>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
botshek 360

botshek

Użytkownik

MINNESOTA WILD DETROIT RED WINGS
37-33-8 April 3, 5:00 PM | Joe Louis Arena 45-23-10

Typ: DRW -1,5 OT Included
Kurs: 2,28
Pinnacle

Cam Barker D Out Indefinitely (back injury)
Josh Harding G Out Indefinitely (knee injury)
Martin Havlat F Day-to-Day (undisclosed)
Guillaume Latendresse F Out Indefinitely (lower-body injury)
John Madden F Day-to-Day (lower-body injury)
Marco Scandella D Out Indefinitely (hand injury)
Nick Schultz D Out For Season (head injury)
James Sheppard F Out Indefinitely (knee injury)
Marek Zidlicky D Day-to-Day (sore hamstring)

Oprócz długotrwałych kontuzji w MIN dziś wypadli ze składu niezwykle znaczący gracze: Havlat i Madden. W bramce Wild zagra Jose Theodore (G) 1-1-0, 4.55, .854 in last 2 GPI czyli goalie zdecydowanie w słabiutkiej dyspozycji. DRW zagrają dziś już prawdopodobnie z Datsyukiem czyli bardzo duże wzmocnienie ataku. Wings po wczorajszej wygranej z NSH mają duża szanse na 2 miejsce w konferencji i lepsze rozstawienie, także grać o co jest. Przy takiej dyspozycji jaką prezentuje MIN nie powinno być problemu z wbiciem kilku bramek słabemu Theodore tym bardziej, że nie ma za dużego wsparcia przy osłabionej obronie.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning -&gt; Chicago win (ML OT)[1.55] ⛔
Anaheim Ducks - Dallas Stars -&gt; Dallas win (ML OT)[2.36] ✅
AKO = 3.65 Stawka = 5j Buk = Pinnacle

Króciutko i na temat. Tampa mocno wyśrubowała marzec żeby wywalczyć jak najlepsze miejsce w PO. Udało się i w pierwszej rundzie wpadną na Pingwiny co wydaje się im być na rękę. Dużo większa motywacja po stronie Chicago, które ósme miejsce na Zachodzie nie zadowala a przecież mogą nawet jego nie osiągnąć w razie wpadki. Między słupkami Błyskawic nie rewelacyjny weteran Roloson a Mike Smith - zero stabilności. Poza tym Tampa drugi mecz w 48 godzin, dodatkowo wyjazd więc kondycyjnie mogą siadać.
Drugi typ przeciwko Kaczorom to kuszący kurs na muszącą się kiedyś przełamać ekipę Gwiazd. Sami sobie zawalili, że nie będa mieć play off w tym roku ale mogą jeszcze pokazać że walczą że chcą. Potencjalnie Stars jak dla mnie mogą nawet mieć lepszą paczkę niż Ducks, ale co z tego skoro potencjału tego nie wykorzystali albo może inaczje - od lutego totalnie zmarnowali to co wywalczyli w pozostałych miesiącach. Muszą zwyciężyć i liczyć na potknięcie Chicago - wygrana z Ducks na pewno w zasięgu tej ekipy, bo tak jak pisałem potrafiła ona grać niezły hokej a seria porażek już dosyć długa jak na Teksańczyków.

botshek 360

botshek

Użytkownik

CALGARY FLAMES COLORADO AVALANCHE
39-29-11 April 3, 8:00 PM | Pepsi Center 29-40-8

Typ: Over 6 OT Included
Kurs: 2,11
Pinnacle

Niezależnie jaki goalie stanie w obojętnie, której drużynie będziemy mieli bramkarzy w słabej dyspozycji. Calgary walczy jeszcze o PO i musi wygrywać, ą wygrane zapewnić i może tylko to co robią najlepiej czyli atak. Obrona AVS jest mocno osłabiona, a to będzie stwarzało wiele okazji do zdobycia bramek dla CGY, jednak ofensywa COL nie śpi, udowodniła to w ostatnim pojedynku ogrywając mocnych PHX. Liczę tu na grad bramek i wymianę ciosów.​

