A więc :
Conference
Bath - Tamworth 1 2.10 7/10 - spotkanie 2 druzyn środka tabeli , z których jednak żadna nie może być pewna utrzymania.
Tyle , że jak popatrzeć na ostatnie wyniki to gospodarze grali z przeciwnikami z najwyższej półki , kiedy goście robili i to z trudnością punkty raczej na słabeuszach ligi.
Oceniając Bath to największe wrażenie robią wyniki z absolutnymi potentatami ligi - Luton , Wimbledon - z oboma w/w druzynami remisy.
Bath miałem okazję ogladać w niedawnym meczu z Crawley - i chociaż mecz przegrali to zrobili naprawdę dobre wrażenia - przy odrobinie szczęścia spokojnie mecz mogli wygrać. 2-0
Crawley Town - Wrexham 1 1.75 7/10 - bardzo ważny pojedynek przede wszystkim dla gospodarzy , którzy łeb w łeb walczą o bezpośredni awans z Wimbledon i Luton.
Ja nadal podtrzymuję twierdzenie , że Crawley na tę chwilę wyrasta zdecydowanie ponad poziom tej ligi.
Ostatni mecz z Kettering co prawda zremisowali , ale to był mecz świeżo po ich wielkim sukcesie - czyli awansie do kolejnej rundy FA Cup po pokonaniu Torquay (dodajmy , że rundę wcześniej z kolei wyeliminowali Derby czyli zespół 3 poziomy rozgrywkowe wyżej). W meczu z Kettering manager dał odpocząć i weszli dopiero w końcówce zarówno najlepszy strzelec M.Tubbs jak i ich rozgrywający S.Torres. No i niestety punkty potracili.
Teraz nie ma juz miejsca na kalkulacje i o ile nic niespodziewanego sie nie wydarzy 3 pkt. powinni wywalczyć. 3-2
League Two
Shrewsbury - Stevenage 1 2.10 7/10 TYP KOLEJKI- zaskakująco wysoki kurs na gospodarzy , w mojej ocenie niczym nie uzasadniony.
Shrewsbury we wtorek rozgromiło będące ostatnio w znakomitej formie Lincoln , gdy tymczasem Stevenage na wyjazdach przegrało juz 3 raz z rzędu - tym razem głaciutko z Bury.
Dodajmy , że Shrewsbury walczy nadal o bezpośredni awans. 1-0
Lincoln - Morecambe 1 2.15 6/10 - gram na drużynę , która za wyjątkiem wtorkowej wtopy u siebie ze Shrewsbury robi furorę w League Two.
I tylko pluć sobie w brodę , że po objęciu posady managera przez Tilsona i daniu mu 2-4 tygodni na ustawienie drużyny konsekwentniej na nich nie grałem. Tilson chociaż nie ma jakis wielkich gwiazd w zespole zrobił kawał dobrej roboty i powinien i jutro dać zarobić. 2-0
League One
Brighton - Hartlepool 1 1.55 + Southampton - Carlisle 1.50 = ok.2.30 7/10- nie filozofuję , nie dorzucam na siłę handicapu tylko gram na drużyny walczące o bezpośredni awans , z mocnym , szerokim składem , których jakakolwiek strata punktów byłaby mega niespodzianką. 4-1 + 1-0
Colchester - Swindon 1 1.90 7/10 - proste rozumowanie. Swindon ostatnio w fatalnej formie. Odszedł najlepszy ich strzelec i jeden z najskuteczniejszych w lidze Ch. Austin. Ostatni mecz łatwo przegrali ze średnim Leyton.
Colchester tymczasem to w mojej ocenie drużyna znacznie lepsza od Leyton i nadal z realnymi szansami na play-offy.
Wg. wszelkich logicznych argumentów powinni więc to wygrać. 2-1
Rochdale - SW 2 2.75 5/10 -
SW ma wreszcie nowego managera , i naprawde całkiem całkiem silny skład i nadal realne szanse na play-offy.
Nie idzie im co prawda okrutnie ostatnio na wyjazdach ale wierzę w rychłe przełamanie ich złej passy. Ciekawe spostrzeżenie z ich ostatnich meczów - co rusz ich przeciwnicy otrzymuja 1-2 czerwone kartki... Przypadek ?
Rochdale o nic juz w zasadzie nie walczą , a więc będzie otwarty mecz , pewnie z większa ilościa bramek. 1-2
Z dogów już bez konkretnych argumentów :
D& R - Yeovil 2 2.85
Cheltenham - Hereford 2 3.45
I jako , że często można zarobić na grubych overkach to ja zagram taki rozpis z overków 3,5
Rochdale - SW
Leyton - Bristol
Southampton - Carlisle
D&R - Yeovil
Plymouth - Tranmere
Crewe - Gillingham
Stockport - Bury
Shrewsbury - Stevenage
Powiedzmy 5 z 8
Wspaniała kolejka. I oby był to prognostyk równie dobrej co długiej seri. Staty nareszcie poszły w pożądanym kierunku.
Wygrane/przegrane
Kursy < 2.00 20/17
Kursy 2.00-2.99 10/10
Kursy >3.00 0/2
W tym tzw. TYP KOLEJKI 6/4