Edmonton Oilers - Dallas Stars
Edmonton win OT @1.80 forbet (5:4)
Powyżej 6.5 goli (z dogrywką) @2.10 forbet (5:4)
Ja naprawdę nie mam pojęcia co z Nafciarzami się stało. To wygląda źle z porównaniu z poprzednim sezonem, nawet tragicznie. Ostatnie dwa spotkania hokeistów z Kanady to porażki 1:2 ( z pingwinami i lotnikami ). Do tej pory udało im się wygrać tylko dwa razy z czego jedno zwycięstwo odnieśli w dogrywce z jastrzębiami na ich tafli (1:2). Ekipa Connor'a znajduję się na CZTERNASTYM miejscu w konferencji zachodniej, a gorsi sa od nich tylko kojoty, którzy nie wyglądają jak drużyna z
NHL. Drużyna, która na codzień rozgrywa swoje mecze na Rogers Place jest cieniem samych siebie z poprzedniego sezonu. Już niejednokrotnie zawiedli mnie w tym sezonie, a ja mimo tego wierze, że wrócą na właściwe tory. Może dzisiaj? Na własnej tafli nafciarze podejmą drużynę z Dallas, która spisuję się całkiem nieźle i obecnie zajmuje 7 lokatę na zachodzie. Goście z Dallas na ostatnie 5 spotkań wygrywali 4-krotnie. Wyglądają dobrze, jednak dzisiaj moim zdaniem to jest ten moment kiedy nafciarze wygrają. Jak nie teraz to ja niestety chyba muszę przestać wierzyć i poprostu spisać ich na straty. Muszą odnaleźć się jak najszybciej i zacząć seryjnie wygrywać, żeby potem nie było płaczu i braku PO. Nafciarze u buków jeszcze niedawno byli w top5 pretendentów do wygrania Pucharu Stanley'a, a teraz widzimy te katastrofę, która już dzisiaj w nocy o godzinie 03:00 czasu polskiego musi się zakończyć. Gwiazdy będą dziś grały 2 mecz pod rząd na wyjeździe i pozostanie im jeszcze później do rozegrania 3 mecze kolejne. Porządny trip w Kanadzie, jednak miejmy nadzieję, że dzisiaj dla gwiazd z Dallas ten mecz okaże się rozczarowaniem. W ostatnich 5 spotkaniach między tymi drużynami 3 razy wygrywali gospodarze. Co od absencji wstępnie nie widzę znaczych osłabień z jednej jak i drugiej strony.
Edmonton próbuje, stara się. Jednakże w tym sezonie pokonuje ich skuteczność, mianowicie nafciarze są 2 zespole w lidze widniejących w statystyce pt. SHOTS/
GP z wynikiem 37.8, a co ciekawe są najmniej skuteczni w całej lidze z wynikiem 1.88 GF/
GP. Wstyd, jak na realia
NHL jest to koszmarny wynik, a Habs, którzy też zapomnieli jak się gra biją się z nafciarzami o najgorszą ofensywe ligi. To już nawet kojoty są skuteczniejsze...
Naprawdę liczę na nafciarzy i na to, że dzisiaj odniosą zwycięstwo, albo chociaż powalczą... Powodzenia!
Standardowo dodatkowo:
Vancouver Canucks - Washington Capitals -
Capitals to win 60' @2.13 fortuna
Boston Bruins - San Jose Sharks -
Over 5.5 @1.85 forbet
Wiem, że to samobójstwo, ale kiedyś przydałoby się, żeby najbardziej utytułowana drużyna zaczęła coś grać...
Montreal Canadiens - LA Kings -
Over 5.5 + Canadiens win @4.55 forbet