juninho7 261

juninho7

Użytkownik
SABRES (39-29-10) at HURRICANES (38-30-10)
Typ: Hurricanes -0,5 REG

2.200 Pinnacle

Zdecydowanie szlagier weekendu. Żaden inny mecz nie miał takiej rangi. I dzisiaj w bezpośrednim meczu o miejsce w PO widzę w roli zwycięzcy jednak Carolinę. Goście nie imponują mi, i nie widzę ich jakoś w PO. Canes wręcz przeciwnie, spodobali mi się ostatnio jako zespół, i jeśli dziś wygrają z Sabres, to miejsce w pierwszej ósemce na koniec sezonu zasadniczego będzie na wyciągnięcie ręki... Thrashers i Red Wings są jak dla mnie słabszym zestawem niż Flyers i Jackets na tę chwilę. Oba zespoły grają również z Lightning. Musimy też pamiętać, że oprócz tej dwójki o miejsce w PO walczą Rangersi poza dzisiejszym meczem z Flyers, mierzą się jeszcze z Bruins, Thrashers i Devils. Z tej trójki skreśliłbym Sabres, i jeśli dziś Carolina wygra ten mecz, to będę jeszcze bardziej przekonany do takiego scenariusza. Oba marcowe mecze wygrali Hurricanes. Na dodatek gospodarze nie mają w kadrze żadnych kontjuzowanych zawodników, czego nie można powiedzieć o kadrze gości, zabraknie szczególnie Millera w bramce..
LIGHTNING (43-24-11) at BLACKHAWKS (42-27-8)
Typ: Lightning ML

2.810 Pinnacle

Goście b2b, Hawks wypoczęci. Dla mnie to jednak nadal Lightning jest faworytem dzisiejszego meczu. Po wczorajszej porażce Stars mogą poczuć się troche rozluźnieni. Ta połowa sezonu jest swoistą parabolą dla Lightning. Gdy już się wydawało, że są jednym z kandydatów do obalenia lidera z Philadelphii, zanotowali cały fatalny Marzec, jednak ostatnio znowu zaczęli grać świetnie. Hawks w ostatnich meczach nie przekonywali, przegrali z Bruins 0-3, przedwczoraj udało im się ugrać 2 pkt. z jednym z najsłabszych aktualnie zespołów Jackets... Kurs dodatkowo motywuje aby zaryzykować grę na Lightning.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
San Jose Sharks vs Los Angeles Kings
SJS (-0,5) reg. time 1.98 Pinnacle ✅

Niecałe dwa tygodnie temu Kings przerwali passę Sharks 4 wygranych z rzędu, dziś sytuacja bardzo zbliżona ponieważ od tego momentu Rekiny wygrały trzy spotkania i dziś podejmą Królów na własnym lodzie. Jeśli chodzi o drużynę gości to raczej pewne mają już miejsce w PO, jednak muszą sobie radzić bez dwóch czołowych postaci, mowa tu o Kopitarze i Williamsie. Myślę że to kluczowy argument za tym by dziś bez wahania zaufać gospodarzom, tym bardziej że Rekiny od pewnego czasu grają bardzo dobry hokej nastawiony na mocną ofensywę, nie zapominając przy tym o obronie. Duży wkład ma w to na pewno postawa Antiego który w ostatnich trzech grach wpuścił jedynie trzy bramki, w tym na 0 przeciwko Dallas. Oczywiście nie skazuje gości na pożarcie, jednak aktualnie wydaje mi się że może brakować argumentów na dobrze poukładaną grę Sharks. Sam z siebie jestem zaskoczony postawą SJS ponieważ ten sezon pokazuje że wyciągnęli wnioski z ostatnich dwóch i ich forma zaczyna rosnąć wraz z nadchodzącymi grami o puchar Stanleya.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej Na Lodzie - National Hockey League
Spotkanie: San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Typ: San Jose Sharks
Kurs: 2.00
Bukmacher: Betsson
Analiza: San Jose Sharks, na własnej tafli z serią 3 zwycięstw z rzędu, będzie podejmować przyjezdnych z Los Angeles, którzy start w Play Offach mają już raczej zapewniony, podobnie jak ich rywale. San Jose Sharks, w przypadku dzisiejszej wygranej z Kings, ma szanse znaleźć się na 2 miejscu w swojej konferencji. Nie ma co ukrywać, że SJS gra ostatnio bardzo dobry hokej i Kings nie mają raczej szans na zdobycz punktową w Californii. Brak kluczowych zawodników takich jak Kopitar czy Williams na pewno odbije się na drużynie Kings w tym spotkaniu. &quot;Rekiny&quot; są niepokonane na własnej tafli od 5 spotkań i nie zapowiada się na to, żeby uległo to zmianie. Marleau,Heatley,Thornton czy Pavelski poprowadzą drużynę do zwycięstwa. Myślę, że 3:1 to minimalna kara dla przyjezdnych.
✅ 6:1 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
botshek 360

