>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami NHL (National Hockey League) - Sezon zasadniczy 2025/2026

5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Calgary Flames - Montreal Canadiens
Typ: Calgary Flames powyżej 2,5 bramek w meczu (z dogrywką i karnymi)
Kurs: 1,68 Calgary prawie 40 strzałów i tylko jeden gol
Bukmacher: Superbet

Oferta na najbliższą noc jest uboga, więc proponuję tylko jeden, ale moim zdaniem ciekawy typ. Podobnie jak verno idę w stronę overu 2,5 Calgary Flames. Calgary Flames w pierwszym meczu sezonu sprawili kibicom dużo radości, bo pokonać na wyjeździe Edmonton Oilers to jest coś, w końcu Oilers to finaliści z ubiegłego sezonu i jeden z głównych faworytów w obecnym. Ten sukces, zamiast dodać im wiary we własne możliwości, to nie dał im nic i Flames przegrali sześć następnych spotkań i to wszystkie w regulaminowym czasie gry. Lekkim usprawiedliwieniem może być to, że nie mieli łatwego terminarza. Teraz dostają rywala, który jest mniej więcej na ich poziomie jeśli chodzi o potencjał, ale Montreal Canadiens rewelacyjnie weszli w sezon- wygrali pięć z siedmiu spotkań. Mimo wszystko grający u siebie Calgary Flames według mnie nie powinni być underdogiem z Montrealem, stąd typ w ich kierunku, do jakiegoś kuponu warto dołożyć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +499
verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej NHL
Godzina: 00:45
Spotkanie: Tampa vs Chicago
Typ: Hagel/Bedard
powyżej 2,5 gola
Kurs: 24
Bukmacher: Betclic
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Wczorajsza nocka bez komentarza. Calgary kolejny raz się upokarza, Kadri z słupkiem, 37 strzałów i znowu tylko 1 gol i 6 przegrana z rzędu.. Dzisiaj znowu cała lista spotkań więc jest w czym przebierać. Na jeden mecz czekałem kilka dni i ten "wariat" najbardziej mi się podoba ze wszystkich dotychczasowych. Mowa tutaj o meczu Tampa vs Chicago i czekam w końcu na jakieś przełamania. Tampa weszła bardzo źle w ten sezon wygrywając zaledwie 1 z 6 spotkań a mówimy tutaj o kandydacie do pucharu Stanleya. Każdu tam aktualnie poniżej swoich oczekiwań a choroba Kucherova też nie pomogła i pokazała że bez niego jeszcze gorzej to wygląda. Przede wszystkim czego tam brakuje to właśnie rozgrywania Kucherova oraz wykończenia Pointa i Guentzela bo są to zawodnicy co mogą robić 40+ goli w sezonie, kolejna osoba, która jest gdzieś w cieniu to Hagel, który ma zaledwie 1 asystę po 6 meczach a zeszły sezon zrobił 90 pkt strzelając 35 bramek więc czekam w końcu na jakieś solidne przełamanie. Kucherov już trenował więc raczej na pewno zagra w dzisiejszym meczu bo nie była to jakaś kontuzja tylko choroba więc skoro jest na treningu to w meczu też powinien być i zagra właśnie obok Hagela. Tampa wraca na swój teren i liczę że w końcu odpali swoje armaty bo mają bardzo mocny skład. Z drugiej strony Chicago, które z każdym meczem zaskakuje i po 7 spotkaniach mają PO spota. Oczywiście na koniec sezonu będą gdzieś w okolicach bot 4 ale póki co wyglądają naprawdę fajnie. Tak samo jak u panów wyżej również oczekuje gola od Bedarda, który od 4 spotkań nie może się przebić. W poprzednim meczu z Kaczkami oddał aż 9 strzałów i gdyby nie świetny Dostal między słupkami to mógł na spokojnie skończyć mecz z dwoma trafieniami a przy odrobinie szczęście nawet i z hattrickiem. Przede wszystkim cieszę się że złapał rytm i szuka tych bramek a one w końcu przyjdą bo potrafi uderzać.

Tampa vs Chicago
Bedard gol OT
@3.80

Tampa vs Chicago
Hagel gol OT
@3.10

Słupek jak Kadri wczoraj..

Kolejny mecz to Bruins vs Kaczki i myślę że można do jakiegoś dubla dorzucić punkt Geekie. L1 PP1obok Lindholma i Pastrnaka czyli jedyna "normalna" linia w tej ekipie. Kaczki bardzo ofensywne zapominają o defensywie więc ta trójka powinna znaleźć drogę do bramki czy w 5v5 czy to w pp.

Bruins vs Ducks
Geekie over 0.5pkt OT
@1.55

Kolejny mecz Pantery vs Pingwiny i znowu poszukam punktu Samoskevicha. Ottatnio zarówno punkt jak i gol siadł już w 1 minucie i dał dobry występ znowu oddając kilka strzałów. Naprawdę podoba mi się jego gra i jest jasnym punktem w aktualnym składzie, który boryka się z kontuzjami czy problemami ze "zgraniem" się.

Pantery vs Pingwiny
Samoskevich over 0.5pkt OT
@2.10

Następnie NY islanders vs Detroit i podtrzymuje to co pisałem wczoraj. Detroit głównie kręciło wynik przez dobre występy bramkarzy czy to Talbot czy to Gibson. Dzisiaj zagrają b2b po przegranym meczu na szable i uważam że znowu dołożą kolejną porażkę gdyż wyspiarze coraz lepiej sobie radzą, mimo kilku wpadek w meczu z rekinami, Horvat kończy to co ma kończyć, Barzal poczuł luz i tworzy sytuacje dla kolegów, Schaefer młodziak REWELACJA 6 spotkań 7pkt w tym 2 gole i punktował w każdym meczu a mówimy o rookie na pozycji obrońcy.. Ostatnio graliśmy punkt Barzala oraz Schaefer oba weszły i nie widzę powodu żeby dzisiaj też tego nie zagrać.

