Póki co nie mam czasu analizować wszystkiego:
Philadelphia 76ers - Utah Jazz under 188,5 1,909 170
Utah ma czym pod koszem zatrzymać to co 76ers ma najlepszego. A to oznacza ich ogromne kłopoty. Bo na obwodzie to ja nie widzę jakości, która byłaby w stanie cokolwiek tutaj zmienić. A Jazz pewnie zagrają swoją koszykówkę i raczej spokojnie powinni wygrać ale dla mnie to powinno być spokojne spotkanie z neutralizacją silnych punktów 76ers i spokojną realizacją założeń przez Utag. W zeszłym roku spore undery w spotkaniach obu ekip.
Boston Celtics - Toronto Raptors over 202,5 1,98 2j 216
Boston i Toronto raczej należą do ekip grających szybciej. Boston jak zwykle ciekawy i młody zespół wzmocniony solidnymi nazwiskami. Spodziewam się, że przede wszystkim na własnym parkiecie ich gra powinna raczej iść w kierunku szybkiej koszykówki, szczególnie mając takiego gracza na 1 jak Thomas. Dobrze zbilansowana ekipa, z nieźle zbilansowaną ofensywą.
W defensywie jest wiele do poprawy a Toronto ma w ofensywie naprawdę ciekawy roster. De Rozan, Lowry, Valanciunas, Carroll. Drużyna również preferująca szybszą koszykówkę, chociaż w zeszłym sezonie poza swoim parkietem bywało różnie jednak w 3/4 spotkań przeciwko Bostonowi pokrywali spokojnie tą linię.
Atlanta Hawks -4,5 - Charlotte Hornets 1,99 97:94
7:18 run w bodaj ostatnich 5 minutach i parodia pod koniec. Mieli piłkę i pewne rzuty wolne na win 5 punktami to stracili piłkę i omal nie doprowadzili do dogrywki.
Atlanta dzisiaj bez Korvera ale wraca Sefolosha. Atlanta zagrał bardzo solidne spotkanie z NYK szczególnie w ofensywie. Hornets powinni postawić cięższe warunki ale wydaje mi się, że głębia składu i jakośćsą zdecydowanie po stronie gospodarzy i ta linia jest troszkę za niska.
Hornets zaskoczyli dobrą grąw preseason ale to tylko preseason. Meczu z Miami niestety nie widziałem. Skróty niewiele mówią, ale w moim odczuciu patrząc na zeszłoroczne linie i zmiany to wydaje się to bardzo dobra opcja. W zeszłym roku linie na poiozmie -7 i -10 i oba mecze wygrane zdecydowanie.
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets over 202 1,961 177
Umówmy się Spurs nie będą chyba tutaj bronić na fulla w takim meczu gdzie różnica poziomów jest ogromna. A Nets w ofensywie powinni wyglądać w miarę przyzwoicie. To w defensywie widzę największe kłopoty co zresztą już pokazał mecz z Bulls. Linia wystawiona całkiem nisko w moim mniemaniu.
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves over 204 1,925 2j 173
W zeszłym sezonie linie na poziomie 208,5 212, 210,5, 213 na liniach bilans 2-2 na dzisiejszej linii 3:1. Zmiany głównie w Denver. Niby Malone jest zwolennikiem bardziej defensywnego nastawienia, ale wydaje mi się, że w tego typu spotkaniach jednak możemy się spodziewać troszkę szybszego tempa. Też ma tutaj znaczenia fakt, że Wilki bronią słabo więc przede wszystkim Denver powinno grać na dosyć wysokim procencie a linia jest jednak sporo niżej niż to bywało w zeszłym sezonie.
Houston Rockets - Golden State Warriors -1 1,952 2j 92:112
Bo są lepsi. Bo mają więcej jakości i ta linia wydaje mi się bardzo fajna. Houston nie pokazali nic w pierwszym meczu i mimo, że ciężko o drugi tak słaby mecz to ja po prostu tej drużynie nie ufam. Dla mnie to może być jedno z większych zaskoczeń in minus w tym sezonie bo za wiele jest w tej ekipie rzeczy naciąganych.
GSW zagra swoje to wygra to raczej spokojnie.
Cleveland Cavaliers - Miami Heat +5,5 1,934 102:92
Tak mi wychodzi. Cavs bez Irvinga a Miami naprawdę poczyniło bardzo solidne ruchy i podoba mi się jak zbudowany jest ten zespół. Z solidną ławką, czego ciągle nie można powiedzieć o Cavs. Jakoś nie podoba mi się to przesadne faworyzowanie Cavs po bęckach jakie dali Memphis bo Ci zagrali kolejny raczej średni mecz z Indianą, któa okazała się...jeszcze słabsza.
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers over 204,5 1,97 2j 202
Tak powinno być. Phoenix bardzo przeciętnie w openerze w defensywie a Portland akurat po tej stronie parkietu jeszcze może straszyć. Za to gorzej w defensywie gdzie raczej to będzie raczej ekipa nie stanowiąca wielkiego problemu. Phoenix ma opcje w ofensywie i powinni zagrać po drugie o wiele lepiej po tej stronie parkietu w kolejnym spotkaniu.
Przepraszam za jakość analiz ale troszkę mało czasu dzisiaj a potem jeszcze jest sporo spotkań do przejrzenia. Poza tym póki co mamy początek sezonu więc pisanie głębszych analiz mija się z celem.
NBA 2015/2016 7:10 -1,673j