Flyers vs Oilers: Leon Draisaitl punkt @1.20
Utah vs Buffalo: JJ Peterka punkt @1.71
Betclic @2.05
Leon Draisaitl gol @2.02
Leon Draisaitl 2 gole @7.25
JJ Peterka gol @3.30
JJ Peterka 2 gole @21.00
Betclic
Duet Niemców zapewni nam nocne emocje w
NHL?
Dzisiaj na oku mam dwóch niemieckich zawodników.

Po pierwsze Leon. Oilers niesamowicie powrócili do żywych w meczu z Kurtkami. Potrzebny był gol w osłabieniu, aby doprowadzić do dogrywki i tak się stało. Koncert zagrał McDavid i jego trafienie z obrotu było znakomite. Tylko ten magik potrafi wykonywać takie cuda na lodzie. Myślę, że taka wygrana w bólach dobrze zrobi gościom. Po blamażu z Avs 1:9 pojawiła się spora presja i Oilers pomimo problemów sięgnęło ostatecznie po przełamanie.
Gdzieś nam zaginął Draisaitl. Od dwóch spotkań bez trafienia, czas się przełamać. Dobrze się składa, bo Flyers to jego jeden z ulubionych rywali. 3 ostatnie starcia z tym zespołem to za każdym razem jego bramka.

Po drugie JJ. Peterkę śledzę już od czasów juniorskich, gdzie razem z Timem Stützle występował na młodzieżowych Mistrzostwach Świata. Już wtedy był widoczny i niego spory talent. Jego pierwszym klubem w
NHL było właśnie Sabres i z każdym sezonem wyglądał coraz lepiej. Ostatnia kampania to pokaźna liczba 68 punktów.
Potrzebne były zmiany, bo z Buffalo ciężki liczyć na coś więcej i transfer do Utah był w Niemczech uznany za spory pozytyw. Młoda organizacja z młodymi zawodnikami rośnie w górę i kto wie, czy za chwilę projekt ten nie będzie bił się o coś więcej, niż tylko o sam awans do play-off. Motywacja Niemca będzie spora, aby strzelić swojej byłej drużynie. Dodatkowo czas na przełamanie, wszak ostatnie jego trafienie datowane jest na 5 meczów temu. Sabres w delegacjach tracą średnio ponad 4 bramki na spotkanie. Utah ma serię 3 porażek. To idealne warunki dla JJ, aby poprowadzić swój klub do triumfu.