botshek

Użytkownik

BOSTON BRUINS NEW YORK RANGERS
44-23-11 April 4, 7:30 PM | Madison Square Garden 42-32-5

Typ: Bruins OT ML
Kurs: 1,96
Pinnacle

Jeśli Rangers wygrywają mecze w ostatnim czasie to jest to w wielkiej mierze zasługa tylko i wyłącznie szczęścia. Dziś zmierzą się z Bruins, którzy mają nawet duże szanse na 1 miejsce w konferencji, a takiej szansy raczej nie przepuszczą. KIlka dni temu pojedynek pomiędzy obiema ekipami rozstrzygnął się minimalnym zwycięstwem Rangers. Tu trochę wkładu miał Rask w bramce Bruins, dziś wystąpi Thomas, który potrafi grać w meczach o stawkę, a ten dzisiejszy powinien takim być dla walczących o 1st place Bruins. Wydaje mi się, że niemrawo grający Rangers dziś nie mają żadnych atutów przeciwko Bruins.​

juninho7 261

juninho7

Użytkownik
BRUINS (44-23-11) at RANGERS (42-32-5)
Typ: Bruins ML

2.020 Pinnacle
⛔⛔⛔
Tak jak przed tygodniem stawiałem na ekipę z Nowego Jorku, tak dziś postawię jednak na Boston. Pokazali klasę w meczach z Flyers i Hawks, pokazali też zarazem, że nie odpuszczą w walce o mistrzostwo konferencji. Potem przyszła co prawda porażka z Maple Leafs na własnym terenie, ale formę i sytuację w jakiej znajdują się Kanadyjczycy każe nam wybaczyć tę porażkę. Dzisiaj myślę, że Bruins zemszczą się za ostatnią porażkę na własnym terenie 0-1. Dodatkowo spory fakt może mieć b2b Rangersów, mieli wczoraj ciężki shootoutowy mecz z Flyers.​

macready 56

macready

Użytkownik
NEW YORK RANGERS - BOSTON BRUINS

Typ: NYR(ML) 1,962✅✅✅

Powiem tak, jest sporo argumentow za Bostonem, sa swietni na wyjazdach, dłuzsza przerwa niz NYR... Jednak mi sie wydaje ze dzisiaj to Lundqvist i społka beda góra. Napewno chca wywalczyc miejsce w 8, balansuja na krawedzi jak narazie, wg mnie to oni z ekip okolicy 8 miejsca powinni zagrac w play-of
Zreszta nie bede sie rozpisywał, tak mi sie wydaje ze to NYR dzis wygra, poprostu z przebiegu ostatnich meczy i specyfiki NHL tak wnioskuje

przy 1-3 juz minusa dawałem xD
Jakbym nie znał NHL

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers -&gt; Philadelphia win (ML OT)[1.64] ⛔
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT)[1.50] ⛔

