i Sao Caetano mnie jakoś nie dziwi. Santo Andre zagrało zbyt dobrze w rozgrywkach stanowych i połowa składu została wyprzedana do lepszych zespołów. Szkoda, bo gdyby nie to, spokojnie powinni w tym roku awansować. Teraz zespół już nie przypomina tego z początku roku, więc w ich awans wątpię. A Sao Caetano, tak jak napisałeś, zaliczyło tyle wpadek z amatorami w Paulistao, że trudno uwierzyć w ich sukces w Serie B. Poza tym dalej uważam, że Serie B można oglądać, ale nie nadaje się do obstawiania. Chociaż może to tylko ja mam pecha do tej ligi i w ogóle jej nie czuję ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Już w nocy z wtorku na środę o godzinie 2 polskiego czasu odbędzie się spotkanie pomiędzy Figueirense, a Santo Andre. Jak dla mnie mecz zapowiada się niesamowicie pasjonująco gdyż obie ekipy stać na wiele, jednak jak dla mnie faworytem w tym meczu są gospodarze.
Figueirense to aktualnie po 9 kolejkach zajmuje 2 miejsce z dorobkiem 19 punktów. Piłkarze z Florianapolis wygrali jak do tej pory 6 razy, raz zremisowali i dwukrotnie musieli uznać wyższość rywala. U siebie w 4 meczach zdobyli 9 punktów po zwycięstwach odniesionych nad: Villa Nova 2:0, ASA 6:0 i Portuguesa 2:1 oraz ponieśli porażkę z liderem Nautico 1:2. Jak widać gdy rywal nie należy do najmocniejszych to sobie radzą bardzo dobrze aczkolwiek trzeba zapamiętać, że tylko Portuguesa z tych ekip, które pokonali to dobra drużyna bo ASA poza tym wysokim zwycięstwem w ostatniej kolejce z Brasiliense niczym za bardzo nie zasłynęła. A Villa Nova to jeden z głównych kandydatów do spadku. Na uwagę zasługuję fakt dobrej obrony Figueirense. Stracili jak do tej pory tylko 6 goli co w 9 meczach i jeszcze w Brazylii jest wynikiem bardzo dobrym i w lidze pod tym względem ustępują tylko Americe MG, która straciła jednego gola mniej. Co do sytuacji kadrowej to jest ona bardzo dobra lecz jest jedna zmiana w porównaniu do meczu z Bragatino, a mianowicie w miejsce Rogera, który pauzuje za kartki w obronie zobaczymy najprawdopodobniej Kadu. To jest jedyna zmiana jaką musi przeprowadzić trener Marcio Goiano i nie wątpliwie może być zadowolony z tego, że nie ma praktycznie osłabień przed tak ważnym meczem gdyż w przypadku wygranej Figueirense awansuje na 1 miejsce w tabeli przynajmniej do tego czasu gdy swój mecz rozegra Nautico więc motywacje wszyscy zawodnicy w zespole mają wystarczającą. Gdyby się udało wygrać to byłaby to już 5 wygrana z rzędu po wygranych w meczach z ASA, Ponte Preta, Villa Nova i Bragatino więc jak widać forma wysoka. Najbardziej zespół może liczyć na najlepszego strzelca Williama-4 gole. Trener również wspomniał o kibicach i liczy, że wypełnią Orlando Scarpelli po brzegi wspomogą dopingiem swoich ulubieńców i poniosą do zwycięstwa.
Santo Andre za to w tabeli bardzo nisko bo dopiero na miejscu 15 z dorobkiem 10 punktów. Zespół, który nie dawno grał w finale Paulistao nie jest już tym samym w rozgrywkach Serie B i w tym momencie bliżej im do Serie C aniżeli do Serie A. Ich problem polega na zgraniu zespołu gdyż po udanym Paulistao odszedł trzon drużyny z Marcosem Assuncao i Rodriguinho na czele. Po przerwie spowodowanej Mundialem w dwóch meczach zdobyli 3 punkty. Najpierw przegrali 2:3 na wyjeździe z Sao Caetano gdzie gospodarze robili co chcieli z obroną Santo Andre ale z drugiej strony goście też pokazali potencjał w ataku ale nie wykorzystali kilku okazji. Po tym grali mecz u siebie z Duque i pokonali ich 4:1 ale ja bym się tak nie podniecał tym wynikiem gdyż Duque to nie jest zespół z czołówki i do niej należeć na pewno nie będzie i wygrane z nim i to u siebie dla większości drużyn powinny należeć do obowiązków, który m.in. piłkarze Santo Andre spełnili. Santo Andre do tej pory grali na wyjazdach 5 razy. Wygrali 2 mecze z Icasa 2:1 w pierwszej kolejce tego sezonu gdy jeszcze beniaminek nie grał dobrze oraz 3:0 z Villa Nova czyli zespołem z którym wstydem jest przegrać. Poza tym przegrali 3:0 z Parana, 3:1 z Guaratingueta i 3:2 z Sao Caetano co pokazuję ich dużą słabość w obronie pomimo tego, że nie grali ze słabeuszami to jednak w każdym meczu stracili 3 bramki. Z resztą u siebie też nie lepiej bo 4 meczach stracili 9 goli co daje im pozycję jednej z najgorszych obron ligi. Dobrą wiadomością jest powrót Gila ale nie wiadomo czy ten zawodnik zagra w podstawowym składzie czy tylko zasiądzie na ławce. Jak widać nie ma praktycznie żadnych osłabień poza brakiem Ale, którego nie było już w obu meczach i Sao Caetano i Duque. Kibice Santo Andre będą liczyć na dobrą postawę napastnika Andersona Costy, który po transferze z Guarani już strzelił 3 gole ale teraz czeka go wyzwanie jakim jest obrona Figueirense.
Podsumowując Figueirense to na chwile obecną zespół lepszy od Santo Andre. Obie ekipy dość mocne w ataku tyle, że goście w obronie to katastrofa i jeżeli nic nie poprawią to nie zanosi się by wygrali w Florianapolis, a co więcej nie wywieźli żadnego punktu ze stolicy stanu Santa Catarina.
FIGUEIRENSE: Wilson, Lucas, João Felipe, Kadu e Juninho; Ygor, Coutinho, Maicon e Fernandes; Roberto Firmino e Willian.
SANTO ANDRÉ: Júlio César; Cicinho, Halisson, Toninho e Andrezinho; Wendel, Peterson (Gil), Sandro Hiroshi e Xuxa; Anderson Costa e Anderson Gomes

Typ:Figueirense @ 1,70 Betclic ⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

W nocy z wtorku na środę o godzinie 2 polskiego czasu rozpocznie się mecz Santo Andre-America de Natal. Oczywiście faworyt jest jeden, a są nim gospodarze. Może tabela tego nie wskazuje ale już gra bardziej.
Santo Andre po przerwie Mundialowej rozegrało już 3 mecze. Najpierw pechowa porażka na wyjeździe 3:2 z Sao Caetano chociaż nie można powiedzieć żeby byli gorsi. Mieli po prostu pecha pod bramką rywali, a czasem była to zwykła nieskuteczność. Potem łatwe zwycięstwo u siebie z Duque czyli drużyną pokroju Americi RN albo nawet lepszą 4:1. Tego meczu akurat nie widziałem, ale z tego co czytałem to byli o wiele lepsi w tym spotkaniu. I tydzień temu zremisowali na Estadio Orlando Scarpelli zremisowali z wiceliderem Figueirense 2:2. W tym meczu było bardzo ciekawie. Początkowo sądziłem, że Figueirense łatwo wygra bo przez 10 minut Santo Andre nie miało ani chwili spokoju będąc przy piłce ale z biegiem czasu mecz się wyrównał. Santo Andre pokazało w tamtym meczu ogromną siłę w ataku gdyż obrona Figueirense należy do najlepszych w Serie B obok Americi MG. Martwić może jedynie słaba postawa obrony Santo Andre gdyż jest ona jedną z najsłabszych w lidze ale w jakimś stopniu minimalizuje tą formację bramkarz Julio Cesar, który w bramce czyni cuda lecz wszystkiego nie jest w stanie wybronić. Napad to jeden z czołowych w lidze i w każdym meczu strzelają po kilka goli i to będzie postrach dla słabej ekipy Americi de Natal. Nie ma na ten mecz żadnych osłabień i to jest atut drużyny oraz Sergio Soaresa, że może wystawić najlepszą ekipę jaką może.
America RN to obok Villa Nova GO to najsłabsza ekipa tegorocznych zmagań Serie B. Zajmują jak na razie 18 miejsce z 7 punktami. Co ciekawe aż 5 z nich zdobyli na wyjazdach. Niespodziewane remisy 2:2 z Nautico i Icasa oraz zwycięstwo z zespołem na ich poziomie 1:0 z Duque. Poza tym przegrali 0:3 z Ponte Preta i 0:1 z Bahia. Jak widać tracą z każdą dobrą drużyną sporą ilość goli, a jak już pisałem to z Santo Andre utrzymać czyste konto to wielki sukces. Stracili do tej porty 20 goli co daje idealną średnią 2 goli traconych na mecz. Strzelili tylko 9 czyli średnia nie wynosi nawet 1 bramki na mecz. Dzisiaj co prawda nie ma żadnych osłabień z tego co wyczytałem ale jednak ich zespół do mnie nie przemawia i nie uważam żeby dzisiaj byli w stanie podjąć walkę ze sporo od siebie lepszym rywalem.
Wszystko wskazuje na zwycięstwo Santo Andre i taki typ też wybieram ale jednak zastrzegam, że w Serie B pada sporo niespodzianek i wszystko może się zdarzyć.
SANTO ANDRÉ: Júlio César; Cicinho, Halisson, Toninho e Andrezinho; Alê, Gil (Wendel), Sandro Hiroshi e Xuxa; Anderson Costa e Anderson Gomes
AMÉRICA-RN: Fabiano; Dick, Cleber, Robson e Tarracha; Jackson, Fábio Oliveira, Esley e Allan Dellon; Alberto e Fábio Neves

