To jedziemy z koksem
Chicago Blackhawks-Nashville Predators
Po sezonie zasadniczym faworytem te pary oczywiście Chicago,ale kto dłużej gra tą ligę wie,że play off to inna bajka,Predators to moim zdaniem oprócz Tampy Bay jedno z większych zaskoczeń in minus sezonu zasadniczego.Dobijali się parę lat do czołówki i można powiedzieć na ostatniej prostej się przewrócili,chyba że są tak pewni swoich umiejętności i zaryzykowali optimum formy na play off.
Spodziewam się zaciętej rywalizacji i liczę na min 6 meczy
typ 4-3 dla Chicago Blackhawks
Minnesota Wild - St Louis Blues
bardzo ciekawa para,role się odwróciły odnośnie sezon zasadniczy-play off,Wild spakowały Nutki w pierwszej rundzie play off chyba 4-2,myslę ,że Nutki poszły po rozum do głowy i odnoszę wrażenie ,że bardzo oszczędnie szafowali siłami w sezonie zasadniczym tak aby im pary nie brakło w play off,Wild jakoś mnie nie przekonują i dlatego wynik tej rywalizacji stawiam tak
4-2 dla St. Louis Blues
Edmonton Oilers-San Jose Sharks
Chciałoby się napisać młodośc kontra rutyna,Oliwiarki po latach kryzysu są w play off,na co ich stać to ciężko powiedzieć,na pewno poprawili grę defensywną,mogą swoją brawurą namieszać....ale,ale naprzeciw nich bardzo doświadczony zespół,zawsze w czołówce,tylko z jedną wadą nigdy Sharks nie mogli trafić z formą na play off,noi wyjątek stanowi regułe,ostatni sezon im się udało,myślę jak już wiedzą o co chodzi o powtórzą to w tym sezonie,ekipa oczywiście grająca seriami na wysokiej amplitudzie formy,Stawiam na doświadczenie.typ
4-2 - dla San Jose Sharks
Washington Capitals-Toronto Maple Leafs
Stołeczni to ekipa ,którą zawsze fachowcy widzą na tronie a oni ciągle na przekór nie.Coś podobnego jak ciągle NY Rangers w roli faworyta,w sezonie zasadniczym Capitals wygrywali jak chcieli i ile chcieli,ale ale to było w sezonie zasadniczym naprzeciw ekipa z Kanady po latach w play off,jakoś ciężko mi doszukać się argumentu na plus w ekipie Liści i ich szanse oceniam góra na dwa mecze
typ 4-1 Washington Capitals ( ale te handi ze względu też na moją sympatię do nich)