NY Islanders vs Detroit
Barzal over 0.5 pkt OT
@1.55

NY Islanders vs Detroit
Schafer over 0.5pkt OT
@1.70

Następny mecz to NY Rangers vs Sharks i jak dzisiaj Rengarsi nie dadzą dobrego meczu to ja już nie wiem. Na ten moment na własnej tafli mają 4 przegrane z bilansem 1:9 i nie było jeszcze tak tragicznego otwarcia nigdy.. Śmieszne jest to że oni wcale źle nie grają a statystyka 1 gol na 114 strzałów brzmi tak abstrakcyjnie że ciężko w to uwierzyć. Zibanejad dalej jest największym pechowcem bo znowu powinien mieć gola a tylko obszedł się smakiem. Czekam również na przebudzenie LAfreniere bo 2 pkt i to w jednym meczu żeby w pozostałych 7 nie punktować szczególnie będąc obok JT Millera w L2 i PP1. Jak dzisiaj Rangersi po tak tragicznej serii nie odpalą na rekiny to wrzucam ich na czarna listę do końca sezonu..

NY rangers vs Sharks
Zibanejad over 0.5pkt OT
@1.53

NY Rangers vs Sharks
Lafreniere over 0.5pkt OT
@1.75

NY Rangers vs Sharks
Zibanejad gol OT
@3.10

NY Rangers vs Sharks
Rangers over 3.5
@1.83

Kolejny mecz Ottawa vs FLyers i dalej idę w to samo czyli pkt Cozensa. Cały czas gra swoje i się nie zatrzymuje, cały czas go wszędzie pełno, a to strzały a to gra ciałem, gol? pewnie, asysta? czemu nie. Cozens aktualnie najbardziej podoba mi się w ekipie Ottawy i nie wiem czemu kursy na Stutzle czy Bathersona są w okolicach 1.50 a na Cozensa prawie 1.70 podczas gdy razem grają w L1 PP1 a on po prostu jest zawsze tam gdzie powinien być.

Ottawa vs Flyers
Cozens over 0.5pkt OT
@1.72

Kolejny mecz to JEts vs Krakeny i faworyt dla mnie jest tutaj jeden. Krakeny nie podobają mi się póki co w tym sezonie i nie wierzę że będą coś w stanie zrobić Jets na swoim terenie. Gospodarze kolejny sezon zaczynają bardzo dobrze i nie widzę powodu aby dzisiaj mieli jakkolwiek się zatrzymywać. Ja mimo wszystko rzadko kiedy gram na zwycięstwa w tej "randomowej" lidze :D idę dalej za ciosem i szukam punktu Morrissey'a, który ostatnio się w końcu obudził zdobywając swój drugi punkt w 6 spotkaniach WOW.. Jest to zawodnik, który dalej może zakończyć sezon z 60-70pkt i punktować seriami dlatego dalej gram w jego stronę.

Jets vs Krakeny
Morrissey over 0.5pkt OT
@1.90

Następnie mecz Colorado vs Canes. Znowu gramy Ehlersa, który ostatnio w końcu zameldował się z pierwszym punktem w ekipie Canes po 6 spotkaniach. Gra w link uz Aho i Jarvisem, którzy razem mają aż 17 punktów podczas gry Ehlers tylko 1, ciężko coś takiego utrzymać i zacznie on punktować bo też jest to zawodnik, który może zakończyć sezon z 60-70pkt. Aho i JArvis będą dalej punktować i nie widzę opcji aby Ehlers też nie zaczął a kursy na nich po 1.40 w porównaniu do 1.80 Ehlersa.

Colorado vs Canes
Ehlers over 0.5pkt OT
@1.80

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2041
5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes

Typy:
Colorado Avalanche (ML) (Super przewaga) @1,77 Superbet
Colorado Avalanche wygrają w regulaminowym czasie gry (Super przewaga) @2,15 Superbet
Colorado Avalanche powyżej 2,5 bramek w meczu (z dogrywką i karnymi) @1,56 Superbet

Jest to najciekawsze spotkanie tej nocy, gdyż obie drużyny są w gronie największych faworytów do mistrzostwa. Obie ekipy mają trochę problemów z kontuzjami. U Colorado kontuzjowani są m.in. O'Connor i pierwszy bramkarz Blackwood. Blackwood niebawem wróci do gry, ale Wedgewood świetnie go zastępuje i nie wiem, czy to właśnie on nie powinien być numerem jeden w bramce Colorado Avalanche. Trochę poważniejsze problemy ma Carolina. Kontuzjowany jest ich pierwszy bramkarz Kochetkov, choć tu też jest solidny zmiennik Andersen. Problemem jest jednak kontuzja świetnego obrońcy jakim jest Gostisbehere, więc formacja defensywna musi na tym trochę ucierpieć. Ostatni mecz w wykonaniu Caroliny to porażka z Vegas Golden Knights 1:4, a wcześniej o mało co nie przegrali wygranego meczu z Los Angeles Kings, gdyż dali się dogonić z prowadzenia 3:0 i wygrali dopiero w dogrywce. Grające u siebie Colorado Avalanche jest moim faworytem.