Typ:Santo Andre @ 1,55 Betclic ⛔

W 0

ww1910

Użytkownik
juz za niespełna godzine rozpocznie sie kolejna kolejka brazylijskiej seria b.
zaciekawiły mnie w szczególnosci 2 spotkania:
FC Villa Nova-Cortiba 0-1
gospodarze okupuja ostatnie miejsce w tabeli forma wyjazdowa tragiczna u siebie niewiele lepiej 1-1-2.ostatni mecz co prawda remis ale z przed ostatnia Ipatingą.Goście natomiast 2 miejsce w tabeli na wyjeżdzie radzą sobie dobrze 3-1-1.ostatnie 3 mecze poza domem to komplet punktów.Moim zdaniem Cortiba powinna sobie poradzic z drużyną pokroju Vila Nova jesli myślą poważnie o awansie.historia bezpośrednich spotkań także przemawia za gosciami.
typ 2 Cortiba-1,65
Icasa - Guaratinguetá 0-0
gospodarze prezentuja sie przyzwoicie u siebie 3-1-1.ponadto wszystkie mecze konczyły sie overem +2,5.mysle ze podobnie bedzie dzisiaj. Guaratinguetá natomiast na wyjezdzie średnia forma 0-3-1 bez zwyciestwa.
na 4 mecze tylko 1 over ale 3-krotnie udało im sie ukuć przynajmniej 1 bramke poza domem.wydaje mi sie ze moze sie skonczyc wynikiem 2-1 dla gospodarzy,
typ over +2,5-1,65

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Już o godzinie 2 polskiego czasu na Estadio Moises Lucarelli w Campinas Ponte Preta podejmuje Santo Andre. Oba zespoły są dość nisko w ligowej tabeli w przeciwieństwie do aspiracji jakie posiadają. Ponte Preta zajmuję 11 miejsce z 14 punktami, a Santo Andre jest trochę niżej bo na miejscu 14 z 12 punktami.

Gospodarze tego spotkania jak na razie po Mundialu jeszcze nie przegrali, a razem w tych 4 meczach zdobyli 8 punktów. Wygrane z Bragatino i America de Natal oraz remisy z Duque i Sportem może wielkiego wrażenia nie robią ale jednak ciężko jest mieć dobrą passę w tej lidze co pokazało będące w czołówce Nautico, które przegrało w sobotę z Parana 4:0 na wyjeździe co było ogromną sensacją. Ponte Preta zaczęła lepiej grać po tej przerwie gdyż do zespołu przyszli Bruno Collaco i William z Gremio oraz Souza i Ivo z Palmeirasu, a więc jak na drugoligowca duże wzmocnienia. Poza tym jest sporo strzelający Reis, który w tym sezonie zdobył już 6 goli i jest w czołówce klasyfikacji strzelców. Ich trenerem jest Jorginho, który jest młodym trenerem, a do tej pory głównie prowadził grupy młodzieżowe w Palmeirasie ale był tymczasowym trenerem pierwszego zespołu z Palestra Italia po tym jak rok temu zwolniono Vanderleia Luxemburgo. Radził sobie Jorginho naprawdę dobrze ale nie miał nazwiska i w jego miejsce zatrudniono Muricy Ramalho, który tam wszystko spartolił(chociaż są osoby, które uważają inaczej i Kacmon wie o kogo chodzi). Tak więc uważam, że zespół robi się co raz ciekawszy i zaczyna grać co raz lepiej więc uważam, że jeżeli będą grać na takim poziomie na jaki stać tych najlepszych graczy to mogą się włączyć do walki o awans bo strata póki co nie jest duża. Jutro zabraknie Diego Jussani zawieszonego za karki oraz pauzującego z powodu kontuzji Leo Oliveiry.

Santo Andre opisywałem przy okazji ich meczy już wiele razy i zawsze powtarzałem ich słabą postawę w Serie B ale jest to spowodowane wykupieniem kilku ich graczy po bardzo udanym Paulistao. Ostatnio oglądałem ich mecz u siebie z America de Natal gdzie zremisowali 1:1. Nawet sam wynik można jakoś przeżyć ale już gra była tragiczna. America, która jest jednym jak dla mnie przynajmniej kandydatów do spadku nie powinna mieć szans z nimi, a jednak to właśnie goście z północy Brazylii dyktowali przez większość spotkania warunki i oddali inicjatywę dopiero po strzeleniu gola ale i tak moim zdaniem należało im się tam zwycięstwo. Jutro w składzie zabraknie na mecz z Ponte Preta podstawowego środkowego obrońcy Toninho, a jeżeli dodam to, że obrona Santo Andre to jedna z najsłabszych formacji defensywnych w lidze to można się spodziewać, że gospodarze będą mieli jeszcze łatwiejszą drogę do bramki świetnie dysponowanego od kilku spotkań Julio Cesara.

Podsumowując spodziewam się ciekawego spotkania i wielu goli. Uważam, że Ponte Preta powinna wygrać to spotkanie gdyż na chwilę obecną mają skład dający możliwość włączenie się do walki o awans ale Santo Andre całkiem dobrze sobie radzi z zespołami z czołówki nie mniej uważam jednak, że gospodarze powinni jutro wygrać ale jeżeli stanie się inaczej to też musimy być na to przygotowani gdyż to... Serie B, a tam jak wiadomo wszystko się może zdarzyć.