AKO = 2.46 Stawka = 10j (standard) Buk = Pinnacle

Oferta niby duża ale dużo wybrać nie umiałem ... Ostatecznie decyzja zapadła i gramy na ekipy, które przez większą część sezonu były najstabilniejszymi przedstawicielami obu Konferencji. Lotnicy trzy przegrane z rzędu i to zdecydowanie za dużo na nich, nawet bez Prongera. Dziś jadą do Ottawy, która jest w tej chwili w fazie testowania różnych młodych grajków już w perspektywie następnych sezonów. Nie sądzę aby tutaj walczący o fotel lidera (WAS napierają) Flyers dali sobie wyrwać zwycięstwo. Podobnie jeśli chodzi o Orki, poprzedni mecz z Edmonton przegrali 1:4 co było dla wielu osób zaskoczeniem. Było to jednak zaraz po tym jak po raz pierwszy w historii klubu Canucks wywalczyli President&#39;s ... trudno się więc dziwić takiemu wynikowi, bo być może hokeiści dostali wolne lub ogólnie luźniejszy trening. Bronił wtedy Schneider i czasy gry poszczególnych liderów wskazywały na jakby luźniejszą rozgrywkę ze strony VAN. Dziś już tak nie będzie, bo sielanka powoli dobiega końca i trzeba zespół na play offy przygotowywać, pierwsza runda na Zachodzie będzie już bardzo emocjonująca . Dwie porażki z najgorszymi w lidze Nafciarzami ? Dla mnie nie do pomyślenia.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Montreal Canadiens vs Chicago Blackhawks
Chicago ML 1.88 Pinnacle

Prawdopodobnie nikt przed sezonem nie postawiłby złotówki na to że Jastrzębi zabraknie w PO w sezonie 2010/2011, a jednak jest to jak najbardziej realny scenariusz. Chicago nie gra dobrze, spotkania z trudniejszymi rywalami to dla nich męczarnia i zazwyczaj porażka. Mimo wszystko nadal są w uprzywilejowanej sytuacji ponieważ z pośród drużyn walczących pozostało im najwięcej spotkań do rozegrania, z tym że trzeba podkreślić tu dwumecz z Detroit na koniec sezonu. Dziś przed ekipą Hawks kolejny trudny sprawdzian i być może będzie to kluczowe spotkanie dla dalszych losów walki o play off&#39;s. Kolejny raz zaufam Chicago, myślę że kluczowy argument przemawiający za nimi to fakt iż ich potencjał ofensywny jest nieoceniony i zarówno Kane jak i Toews czy Hossa w pojedynkę mogą rozbić każdego, jednak aby tak było Chicago musi stać się drużyną która chce wygrywać ponieważ tego ostatnimi czasy nie było widać. Z drugiej strony trochę więcej można wymagać od Crawforda który od pewnego czasu w żadnym z kluczowych spotkań nie pomógł swej drużynie. Habs grając nawet u siebie są jak najbardziej w zasięgu Chicago, szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie aby Hawks dziś zagrali tak jak w pojedynku z Tampą, gdzie pomimo swej przewagi nie potrafili w żaden sposób znacznie zagrozić bramce Smith&#39;a.

botshek 360

botshek

Użytkownik

WASHINGTON CAPITALS TORONTO MAPLE LEAFS
46-22-11 April 5, 7:00 PM | Air Canada Centre 37-32-10

Typ: Toronto over 2,5 OT Included
Kurs: 1,88
Pinnacle

Toronto złapało właściwy rytm i swój styl gry, ale szkoda, że tak późno. Chociaż minimalna szansa awansu jeszcze jest przy korzystnym układzie wyników innych drużyn. Leafs grają ciekawie w ofensywie, obudziły się gwiazdy drużyny, które mogą sobie na więcej pozwolić w ataku, bo bardzo dobrze sprawuje się Reimer i całą defensywa kierowana przez Phaneufa. Leafs ostatnie trzy spotkania choć grali raczej z defensywnymi drużynami z dobrymi goalie zdobywali wiele bramek, w każdym meczu po 4. Dziś jest jeszcze większa szansa na zdobycie kilku bramek, bo obrona Caps jest dosyć mocno osłabiona, licząc całosezonowe kontuzje to zabraknie 5 obrońców. W bramce Caps Neuvirth, który raczej nie lubi grać z Kanadyjczykami, dwa występy przeciwko Leafs skończył se średnią 3,69 GAA. Jeśli TOR myślą jeszcze o PO muszą wygrać ten mecz, a żeby go wygrać trzeba strzelić kilka bramek, bo trudno jest utrzymać jednobramkową przewagę w meczu z Caps, gdy do formy wraca Ovca, który może sam rozstrzygnąć spotkanie jedną akcją.​