Ostatnia edycja:
verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 01:00
Spotkanie: Buffalo vs Toronto
Typ: Tage Thompson/Matthews
powyżej 3,5 gola
Kurs: 30
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Wczorajsza nocka całkiem okej chociaż dalej polujemy na wariata. Dzisiaj poszukam go w meczu Toronto vs Buffalo a dokładniej w golach Thompsona i Matthews. Zarówno jeden jak i drugi poniżej swoich oczekiwań i stać ich na wiele więcej, Tage po 7 meczach jedynie z 1 golem przy oddanych 27 strzałach, były słupki, poprzeczki ale goli brak. Matthews liczbowo wygląda znacznie lepiej bo tych goli mamy aż 4 ale tak naprawdę nie były to jakieś istotne gole, przede wszystkim 2 z nich były do empty netu, kolejny w dogrywce 3v3 i zaledwie 1 w grze 5v5. Matthews to jest maszyna do strzelania bramek, których cały czas szuka i one przyjdą, podobnie u Thompsona, 1 gol to jest zdecydowanie za mało jak na niego, dysponuje piekielnym strzałem i nic tylko czekać aż poprawi lekko celownik i odpali bo Szable grają coraz lepiej a Tage to zawodnik, który na spokojnie może robić sezony 40-50 bramek. Szukam wariata ale idę też w mniejsze opcje bo uważam że panowie dzisiaj się popiszą.

Buffalo vs Toronto
Tage Thomposn/Matthews over 1.5 goli
@2.63

Buffalo vs Toronto
Tage Thomposn/Matthews over 2.5 goli
@8

Kolejny mecz to CBJ vs Caps i znowu idę w stronę Monahana. Zaczął bardzo kiepsko ten sezon bo dopiero w poprzednim 6 meczu pierwszy raz zapunktował jednak nie jest to kwestią jego słabszej gry a po prostu trochę pecha. CBJ również gra nieźle i gole padają gdy Monahan jest na lodzie i najzwyczajniej w świecie po prostu brakuje tego dotknięcia kijem żeby złapać asystę. Szukam również gola bo mimo że nie jest strzelcem wyborowym to zdecydowanie na niego zasługuje.

CBJ vs Caps
Monahan over 0,5pkt OT
@1.76

CBJ vs Caps
Monahangol OT
@3.60

Kolejny mecz to NJ Devils vs Sharks. Rekiny dał wczoraj świetnie widowisko wygrywając 5:6 po OT na Rangersów a Celebrini skończył z hattrickiem. Na pewno ten mecz kosztował ich sporo sił i grając b2b będzie to odczuwalne. Dzisian znowu idę w strzał Hamiltona, których próbowałem ostatnio i strzelał aż 6 razy przy linii 2.5, w kolejnym meczu znowu 3 strzały a dzisiaj dalej linia na 2.5 a przy takich przeciwniku nie widzę przeciwskazań do tego aby znowu nie pokryć tej linii.

NJ Devils vs Sharks
Hamilton over 2.5 strzałów celnych
@1.76

Na koniec szukam bramek w meczu JEts vs Cakgary. Jets zaczęli bardzo dobrze ten sezon i ofensywa chodzi tip top a wczoraj nawet bramki nie udało się zdobyć pomimo 32 strzałów. Dzisiaj zagrają na jedną z gorszych defensyw i najgorszych ofensyw w lidze więc na pewno kilka trafień dołożą ale nie wierzę że Calgary znowu zagra taki piach strzelecko i że też dołożą jakieś trafienia bo pecha tam już jest ponad skale.

Jets vs Calgary
over 5.5
@1.88

Jets vs Calgary
Calgary over 2.5
@1.85

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4248
5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs

Typy:
Buffalo Sabres powyżej 2,5 bramek w meczu (z dogrywką i karnymi) @1,64 Superbet
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,72 Superbet

Toronto Maple Leafs mają duże problemy w obronie, przez co na początku tego sezonu robią wysokie wyniki. Over 5,5 był w pięciu z siedmiu rozegranych spotkań Toronto. Buffalo Sabres to jest typ drużyny, która lubi grać ofensywny hokej, więc może się w tym meczu sporo dziać.

Winnipeg Jets - Calgary Flames

Typy:
Winnipeg Jets (ML) (Super przewaga) @1,68 Superbet
Winnipeg Jets lub remis @1,42 Superbet

Winnipeg Jets lubią dobrze rozpoczynać sezony, nie inaczej jest też na początku obecnego. Oczywiście nie jest to aż tak imponujący start jak rok temu, gdzie wszystko wygrywali, ale pięć zwycięstw na siedem rozegranych spotkań to jest coś. Warto wspomnieć, że Jets byli najlepszą drużyną sezonu regularnego w zeszłym sezonie. Teraz na szczycie może nie będą, ale powinni się znaleźć dość wysoko. Calgary Flames mają fatalny początek. W końcu zaczną wygrywać, ale wątpię, by nastąpiło to już teraz, gdyż Jets są w dobrej formie i choć grają dzień po dniu, to powinni to wygrać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4770
verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Dzisiaj znowu cała lista spotkań. Na początek mecz Islanders vs Flyers i kolejny raz idę w stronę Barzala. Poprzedni mecz zakończył z golem i asystą i jak na moje to wcale się nie zatrzymuje tak samo jak wyspiarze. Uważam że z meczu na mecz wygląda coraz lepiej, więcej luzu w grze przez co jeszcze więcej ciekawych akcji z jego strony i punkt powinien na spokojnie zdobyć. Tak jak można pochwalić ofensywę tak defensywa z problemami i ciągle jakieś "babole" się pojawiają. Flyers trochę wraca, Tippett rozruszał ekipę i możemy zobaczyć kilka bramek po obu stronach.

Islanders vs Flyers
Barzal over 0.5pkt OT
@1.60

Islanders vs Flyers
over 5.5
@1.64

Kolejny mecz to Bruinvs vs Colorado i tutaj szukam punktu Nichushkina. W poprzednim meczu z 2 bramkami ale to co najbardziej przemawia za tym to to że wrócił do PP1. Nichushkin gdy jest zdrowy to na spokojnie może robić 1pkt/mecz i znowu Colorado jak co roku zapomina o tym jak dobrze wygląda on w PP1 i kolejny raz to samo, zaczyna w PP2 a potem idzie do PP1 i robi robotę. Uważam że kurs 1.72 tutaj jest niezła promką.

Colorado vs Bruins
Nichuskhin over 0.5pkt OT
@1.72

W meczu o 23:00 oczekuje w końcu wygranej Tampy bo to co się dzieje to jakiś żart. Zagrają dzisiaj na kaczki więc miejsca będzie sporo żeby stworzyć sytuacje. Kucherov zaczął poprzedni mecz w 2 linku ale po czasie wrócił do 1 czyli do Pointa i Guentzela i to od tej 3 najwięcej się oczekuje a na ten moment każdy w Tampie gra poniżej oczekiwań. Ten stan nie może się utrzymywać w nieskończoność i liczę na mocne przełamanie.

Tampa vs Ducks
Tampa over 3.5
@1.82

Tampa vs Ducks
Point gol OT
@2.47

Tampa vs Ducks
Kucherov over 1.5pkt OT
@1.85

Następnie rewanżowe spotkanie Toronto vs Buffalo. Wczoraj Szable wygrały 5:3 a dzisiaj zagrają ponownie. Spory niedosyt Matthews i Thompsona bo strzelili po jednej a mogli dołożyć jeszcze jedną jak i dwie i zrobić fajne kursy ale cóż. Dzisiaj szukam value w Maccelli, który wyglądał dobrze i był bliski strzelenia gola. Niestety dla Toronto Nylander pod koniec meczu złapał kontuzję i dzisiaj go pewnie nie zobaczymy. Maccelli może dzięki temu wskoczy do L1 a może nawet do PP1 aczkolwiek nawet nie jest to potrzebne bo zarówno w PP2 wyglądał dobrze tak samo jak w 2 linku z Tavaresem i Knies. Szable jak to szable, defensywnie słabe a kurs bardzo przyzwoity jak mowa u punkcie zawodnika z top 6 PP2 a może nawet PP1.

Toronto vs Buffalo
Maccelli over 0.5pkt OT
@2.25

Brameczka

Teraz przechodzimy do nocnych spotkań i mecz Panter z Vegas sobie odpuszczę. Minnesota vs Utah i jedynie czego tutaj poszukam to punktu Tarasenko, który zaczął ładnie grając w 2 linku oraz PP1 z Kaprizovem. Kilka razy już trafiliśmy jego punkt a jak go odpuściłem to 2 mecze bez punktu także idealnie, wracam do niego bo Wilds gra zdecydowanie poniżej swojego potencjału i spokojnie mogą odwrócić sytuację o 180 stopni, grając PP1 w takiej ekipie nie trzeba długo czekać na punkty a 2 mecze to wystarczająco.

Wilds vs Utah
Tarasenko over 0.5pkt OT
@1.95

Kolejny mecz to Montreal vs Canucks. Montreal cały czas w dobrej formie a ostatni mecz bez komentarza. Po prostu zostali okradzeni i sędziowie powinni być w meczach u13 co najwyżej. Myślę że może to im dać jeszcze większego kopa żeby dzisiaj dać dobry popis i udowodnić że są w tym roku mocni. Ciężko się nie zgodzić że Habsi w tym roku już mogą lekko namieszać a Demidov coraz bardziej mi się podoba, gdybyśmy zobaczyli go w PP1 to wyskoczyłby jeszcze bardziej. Canucks dla mnie dalej grają strasznie i jakieś wygrane i tak tego nie zamarzą bo tam nic ze sobą się nie klei. Uważam że jak Montreal zagra tak jak dotychczas to zmiecie Casucks a ja poszukam punktu jak i gola Rosjanina bo tylko 1 to mało patrząc na to jak gra.

Montreal vs Canucks
Demidov over 0,5pkt OT
@2.10

Montreal vs Canucks
Demidov gol OT
@4.30

Montreal vs Canucks
Montreal over 2.5 OT
@1.63

Godzina: 01:00
Spotkanie: Pingwiny vs CBJ
Typ: Werenski
powyżej 1,5 gola OT
Kurs: 21
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Następnie idziemy do meczu CBJ vs Pingwiny i tutaj szukamy naszego wariata na najwyższy kurs roczny. Pod lupę idzie Werenski i jego 2 gole. Poprzedni sezon 82 punkty strzelając aż 23 bramki i ten może nie będzie aż tak spektakularny to w jego grze nic się nie zmieniło, dalej dostaje sporo czasu na tafli, dalej jest mocno agresywny i dalej oddaje sporo strzałów. Na ten moment jedynie 4pkt a w tym 1 gol w 7 spotkaniach a oddał już 26 strzałów lecz nie zawsze chciało wpadać. CBJ grają tak jak nas przyzwyczaili czyli mocno ofensywnie z lukami w defensywie, są 5 ekipą w strzałach na mecz, oddają ich 32~ i jak na moje bramek jest za mało. Wiemy że Kurtki potrafią dać najdziwniejsze mecze i zrobić serię przegranych żeby nagle wygrać 8:6. Pingwiny moim zdaniem mocno nad kreską i nie są tak mocni jak to pokazują wyniki, Werenski dalej będzie próbował i jak tylko poprawi lekko celownik to możemy ustrzelić potężny kurs.