PONTE PRETA: Eduardo Martini; Eduardo Arroz, Naldo, Guilherme e Bruno Collaço; Josimar, Souza, Ivo (Pir&amp;atilde;o) e André; William e Reis

SANTO ANDRÉ: Júlio César; Cicinho, Halisson, Douglas e Andrezinho; Wendell, Gil, Sandro Hiroshi e Xuxa; Anderson Costa e Anderson Gomes

Moje typy:

Ponte Preta @ 1,90 Bwin ✅
Over 3 @ 1,97 Bet365 ⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

W nocy z piątku na sobotę o godzinie 2 czasu polskiego Sao Caetano będzie podejmować na własnym stadionie Icase. Kto się interesuję Serie B to wie, że zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu są gospodarze, którzy po 13 kolejkach zajmują 4 pozycję z dorobkiem 24 punktów. Goście, którzy są beniaminkiem w tym sezonie nie spisują się źle bo 11 miejsce uważam za ich mały sukces gdyż byli wymieniani w gronie drużyn, które miały opuścić Serie B w 2010 roku.
Sao Caetano jak już pisałem zdobyło 24 &quot;oczka&quot; w 13 meczach. Przegrali tylko 3 razy i to z ekipami z czołówki: Portuguesa miejsce 2, Bahia miejsce 6 i Figueirense miejsce 5. U siebie w 7 dotychczasowych meczach stracili jedynie punkty w meczu z Figueirense, a pozostałe mecze wygrali. Moim zdaniem zespół ze stanu Sao Paulo jest jednym z głównych kandydatów do awansu obok takich ekip jak Figueirense, Portuguesa, Coritiba, Nautico, Bahia czy może Ponte Preta. Co raz lepsza ich postawa w ostatnim czasie daje do zrozumienia, że wszyscy chcą tego awansu, więc mecze z takimi rywalami jak Icasa i to w dodatku na Anacleto Campanella muszą wygrywać. W meczu z Icasa nie zobaczymy na boisku pomocnika Evertona Ribeiro, który pauzuję za żółte kartki. Jego miejsce zajmie Luciano Henrique o którym jakoś za dużo nie wiem by nie powiedzieć, że pierwsze widzę go w składzie Azulao. Ciekaw jestem jak się zaprezentuję najlepszy strzelec ligi Eduardo, który miał jakąś kontuzję kostki ale dzisiaj już powinien bez strachu o kontuzje zagrać na 100% przeciwko rywalowi z Fortalezy. Jak na razie Eduardo przewodzi w klasyfikacji strzelców z dorobkiem 9 goli.
Icasa jak na razie na miejscu 11. Ciekawostką jest forma tego zespołu gdyż na początku sezonu nie wygrali pierwszych 3 meczy. Później w 5 kolejnych grach zdobyli 12 punktów. Ostatnio nie wygrali 4 meczy z rzędu i dopiero zwycięstwo u siebie z Brasiliense dało nadzieje na lepszą grę. Forma bardzo nie równa i ciężko przewidzieć co oni zrobią w kolejnym spotkaniu ale teraz rywal będzie mocniejszy niż w poprzednim meczu z drużyną ze stolicy Brazylii. Zespół bez zmian ma wystąpić w stosunku do meczu z Brasiliense i Figueirense przynajmniej tak twierdzi trener Icasy Flavio Araujo na łamach Lance. Problemem gości z północy, może być gra na wyjeździe gdyż do tej pory spośród 17 zdobytych punktów tylko 3 ugrali na wyjeździe wygrywając w maju z bardzo słabym wtedy Sportem Recife. Pozostałe mecze to wyraźne porażki zespołu z Fortalezy.
Jeżeli nie zdarzy się nic nie przewidzianego to Azulao nie powinni mieć problemów z pokonaniem Icasy i zrobieniem kolejnego malutkiego kroczka ku Serie A. Ja im życzę żeby awansowali do najwyższej klasy rozgrywkowej gdyż to jak na swój młody okres istnienia 21 lat to utytułowany klub. W swojej kolekcji mają wicemistrzostwo kraju z 2000 i 2001 roku, mistrzostwo stanu Sao Paulo z roku 2004 i byli w finale Copa Libertadores w roku 2002 gdzie przegrali dwumecz z Paragwajskim klubem Olimpia Asuncion.
SÃO CAETANO: Luiz, Artur, Marcelo Batatais, Anderson Marques e Bruno Recife; Augusto Recife, Moradei, Luciano Henrique, Kléber e Fernandes; Eduardo
ICASA: Marcelo Pitol, Diogo, Tiago e Everaldo; Cássio Lopes, Luciano, Guto, Júnior Xuxa e Panda; Marciano e Assissinho
Moje typy:
Sao Caetano @ 1,53 Bet365✅
Sao Caetano (-1 AH) @ 1,90 Bet365 ZWROT