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej Na Lodzie - National Hockey League
Spotkanie: Edmonton Oilers - Vancouver Canucks
Typ: Daniel Sedin strzeli bramkę.
Kurs: 2.30
Analiza: Sięgnijmy pamięcią trochę w przeszłość a dokładnie chodzi mi o dwa dni wstecz, 3 kwietnia 2011 roku i spotkanie w GM Place pomiędzy tymi ekipami, wynik? Chyba nikt by się tego nie spodziewał, Vancouver na własnym lodzie przegrywają 4:1 z przyjezdnymi z Alberty - Edmonton Oilers. Szok? Chyba dla każdego, bo kto by przewidział taki scenariusz w tym spotkaniu... Dziś dojdzie do spotkania także tych drużyn, tyle, że tym razem Canucks jadą do Edmonton. Jaki tym razem będzie scenariusz? Vancouver nigdy, jeszcze nie wygrało Stanley Cup, ale wydawałoby się, że w tym sezonie jest to możliwe i jak najbardziej realne, bracia Sedinowie znakomicie spisują się w zespole, ale nie tylko oni. Jednak to na jednym z nich skupię dziś swoją uwagę a mianowicie na Danielu, który już na swoim koncie ma 100 pkt(59 asyst i 41 bramek) w klasyfikacji kanadyjskiej. Dziś wydawało by się, że Vancouver zrobi wszystko by odegrać się za porażkę, z przed 2 dni. I właściwie jest to bardzo możliwe, że uda im się to uczynić. VAN wygrali 8 spotkań z ostatnich 10 przeciwko Edmonton. Jeżeli cały zespół gra dobrze, to nie może się obejść bez bramki Sedina Daniela, który jest w znakomitej formie. Nie uważam typu za szalony, gdyż bramki Daniela, to praktycznie norma...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
bot nie czarujmy się że Toronto ma jeszcze szansę awansu do PO :grin:, oczywiście w teorii i liczbach pewnie takie są ale w praktyce nie widzę takiej opcji. Poza tym Maple Leafs są bardzo dziwną drużyną, kiedy wszyscy ich skreślają oni nagle zaczynają grać, kiedy wszyscy na nich stawiają nagle Toronto się gubi, nie wiem co jest tego przyczyną ale w mojej ocenie tak czy siak nie zasłużyli na top 8. Może i drużyny Sabres i Hurricanes nie są lepsze od Toronto ale mimo wszystko ich dyspozycja w kluczowych momentach pokazuje że te drużyny potrafią się spiąć w najważniejszych spotkaniach, w Toronto tego nie widać i dlatego też kolejny raz zabraknie ich w PO. I tylko szkoda niektórych graczy (Grabovski, Kassel czy Reimer) ich z miłą chęcią oglądałbym w PO. Oczywiście to moja subiektywna ocena Tornto ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

NEW JERSEY DEVILS PITTSBURGH PENGUINS
36-37-5 April 5, 7:00 PM | Consol Energy Centre 46-25-8
Typ: Penguins Under 2,5 OT Included
Kurs: 1,98
Pinnacle
Pojedynki pomiędzy Devils, a Penguins bez względu gdzie się odbywają są zawsze zaciętymi meczami z małą ilością bramek. Na 10 ostatnich spotkań tylko raz padł over, na te same 10 spotkań Pens strzelili tylko raz więcej niż 2 bramki !!! To może ukazywać jak zacięte są mecze Pens i Devils. W bramce NJD dziś bardzo dobrze dysponowany Hedberg, a obrona Devils także w wyśmienitej formie traci niezwykle rzadko więcej niż 2 bramki. Przy takich osłabieniach Pens typ na under 2,5 jest niezwykle realny.

COLUMBUS BLUE JACKETS DALLAS STARS
34-32-13 April 5, 8:30 PM | American Airlines Center 39-28-11
Typ: Stars -0,5 Regulation
Kurs: 1,78
Pinnacle
Stars wracają dziś po bardzo nieudanym road tripie do domu, wygrywając ostatni mecz z Ducks przedłużyli swoje szanse na PO. Dziś kolejny mecz must win, ale ze słabym rywalem. Osłabieni CBJ już chyba myślą o końcu sezonu, widać to było w ostatnim meczu z STL, gdzie bez swojego serca &quot;nasha&quot; zagrali katastrofalnie, dziś nie mają żadnych argumentów przeciwko zdeterminowanym Gwiazdom.​

macready 56

macready

Użytkownik
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning

Typ:Sabres ML 1,80✅✅✅

Tampa seria zwyciestw, przed ta seria grali bardzo bardzo słabo wg mnie, dzis mysle ze walczace o play of Sabres sa w stanie pokonac Tampe.

