Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie, w końcu przed nami pierwsza noc z
NHL w nowym sezonie i można próbować coś z typami. Na początek cztery spotkania, w mojej ocenie trudne do typowania więc zaczynając bardzo spokojnie od meczu w Kanadzie.
Spróbuje bez kombinowania grać w kierunku gospodarzy. Toronto jak się wydaje powinno wejść z przytupem w ten sezon, przeciwnik typowany w bieżącym sezonie do miana czerwonej latarni ligi. Gospodarze po poprzednim sezonie na pewno nie należą do zadowolonych, odpadnięcie w pierwszej rundzie PO chluby nie przynosi, szczególnie że celowali w Puchar, po kilku wzmocnieniach. Obecnie trzon ekipy z Austonem, Marnerem i Tavaresem pozostał, do tego wzmocniona defensywa o solidnego gracza T. Barrie, który potrafi zagrać do przodu, mieć dobre kluczowe podanie, w zeszłym roku ponad 40 asyst w Colorado. To właśnie w przypadku defensywny w dużej mierze były problemy ekipy z Toronto, taka stabilność i wzmocnienie z tylu na pewno się im przyda, podobnie jak lepszy sezon Andersena. Po drugiej stronie Senatorzy w poprzednim sezonie osłabieni odejście Duchene czy Stone, bez większych wzmocnień w bieżącym roku, doszedł Zaitsev z Toronto i chyba najważniejsza informacja dla tej ekipy to nowy kontrakt dla Chabota, najlepszego gracza drużny. Potencjały obu ekip jednak nie do zestawienia, jeśli w
NHL można byłoby mówić o logice to goście nie mieliby dziś czego szukać i liczę, że tak będzie. O ile później można szukać niespodzianek, o tyle mam nadzieje, że Liście będą chcieli wejść mocno w sezon i nie będzie dziś zabawy.
Toronto RT 1,6
Toronto/+5,5 2,38
Toronto -1,5 1.93
Co do pozostałych spotkań trudne w mojej ocenie do typowania, teoretycznie wydaje się, że Vegas powinni bez problemu ograć Rekiny, ale jednak coś mnie tutaj przed tym spotkaniem hamuje i nie będę w to wchodził, myślałem o Caps przeciwko Nutkom, ale tutaj czekam na ostateczny skład jeśli chodzi o Stołecznych bo zapowiadają się na tą chwilę poważne braki i to możę otworzyć Mistrzom drogę do tego, by dobrze zacząć sezon. Choć w perspektywie całego sezonu w mojej ocenie Caps są przynajmniej półkę wyżej niż Nutki. Oilers - Canucks to w dużej mierze starcie indywidualności i tutaj ktoś może przechylić mecz na swoją korzyść, jeśli jedna z gwiazd będzie w stanie zagrać super spotkanie. Dość często początek sezonu to sporo bramek więć myślę, że można szukać overków.