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Dzisiaj o godzinie 21:10 na Arena do Jacare w Sete Lagoas rozpocznie się spotkanie America MG-Parana. Faworytem wydają się być gospodarze tego spotkania gdyż obie ekipy to typowe drużyny własnego boiska i tam radzą sobie bardzo dobrze.
America Mineiro to beniaminek drugoligowych zmagań w Brazylii. Trzeba jednak przyznać, że radzą sobie naprawdę dobrze i to się odzwierciedla w tabeli gdyż po rozegranych 13 meczach zajmują wysoką 7 pozycję z dorobkiem 21 punktów. Aż 16 zdobyli u siebie co właśnie potwierdza moje słowa, że są ekipą własnego boiska. U siebie mają znakomity bilans 5-1-1. Porażka tylko z Nautico czyli drużyną z czołówki ligi. Są wysoko ale jakoś ciężko mi wierzyć, że włączą się do walki o awans do Serie A gdyż obok nich są drużyny, które mają dużo większe aspiracje i lepsze drużyny. Jednak miło jest oglądać dzielnie spisującego się beniaminka, którego przed sezonem raczej stawiało się w gronie drużyn, które będą okupować drugą czyli dolną część tabeli aniżeli będą tak wysoko. Dzisiaj do składu wraca napastnik Fabio Junior po kontuzji oraz obrońca Marcos Rocha, który pauzował za kartki. Do treningów wrócił Rodrigo ale jeszcze na grę nie jest gotowy więc nie ma go dzisiaj nawet na ławce.
Parana zaczęła rozgrywki drugoligowe bardzo dobrze i wydawało się, że będą w stanie walczyć nawet o awans ale teraz gdy wznowiono rozgrywki po Mundialu to już tak różowo nie jest. 4 porażki, 1 remis i 1 zwycięstwo pokazują spore problemy w drużynie. Na dodatek nie dawno można było się dowiedzieć, że sytuacja finansowa drużyny nie jest najlepsza i to jest kolejny powód do zmartwień dla wszystkich kibiców Parany. Dzisiaj mają ciężką przeprawę w Sete Lagoas ze względu na swoją bardzo słabą postawę wyjazdową. Bilans 1-0-5 jest tragiczny. Wygrali tylko z Duque de Caxias, które wtedy wraz z America RN i Villa Nova GO dołowały wspólnie. Trener Marcelo Oliveira przesunął dzisiaj do pomocy Marcelo Toscano, a w ataku zobaczymy duet Somalia-William, który ma dać nową jakość piłkarzom z Kurytyby.
Podsumowując to gospodarze są faworytem tego spotkania i powinni sięgnąć po 3 punkty. Ale jeżeli Parana pokaże grę jaką prezentuję u siebie to możemy być świadkami bardzo dobrego meczu.
AMÉRICA-MG: Flávio, Micão, Preto e Gabriel; Marcos Rocha, Dudu, Leandro Ferreira, Luciano e Marcus Vinícius; Thiago Silvy e Fábio Junior
PARANÁ: Juninho, Alessandro Lopes, Irineu e Luís Henrique; Jéfferson, Chicão, Diogo, Marcelo Toscano e Gilson; William e Somália

Mój typ:
America MG @ 1,95 Bet365✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Najbliższej nocy o godzinie 2 na północy Brazylii w Recife odbędzie się niezwykle ciekawie zapowiadające się spotkanie Sport-Sao Caetano. Ciężko tak jednoznacznie wskazać faworyta tego spotkania ale ja za takowego uważam gości ze stanu Sao Paulo.
Sport to spadkowicz z Serie A z roku poprzedniego i w tym miał walczyć o awans ale póki co nic nie wskazuje na to by mieli wrócić do elity, a bliżej im do Serie C chociaż do tego to raczej nie dojdzie chyba, że będą mieli jakąś kompletną zapaść. Póki co 14 miejsce z 16 punktami to dorobek nie jest jakiś oszałamiający. Co ciekawie punkty zdobywali po równo u siebie i na wyjeździe. Jest tylko jedna różnica w tym gdyż na Ilha do Retiro grali 6 razy, a na wyjazdach aż 8 razy. Sport w tym sezonie to dziwny przykład drużyny, która nie jest ekipą własnego boiska co w Brazylii jest właściwie jedną z reguł. Co do składu to dzisiaj kolejny występ zaliczy największa gwiazda drużyny ze stanu Pernambuco Macelinho Paraiba, który nie dawno przyszedł z Sao Paulo FC. Nie zagrają dzisiaj obrońca Cesar, który pauzuję za żółte kartki oraz Eduardo Ramos któremu trener pozwolił na jakiś czas pozałatwiać swoje sprawy osobiste.
Sao Caetano to jedna z moich ulubionych drużyn, a zarazem jedna chyba z najlepszych obecnie ekip w Serie B. Po nie najlepszym początku rozgrywek teraz są w ścisłej czołówce i na pewno będą walczyć o awans w przeciwieństwie do swojego najbliższego rywala. Sao Caetano gra dużo lepiej co prawda u siebie ale ich forma ostatnio zwyżkuje więc całkiem możliwe, że teraz już nie będzie im robiło takiej różnicy czy grają u siebie czy poza domem. Oglądałem ich ostatni mecz z Icasa i byłem rozczarowany ich postawą gdyż zaczęli grać dopiero po stracie gola i wtedy pokazali za co są tak wysoko w tabeli. Zwycięstwo niby jest ale jakoś gra nie zachwyciła. Dzisiaj trener Sergio Guedes będzie mógł skorzystać ze wszystkich swoich zawodników. Wraca po zawieszeniu Everton Ribeiro i przez to na ławkę wędruje Luciano Henrique. Znowu jakiś uraz miał przed meczem na uraz kostki narzekał Eduardo czyli obecnie najlepszy strzelec ligi ale jego występ w Recife nie jest zagrożony i będzie on mógł pomóc swojemu zespołowi od pierwszej minuty.
Podsumowując to dzisiaj spodziewam się wyrównanego spotkania ale ja się skłaniam ku gościom. Nie mniej jeżeli padnie remis to też nie będę zdziwiony dlatego wybieram bezpieczniejszą opcje co do tego meczu.
SPORT: Magrão; Renato, Igor, Da Silva e Mateus; Daniel Paulista, Germano, Elton e Marcelinho Paraíba; Ciro e Dairo (Marcel)
SÃO CAETANO: Luiz; Artur, Marcelo Batatais, Anderson Marques e Bruno Recife; Augusto Recife, Moradei, Éverton Ribeiro, Kleber e Fernandes; Eduardo

Mój typ:

Sao Caetano DNB @ 2,50 Bet365 ⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Już najbliższej nocy z wtorku na środę o godzinie 2 czasu polskiego, a 21 czasu miejscowego w Campinas rozpocznie się mecz Ponte Preta-Nautico. Ten mecz to najciekawiej zapowiadające się spotkanie 16 kolejki Serie B. Z jednej strony rozpędzona Ponte Preta, która już zapomniała o fatalnych wynikach z początku sezonu i teraz mają ambicje na awans do Serie A. Naprzeciw nich stają piłkarze Nautico, którzy po super początku ostatnio dostali jakiejś zadyszki i ich gra nie napawa optymizmem.
Ponte Preta to aktualnie 7 drużyna Serie B z dorobkiem 26 punktów. Ten wynik zawdzięczają głównie swojej dobrej grze po Mundialu, gdyż w 8 ostatnich meczach zdobyli aż 20 punktów, a we wcześniejszych 7 zdobyli tylko 6 punktów. To zasługa świetnej pracy jaką wykonuje trener Jorginho. Ten szkoleniowiec zasłyną w poprzednim sezonie rolą care takera w Palmeirasie. Gdy odszedł Luxmburgo to właśnie Jorginho przejął stery na Palestra Italia i nawet jego świetne wyniki nic mu nie pomogły, bo nie miał nazwiska, a to jak powszechnie wiadomo jest w Brazylii bardzo ważne szczególnie przy obsadzi pozycji trenera w największych klubach. Również znakomite transfery zrobiły swoje. Bruno Collaco był gracz Gremio to chyba najlepszy lewy obrońca ligi, a i w Serie A na pewno byłby solidnym graczem wielu ekip. Souza to przecież jedno z odkryć sezonu 2009 w Serie A w barwach Palmeirasu. Ten rudowłosy pomocnik grał znakomicie w środku pola zachwycając wszystkich w Brazylii i nie tylko. Niestety z nie wiadomych przyczyn już w Paulistao 2010 nie stawiano na niego praktycznie wcale. Pojedyncze epizody nie interesowały tego utalentowanego gracza, więc poszedł do drugiej ligi gdzie może spokojnie grać na swoim poziomie. Również pozyskany z Verdao Ivo to dobry gracz, który nie raz grał na Palestra Italia. W ataku świetny duet Reis-William, który razem zdobył już 12 goli w tym sezonie. Ten wynik stanowi aż 60% zdobyczy drużyny ze stanu Sao Paulo. Świetna gra u siebie również daje duże nadzieje na dobry wynik jutro. Na Estadio Moises Lucarelli wygrało tylko Figueirense, które jest jednym z głównych kandydatów do awansu. Poza tym po punkcie stąd wywieźli Ipatinga i Guaratingueta. U siebie mają również niezwykle mocną obronę, gdyż w 7 meczach stracili tylko 4 gole. Czarno-biali mają passę 5 zwycięstw z rzędu ale jeżeli jutro wygrają z gośćmi z północy to wyrównają swój rekord z 1979 roku, gdy podczas Paulistao wygrali kolejno właśnie 6 meczy. Tamten wynik dał im wicemistrzostwo stanu Sao Paulo. W składzie na ten mecz zabraknie tylko Guilherme i Leo Oliveiry. Powraca za zawieszenie za kartki Eduardo Arroz, którego nie mieliśmy przyjemności oglądać w meczu z Portuguesa wygranym z resztą 1:0 po naprawdę dobrej grze gości.
Nautico jak już pisałem miało znakomity start rozgrywek i wszyscy uwierzyli, że w przeciwieństwie do ich lokalnego rywala Sportu oni będą bić się o awans, ba nikt nie pomyślał, że tego awansu nie będzie, gdyż taki cel sobie postawili by szybko powrócić do elity. Ostatnio jednak forma nie dopisuje i zespół spadł już na 5 miejsce ale jak będą dalej dołować to mogą polecieć znacznie dalej. W ostatnich 5 meczach zdobyli tylko 4 punkty. Zwycięstwo u siebie z Portuguesa 1:0 oraz remis ze Sportem w klasyku Pernambuco 1:1 to jednak trochę mało jak na taki klub. Szczególnie mogą martwić 3 ostatnie przegrane wyjazdy. 4:0 z Parana, 1:0 z Guaratingueta i 3:1 z Icasa to wyniki bardzo słabe, a dodatkowo osiągnięte z rywalami, którzy do najmocniejszych nie należą. Może ktoś powie, że Parana jest koło czołówki, no i zgoda ale tylko dlatego, że mieli dobry początek bo teraz w klubie jest nie najlepiej i ciężko im ostatnio się gra. Piłkarze z Recife na wyjazdach mają również słaby bilans bramkowy 7:16. Sporo goli traconych poza meczami u siebie to musi być martwiące dla trenera Alexandre Gallo. Jutro do składu powraca Cesar Prates na prawą obronę po zawieszeniu za kartki. Również skład będzie inny niż w meczu z Icasa bo są aż 4 zmiany.
Podsumowując to gospodarze są faworytem tego spotkania, gdyż ostatnio prezentują się o wiele lepiej i są w formie w przeciwieństwie do ich najbliższego rywala. Również podróż będzie męcząca dla gości, gdyż Recife znajduje się tysiące kilometrów od Campinas. Jeszcze przytoczę garść statystyk. Nautico to ekipa, która ma w tym sezonie najwięcej czerwonych kartek, bo aż 8 co daje średnią ponad 0,5 kartki na mecz, a Ponte Preta tylko 3 czerwone kartoniki. Ponte Preta to drużyna, która ma najwięcej przechwytów w lidze, bo aż 465 i wyprzedza drugie Bragatino o 24 &#39;&#39;kradzieże piłki&#39;&#39;.
Prawdopodobne składy:
Ponte Preta