Toronto - Caps

Typ: Caps ML 1,909✅✅✅

Toronto juz praktycznie bez szans na 8 miejsce, Caps walcza o 1 miejsce, graja całkiem niezle, pozatym sa o wiele lepsza ekipa niz kanadyjczycy.

Toronto - Caps

Typ: Under 5 2,55 ZWROT

Typ wynika z czystej statystyki Caps na wyjazdach sa mega underowa ekipa, TOR u siebie tez dosc czesto niskie wyniki robi

juninho7 261

juninho7

Użytkownik
ISLANDERS (30-37-12) at BRUINS (44-24-11)
Typ: Bruins -1,5 REG

2.380 Pinnacle
⛔⛔⛔
Boston bez Thorntona, ale nawet bez niego powinni roznieść dzisiaj przybyszów z Nowego Jorku. Wobec ostatnich fatalnych wyników Flyers otworzyła się szansa dla 4 innych zespołów by wygrać konferencję (Capitals już wykorzystali tę szansę), w tym dla Bruins. Nie mogą jednak odpuszczać meczy z tak słabymi rywalami jak Islanders. Ostatnio walczyli jednak z Hurricanes, musieli uznać jednak wyższość graczy z Caroliny. Dzisiaj trafiają na jeszcze mocniejszy zespół, który przedwczoraj prowadził 3-0 z drugim zespołem z Nowego Jorku, by niespodziewanie ulec 3-5... Bruins na pewno będą zmotywowani tamtą porażką i nie oddadzą pola Wyspiarzom.

RED WINGS (46-23-10) at HURRICANES (38-30-11)

Typ: Hurricanes ML

1.990 Pinnacle
✅✅✅
Kolejny must win dla Caroliny... Ekipa z Detroit notuje najlepszy wynik jeśli chodzi o interkonferencyjne spotkania, ale teraz to ani ta sama forma ani ta sama motywacja.. Po tym co Sharks robią z kolejnymi rywalami Detroit muszą chyba jednak zadowolić się 3 miejscem przed rozrachunkiem na PO. A ta motywacja jest na pewno w obozie dzisiejszych gospodarzy. Porażka przekreśli już raczej definitywnie ich marzenia o PO (4 pkt straty do Rangers), będą na pewno walczyć na 100% o co najmniej 2 pkt w dzisiejszym meczu. A Detroit jak już pisałem przy okazji poprzednich typów nie zachwyca w tej końcówce..

PANTHERS (29-38-12) at CAPITALS (47-22-11)
Typ: Capitals -1,5

2.070 Pinnacle
✅✅✅
Kurs może nie zachwyca, ale jest to chyba pewniak dzisiejszego wieczoru (choć w wypadku NHL nie wypada używać słowa pewniak...). Przejdźmy do rzeczy. Lista kontuzjowanych w nowej najsłabszej ekipie wschodu jest spora, i na pewno nie pomoże w grze z nową najlepszą ekipą wschodu. Po prostu brak dzisiaj argumentów przemawiających za gośćmi. O motywację Capitals nie trzeba się martwić, na pewno będą chcieli utrzymać pierwsze miejsce w konferencji do końca..