Pingwiny vs CBJ
Werenski gol OT
@4.80

1761406148235.png
Kolejne spotkanie to Caps vs Ottawa i tutaj po najmniejszej linii oporu. Caps grają u siebie i nie wiem czy mają coś uszykowane na taką okoliczność ale mogę się tylko domyślać. Chodzi o to:
1761405568784.png
Ovi zagra dzisiaj 1500 mecz w karierze a do tego może zdobyć 900 gol w karierze podkręcając swój rekord po przebiciu Gretzkiego. Na 90% jestem pewien że mecz będzie w dużej mierze wyglądał jak polowanie na gola Oviego i wynik będzie sprawą drugorzędną nie mniej jednak ważną. Ovi w tym sezonie ma średnio 2.3 strzałów na mecz i nie przekroczył nawet raz 3 strzałów w meczu ale dzisiaj myślę że możemy zobaczyć ich nawet 6/7/8 w zależności jak skuteczność dopiszę. W grze 5v5 będzie szukanie Oviego ale myślę że w PP to nawet nie będzie opcji aby kto inny oddawał strzał :D. Rzadko kiedy zachęcam do typu ale myślę że grzechem byłoby odpuszczenie tego.

Caps vs Ottawa
Ovi gol OT
@2.55

Caps vs Ottawa
Ovi over 3.5 strzałów OT
@2

Caps vs Ottawa
Ovi over 0,5pkt w PP OT
@3

Capsi tragiczny mecz..

Kolejny mecz to Nashville vs LA i tutaj idę w stronę doświadczenia. Stamkos to bardzo solidny zawodnik i teraz gra poniżej oczekiwań ale tego typu gracz potrafi odwrócić losy i spokojnie zrobi jeszcze w tym sezonie 50-60 pkt więc to że zaczął powolnie nie znaczy że się "kończy". Gra aktualnie L2 i PP1 a ma dopiero 2pkt w 8 spotkań.. Nashville nie jest jakieś mocno ale tragedii też nie ma, LA również nie zaczęło wybitnie tego sezonu i nazwałbym ten mecz równym. Ludzie chyba zapomnieli jak dobry był i dalej jest Stamkos, a taki kurs na jego punkt biorę z pocałowaniem ręki.

Nashville vs LA
Stamkos over 0.5pkt OT
@1.80

Następnie BLues vs Detroit i tutaj szukam po prostu bramek. Obie ekipy mają problemy w defensywie i tak jak w Detroit jeszcze bramkarz ratował tak w nutkach nie ma kto ratować i sytuacja nie wygląda najlepiej. Mecz 50-50 ale uważam że obie ekipy trochę postrzelają.

Blues vs Detroit
over 5.5
@1.76

Ostatni mecz to Dallas vs Carolina i tutaj dalej idę w stronę Ehlers bo tak jak mówiłem że zacznie punktować i tak się dzieje, 2 mecze i 2 punkty i teraz będzie nadrabiał, grając w PP1 oraz L1 z Aho i Jarvisem nie ma opcji żeby nie punktować a na pewno nie wystawiać takiego kursy bo dla mnie to jest 50-50 kto tam punktuje, czy mowa o Aho JArvisie czy Ehlers a na nich jest 1.40 gdy na Ehlersa 1.70..

Dallas vs Carolina
Ehlers over 0.5pkt OT
@1.70

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2815
5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dzisiaj tylko suche typy, bo strasznie zajęty jestem:

Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks

Typy:
Tampa Bay Lightning (ML) (Super przewaga) @1,51 Superbet
Tampa Bay Lightning lub remis @1,31 Superbet

Florida Panthers - Vegas Golden Knights
Typ: Vegas lub remis
Kurs: 1,54
Bukmacher: Superbet

Dallas Stars - Carolina Hurricanes

Typy:
Dallas Stars (ML) (Super przewaga) @1,83 Superbet
Dallas Stars lub remis @1,51 Superbet
Dallas Stars over 2,5 (z dogrywką i karnymi) @1,57 Superbet
Dallas Stars over 3,5 (z dogrywką i karnymi) @2,35 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3097
sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Detroit vs Blues:
Michael Brandsegg-Nygard punkt @2.70🟥
Michael Brandsegg-Nygard gol @5.80🟥
Fortuna

Można powiedzieć, że karierę tego zawodnika śledzę od samego początku, gdy pokazał się w młodzieżówce i występował już w Valerenga. Cieszę się, że otrzymał wreszcie szanse w NHL i jest to spory potencjał norweskiego hokeja.

Bardzo groźny jest szczególnie na pozycji one-timera i myślę, że może za chwilę otrzymywać większe minuty w PP. Powinien w swoim stylu oddawać coraz więcej strzałów na bramkę przeciwnika.

Wczoraj premierowy punkt z Islanders, czas na debiutanckiego gola.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +500
5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Typy na dzisiejszy mecz o 18:00:

New Jersey Devils - Colorado Avalanche

Typy:
New Jersey Devils (ML) (Super przewaga) @1,76 Superbet
New Jersey Devils lub remis @1,47 Superbet
New Jersey Devils over 2,5 (z dogrywką i karnymi) @1,50 Superbet
New Jersey Devils over 3,5 (z dogrywką i karnymi) @2,20 Superbet

