W okół Rudy Gaya a kogo
Świetny materiał na All Stara . Jak Jason pójdzie do Lakers to stanę sie chyba kibicem Lakersów
Popieram ASG bez Szaka to lipa . Poszli na łatwizne , bo wzięli Bosha jako nibycentra ;/ Lipa .
Minnesota Timberwolves- LA Clippers
Rano kursy na to spotkanie kształtowały się mniej więcej na 1.7-2.2 . Teraz patrzę , że kurs na Twolves spadł na 1.38 . Pewnie bukmacherzy dowiedzieli się, że w barwach Clippers nie zagra Corey Maggette a pewnie Chris Kaman , który jest questionable . Co prawda wyniki Twolves są bardzo imponujące ( wygrali 4 z 7 meczów , porażka 1 punktem w Bostonie , 3 w Denver oraz w Chicago ) ale ja nie widzę tutaj aż tak dużej różnicy klas pomiędzy tymi ekipami. Powiem więcej widziałem Clippers w ostatnim meczu
z Hawks , przedtem z Suns i Spurs i bardzo podoba mi się ich gra . Wielu niedocenianych zawodników mają w składzie ale którzy grają na całkiem niezłym poziomie . A taki Al Thorton słabo zaczął sezon bo trener nie dawał mu grać ale pod nieobecność Coreya gra jak All Star . Także może ta absencja Maggette'go wyjdzie na dobre Clippersom ? Świetnie grają też zadaniowcy a też weterani grają jak za najlepszych lat . Wystarczy zresztą popatrzyć na wyniki Clippersów z ostatnich tygodni :
01/30/08 ATL W 95-88
01/28/08 CHAR L 100-107
01/26/08 @MEM L 120-125 (OT)
01/25/08 @NO L 92-111
01/23/08 SAC W 111-85
01/21/08 UTA L 93-109
01/19/08 NJ W 120-107 (OT)
01/18/08 @UTA L 88-106
01/15/08 PHO W 97-90
01/12/08 DAL L 94-95
Jedyne co może martwić to postawa Clippersów na wyjazdach ale i tak uważam , że warto tutaj zagrać na handicap bo mecz powinien być na styku .
Los Angeles Clippers + 8.5 @ 1.70
Sacramento Kings - New Orleans Hornets
Do niezwykle ciekawego spotkania dojdzie w stolicy Kalifornii - Sacramento , gdzie Kings podejmują najlepszy zespół Zachodu - New Orleans Hornets . Szerszenie przegrali ostatni mecz z Warriorsami ale na wyjazdach prezentują się rewelacyjnie . Ostatnią porażkę na wyjeździe odnotowali 17 grudnia w Portland ! A w między czasie grali na tak trudnych halach do zdobycia jak w San Antonio , Houston , Warriors , Phoenix . W ogóle na wyjazdach Hornets legitymują się niemal najlepszym bilansem 16W - 5L. Do tego wygrali 3 ostatnie spotkania z Kings . Nie dziwne więc , że to oni są faworytami tego spotkania .
Co prawda niepewny jest występ dwójki Bobby Jacksona oraz Mo Petersona ale i tak dla mnie kurs jaki bukmacherzy wystawiają na Hornets to spora pomyłka . Hornets grają w tej chwili najlepszą koszykówkę w NBA . Chris Paul gra jak MVP , a David West i Tyson Chandler rządzą pod koszami . Sacramento Kings to fajna drużyna . U siebie grają bardzo dobrze , lecz różnica klas jest tutaj dla mnie widoczna . Zwłaszcza w defensywie .
New Orleans Hornets @ 1.75
Philadelphia 76ers - Orlando Magic
Jestem przekonany , że dziś będzie to tzw. masówka i zdecydowana większość typerów będzie grała dziś na Orlando Magic ale w tym wypadku nie powinno zakończyć się tak jak wczoraj z Cavaliers . Obie ekipy nie narzekają na kontuzje toteż nie dziwię się , że Magic są stawiani jako aż tacy faworyci . Drużyna z Florydy w końcu na wyjazdach prezentuje się bardzo dobrze ( 17W-10L ) a po chwilowej obniżce formy w ostatnich dniach zdają się powracać do wysokiej formy . 76ers to z kolei typowa drużyna przeciętniaków , którzy zawsze grają na maxa i stwarzają problemy wielkim ekipom.
ale w końcowym rozrachunku zazwyczaj przegrywają . Dziś nie powinno być inaczej . Sixers nie mają atutów , by ograć Magic . Mają świetnych wysokich graczy ale nie są w stanie powstrzymać Howarda , bo jego nikt nie jest w stanie powstrzymać . Nie mają żadnych atutów na dystansie i półdystansie . Ich gra polega na fizyczności i atletyźmie . To za mało na Magic , którzy rzucają za 3 niemalże najlepiej w lidze . Co prawda 76ers wygrali ostatnie dwa mecze ale rywale nie byli z najwyższej półki . Dziś goście z Orlando powinni pewnie wygrać .
Orlando Magic - 3.5 @ 1.91