Dzis o bardzo fajnych godzinach graja dwa mecze PO, oba biore na warsztat, bedzie krótko bo i czasu mało.
Tampa - Columbus
Obejrzałem pierwszy mecz tych ekip( w sumie to zagrali ponad dwa bo 150 min) . Byłem ciekawy jak bedzie wygladała gra Bolt po ubiegłorocznym blamazu. Była trema , był respekt, bo było widac ze ten mecz psychologicznie siedzial w głowach graczom z Florydy. Ale co najistotniejsze to gra, ze strony Bolt była ona świetna , był forcheking, była moc. Korpisalo dwoił sie i troił by wyciagnac jak najwiecej ale graczy Tampy ciezko było powstrzymać. W tym roku to zupełnie inny zaspol na tym etapie. Tortorella kombinował jak mógł by powstrzymac braczy z Florydy ala tam kazda formacja nie dawala spokoju obronie, szedł atak za atakiem, Kurtki sie odgryzały grały cwany
hokej , dwie bramki tak zdobyli ale to było za mało na Bolts.
Kazdy mecz jest inny i dzis z pewnoscia Blue jackets beda sie chcieli zrewanzowac Bolts, ale wg bedzie to zadanie bardzo trudne. Mysle ze Bolts zyskali na pewnosci siebie i spokoju psychicznym. Dzis zobaczymy ekipe jeszcze bardziej zdeterminowana i chcąca rewanzu. Graczy maja przednich po prócz napastnikow, duze zagrozenie jest ze strony obronców, bo i Hedman i Sergaczow lubia zapuszczac sie pod bramke Korpisalo i strzelaja niewygodnie, mimo ze dzis Columbus bedzie zdeterminowany, motorycznie przygotowany to mysle ze wygra ekipa z Florydy
Bolts RT kurs 1,96
fortuna
Tampa bez paliwa dzis, zabrakło zdecydowanie sił a Korpisalo kosmos w bramce
Drugi mecz to mecz Vegas z Chicago. Pierwszy mecz widziałem skróty ale powinno wystarczyc do wyciagniecia wnisków. Vegas to wg jeden z głównych faworytow do finalu zachodu, maja głebie skladu i wielu doswiadczonych graczy. Chicago mimo kilku graczy którzy dwa razy nie az tak dawno podniesło Stasia wg mnie nie dysponuje taka mocą. Szanuje graczy Chicago bo Kane, Toews, Keith, Crawford to uznane marki i swietni gracze ale na monolit jakim jest Golden Knight wg mnie bedzie znów za mało
Vegas RT kurs 1,8
W nocy widziałbym zwyciestwa Flames
i Canes
ale moze bedzie okazja napisac o tym