moje typy na sezon
Blake Griffin - MVP @10 bwin
Griffin juz w sezonie 13/14 zajal 3 miejsce w glosowaniu, w tym sezonie wydaje mi sie ze jego rola w ataku jeszcze sie zwiekszy, dodatkowo clippesi poraz kolejny wzmocnili lawke, mysle ze ich dobry bilans 60+ zwyciestw moze sklonic glosujacych do wyboru griffina na MVP, wydaje mi sie ze durant przez kontuzje odpada z wyscigu, cleveland mysle ze zajmie troche czasu ustawienie dobrej obrony i bilans w pierwszym sezonie nie bedzie najlepszy podobnie jak w pierwszym sezonie w miami, gdy MVP zgarnal Rose. ponadto kurs wielce zachecajacy. na MVP po cichu pasuje mi tez Steph Curry po kursie 29, ale tutaj zdrowie wysokich zawodnikow GSW moze przeszkodzic w osiagnieciu dobrego bilansu.
Utah Jazz over 24.5 @1.75 bwin
utah rok temu wygrali 25 meczow, ze skladu odszedl tylko marvin williams ktory i tak wiekszosc czasu leczyl kontuzje. maja mloda s5 wydaje mi sie ze kazdy starter powinien byc lepszy niz rok temu, szczegulnie dobrze w presezonie wygladala para guardow bruke-burks, dodatkowo to moze byc ten sezon kiedy wkoncu odpali talent favorsa. nowy spory kontrakt dostal hayward, ale wydaje sie ze utah nie miala innego wyjscia jak go przeplacic, pokazali tym, ze powoli czas na koniec tankowania i gre przynajmniej o PO.
NY Knicks under 38.5 @1.85 bwin
wydaje mi sie ze kurs podbija tutaj phil jackson i jego trojkaty, nie wydaje mi ze zeby jakikolwiek system pomogl tej zbieraninie zawodnikow wygrac 39 meczow. rok temu udalo im sie wygrac 37 razy co wg mnie bardziej wynikalo ze swietnego sezonu melo i tankowania czesci druzyn niz ich umiejetnosci. nad talentami czy to ofensywnymi(shumpert, dalembert) czy defensywnym(cala reszta) pierwszej piatki w skladzie calderon-shumpert-melo-bargnani-dalembert kibice w MSG wiele razy beda zalamywac rece, do tego szalony JR Smith, i wiecznie kontuzjowany Amare z lawki nie wroza niczego dobrego.
Miami Heat over 43.5 @1.8 bwin
rok temu 43 wygrane mieli charlottedysponujac wg mnie nieporownywalnie slabszym skladem, w miami pod koszem caly czas bieda, ale deng czy wade a przede wszystkim bosh to wciaz gracze kalibru all star i wydaje mi sie, ze trojka takich zawodnikow oczywiscie jesli nie zniszcza ich kontuzje, pod przewodnictwem swietnego trenera spokojnie wygraja ponad 45 meczow
Atlanta Hawks over 42.5 @1.8 bwin
atlanta rok temu grajac bez swojego najlepszego zawodnika ala horforda wygrala 38 meczow, w tym sezonie moga byc cichym czarnym koniem i wejsc nawet do top 4 konferencji, pierwsza piatka jest swietnie dopasowana i zrownowazona, co w kolejnym roku wspolnej gry powinno przyniesc dobre efekty.
Brooklyn Nets over 39.5 @1.8 bwin
brooklyn rok temu grajac bez swojego najlepszego zawodnika brooka lopeza wygral 44 mecze, nie wiem czy odejscie Pierce tak bardzo im zaszkodzi bo na jego miejsce juz czychaja europejskie strzelby teletowic i bogdanovic, jesli joe i deron nie beda gorsi niz rok temu jestem o nich spokojny i mysle ze bez problemy wyjda z bilansem na + w tym sezonie
Indiana Pacers under 35.5 @1.8 bwin
zupelnie mnie nie przekonuje indiana w tym sezonie, najgorszy atak ligi w polaczeniu z ogromnum oslabieniem obwodowej obrony i gra bez swoich dwoch najlepszych zawodnikow w ostatnim sezonie jak dla mnie przekresla ich sanse na PO, a nawet nie specjalnie zdziwil bym sie widzac ich na koniec sezonu nizej niz takie orlando.
Houston Rockets under 48.5 @1.9 bwin
bylem wielkim fanem ekipy z houston rok temu i do konca wydawalo mi sie, ze moga zrobic niespodzianke i wejsc do finalu konferencji. w tym sezonie ich gra bedzie zdecydowanie oparta o dwoch panow H, niestety oprocz nich w skladzie zostal niebedacy w contract year ariza, kontuzjogenny beverly oraz mlody terrence jones, wg mnie to nie jest sklad na PO tym bardziej ze po oddaniu za bezcen linsanity i asika maja jedna z najgorszych lawek w lidze, oraz slabego trenera, ktory swoja klase pokazal w ostatniej akcji houston sezon temu, gdzie pozwolil na latwy rzut lillardowi, wg mnie nie wejda do PO.
NO Pelicans over 41.5 @1.8 bwin
druzyna davisa ktory mimo ze na MS troche zawiodl caly czas wydaje sie kandydatem na przyszlego MVP ligi, a MVP powinien wygrywac mecze, mysle ze jego czas na to juz przyszedl, pierwsza piatka pelikanow wyglada calkiem niezle chociaz nazwiska na obwodzie troche do siebie nie pasuja wydaje sie ze jesli omina ich kontuzje to z asikiem zamiast (?) ajinci na C i Holidayem na rozegraniu musza poprawic zeszloroczny wynik i wydaje mi sie ze wyjda z bilansem na +.
Philadelphia 76ers under 15.5 @1.75 bwin
w tym przypadku stawial bym na under nawet gdyby linia byla 10, rok temu majac tadka younga, turnera i hawesa zrobili 19 wygranych, tym razem, gdy w skladzie nie liczac kontuzjowanego embida mamy 2-3 zawodnikow na poziomie NBA, a reszta to sami debiutanci ktorym bardziej niz na zwyciestwach bedzie zalezalo na pokazaniu ze nadaja sie do tej ligi, nie daje in wiekszych szans na wygranie 15 meczow w tym sezonie
GSW over 51.5 @1.85 bwin
gsw przystepuja do chyba najwazniejszego dla nich sezonu, ta druzyna musi szybko zaczac odnosic sukcesy, wydaje sie ze pod okiem nowego trenera, ktory lepiej zestawi s5 i jedna z najlepszych lawek w lidze, wygranie 52 meczow nie powinno sprawic zadnego klopotu.
Denver Nuggets over 43.5 @1.8 bwin
denver rok temu wygralo 36 meczow z tym ze mam wrazenie ze w pewnym momencie odpuscili sezon widzac ze o awnas do PO bedzie ciezko, dodajac do tego calosezonowe kontuzje gallinariego i mcgee, 20 meczow opuszczonych przez lawsona, oraz dodanie za bezcen swietnego i bardzo efektywnego afflalo moze skutkowac rewelacyjnym wynikiem. przypomne tylko ze denver w sezonie 2012-13 wygralo w bardzo podobnym skladzie 57 meczow, jak dla mnie moga byc w tym roku podobna rewelacja jak portland w ostatnim sezonie i pokusic sie nawet o 50 wygranych
Najwiecej zbieroek na mecz - Andre Drummond @3.3 bwin
jedynym jego rywalem w ostatnim sezonie byl deandre jordan, teraz gdy clippersi maja wkoncu rezerwowego wysokiego z prawdziwego zdarzenia wydaje sie ze deandre moze stracic troche minut gry (glownie w 4kw (%FT)) czego wynikiem bedzie mniej zbiorek. za to andre pod skrzydlamie stana van gundego i przy zalozeniu ze josh i monroe raczej nie beda razem z nim na boisku powinien jeszcze poprawic swoje srednie, namiastka tego na co go stac byl kwiecien zeszlego roku gdy zbieral ponad 17 pilek na mecz.
najwiecej blokow anthony davis @2.7 bwin
w mojej opini jedynie kontuzje moga mu przeszkodzic w wygraniu tej kategorii, niespodzianke tutaj moze sprawic tez nerlens noel