Wczoraj oglądałem mecz Lotników ze Stołecznymi. Sił mi starczyło też na obejrzenie pierwszej tercji Gwiazd. Co mogę powiedzieć o pierwszym meczu to tyle. Że Oviechkin mocno zawodzi swoich fanów. Fedorov próbuje pociągnąć grę tak samo jak Oviechkin ale po prostu nie wychodzi. Można było wcześniej przeczytać wypowiedzi trenera PHI, czy samych zawodników, którzy mówili, że Alexa trzeba "wyłączyć" z gry. Nie pozwalać mu na zbyt wiele. W meczu gdzie PHI przegrała 5-4, jedyną dogodną akcją Alexa było w końcówce jak strzelił gola. Jeśli Caps nie poprawią gry to ciężko będzie im awansować. Lotnicy widać, że się "rozegrali". Kolejny mecz będzie decydujący. W przypadku wygrania Lotników i objęcia prowadzenia 3-1 postawiłoby to WAS w fatalnej sytuacji.
Stars przegrało swój mecz. Tym samym obrońcy
Stanley Cup nadal są w grze. Wynik 2-1 w serii dla DAL nie przesądza awansu. Oglądając mecz realizatorzy pokazali drużyny które zaczynały 1 runę od porażek 0-2 w ostatecznie zdobyły Puchar. Więc wszystko jest teoretycznie możliwe. Ale wydaje mi się, że mecz #4 DAL- ANA już będzie na korzyść Stars. Nerwowo zrobiło się w Denver. Gdzie w przypadku porażki stan wynosiłby 3-1. Ale zmobilizowali się i tym razem już bez dogrywki pokonali Dzikusów. Podobna sytuacja dla San Jose. Udało się wyrównać stan rywalizacji na 2-2. Wracają do siebie i jeśli chcą awansować to "powinni" wygrać i objąć prowadzenie 3-2 w serii.
Montreal przyjedzie na własną taflę zapewne po to aby zakończyć rywalizację w Bostonem 4-1. Co ciekawe. Zaproponowałem w pierwszym meczu typ under 1,5 gola na 1 tercję. Wówczas padły 3 gole. Kolejny każdy mecz już był under 1.5 w pierwszej tercji. Sam pisałem, że i tak będę próbował takiego typu przy kolejnym meczu. Jak widać jeśli już coś zaproponowałem to przegrana...
Dzisiaj 3 mecze.
OTT- PIT [0-3]
Ottawa w dramatycznej sytuacji. Przegrywa 3-0 w serii. Może już dziś zakończyć swoją zabawę w
hokej. Czy stać ich na zwycięstwo dzisiaj? Można zaryzykować grania na OTT
. W przypadku ewentualnej porażki PIT dzisiaj mają w perspektywie mecz u siebie. Gdzie mogliby zakończyć rywalizację wynikiem 4-1. Warto też pomyśleć o overze w tym spotkaniu. Buki wystawiają liię 5,5
. Ale za to kursy są kuszące. Jeśli OTT chcę wygrać dziś to musi zaatakować. PIT nie powinien się biernie przyglądać. Więc są szanse na "wymianę ciosów" i tym samym być może przekroczenie linii 5,5. Choć mimo wszystko, nie patrząc kto, jak gra warto spróbować gry na Ottawę. Można spodziewać się, że zrobią "wszystko" aby choć jeden mecz wygrać na własnej tafli.
NYR- NJD [2-1]
W nieciekawej sytuacji znaleźli się Devils. Jeśli dziś przegrają to wrócą na własny lód z wynikiem 3-1 w serii dla NYR. Czy dziś wygrają? Ciężko przewidzieć moim zdaniem. Rangers byliby w komfortowej sytuacji jeśli po dzisiejszym meczu mieliby wynik 3-1.
To może "wymiana ciosów" i próba gry na over 4.5?
Niższej linii trudno będzie poszukać. Bo to i tak niska linia. Mimo, że ekipy mocno "underowe" to NJD powinno "starać się" wygrać ten mecz tak samo jak NYR. Próba gry na over w moim przekonaniu jest "bezpieczniejsza".
NAS- DET [1-2]
DET nie jest łatwo grać z NAS. Mecze nie należą "spacerków". Dzisiaj znalezienie dla mnie argumentu na win jednych lub drugich trudno przychodzi mi do głowy. Dość realnie wygląda under 5.5
- są buki co dają taką linię. I kuszący kurs na win NAS. Pytanie czy są w stanie wygrać z DET? Myślę, że dziś ten mecz powinien być meczem uwagi na błędy, mało strzelonych goli? Raczej mecz na styku. Więc czemu nie zagrać na remis. A już doskonałe byłoby 1-1 lub 2-2 czas regulaminowy i wygrana po OT NAS
. Tak jakoś to widzę... Choć konkretnych argumentów trudno mi poszukać...
ZAPRASZAM do dyskusji.