Dyscyplina: Hokej NHL
Godzina: 18:30
Spotkanie: Buffalo vs Colorado
Typ: Makar powyżej 1,5 gola OT
Kurs: 26
Bukmacher: Betclic
Post w dziale: Link do swojego postu
Analiza:
Ostatnio wspomniałem że
typy dnia w tym miesiącu do kosza ale przecież jeszcze jest zabawa z najwyższym kursem rocznym więc warto się w to pobawić skoro i tak w tym miesiącu poza grą. Pod lupę biorę Makara, który w tym sezonie znowu wygląda rewelacyjnie a ostatnio akcja przeciwko LA to tylko utwierdza że mimo iż jest to obrońca ma bardzooooo szeroki wachlarz ofensywny i nie boi się solowych akcji. Patrząc na statystyki widać że sporo strzela w szczególności jak na obrońcę ale wystarczy chwile go pooglądać że nie są to jedynie nabite statystyki czyli jakieś zagrania na aferę z niebieskiej tylko wiele z nich to bardzo groźne i często z o wiele bliższych odległości. W PP1 gra z MacKinnonem Necasem Lekhonenem i Nelsonem więc spory potencjał ofensywny i każdy z nich zbiera sporo uwagi przez co Makar dostaje też trochę miejsca na grę ale zarówno MacKinnon czy Necas potrafią trochę zakręcić i zza bramki dograć do Makara, który wykończy akcje. Dzisiejszy przeciwnik bardzo kiepski defensywnie co kolejny sezon udowadnia bardzo mocnym startem tj 1:7 i 2 przegrane. Boston w pierwszej tercji totalnie ich zdominował a strzały 17:1 wyglądały wręcz żenująco a mecz z Rangersami na początku tez nie wyglądał za kolorowo chociaż potem już zagrali swoje. Colorado potrafi narzucić mocno presję i szable mogą już spod niej nie wyjść i zobaczymy mecz do jednej bramki. Makar póki co 3 mecze bez gola więc dzisiaj idealna okazja aby strzelić w tym sezonie a jak mecz się dobrze ułoży to również 2 gol jest całkiem w zasięgu, Makar to obrońca ale ulepiony z zupełnie innej gliny..
Buffalo vs Colorado
Makar gol OT
@3.63
Kolejny mecz z wieczorny to Boston vs Tampa. Nie spodziewałem się takiego startu sezonu przy obu ekipach. Boston wygrał 3 spotkania z rzędu podczas gdy Tampa oba przegrała tracąc po 5 bramek na mecz.. Dzisiaj widzę przełamanie i to Tampa będzie górą, wliczam to w koszty i że po prostu trochę przyspali natomiast to bardzo mocna ekipa i jak wrócą na swój poziom to nie powinno być dzisiaj problemów.
Boston vs Tampa
Tampa over 3.5
@1.87
Boston vs Tampa
Point gol OT
@2.50
Następny mecz Ottawa vs Nashville. Predators będzie miało lepszy sezon niż ostatnio ale na pewno nie będzie on jakoś udany tym bardziej że poprzeczka nie była wysoko zawieszona. Ottawa coraz lepiej wygląda, ostatni rok był sukcesem a ten zapowiada się podobnie jak nie lepiej. Na pewno teraz jeszcze bardziej cieszą się z wymiany Norrisa na Cozensa bo Norris złapał kontuzje, która długo potrwa a tak to mają Cozensa, który też bardzo ładnie odnalazł się w drużynie. Dla mnie faworyt dzisiaj jest jeden i nie jest to na pewno emeryt team.. Kursy za niskie żeby wgl myśleć o graniu na wygraną więc idę w stronę Tkachuka i czekam na jego bramkę po póki co tylko asystuje. Dzisiaj powinni mieć wystarczająco dużo sytuacji aby którąś sfinalizował.
Ottawa vs Nashville
Brady Tkachuk gol OT
@2.17
Ottawa vs Nashville
Tkachuk over 3.5 strzałów
@1.88
Ostatni mecz tego wieczora czyli Detroit vs Torono i mały rewanż za ostatni mecz, który wówczas wygrało Detroit 6:3. Toronto zmienilo trochę styl i odejście Marnera też jest sporym ciosem ale dalej sporo jakości w tej ekipie. Granie w stronę Toronto, jeśli mowa o zwycięstwie to zawsze loteria bo nikt tak jak oni nie potrafi oddać meczu

. Ja szukam dzisiaj trafienia kolejnego filara, Matthews strzelił, Nylander strzelił więc czas na Tavaresa, który od wielu lat często strzela te 30+ bramek, rywal defensywnie bardzo średni, Talbot między słupkami, myślę że Tavares dzisiaj zakończy mecz z golem. Dodatkowo szukam kolejnego punktu Rielly, który bardzo dobrze wszedł w ten sezon i wygląda o wiele lepiej niż ten tragiczny poprzedni sezon. Brak Marnera więc wskoczył do PP1 co na pewno mu pomoże.