Eduardo Martini; Eduardo Arroz, Naldo, Leandro Silva e Bruno Collaço; Gerson, Josimar, Souza e Ivo; Reis e William
Náutico
Gledson; Cesar Prates, Walter, Wescley e Zé Carlos; Ramirez, Elton (Rodrigo Pontes) e Tiago Lima (Francisamar); Cristiano, Bruno Veiga e Geilson

Mój typ:
Ponte Preta @ 1,70 Bwin ✅

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
vs

Duque de Caxias - Sao Caetano
Typ : 1 | 2,80
Na dzisiejszą kolejkę Serie B wpadł mi w oko meczyk pomiędzy Duque de Caxias i Sao Caetano. Jest parę powodów, którę przemawiają za wygraną gospodarzy. Po pierwsze DdC może i nie jest mistrzem w grze na własnym obiekcie, ale co najważniejsze jest w stanie zatrzymać najsilniejszych, m.in. Figueirense, ale również potrafi wtopić z takim czymś jak Ipatinga ( zapewne dlatego że zabrakło najskuteczniejszego napastnika - Somalia ). Po drugie Sao Caetano jak na miejsce które zajmuje, na wyjazdach nie radzi sobie zbyt dobrze. Tylko jedna wygrana, a tak to 3 remisy i 4 porażki ( większość z zespołami porównywalnymi lub równymi siłą do Duque de Caxias ). Po trzecie, drużyna przyjezdnych w dzisiejszym meczu musi poradzić sobie bez najlepszego strzelca drużyny Eduardo (15/11), podstawowych obrońców Bruno Recife (16/0) i Andersona Marques&#39;a (16/1) oraz zawieszonego pomocnika Moradei (15/1) - czyli jakby nie patrzyć to człon zespołu z Sao Paulo. Natomiast u gospodarzy zabraknie tylko pomocnika Leandro Chaves&#39;a (10/0). Po czwartę kurs 2,80 - warto zagrać. Tak więc wnioskuję, że DdC powinno wykorzystać okazję i wygrać z osłabionym zespołem Sao Caetano.
Przewidywane składy:
Duque de Caxias : Lopes - Marquinho, Marlon, Edson, Gleidson - Juninho, Leandro Teixeira, Mancouso, Gevange Maranhao - Samalia, Andre Luis.
Sao Caetao : Luiz - Fernandinho, Marcelo Batatais, Gian, Artur - Fernandes, Jairo, Augusto Recife, Everton Ribeiro - Wellington, Kleber.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

O godzinie 2 w nocy z soboty na niedziele rozpocznie się spotkanie, które zamyka 19 kolejkę rozgrywek czyli będzie to ostatni mecz w pierwszej części tego sezonu. Zdecydowanym faworytem tego meczu są gospodarze, którzy właśnie u siebie na północy kraju zdobyli zdecydowaną większość swojego dorobku punktowego.

Icasa
to beniaminek Serie B ale jak na drużynę o której przed sezonem mówiono, że jest jednym z kandydatów do spadku radzą sobie całkiem dobrze. Zdobyli jak na razie 24 punkty ale aż 20 zdobyli na Romeirao czyli w domu. Bilans 6-2-1 oraz w bramkach 21:6 pokazuje, że u siebie są w stanie wygrywać ze wszystkimi. Jedyną porażkę ponieśli w pierwszej kolejce z Santo Andre ale tamten mecz grali na Castelao w Fortalezy, a więc mogli nie czuć się tam jak u siebie. Teraz mają świetną passę 3 kolejnych wygranych meczów u siebie. Każde z tych spotkań wygrywali przynajmniej dwoma bramkami, a rywale byli nie byle jacy, gdyż przyjeżdżali Brasiliense, Nautico i Ponte Preta. Być może ich dobra gra na własnych śmieciach to zasługa położenia Juazeiro do Norte czyli miasta skąd pochodzi Icasa, a leży to dokładnie w stanie Ceara czyli na samej północy kraju co stanowi spory problem dla wielu drużyn, bo muszą przebyć długą podróż za nim dostaną się w upragnione miejsce. Gospodarze bez osłabień co jest dobrym prognostykiem dla trenera Flavio Araujo.