Colorado Avalanche przystąpią do tego meczu zmęczeni i to mocno. Po spotkaniu z Boston Bruins nie będą mieli nawet całej doby odpoczynku. Do tego będzie to już dziesiąte spotkanie Colorado w tym sezonie. Jakby tego było mało, to prawie we wszystkich meczach bronił Wedgewood i widać po nim, że potrzebuje odpoczynku. Wedgewood bronił kapitalnie na początku tego sezonu, ale jego dwa ostatnie występy były słabe- najpierw został szybko zdjęty w meczu z Caroliną Hurricanes, gdzie już w pierwszej tercji puścił cztery gole, a potem słabo bronił z Bostonem, przez co jego drużyna przegrała. Trudno powiedzieć, czy Colorado Avalanche znowu dadzą na bramkę Wedgewooda, czy może swoją szansę dostanie Trent Miner, który to spisał się na medal w meczu z Caroliną Hurricanes, gdzie jako zmiennik wszystko obronił. Tak czy siak Lawiny mają problem, a przyjdzie im grać z chyba najbardziej "gorącą" drużyną początku sezonu. New Jersey Devils są w niesamowitym gazie, mają obecnie serię siedmiu zwycięstw, a mieli piekielnie trudny terminarz. Wśród tych siedmiu zwycięstw były takie drużyny jak: Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs czy Minnesota Wild. Na swoim lodzie Devils wygrali wszystkie mecze w regulaminowym czasie gry i to różnicą co najmniej dwóch bramek. Widać dużą moc w tej ekipie, skład mają mocny i jeśli będą ich omijać kontuzje, to mogą walczyć o najwyższe cele. Widzę tutaj zwycięstwo gospodarzy.

Oprócz tego jeszcze spróbuję tych typów:

Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights

Typy:
remis @4,60 Superbet
Vegas Golden Knights lub remis @1,68 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2063
successful 3,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Typ na noc z poniedziałku na wtorek (28.10.2025 godz. 00:30):

Ottawa - Boston
Typ: Shane Pinto strzeli (z dogrywką)
@3.00 Fortuna

W tym miesiącu już trzykrotnie (tutaj, tutaj i tutaj) typowałem bramkę tego dobrze zapowiadającego się, dwudziestosześcioletniego reprezentanta Senators, i za każdym razem typ okazał się trafiony po bardzo atrakcyjnym kursie. Motywowałem to kilkoma czynnikami - przede wszystkim faktem, że sezon NHL świeżo się rozpoczął i mimo że za nami było dopiero kilka kolejek, to już można było zaobserwować pewne zależności, a jedną z nich była zaskakująco dobra forma Shane'a Pinto, który w trzech spotkaniach z rzędu zdobył w sumie pięć goli (wg stanu na połowę października). od tego czasu dorzucił kolejne trafienia i jest liderem całej ligi NHL.

Warto więc bliżej przyjrzeć się temu zawodnikowi i zrozumieć, dlaczego nie brylował tak mocno w statystykach w poprzednich sezonach.

W lidze profesjonalnej zadebiutował 17 kwietnia 2021 r. Wyszedł na taflę przeciwko Montrealowi, zagrał 10 minut i zaliczył asystę. Na pierwszą bramkę czekał do 6 maja - co ciekawe, także w spotkaniu przeciwko Montrealowi. Od czasu debiutu pojawiał się dość regularnie, by jeszcze tego samego roku w październiku spotkać na swej drodze ogromnego pecha.

Zaliczył kontuzję barku, która wyeliminowała go z gry aż na rok. Do tej pory udało mu się zdobyć trzy bramki. Obok wcześniej wspomnianej, punktował także w meczach przeciwko Winnipeg i... ponownie Montrealowi.

Wrócił do gry jesienią 2022 roku i pierwszą bramkę po przerwie strzelił przeciwko Winnipeg a kolejne trzy... ponownie przeciwko Montrealowi!

Mało tego swój jedyny hat-trick w karierze również osiągnął przeciwko... Montrealowi. Ewidentnie ma szczęście w konfrontacjach z tym rywalem. W dn. 2 listopada br. Ottawa zagra z Montrealem i nie mam wątpliwości, kogo wytypuję na jednego ze strzelców.

Ale teraz nie o tym mowa.

Kariera ruszyła z kopyta, a on dograł w teamie cały sezon, zdobywając 20 goli i 15 asyst. I kiedy wszystko zaczęło robić się obiecujące dla młodego napastnika, czarne chmury zebrały się nad nim ponownie.

Shane Pinto stał się podejrzany o uczestnictwo w grach hazardowych i został zawieszony aż na 41 spotkań, co uczyniło go pierwszym hokeistą w nowoczesnej NHL zawieszonym za taki czyn i zapisało go jako zawodnika z jednym z najdłuższych banów w historii NHL. Podczas pobytu w Kanadzie poprosił swojego przyjaciela w Stanach Zjednoczonych, aby ten obstawiał zakłady w jego imieniu.

Wreszcie w styczniu 2024 roku wrócił. Timing idealny. Już w drugim swoim spotkaniu po przerwie trafił na Montreal i... nie muszę chyba dopowiadać, że strzelił bramkę - swoją pierwszą po tej długiej przerwie!

Sezon 2024/25 był względnie obiecujący w jego wykonaniu. Strzelił 22 bramki oraz zaliczył 17 asyst i z 37-ma punktami zakończył sezon pod tym względem na 212. miejscu. W teamie Ottawa zdecydowanie bardziej wyróżniali się Stuztle, Batcherson czy Tkachuk. Jednak ten sezon jest nieco inny. Od początku wyróżnia się pod kątem statystyk nie tylko w teamie, ale także w całej lidze. W każdym meczu oddaje kilka strzałów. W najbliższym meczu zagra przeciwko Boston, a więc ekipie, która traci sporo goli (najwięcej w NHL zaraz po San Jose) i myślę, że Pinto będzie miał sporo szans na dodanie kolejnego trafienia do statystyk.

