Typ: Dallas Stars - Detroit Red Wings: wszystkie tercje over 0.5 gola
oraz Tampa Bay Lightning wygra mecz (ML)
Łączny kurs: 2.50
Zabrakło bramki w jednej tercji
Bukmacher:
Superbet
Analiza:
Pierwsze spotkanie to pojedynek pomiędzy drużynami, które potrafią strzelać sporo bramek. Gospodarze rozgrywają świetny sezon, natomiast goście ostatnio zaskoczyli niektórymi wygranymi (ostatnio niestety przerwana seria 4 wygranych z rzędu na wyjazdach), przez co możemy spodziewać się ciekawego spotkania. Bramek nie powinno zabraknąć, myślę że chociaż jeden gol na tercję jest jak najbardziej w zasięgu tych zespołów.
W drugim meczu zobaczymy pojedynek Tampa, którzy będą gościć na własnym terenie ekipę Florida Panthers. Oba zespoły dość nieźle sobie ostatnio radzą, przez co spodziewam się zaciętego spotkania. Moim zdaniem, gospodarze nie mogą sobie pozwolić, aby stracić punkty z drużyną, która walczy razem z nimi o awans do fazy play-off. Tampa musi się skoncentrować i zagrać na 100% możliwości, przez co wydaje mi się, że w tym meczu to gospodarze zejdą z meczu z dwoma punktami, jednak na pewno nie można lekceważyć Panthers.
Edit:
Jeszcze coś na noc
Typ: Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres: S. Crosby over 0.5 gola w meczu
oraz Montreal Canadiens - LA Kings: wszystkie tercje over 0.5 gola
Łączny kurs: 3.10
Ponownie brakło bramki w jednej tercji, no trudno
Bukmacher:
Superbet
Analiza:
W ostatnim meczu Crosby nie strzelił bramki, jednak nadal jest to najskuteczniejszy gracz Penguins w tym sezonie pod tym względem. Teraz przy własnej publiczności, będzie na to okazja, tym bardziej, że może to być spotkanie gdzie padnie wiele goli. Tak więc spodziewam się, że w tym pojedynku zobaczymy przynajmniej jednego gola gwiazdy gospodarzy.
W drugim spotkaniu powalczą ze sobą dwie drużyny, których bezpośredni pojedynek powinien przynieść sporo bramek. Canadiens grali dość dawno, ale pokazali się z dobrej strony. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z lepszym "na papierze" rywalem, lecz jak dla mnie nie skreślałbym gospodarzy. Liczę na fajne widowisko z jak największą liczbą bramek, a co najważniejsze aby w każdej tercji padł chociaż jeden gol.