Ja dziś konsekwentnie stoję po stronie Vancouver..Wczoraj Tampa Bay pokazała, ze to najprawdopodobniej oni będą rywalami Orek w Wielkim Finale...W co ja szczerze wierzę..:]
Dyscyplina: Hokej NHL
Spotkanie: San José Sharks - Vancouver Canucks (2:4)
Typ: Henrik Sedin 2 or more points (goals + assists, OT including) // 4 asysty = 4pkt
Kurs: 3,30
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dzisiaj kolejne spotkanie w San Jose..Mecz niesamowicie ciężki do typowania, gdyż nie mam pojęcia czego się mozna spodziewać po ekipie gospodarzy..Możliwy jest zarówno over 7,5 jak i i under 4,5..Wygrana gości lub gospodarzy..W meczu numer 3 San Jose zmiotło w pierwszej tercji Orki z lodowiska..Narzucając swój styl gry i zmasowaną ofensywę..W ciagu 15 minut oddali 15 strzałów na bramkę Luongo zdobywając trzy gole..Vancouver odpowiedziało zaledwie jednym strzałem i 6 minutami na ławce kar..Losy meczu wydawały się przesądzone..W drugiej tercji gra juz była wyrównana i bez bramek..Z kolei w tercji trzeciej, które San Jose zazwyczaj gra koszmarnie to Vancouver rozdawało karty, strzelając gole..wygrało ta część meczu 3:1..Przegrywając cały mecz 4:3..Zwycięstwo niezwykle szczęśliwe dla San Jose..
Dziś mecz może mieć trzy oblicza..San Jose...Dogrywka..Vancouver..Czyli takie jak trzy tercje w meczu poprzednim..
Ja stanę smiało przy opcji ostatniej..Że Vancouver nie da sie zepchać do denfensywy jak w piątek..I że zagra koncertowo z parą bliźniaków w roli głownej..
Dziś stawiam na Henrika..Mistrza asyst, który w ostatnich 4 meczach zdobył 6 punktów..Na 8 goli Daniela strzelonych w meczach posezonowych aż trzy razy podawał mu brat..Leworęczny środkowy doskonale rozumie sie nie tylko z Danielem, 7 pozostałych asyst to gole sześciu róznych hokeistów..To on rządzi i dzieli w środku, szansa że przyłoży kija jest na tyle wysoka, że ja to zagram..
Mam nadzieję na sporo goli..Ale może być róznie różniście..
Trzymam kciuki za Henrika i Vancouver..
Powodzenia.
// To był moment..4 gole Vancouver i 4 asysty Henrika plus 3 Daniela..Łatwiejszej kasy juz nie będzie.. :]
Żeby nie pisać postu pod postem to swoją opinie o dzisiejszym meczu Tampa Bay - Boston Bruins wyrażę w tym poście...
Dyscyplina: Hokej NHL
Spotkanie: Tampa Bay Lightning-Boston Bruins (1:3)
Typ: Lecavalier, V 2 or more points (goals + assists, OT including)
Kurs: 3,95
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dziś zagram ponownie na Vincenta a co za tym idzie Tampa Bay..
Stan rywalizacji 2:2..Dziś gramy w Bostonie..Mecz nr 4. był meczem wyjątkowym i wydaje mi się przełomowym w tej rywalizacji..W pierwszej tercji Niedźwiedzie znokautowały Błyskawice aplikując im kolejno trzy bramki nie tracąc przy tym zadnej..Przewaga wydawało by się bezpieczna ale nie przeciwko formacjom ofensywnym Tampy..Od początku drugiej odsłony role się całkowicie odwróciły..Gospodarze chwycili wiatr w żagle wbijając Thomasowi 4 gole plus piąty do pustej bramki w ostatnich sekundach meczu..Pluszowe Misiaki, bo na takich wyglądali brodacze z Bostonu gdy schodzili z lodowiska z pochylonymi głowami..Dziś mają nadzieję, że u siebie znowu obejmą prowadzenie w serii..Ale moim zdaniem oni już to przegrali..Stamkos (5), St Louis (8), Bergenheim (9) i Vincent Lecavalier (6) nie pozwolą sobie wyrwać wielkiego finału..Jeśli tym razem Błyskawice zrobią to co Vancouver wczoraj tzn wytrzymaja napór gospodarzy w pierszej tercji to przejmą kontrolę i narzucą swój ofensywny styl gry..Gwiazdor Miśków Patrice Bergeron w poprzednim meczu strzelił dwa gole, i mam nadzieję, że to były dwa ostatnie gole tego sezonu..Że w tym meczu najjaśniejszą gwiazdą będzie środkowy Tampa Bay Vincent Lecavalier, który w meczach posezonowych oprócz 6 bramek zaliczył również 11 asyst..
Kurs na poziomie 3,95 zachęca do podjęcia ryzyka..
Powodzenia..
// Nie..Nie..I jeszcze raz nie..Boston prowadzi 3:2 w serii i wszystko może się zdarzyć..:?