Ostatnia edycja:
verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Wczorajszy wieczór/noc całkiem udana chociaż "wariata" dalej nie można trafić. Dzisiaj mamy kilka spotkań a zacznę od Colorado vs NJ Devils. Uważam że mecz sam w sobie jest 50-50 i zadecydować może "geniusz" pojedynczych zawodników dlatego odpuszczam granie 1X2 i szukam znowu punktu oraz gola Nichuskhina, który wczoraj asystował a mógł zdobyć gola bo w PP miał swoje okazje. Nichuskhin wskoczył do PP1 i był bardzo aktywny ale Colorado bardzo mocno pod kreską w tym aspekcie. Na ten moment mają 30 miejsce pod względem skuteczności w PP bo mając ich 37 wykorzystali to zaledwie 4 razy. Avs jest bardzo mocne w PP1 w szczególności i nie ma opcji że dalej na takiej skuteczności będą jechać bo zaraz to wywinduje do góry a kurs bardzo wysoki jak na to kim dysponują.

Colorado vs NJ Devils
Nichuskhin over 0.5pkt OT
@1,67

Colorado vs NJ Devils
Nichuskhin gol OT
@3.10

Colorado vs NJ Devils
Colorado gol w PP
@2

Kolejny mecz Tampa vs Vegas i obie ekipy zagrają b2b. Tampa w końcu się odblokowała chociaż od wymarzonego meczu dzieli ich sporo. Z drugiej strony Vegas przegrywające 0:3 też nie popisało się najlepiej. Kolejny raz idę w stronę gola Pointa bo Tampa będzie w końcu nadrabiać po tym tragicznym początku, wczoraj powinien zakończyć z golem więc liczę że dzisiaj go dopiszę. Vegas kontuzjowane a przede wszystkim brak Hilla między słupkami także Tampa powinna zacząć strzelać.

Tampa vs Vegas
Point gol OT
@2.35

Dodatkowo dokładam gola Kucherova, który wczoraj zdobył 2 asysty i szukał gola jak "wściekły", oddał 6 strzałów i miał kilka dobrych okazji ale przede wszystkim widać było że jest głodny tego gola, od 5 spotkań nie strzelał więc można śmiało szukać tego trafienia.

Tampa vs Vegas
Kucherov gol OT
@2.60

Następnie Minnesota vs Sharks i tutaj szukam bramek. Wilds bardzo słabo wyglądają defensywnie i niestety ofensywnie również. Większość bramek była strzelona w PP a gra 5v5 pozostawia wiele do życzenia jednak dzisiaj zagrają na rekiny i nie wierzę że znowu aż tak będą się męczyć. Z drugiej strony Sharks, które również słabo defensywnie za to ofensywa mocno się rozkręciła i możemy zobaczyć kilka trafieńz obu stron.

Wilds vs Sharks
over 5.5
@1.62

Następnie Jest vs Utah i to co wyprawiają goście ostatnio to aż w głowie się nie mieście. Od początku sezonu pisałem że zaczynają powoli ale jest tam mnóstwo młodego talentu i odpalą konkretnie i to się dzieje. Dzisiaj zmierzą się jednak na bardzo mocną ekipę, która jest poukładana w każdym aspekcie gry i może im być ciężko. Obie ekipy bardzo skuteczne w ostatnim czasie i nie wiem czy nagle nie zobaczymy jakiegoś 2:1 1:2 przez niską skuteczność jednak uważam że akcji będzie aż nadto dlatego poszukam strzałów, jeśli postrzelają przy tym bramki to nie ma sprawy a jak nie będzie chciało wpadać to chociaż nabiją strzały.

Jets vs Utah
over 54.5 strzałów celnych
@1,62

Jets vs Utah
Morrissey over 1.5 strzałów celnych
@1.48

Godzina: 00:00
Spotkanie: Chicago vs LA
Typ: Bedard/Byfield
powyżej 2,5 gola
Kurs: 23
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Teraz przejdziemy do nocnych i zaczniemy od Chicago i LA. Dalej szukam bramek Bedarda bo nie strzelał od 5 spotkań a miał naprawdę kilka klarownych sytuacji szczególnie w meczu z kaczkami. LA zagra b2b a ich forma nie jest najlepsza tracąc sporo bramek. Stawiam na młodych i do Bedarda dokładam Byfielda, który podoba mi się, gra w PP1 L2 obok Fiala i Laferriere i jest dość jasną postacią w ekipie LA Kings a przypomnijmy że jest to 23 latek. W zeszłym sezonie miał już kilka solowych akcji na bardzo wysokim poziomie więc skillowo jest bardzo dobry. Chicago wygląda dobrze i nawet aż za dobrze w defensywie więc liczę że w końcu trochę nawpuszczają bo limit szczęścia i Knight między słupkami nie może ciągle ratować.

Chicago vs LA Kings
Bedard gol OT
@3.70

Chicago vs LA Kings
Byfield gol OT
@3.30

Kolejny mecz Nashville vs Dallas. Niestety stało się czego każdy się obawiał od początku sezonu szczególnie w fantasy league a mianowicie kontuzji Josi, co prawda nie jest ona powiązana z jego kłopotami z plecami jednak i tak nie zobaczymy go w najbliższym czasie bo aktualnie ma status week to week i jest on sporym osłabieniem, obrońca, który świetnie radzi sobie w ofensywie. Dallas po cudownym początku złapało zadyszkę i trochę zwolniło ale ostatnia wygrana na Canes może napawać optymizmem. Preds są spokojnie w ich zasięgu i jak zagrają na podobnym poziomie to powinni wygrać bez problemu bo jak popatrzymy na te 4 przegrane to nie grali źle. Szukam dzisiaj trafień Wyatta oraz Robertsona bo naprawdę podobają mi się i grają bardzo dobrze. Oczekuje że oboje zdobędą punkt a minimum jeden z nich zamelduje się z golem a może nawet jeden i drugi.

