????
Utah Jazz - Portland Trailblazers
W tym spotkaniu podobnie jak
wilQ upatruję zwycięstwo Jazz. Obie ekipy spotkały się trzy dni temu i wtedy to Blazers wygrali 120:114. Mnie osobiście bardzo zdziwił ten wynik. Jazz w tym sezonie wyglądają bardzo fajnie, a szczególnie pod koszem, aż się roi od dobrych zawodników: Jefferson, Milisap, Kanter czy Favors. Każdy z nich to nie byle kto. Do tego dwóch Williamsów, Foye oraz Hayward i wygląda to ciekawie. Dziś w ekipie gospodarzy zabraknie: Bella, Watsona, Carolla i nie pewny jest występ Kantera.
Co do gości to na wstępie już trzeba powiedzieć, że i dziś zabraknie Aldridga. Ponoć ma wrócić dziś i zagrać parę minut Oden, ale bez oficjalnych info. Blazers to ekipa, która rok w rok z pewnego poziomu nie schodzi. W tym sezonie w mojej ocenie największymi wzmocnieniami tej ekipy będą Lillard oraz Leonard. Jednak co do największego minusa to brak centra. Jak Oden znowu będzie kontuzjowany to czarno to widzę.
W mojej opinii Jazz dziś się zrewanżują i wygrają. Tak, wiem w poprzednim meczu też LaMarcus nie grał i Blazers wygrali. Jednak jak dla mnie dziś będzie zupełnie inny mecz i Jazzmani będą kontrolować spotkanie. U siebie w hali w tym preseason pokonali Thunder i Clippers, zdecydowanie teraz czas na Blazers. Liczę, że ekipa gospodarzy zdominuje tablice i to będzie klucz do sukcesu.
Utah Jazz - Portland Trailblazers # 1.49 Pinnacle
97:91 trochę się zdziwiłem, że grał Aldridge
J:/// W Preseasonie się nie będę czepiał, ale w regular season jak podajesz jakieś info odnośnie absencji to ZAWSZE podawaj źródło, inaczej post będzie lądował w koszu ...