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (ML OT)[1.93] [Pinnacle] ⛔
Co raz mniej drużyn walczy o play off, wszystko powoli staję się jasne i moim zdaniem po tej nocy jasne stanie się że Huragany na Wschodzie już cudu nie zdziałają. Los dziś za rywali stawia im ekipe nie dość że niezwykle mocną to jeszcze podejrzewam że mocno zmotywowaną. Nie jest bowiem wszystko jedno Czerwonym Skrzydłom na jakim miejscu skończą w Konferencji Zachodniej. Wciąż mają bardzo duże szansę na wyprzedzenie Rekinów i zajęcie drugiej lokaty i będzie im na tym zależeć co najmniej tak bardzo jak CAR na awansie do czołowej ósemki która i tak jest bardzo problematyczna (nawet w razie wygrania wszystkiego co sie da). Czysto sportowo, ekipa z Detroit również góruje nad Hurricanes, wrócił Franzen i dużo się od niego oczekuje - ale takich nazwisk w tej drużynie jest wiele.
Anaheim Ducks - San Jose Sharks -&gt; over 5,5 goal [1.98][Pinnacle] ✅
Rekiny ostatnio bardzo ofensywne ustawienie, w bramce pewności nabrał Niemi i dało to niezwykły luz zwłaszcza ofensywnym obrońcom którzy wiedzą że mogą zapuścić się dalej podczas ataku pozycyjnego czy tez tworzenia zamku. Anaheim również gra od dłuższego czasu hokej typu - strzelamy więcej niż tracimy. Kaczory mają w swoich szeregach króla strzelców (najprawdopodobniej) Perry&#39;ego który prawdopodobnie dobije do 50 goli w sezonie zasadniczym. Ważny punkt dla tego typu to że dziś w obu bramkach nominalni rezerwowi. Wobec kontuzji Hilera u ANA bronić będzie Emery, zaś w Sharks totalnie odstający od Niemiego - Nittymaki.

botshek 360

botshek

Użytkownik

EDMONTON OILERS CALGARY FLAMES
25-43-11 April 6, 9:30 PM | Scotiabank Saddledome 40-29-11

Typ: Over 6 OT Included
Kurs: 2,48
Pinnacle

Bardzo ważny mecz dla Flames, tzw. spotkanie must win, a przypada na tak nieobliczalnego przeciwnika jakim są Oilers, którzy przebudzili się w ostatnich dwóch meczach i to nie z byle kim ,a z samym Vancouver wygrywając 2-0 i 4-1. Wyraźnie widać, że bez żadnych obciążeń i kompleksów grają młodzi gracze z EDM, w zasadzie nie mają nic do stracenia, a mogą napsuć zdrowia rywalom, z górnej części tabeli i tym walczącym o PO. Ciekawa historia pojedynków CGY i EDM wyraźnie wskazuje na przewagę spotkań overowych. Na ostatnie 5 meczów w CGY tylko w jednym padł wynik poniżej 6 bramek !! W bramkach dziś Kebab i Kipper. Dla Oilers to chyba gorsze rozwiązanie bo Dubnyk grał wyśmienicie z VAN, a Kipper w tym sezonie choć częściej wygrywał z EDM to wpuszczał dosyć dużo bramek. Licze tu na otwarty mecz, bez murowania bramki, bo żadna z drużyn wirtuozem obrony nie jest.​

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - National Hockey League
Spotkanie: Vancouver Canucks - Minnesota Wild
Typ: Minnesota Wild
Kurs: 4.10
Analiza: Sezon zasadniczy zbliża się ku końcowi i każda drużyna, która może jeszcze zakwalifikować się do Play-Offów, stara się wygrać każde spotkanie. Tej nocy wybrałem spotkanie pomiędzy Vancouver Canucks a Minnesota Wild. O ile drużyna Vancouver już nie gra o nic w tym sezonie zasadniczym, gdyż znajduje się na pierwszym miejscu z dorobkiem 113 punktów i awans do play-offów ma już zapewniony co więcej nikt nie może jej odebrać 1 miejsca w sezonie zasadniczym o tyle goście z Minnesoty walczą jeszcze o dobre zakończenie tego sezonu czyli, spróbować wyprzedzić St.Louis a nie dać się przeskoczyć Columbus Blue Jackets. Vancouver już totalnie odpuściło, widać, że regenerują siły na Play-Offy, gdyż ostatnio przegrali 2 spotkania z najsłabszą drużyną ligi Edmonton, u siebie 4:1 i na wyjeździe 2:0. Minnesota nie może zaliczyć tego sezonu do udanych, ale zwycięstwo w Vancouver było by czymś w rodzaju pocieszenia... Vancouver mogło by już spokojnie stać na lodzie w każdym spotkaniu do końca sezonu gdyż co mieli wygrać na razie wygrali i czekają w spokoju na PO. Raczej nie ulegnie zmianie z kim będą musieli się zmierzyć w pierwszej fazie PO czyli Blackhawks. Jutro myślę, że Vancouver po raz kolejny przejdzie obok spotkania i da wygrać drużynie przyjezdnej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom