>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NFL - luźne rozmowy, ciekawostki, pytania

ted 12,8K

ted

Forum VIP
moim zdaniem ta przerwa pomogła trochę SF którzy nabrali dodatkowej motywacji, na szczęście co miało być to się stało i Ravens mistrzami ;]

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ravens zasłuzenie wygrali, ich trener miał kilka ciekawych zagrywek, fake fg prawie udany oraz zabijanie czasu przy puncie przed koncem meczu ????

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
fake FG był genialnym posunięciem ???? gdyby wyszedł - 7 pts a i tak z tego co pamiętam mieli piłkę po puncie na ok. 50 yds ( chyba tak było, sorry mogę nie łączyć wątków, bo dzisiaj trochę senny jestem ) ????

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Niners strasznie przespali początek (zresztą nie pierwszy raz...) i tak jak piszecie blackout dał im kopa i szybkie 17 punktów (szkoda tego recovery fumble po którym tylko FG był). Z Niners nie zawiódł Akers ???? nic nie zepsuł więc może uznać mecz za udany. Colin... Zagrał bardzo dobrze, szkoda, że nie biegał częściej, bo jak już to robił to za każdym razem zdobywał kilka-kilkanaście yardów. Co do D San Francisco to kilka razy łapałem takiego nerwa że szkoda gadać. Bodajże dwie sytuacje kiedy mieli Flacco na tacy, nawet nie starali się rzucić na niego, co Flacco wykorzystał i rzucił niesamowicie dwa razy... No i ta nieszczęsne ostatnie 2 minuty i 4 próby z 5y... Mając Kaepernicka czy Gore&#39;a Niners musieli tutaj chociaż raz spróbować akcji biegowej... Co do Pass Int przy 4 próbie, to przeczytałem na innym forum i zgadzam się z tym, że sytuacja była stykowa, sędzie mógł rzucić flagę, ale każdą decyzją by się wybronił. No i wielkie brawa dla Ravens za to Safety w ostatnich sekundach. Niestety drugi SB z rzędu przegrywa drużyna której kibicowałem w meczu, niestety tym razem przegrał jeden z dwóch zespołów którym kibicuje w całych rozgrywkach. Co nie zmienia faktu że cały dzień chodzę ostro wkurzony :p No nic zostaje NHL do emocjonowania się i oczekiwanie na Draft i obozy przygotowawcze ????
Mam nadzieję, że w tym roku Hard Knocks zawita do San Francisco albo Houston ????
Jakie oczekiwania przed następnym sezonem? Finał Texans-Niners, Tebow odchodzący z Jets i w końcu grający jako starter, Sanchez dalej popełniający babole ???? (i kolejna żyła złota przeciwko Jets), zmiana QB w Houston no i jakieś głośne trejdy przed sezonem ????
No i samych trafnych typów z NCAA i NFL ????

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Finał ? a może DEN - SF. ???? Greg Jennings jako free agent podpisuje z Broncos ???? i co wtedy... no chyba że kontuzja ????

ben85 55

ben85

Użytkownik

Koniec ESPN America i ESPN Classic?

Wkrótce sportowy kanał ESPN America może zniknąć z europejskiego rynku. Potwierdza to komunikat brytyjskiej spółki BT Group. Pogłoski o zamknięciu stacji ESPN w Europie pojawiały się już wcześniej. Akurat w Polsce może się to zbiec z połączeniem ofert CYFRY+ i n, w których obecne są kanały ESPN America i ESPN Classic. Prawdopodobnie oznaczałoby to ich zniknięcie z oferty nc+ nim zostaną wyłączone 31 lipca 2013 roku, ale nie jest to pewne!
Zakończenie transakcji jest planowane na 31 lipca 2013 roku, po czym BT będzie nadawać co najmniej jeden kanał pod marką ESPN, który ma stanowić część nowego pakietu kanałów sportowych BT Sport. Start pakietu jest planowany na lato 2013 roku. Dodatkowo, transakcja dotyczy także praw amerykańskich sportów, emitowanych obecnie na ESPN America, m.in. NCAA College Basketball, NCAA College Football czy NASCAR. Obecnie usługi dla abonentów kanałów ESPN pozostają niezmienione.
Klienci BT Sport będą mogli obejrzeć relacje na żywo z FA Cup (sezon 2013/2014), Clydesdale Bank Scottish Premier League (do końca sezonu 2016/2017) oraz UEFA Europa League i Bundesligi do końca sezonu 2014/2015. Do tego dołączą także, wcześniej zapowiadane, rozgrywki Barclays Premier League (38 meczów na żywo, w tym 18 najlepszych spotkań przez następne 3 sezony), Aviva Premiership Rugby (69 meczów na żywo przez następne 4 sezony) oraz do 800 godzin w sezonie kobiecego tenisa, w tym rozgrywek tym TEB BNP Paribas WTA Championships.
ESPN nadal będzie posiadać i prowadzić istniejące serwisy internetowe i multimedialne, czyli ESPN.co.uk, ESPNcricinfo (krykiet), ESPNFC (piłka nożna), ESPNscrum (rugby), ESPNF1 (Formuła 1) i usługi strumieniowe ESPN Player.
Umowa nie obejmuje kanałów ESPN Classic oraz ESPN America (poza Wielką Brytanią), które najprawdopodobniej zakończą nadawanie w dniu 31 lipca 2013 roku w Europie, Afryce oraz na Bliskim Wschodzie.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Może głupie pytanie, ale muszę je zadać. Po dwóch SuperBowlach jakie obejrzałem, chciałbym zainteresować się futbolem. Ale ja aby oglądać jakikolwiek mecz muszę komuś kibicować. I tutaj to pytanie - jaką drużyną powinienem się zainteresować? Innymi słowy - jaką drużynę ogląda się najprzyjemniej? Po nazwach spodobali mi się Denver Broncos :p

