Dzisiejszej nocy tyle spotkań ze aż głowa boli. Po wczorajszym golu Foxa myślę że znowu można poszukać gola Donato, który ma całkiem dobry sezon jak na to że jego drużyna szoruje dół tabeli. Tak jak w meczu z Rangersami tak tutaj uważam że Hawks wcale nie są totalnie skazane na porażkę i na pewno będą mieli swoje okazje. Największym atutem na pewno będzie gra w pp gdzie Islandersi są aktualnie najgorszą drużyną, jeśli chodzi o PK natomiast ekipa z Chicago wygląda tutaj bardzo dobrze i to będzie ich główna broń. Oczywiście Donato w PP1 a obok ma Bedarda, który naprawdę potrafi świetnie asystować i w tym sezonie trochę bardziej się na tym skupia bo ilość strzałów się pogorszyła i widać że szuka bardziej tych podań. Donato od 5 spotkań bez gola ale to nie tak że nic nie robił bo miał swoje okazje, z Rangersami zmarnowane 1v1 ale często gęsto znajduje się tam gdzie krążek więc okazje są a dzisiejszy rywal myślę że do zrobienia. Kurs wysoki i myślę że warto spróbować gola jak i punkt.
Chicago vs NY Islanders
Donato gol
@4.10
Chicago vs NY Islanders
Donato over 0.5pkt
@2.15
Chicago vs NY Islanders
Bedard over 0.5pkt
@1.78
Chicago vs NY Islanders
Chicago gol w pp
@2.35
Toronto ostatnio lekką zadyszkę złapało i mimo że wygrali z NJ to wyglądało to kiepsko gdzie w strzałach było 18:1 w pewnym momencie, Leafs dopiero po 25min oddało drugi strzał co jest abstrakcją jak na to ile milionów leży w ofensywie
aczkolwiek każdemu się może zdarzyć. Dzisiejszy rywal zdecydowanie z niższej półki i myślę że sobie porządnie odbiją na nich a kaczki wczoraj z Ottawa pokazały że dziury w defensywie są spore a taka ofensywa Leafs powinna to bezlitośnie wykorzystać. Poszukam znowu punktów Marnera bo w tym sezonie to głównie albo robi 2 pkt albo nic, dzisiaj dość prosty rywal i myślę że znowu złapię te 2 pkt.
Toronto vs Ducks
Toronto over 3.5
@1.64
Toronto vs Ducks
Marner over 1.5pkt
@2.06
Kolejny mecz to CBJ vs Caps i szczerze mówiąc nie spodziewałem się kompletnie że te drużyny będą tak wyglądać w tym sezonie. Oczywiście niespodzianka Capsów jest zdecydowanie większa bo siedzą na pozycji lidera w konferencji wschodniej ale trzeba też nadmienić iż CBJ również ma bardzo ciekawy sezon. Defensywnie dalej jest sporo do poprawy ale ofensywa wygląda naprawdę dobrze i potrafią rozmontować każdą obronę. Jedna i druga drużyna ma trochę szalony styl na ten moment i strzelają oraz tracą sporo goli co zresztą pokazują liczby, CBJ średnio 6.9 bramek na mecz najwięcej w całej lidze a Capsi 6.6 również bardzo wysoko więc myślę że panowie znowu nam sprezentują ładne widowisko. Dodatkowo znowu poszukam punktu Kenta Johnsona, który ma rewelacyjny sezon, ostatnie 2 mecze nam siadły więc liczę że podtrzyma serię.
CBJ vs Caps
over 5.5
@1.53
CBJ vs Caps
Kent Johnson over 0.5pkt
@1.78
Kolejnym meczem a w zasadzie zawodnikiem będzie Michkov w meczu Phila Flyers vs Detroit. Ekipa Flyers nie wygląda źle ale też nei wygląda świetnie, dużo spotkań na styku, mnóstwo remisów i niestety defensywa szwankuje i potrafią robić różne dziwne rzeczy natomiast trzeba oddać że potrafią atakować. Michkov świetnie zameldował się w lidze i na ten moment po 27 spotkaniach ma 27pkt 11 goli i 16 asyst i z meczu na mecz wygląda coraz lepiej. Oczywiście jest w PP1 a co mocno podnosi szanse ale nawet w zwykłej grze bardzo podoba mi się chemia z Tippetem i z czasem będą jeszcze groźniejsi mimo iż już są groźni. Detroit mimo ostatniej wygranej dalej są dla mnie bardzo mizerni i ciężko się na to patrzy szczególnie że jest tam potencjał ale jak widać to nie działa.