Dallas vs Nashville
Robertson gol OT
@2.80

Dallas vs Nashville
Robertson over 0,5pkt OT
@1.53

Dallas vs Nashville
Jonhston gol OT
@2.90

Dallas vs Nashville
Jonhston over 0.5pkt OT
@1.58

Dallas vs Nashville
Dallas over 2.5 OT
@1.52

Na koniec mecz Calgary vs Rangers i tutaj też liczę na bramki. Calgary powoli zaczyna wracać do żywych i w końcu będą strzelać jednak defensywnie dalej jest ciężko. Rangersi tez maja bardzo dziwny początek sezonu i u siebie jest istna kaplica ale na wyjazdach jeszcze dowożą. Czekam i liczę na więcej od Huberdeau, który wrócił strzelając gola w pierwszym meczu ale w kolejnych 3 już nie zrobił nic. Tego typu zawodnik ma o wiele więcej do zaoferowania i jak Calgary chcę cokolwiek robić to go potrzebuje. Lafreniere ostatnio z punktem i szukam kolejnego, zdecydowanie poniżej swoich możliwości zresztą jak całe Rangers i też zacznie powoli nadrabiać a lepszego przeciwnika nie można sobie wymarzyć.

Calgary vs Rangers
over 5.5
@1.91

Calgary vs Rangers
Lafreniere over 0.5pkt OT
@1.70

Calgary vs Rangers
Huberdeau over 0.5pkt OT
@1.78​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1195
sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Wild vs Sharks: Macklin Celebrini punkt @1.63
Chicago vs Kings: Connor Bedard punkt @1.68
AKO @2.74 Fortuna

Celebrini gol @3.40
Bedard gol @3.70
W singlach i w AKO @12.59 Fortuna

Celebrini 2 gole @14.00
Bedard 2 gole @15.00
Betclic

Nie idzie kompletnie, ale spróbuję te zakłady na przełamanie. Przyjemnie ogląda się rozwój zawodników, których śledziło się od młodzieżowego hokeja. Mają w sobie podobne cechy, ale na swój sposób są też różni. Jeden i drugi to przyszłość kanadyjskiego hokeja i za chwilę dołączy do nich Gavin McKenna. Myślę, że dzisiaj nie są wcale bez szans, żeby zapunktować, a także strzelić gole.

Celebrini udało się nawet dwukrotnie ustrzelić dublet Wild w poprzednim sezonie. Widać, że ciągnie wózek Sharks. Bedard na razie pod formą, ale ona zapewne za chwilę przyjdzie. Swoje sytuacje ostatnio miał, zabrakło farta.

Otrzymane punkty reputacji: +85
5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Winnipeg Jets - Utah Mammoth

Typy:
remis @4,45 Superbet
Utah lub remis @1,85 Superbet

Utah Mammoth są rewelacją początku sezonu. Drużyna ta ma ciekawy skład i od początku liczyła się w walce o playoffy, ale aż tak dobrego początku mało kto się spodziewał. Mammoth wygrali sześć ostatnich spotkań. Fakt, że nie mieli trudnego terminarza, ale pokonali m.in. Colorado Avalanche. Myślę, że są oni obecnie na tyle mocną ekipą, że stać ich na rozegranie bardzo wyrównanego meczu z Winnipeg Jets. Moim zdaniem warto spróbować postawić w tym spotkaniu w ich kierunku oraz gram też remis, bo czuję tutaj dogrywkę.

Ostatnia edycja:
successful 3,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Nashville - Dallas
Typ: Wyatt Jonston powyżej 2.5 strzałów na bramkę (z dogrywką)
@1.86 Fortuna

Lubię tego zawodnika Dallas, ponieważ jest aktywny, wszechstronny i niejednokrotnie skuteczny. Uznałem, że dobrym typem będą trzy celne strzały oddane przez niego na bramkę. Po pierwsze - obie ekipy mają względnie wysoki współczynnik liczby bramek na mecz - co zwiastuje dużej liczbie sytuacji strzeleckich i być może również bramek. Po drugie - Wyatt Jonston przeważnie pokrywa tę linię, włączając w to również mecze przegrane. Myślę, że dziś będzie jednym z tych, którzy mocno popracują nad doprowadzeniem swojej ekipy do zwycięstwa po czterech przegranych meczach z rzędu, a żeby tak się stało - uważam, że powinien pokryć linię trzech celnych strzałów. Kto wie, czy któregoś z nich nie zamieni na bramkę.

5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Typy:
Vancouver Canucks over 2,5 (z dogrywką i karnymi) @1,80 Superbet
w meczu będzie over 5,5 @1,77 Superbet

Vancouver Canucks w zeszłym sezonie sprawili spory zawód, gdyż nie weszli do playoffs. Teraz Canucks dość słabo rozpoczęli ten sezon, ale to jest drużyna, która na swoim lodzie potrafi grać z Edmonton Oilers. Od dłuższego czasu Oilers przegrywają w Vancouver zdecydowaną większość spotkań. Aktualnie Edmonton Oilers nie grają zbyt dobrze, jest problem w meczach wyjazdowych, zwłaszcza z defensywą i postawą bramkarzy. Vancouver Canucks w jakiej formie by nie byli, to jakoś potrafią się odpowiednio zmotywować na domowy mecz z Edmonton, oby teraz było podobnie.

Calgary Flames - New York Rangers
Typ: Calgary Flames over 2,5 (z dogrywką i karnymi)
Kurs: 1,80
Superbet

Do góry Bottom