M 0

misterdepko

Użytkownik
NY Giants, chyba ze lubisz psycholi i drużyne co w każdym jej meczu się wyprawiają różne cuda to Dallas Cowboys. Ewentualnie jak lubisz looserów co wygrywają wszystko w regularnym a w PO zawsze wpierd... to New England Patriots i Denver Broncos będą fajne ;D

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Ravens, Niners i Seahawks........bo grają zajebiście twardo...i Packers, bo właścicielem drużyny są kibice i grają na Lembeau i całe Wisconsin od piątku do niedzieli mówi tylko meczu Packersów

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Może głupie pytanie, ale muszę je zadać. Po dwóch SuperBowlach jakie obejrzałem, chciałbym zainteresować się futbolem. Ale ja aby oglądać jakikolwiek mecz muszę komuś kibicować. I tutaj to pytanie - jaką drużyną powinienem się zainteresować? Innymi słowy - jaką drużynę ogląda się najprzyjemniej? Po nazwach spodobali mi się Denver Broncos :p
Wiadomo, że najprzyjemniej ogląda się zespoły które grają ofensywnie. Ja zacząłem kibicować moim zespołom po prostu oglądając spotkania. Po pewnym czasie (jakimś przełomowym spotkaniu czy innych) zacząłem kibicować Texans i Niners. Z drugiej strony mam kilka zespołów, które nie trawię, nie wiem czemu, po prostu tak wyszło (Nowy Jork, Steelers (szczególnie oni :p), Cowboys). Co do futbolu to polecam NCAA, bo tam czasami zdarzają się świetne spotkania jeśli chodzi o ofensywę ????

Oj nie mogę się doczekać nowego sezonu ;) Smith w Kansas City, niech mu się tam wiedzie. Texans w drafcie pewnie wybiorą jakiegoś WR, żeby była jakaś alternatywa oprócz Johnssona. Jedynym minusem Texans jest QB, co już do znudzenia powtarzam, gdyby mieli lepszego rozgrywającego to SB byłby w zasięgu ręki. Znowu 49ers to według mnie mocny kandydat do wygrania tegorocznego finału. Colin bardziej doświadczony, może już ofensywa nie będzie popełniała takich błędów jak w końcówce finałów (tfu! dalej mnie ta końcówka wkurza ;)). Jak RGIII ominą kontuzje, to Skins może zajdą dalej jak rok temu ;)

Coś czytałem na FB, że Tim ma iść do Patriots, prawda to? Lubię gościa, niech mu się wiedzie jak najlepiej ;) I niech ucieka od tych Jets, bo stawianie na Sancheza to samobójstwo w ich przypadku.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Przedstawiciele wszystkich 32 drużyn w NFL dyskutowali w środę 20 marca nad zmianami w rulebooku NFL. Pod lupę wzięto rozgrywających i biegaczy.

Pierwszą omawianą zmianą było usunięcie tzw. &quot;tuck rule&quot;. Słynna sytuacja sprzed ponad 11 lat, gdy Tom Brady stracił futbolówkę w meczu z Raiders w playoffach podnosiła te dyskusje, ale dopiero teraz zajęto się tą kwestią. Przypomnijmy, &quot;tuck rule&quot; mówiła, że podanie zaczyna się już wtedy, gdy QB oderwie dłoń z piłką od ciała i rozpocznie podanie. Jest to już traktowane jako ruch do przodu i gdy straci wtedy futbolówkę, to nie ma fumble.

Efekt głosowania był następujący: 29 drużyn za, jedna przeciw (Steelers), dwie się wstrzymały (Patriots i Redskins). Od przyszłego sezonu nie będzie już więc kontrowersji na miarę tych z Divisional Round w styczniu 2002 roku.

Druga zmiana budziła większe sprzeciwy. NFL zaproponowało, by karać biegaczy, którzy w celu uniknięcia powalenia przez defensorów obniżą głowę i uderzą rywala kaskiem. Najgłośniej protestował Matt Forte z Chicago Bears, który uważał, że obniżenie głowy jest naturalne, gdy widzi się pędzącego obrońcę i napina się ramiona. NFL pozostało jednak nieubłagane.

Wniosek przeszedł stosunkiem 31-1 (tylko Bengals przeciw) i będzie to karane odjęciem aż 15 jardów.
nfl24.pl

Do góry Bottom