Flyers vs Detroit
Michkov over 0.5pkt
@1.70
Następnie przeniesiemy się do Montrealu gdzie Habsi podejmą Pingwiny. Jedna i druga drużyna kolejny sezon bardzo średni chociaż ostatnio trochę lepiej. Montreal od momentu powrotu Patricka Laine wygrało 3 z 4 spotkań a to przegrane było na Caps gdzie mogli wygrać ale zmarnowali 5 razy sam na sam co mocno to utrudniło. Ostatnie mecze w Centre Bell bardzo nahypowane właśnie ze względu na powrót Laine ale też Montreal wygląda dobrze, dzisiaj zagrają z najgorszą defensywą w lidze więc swoje okazje na pewno będzie mieli. Ja dzisiaj znowu poszukam punktu Laine, który po powrocie w 4 spotkania zdobył 3 gole i asystę i liczę że dzisiaj znowu dopisze punkt do swojego konta gdyż potrafi naprawdę mocno oraz precyzyjnie uderzyć ale też świetnie podać.
Montreal vs Pingwiny
Laine over 0.5pkt
@1.70
W meczu Dallas vs Nashville myślę że warto pograć punkt Johnsona Wyatt'a, który mimo wszystko powinien tych punktów mieć więcej i je właśnie nadrabia. Na ostatnie 10 spotkań punktował aż w 9 i myślę że dzisiaj również podtrzyma serię gdyż gra w pierwszym garniturze jak i w PP1 a zagrają na Predators, które w tym sezonie jest tragiczne a na wyjazdach jeszcze 2 razy gorsze..
Dallas vs Nashville
Johnson Wyatt over 0.5pkt
@1.60
Kolejny mecz Blues vs Sharks i kurs tutaj może nie będzie najwyższy ale uważam że będzie to granie "za darmo". Rekiny od dłuższego czasu coraz groźniejsze i naprawdę sprawiają problemy przeciwnikom. Ich największym problemem jeszcze jest może brak takiego doświadczenia oraz wyjścia z problemów bo jak dadzą się zamknąć to ciężko im z tego wyjść i czasem wygląda to tak że po bardzo dobrej tercji w kolejnej ich nie ma natomiast i tak tworzą sobie dużo sytuacji dlatego myślę że na spokojnie można poszukać over 2 bo zwrot moim zdaniem praktycznie gwarantowany.
Blues vs Sharks
Sharks over 2
@1.59
Na ostatnie spotkanie pójdzie Seattle vs Boston. Bruins miało ciężki okres ale wrócili trochę do żywych chociaż to co się stało w ostatnim meczu to tragedia. Przegrana 8-1 z Jetsami bardzo dotkliwa jednak problemy z defensywą są przez cały sezon i to nie jest ta drużyna co w poprzednich sezonach. Krakeny u siebie wyglądali bardzo dobrze ale 3 ostatnie przegrane trochę to popsuły nie mniej jednak dalej radzą sobie dobrze i tak jak niedawno wspominałem poprawili ofensywę i znacznie więcej atakują co przekłada się na bramki bo stali się bardziej aktywni niż pasywni. To że Boston będzie miał dzisiaj problemy to jestem pewien i moim zdaniem to gospodarze są tutaj faworytem, ja poszukam punktu Bjorkstranda, który po ciężkim początku odbił sobie i świetnie się sprawdza szczególnie w PP gdzie gra w PP1 a Boston łapie ich najwięcej w lidze więc
Seattle vs Boston
Bjorkstrand over 0.5pkt
@2.15