masaskilli
Użytkownik
San Antonio Spurs win @1,51
San Antonio Spurs (-7,5) @2,22
Spodziewałem się jakiegoś kursu w okolicach 1,30 bo pomimo tego, że jak na razie Spurs może nie zachwycają, to z czasem powinno to już wyglądać coraz lepiej. Celtics jak na razie także wygrana z Sixers i porażka z Raptors, gdzie byli moim zdaniem bezpodstawnie stawiani w roli faworytów. Tutaj na papierze zdecydowanie lepszym zespołem są goście i to oni dzisiaj powinni zwyciężyć. Aldridge powoli zgrywa się z zespołem, pytanie kiedy wejdzie na poziom tego LaMarcusa z Portland, bo jest to kwestia czasu. W ostatnich 3 meczach z Celtics w każdym z nich zaliczył double-double i dzisiaj może to być jego spotkanie. Z drugiej strony Spurs przez 24 minuty meczu z Nets nie pokazali nic nadzwyczajnego, dopiero po przerwie włączyli drugi bieg i odjechali graczom z Brooklynu. Celtics to zgrany zespół z bardzo wyrównaną kadrą, jednak w porównaniu z pretendentami do tytułu brakuje im jakiegoś lidera, kogoś, kto mógłby poprowadzić ten zespół, czy ten czasem wziąć na siebie ciężar gry. Gracza takiego jak Leonard czy Aldridge. Na takiego gracza kreowany jest Marcus Smart, jednak wydaje mi się, że niestety nie wyjdzie to Celtom na dobre. Idę tutaj w kierunku gości i spodziewam się ich pewnego zwycięstwa.
Double-Double LaMarcus Aldridge @2,15
Betano
LaMarcus to solidny zawodnik, jednak sezon w nowym zespole zaczął średnio. Jak sam powiedział, z każdą grą powinno być już coraz lepiej i dzisiaj moim zdaniem zobaczymy dobry występ Aldridge'a w Bostonie. Dobrze wygląda na tablicach, potrafi też zebrać piłkę w ataku co daje łatwe punkty. Poza tym przeciwko Celtom gra mu się dobrze, więc nie powinien mieć problemu z uciułaniem double-double, chociaż oprócz tego dzisiaj czuję, że LaMarcus rozegra bardzo dobre zawody i poniesie Spurs do zwycięstwa w Bostonie, dlatego taki kurs pobieram z przyjemnością.
Kevin Durant over 27,5 pkt @1,87
Betano
Kevin bardzo dobrze rozpoczął sezon, 22 punkty w meczu Spurs przy bardzo średniej skuteczności i 43 punkty w poprzednim meczu z Orlando to bardzo dobry wynik na wracającego po kontuzji lidera drużyny z Oklahomy. Dzisiaj rywalami Thunder będą gracze z Denver i nie spodziewam się, żeby było to defensywne spotkanie. Obie ekipy postawią na ofensywę i zobaczymy spotkanie w szybkim tempie. Durant i Westbrook to dwie główne opcje w ataku, co widzieliśmy w meczu z Orlando Magic, gdzie obydwoje razem zdobyli 91 (!) punktów, co jest niesamowitym wynikiem. Co prawda złożyły się na to dwie dogrywki, ale liczba jest naprawdę imponująca. Dzisiaj liczę na kolejne dobre spotkanie Kevina i wysoką zdobycz punktową.
Bez analizy:
over 96 pkt Orlando Magic @1,89
under 105 pkt Miami Heat @1,88