Toronto vs Detroit
Tavares gol OT
@2,95
Toronto vs Detroit
Morgan Rielly over 0.5pkt
@2
Dyscyplina: Hokej NHL
Godzina: 01:00
Spotkanie: NJ Devils vs Buffalo
Typ: Sean Monahan i Jack Hughes over 2.5 gola OT
Kurs: 21
Bukmacher: Betclic
Post w dziale: Link do swojego postu
Analiza:
Tak jak wyżej czyli zabawa z najwyższym rocznym kursem. Na nocne spotkanie biorę NJ Devils oraz CBJ, które zawsze potrafi odstawić jakieś cuda na kiju i dalej jest to drużyna gdzie jeśli coś dziwnego ma się wydarzyć to właśnie tam. Upatruję znowu pierwszych trafień w tym sezonie u Jack Hughes oraz Sean Monahan, który po 2 spotkaniach jeszcze nie mogli się cieszyć ze zdobytej bramki. W ostatni meczu jednej jak i drugi mocno próbowali oddając aż 6 i 7 strzałów ale nic nie chciało wpadać. Obie ekipy z bardzo silną ofensywą w każdej zmianie ale za to z bardzo średnią obroną i możemy zobaczyć wymianę ognia i akcje z jednej na drugą stronę a jak skuteczność dopiszę to złapiemy grubaśny kurs.
NJ Devils vs CBJ
Jack Hughes gol OT
@2.50
Kolejne spotkanie to Canucks vs Blues i jestem ciekaw jak po poprzednim bardzo rozczarowującym sezonie poradzi sobie Canucks. Szatnia się oczyściła EP40 wygląda lepiej Hughes jak zwykle klasa, Demko zdrowy i być może ten sezon zaliczą do udanych. Dzisiaj rywal ze średniej półki szczególnie na wyjazdach więc to raczej gospodarze powinni być górą a ja idę w stronę DeBruska, który gra swoje, może nie jest to wielka gwiazda ale robi robotę i dobrze wygląda L1/PP1, 2 ostatnie mecze punktował i liczę na podtrzymanie serii.
Canucks vs Blues
DeBrusk over 0.5pkt
@1.87
Idziemy dalej do meczu Minnesoty z LA. Wilds podpisując Kaprizova na 8 lat za 136M czyli 17M rocznie stał się najlepiej opłacanym zawodnikiem w lidze i to chyba jasny komunikat co chcą osiągnąć. Ciężko powiedzieć że zaczęli dobrze sezon bo wcale tak nie jest, wygrana 5:0 z nutkami wcale nie odzwierciedla tego co tam się działo bo na pewno nie zasługiwali na taki wynik, Mecz na CBJ dobry ofensywnie, 52 strzał to bardzo dużo ale defensywnie sobie nie poradzili aczkolwiek mecze na CBJ są specyficzne bo właśnie takie cuda wyczyniają czasami i panuje totalny chaos. Dzisiejszy mecz na pewno będzie spokojniejszy ale dalej uważam że Minnesota w ofensywie ma wiele do zaoferowania i bardzo podoba mi się rola Tarasenko, który dzięki kontuzji Zuccarello wskoczył do PP1 i wie jaka jest jego rola. Boldy Kaprizov czy Eriksson, każdy z nich potrafi dobrze wykończyć akcje i zdobycie punktu powinno być spokojnie w zasięgu. Swoją drogą polecam go w fantasy
hockey do czasu gdy Zuccarello jest kontuzjowany.
Minnesota vs LA
Tarasenko over 0.5pkt
@2.12
Na koniec mecz Chicago vs Utah gdzie spodziewam się wielu bramek i pewnie będzie to najciekawszy mecz z pozycji kibica. Utah póki co bez fajerwerków i poniżej swojego potencjału. Jest to młoda ekipa, która głównie skupia się na ataku presingu i generalnie szybkiej grze i na pewno potrzebują małego kopa żeby się rozpędzić a takie Chicago może być do tego dobre. Przechodząc do Chicago to mimo 2 przegranych wyglądają naprawdę obiecująco, oczywiście nie mówimy tutaj o żadnych PO czy środku tabeli ale jest szansa że nie zrobią bottom 3

. Bedard klasycznie będzie ciągnął za uszy ekipe, 2 link bardzo mi się podoba i widać sporo chemii, Bertuzzi, który o wiele lepiej pasuje tutaj niż w Toronto, obok Teravainen, który też wygląda bardzo dobrze póki co i Nazar na którego stał się hype a w fantasy znika jak ciepłe bułeczki. Nie można zapominać o nowej twarzy czyli Rinzel gdzie graliśmy over 0.5pkt a ten popisał się swoim pierwszym golem w
NHL i mówiłem że niedługo się to wydarzy bo gra w PP1 a do tego jest ofensywny i nie boi się poszukać szans dla siebie, przyszłość Chicago. Uważam że mecz będzie po obu stronach i cytując moje ulubone powiedzenie "wygra ten, który więcej strzeli a nie ten, który mniej straci"
Chicago vs Utah
over 5.5
@1.75
Chicago vs Utah
Teravainen over 0.5pkt
@2.02
Chicago vs Utah
Rinzel over 0.5pkt
@2.35