Chodzą mi po głowie trzy typy, ale przynajmniej na ten moment wezmę ten, który najbardziej czuję ze względu na analizę danych, którą przeprowadziłem na temat tego zawodnika. Mowa o Victorze Wembanyamie, którego Spurs zmierzą się dzisiaj z Lakers. Obydwa zespoły wypoczęte fizycznie (czy mentalnie to nie wiadomo), ostatni mecz w LA pomiędzy tymi drużynami został odwołany ze względu na pożary w Los Angeles. Biorę jego zbiórki, ja wiem, że jest w tej kwestii bardzo nieregularny, ale... przejrzałem statystyki Victora z ostatnich 20 spotkań i zależność jest taka, że Wembanyama ma więcej zadań na tablicach w pojedynkach, w których musi mierzyć się z poważnymi centrami, którzy grają bardzo blisko obręczy w ataku i chętnie kończą w pomalowanym/trumnie. I tak ostatnio zrobił:
Pozostałe mecze są średnio ważne, bo tam Victor koncentruje się częściej na grze w ataku. Patrząc na powyższe nazwiska chyba można się zgodzić, że nie są to jakieś ogóry typu Nurkić, który powinien grać w Chinach. W wyrównanych meczach Wemby'emu tylko raz nie udało się tej linii pokryć. Matchup z Davisem na pewno będzie trudny, zwłaszcza w ataku, bo Davis jest dużo silniejszy i będzie Wemby'ego upychał w post, ale lubi też porzucać z półdychy. Dodatkowo sporo będzie masowania przy box-outach jednego na drugim, przy wyrównanym meczu powinien sporo pozbierać, zwłaszcza, że Lakers nie mają spacingu i większość akcji kończą atakując obręcz. Parę zbiórek po prostu wpadnie mu w ręce, a o inne będzie musiał powalczyć. Linia nie jest wrednie ustawiona i na pewno do pokrycia.
Victor Wembanyama powyżej 10,5 zbiórki @1,82 superbet meh
- 18 i 23 zbiórek z Nuggets (matchup z Jokiciem, mecze b2b)
- 9 zbiórek z Clippers (matchup z Zubacem, 26 minut gry/blowout)
- 18 zbiórek z Knicks (matchup z KATem)
- 9 zbiórek z 76ers (matchup z Embiidem, który grał tylko 14 minut, potem luzik w obronie)
- 14 zbiórek z Kings (matchup z Sabonisem)
- 14 i 10 zbiórek z Lakers (matchup z Davisem)
Pozostałe mecze są średnio ważne, bo tam Victor koncentruje się częściej na grze w ataku. Patrząc na powyższe nazwiska chyba można się zgodzić, że nie są to jakieś ogóry typu Nurkić, który powinien grać w Chinach. W wyrównanych meczach Wemby'emu tylko raz nie udało się tej linii pokryć. Matchup z Davisem na pewno będzie trudny, zwłaszcza w ataku, bo Davis jest dużo silniejszy i będzie Wemby'ego upychał w post, ale lubi też porzucać z półdychy. Dodatkowo sporo będzie masowania przy box-outach jednego na drugim, przy wyrównanym meczu powinien sporo pozbierać, zwłaszcza, że Lakers nie mają spacingu i większość akcji kończą atakując obręcz. Parę zbiórek po prostu wpadnie mu w ręce, a o inne będzie musiał powalczyć. Linia nie jest wrednie ustawiona i na pewno do pokrycia.
Victor Wembanyama powyżej 10,5 zbiórki @1,82 superbet meh
Ostatnia edycja: