Cleveland Cavaliers - Miami Heat
Kevin Love over 17.5 pkt @ 1.87 Marathonbet
Na pewno wszystkie oczy będą dzisiaj skierowane na LeBrona, który jak wiadomo zdobywał sukcesy z Miami, ale ja myślę, że warto przyjrzeć się Kevinowi, linia jaką wystawiono na niego to 17.5 i nie powinien mieć większych problemów z pokryciem jej. Jak wiadomo do grudnia nie będzie grał Irving, więc więcej rzutów na siebie będą brać James i Love, Kevin przeciwko Chicago i Memphis zdobył odpowiednio 18 i 17 pkt, gdyby dostał więcej minut z Memphis na pewno wynik byłby większy, ale nie było takie potrzeby. Można też oczywiście próbować overu LeBrona, jednak linia wciąż rośnie, a Kevin to nie takie złe wyjście.
Orlando Magic – Oklahoma City Thunder
Oklahoma City Thunder Handicap -2.5 pkt 1Q @ 1.88 Marathonbet
Przyznam szczerze, że rzadko gram zakłady na pierwsze kwarty, ale tu nie powinno być niespodzianek. Wszyscy wiemy jak pechowy sezon miała Oklahoma, która przez większość sezonu musiała sobie radzić z nieobecnością Duranta i Westbrooka, ten sezon w ich wykonaniu ma być lepszy, więc przekonamy się. W Orlando niewątpliwie za sukces można uznać utrzymanie w drużynie Harrisa, przybył też nowy trener, który ma poprawić wyniki drużyny. Orlando gra u siebie, więc przed własną publicznością z każdą minutą spotkania będą czuć się pewniej, dlatego nie grałbym jakiegoś wysokie handicapu na OKC, dlatego stawiam, że mecz ułożą sobie już poniekąd w 1 kwarcie.
Philadelphia 76ers – Utah Jazz
Utah Jazz Under 24.5 pkt 1Q @ 1.90 Marathonbet
Spotkanie wydaje mi się, że będzie underowe, jednak znowu próbuję underu w 1 kwarcie i to drużyny gości. Jazz ma walczyć o 8 miejsce w tym sezonie, ciekawe bo Zachód naprawdę mocno obsadzony, w pierwszym spotkaniu polegli na wyjeździe z Detroit, mimo, że Ci byli b2b. Sixers choć polegli bardzo znacząco z Bostonem, to prowadzili wyrównany bój, zadecydowała tak naprawdę 2 kwarta. Tak jak w poprzednim sezonie wydaje mi się, że zobaczymy pojedynki underowe, a jako, że nie spodziewam się szaleństw w 1 kwarcie ze strony Utah, to właśnie taki typ.
Boston Celtics – Toronto Raptors
DeMar DeRozan Over 21 pkt @ 1.90 Marathonbet
Większą sympatią darze zespół z Kanady i na początku chciałem grać dodatni handicap w ich stronę, jednak ostatecznie postanowiłem zagrać na over DeRozana. Linia to 21 pkt, wcale nie tak wysoka, z tego co pamiętam, w tamtym sezonie, gdy grał linia była wyższa, jednak to oczywiście początek sezonu. Celtics nie przeprowadził za dużo zmian w zespole, mimo, że to Wschód, to w tym sezonie nie spodziewam się miejsca dla nich w PO, sezon zaczęli od zwycięstwa, no ale mierzyli się z Sixers. Dzisiejszej nocy czeka ich trudniejsze zadanie, dodatkowo na drugi dzień będą rozgrywać spotkanie u siebie z San Antonio, więc trener będzie musiał trochę więcej rotować, za to w Toronto DeRozan i Lowry powinni dostać sporą ilość minut, w ubiegłym sezonie DeMar przeciwko Celtom wykręcił odpowiednio 25 i 38 pkt.
Detroit Pistons – Chicago Bulls
Over 199 pkt @ 1.86 Marathonbet
Będzie krótko, bo o obu drużynach było już powiedziane, ciekawe spotkanie, Detroit na początku sezonu radzi sobie całkiem dobrze i tak samo jak Chicago zaczęli od bilansu 2-0. Ja w tym meczu szedłbym w over, wiadomo, co nowy trener ma zmienić w Bykach, jak na razie rzucili 97 pkt przeciwko Kawalerzystom i 115 pkt Brooklynowi, wynik powinien zakręcić się koło 200 pkt, ja dla funu stawiam jeszcze osobno, że w spotkaniu będzie dogrywka, a kurs na takie wydarzenie to 13.00
.
Miałem w planach opisać wszystkie jutrzejsze mecze, jednak nie dam rady więcej, nie spojrzałem nawet na resztę spotkań, a na pewno znajdzie się jeszcze wiele ciekawych wydarzeń, ode mnie na jutro jednak tyle