Ipatinga
to jak na razie jedno z ogromnych rozczarowań tego sezonu, bo nikt się nie spodziewał by zespół ze stanu Minas Gerais praktycznie na półmetku sezonu okupował ostatnie 20 miejsce. Głównym problemem Ipatingi jest gra wyjazdowa. Skąd my to znamy? Przecież taki problem ma wiele klubów w Brazylii, również Icasa słabo spisuje się poza Romeirao i właśnie tak samo poza Ipatingao to Tigrao nie istnieją. Pokazuje dobitnie to bilans wyjazdowy tego zespołu, który prezentuje się następująco: 0-3-6 i 5:22 w bramkach. Wynik fatalny, a punkty udało się zdobyć z Duque, Villa Nova i Ponte Preta, a więc tylko ci ostatni to rywal z jakim mogli przegrać. Niby nie mają żadnych osłabień goście ale jak to się ma wobec ich słabej postawy i żenującej gry na wyjeździe. Fakt, że ostatnio nie grają tak najgorzej, bo nie przegrali 4 ostatnich meczy może napawać ich optymizmem ale z drugiej strony zasługa w tym też terminarza rozgrywek, bo na wyjeździe grali tylko raz.
Podsumowując nie ma co się spodziewać w tym meczu niespodzianki, a takową byłoby zdobycie punktów przez gości i ja uważam, że to gospodarze wygrają tutaj i to co najmniej dwoma bramkami. Typ może i ryzykowny ale kurs na pewno zachęca do gry.
ICASA: Marcelo Pitol; Diogo, Luiz Gustavo, Tiago e Cassio; Luciano, Guto, Raul e Panda; Fabrício Ceará e Assisinho
IPATINGA:Douglas; Luizinho, Silvio, Leonardo e Marinho Donizete; Max Carrasco, Leanderson, Léo Mineiro e Walter Minhoca; Preto e Alessandro

Mój typ:
Icasa(-1) @ 2,80 Bwin ✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Już najbliższej nocy o godzinie 2 we Florianapolis w stanie Santa Catarina rozpocznie się mecz Figueirense-Sao Caetano. Jeszcze do nie dawna byłby to absolutny hit Serie B ale teraz faworytem zdecydowanym tego pojedynku są gospodarze.
Figueirense to aktualny lider Serie B. Jak na razie na swoim koncie na półmetku rozgrywek zgromadzili 36 punktów. 20 z nich udało się zdobyć na własnym stadionie Orlando Scarpelli. Bilans 6-2-1 i 27:8 mówi wiele. Przede wszystkim strzelają mnóstwo goli, bo średnia wychodzi idealnie 3 gole na mecz!!! Również mało tracą co też jest dobrym prognostykiem przed tym spotkaniem. Punkty z Florianapolis udało się wywieźć do tej pory Nautico 1:2 oraz dwukrotnie remisowali 2:2 z Guaratingueta i Santo Andre. I właśnie po ostatnich remisach w lidze chcą teraz wygrać. A kiedy mają to zrobić jak nie z osłabionym Sao Caetano. W zespole gospodarzy zabraknie Lucasa i Bruno ale za to wracają Fernandes i Juninho.
Sao Caetano jeszcze do nie dawna byli uważani za jednego z głównych kandydatów do awansu ale ostatnio oddalają się od tego celu. W 5 ostatnich meczach zdobyli tylko 1 punkt. W dodatku rywale nie byli wcale tacy najmocniejsi. Fakt, że porażki ze Sportem czy America MG to nie jest wstyd ale już z Duque czy Villa Nova nie napawają optymizmem. Dodatkowo zremisowali u siebie z Parana, a przecież piłkarze z Kurtyby grają tragicznie na wyjazdach. Sao Caetano bardzo słabo spisuje się poza własnym stadionem. Bilans 1-3-5 i 9:19 nie jest takim jaki by sobie wyobrażali. W ogóle dysproporcja punktowa między meczami u siebie-22 punkty i na wyjeździe-6 punktów jest ogromna i martwiąca. Kolejny raz zabraknie Eduardo czyli ich najlepszego strzelca oraz zawodnika, który ciągnie ten zespół. Można powiedzieć, że bez niego zespół traci połowę swego potencjału w ataku. W dodatku Sao Caetano traci mnóstwo goli, bo aż 30 w 19 meczach co jak na zespół, który ma walczyć o awans to zdecydowanie za dużo. Niby trener Sergio Guedes liczy na przełamanie zespołu ale ja w to nie wierzę, gdyż rywal zbyt mocny oraz oni sami są w fatalnej dyspozycji.
Podsumowując to Figue są absolutnym faworytem tego pojedynku i należy się spodziewać zwycięstwa gospodarzy. Jednak czy uda się im pokryć hc to już nie jest takie pewne ale ja to zdecydowałem się zagrać, gdyż uważam, że kurs przy obecnej sytuacji obu klubów jest jak najbardziej zadowalający. W pierwszym meczu Figueirense wygrało na wyjeździe 1:0.
FIGUEIRENSE: Wilson, Bruno, João Filipe, Roger Carvalho e Juninho; Coutinho, Ygor, Roberto Firmino e Maicon; Willian e Reinaldo
SÃO CAETANO: Luiz, Artur, Anderson Marques, Marcelo Batatais e Bruno; Augusto Recife, Moradei, Fernandes (Kléber) e Everton; Roger e Hugo (Christian ou Wellington)

Moje typy:

Figueirense @ 1,53 Bwin✅
Figueirense(-1) @ 2,35 Bwin⛔
Over 2,5 @ 1,62 Bwin
⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom