>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

NBA Październik/Listopad 2015

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP

W tym temacie podajemy wszelkie przemyślenia i analizy dotyczące spotkań NBA rozgrywanych w październiku i listopadzie.
Nie podajemy suchych typów bez analiz.
Piszemy poprawnie po polsku, jak ktoś nie umie sam polecam słownik ortograficzny.
I przypominam o kolejnej ważnej zasadzie pisowni polskiej - Nazwiska, nazwy klubów i inne nazwy własne piszemy WIELKĄ literą.
Jeśli chcecie się podzielić informacją o kontuzjach, to koniecznie podawajcie źródło takiej informacji!
Nie podsumowujemy swoich typów w osobnych postach.
Dział tematyczny to nie czat. Nie zadajemy pytań o to co warto grać itd.
Wszelkie występki będą odpowiednio nagradzane.
Większość buków już powoli wrzuca ofertę na day1:

Zapraszam do dyskusji i podawania typów.​

ysaac 0

ysaac

Użytkownik
Chicago - Cleveland @ 2/ Kurs (2.33) buk: efortuna
&quot;W ankiecie przeprowadzonej ostatnio wśród managerów generalnych w NBA drużyna Cleveland jawi się jako murowany kandydat do tytułu mistrzowskiego (53.6 % wskazań). Jednym z trzech głównych filarów ich boiskowej strategii jest skrzydłowy Kevin Love i nawet podpisany ostatnio monstrualny kontrakt jego zmiennika, Tristana Thompsona, nie zachwiał tą hierarchią&quot; źródło gwiazdybasketu.pl
Analiza:
Dziwi mnie tak wysoki kurs na Cleveland skoro podczas play off&#39;ów ta drużyna wygrała z Chicago 4:2, później lekkie zwycięstwo z Atlantą 4:0 i zacięta walka w finale z GSW zakończona przegraną 4:2, mimo wszystko wydaje mi się że pierwsze spotkanie wyjazdowe Cleveland zakończy się ich zwycięstwem, kolejnym powodem za którym się kieruje na ten typ jest nie dawna operacja D-Rose jak wiadomo zostaje po za grą, Noah miewa przebłyski gry ale nie licze na to w meczu z Cleveland, kluczowy zawodnik Cleveland moim zdaniem, czyli LBJ jest faworytem do zostania MVP 2015 aż 53,6 % szans ma na to z głosów menedżerów NBA, o Chicago jest cicho, nie sa ani faworytem, sentyment do tej drużyny nie pozwala mi z nich kpić i liczę że ten sezon nie będzie AŻ tak dla nich pechowy. Polecam typ Cleveland bo są w stanie zdobyć dużą przewagę punktową nad byczkami dlatego zaryzykuje Chicago(+5.5) - Cleveland / typ: 2.. kurs 3.45, buk: efortuna

masaskilli 1,9K

masaskilli

Użytkownik
Na rozpoczęcie sezonu proponuje dubel:
Detroit Pistons (+9,5) + Golden State Warriors (-5,5) @2,31 ✅ ✅

Krótko o obu spotkaniach. Atlanta może i jest faworytem spotkania z Pistons, jednak goście w tym sezonie mogą zaskoczyć i na pewno nie ma co stawiać ich z góry na przegranej pozycji w starciu z Hawks. Pozbycie się Monroe było dobrym zabiegiem, a sprowadzenie Ilyasovy, Morrisa, Baynesa czy Stanleya Johnsona trzeba uznać zdecydowanie za niezłe ruchy drużyny z Detroit. Zwłaszcza Ersan powinien do drużyny wnieść dużo i razem z Drummondem, KCP czy Jacksonem naprawdę w tym sezonie mogą poszaleć. Gospodarze za to drobnymi korektami uzupełnili swój skład, do Atlanty zawitał m.in Justin Holiday czy Tiago Splitter. Z drużyną Jastrzębi pożegnał się za to DeMarre Carroll, który był solidną opcją Mike&#39;a Budenholzera. Detroit fajnie wyglądało w preseasonie, pokonując właśnie m.in drużynę Atlanty. Jednak w spotkaniu otwierającym sezon nie będzie już tak łatwo, dlatego daję graczom Pistons spory margines, i spokojnie powinni się w nim zmieścić.

W drugim spotkaniu mistrzowie NBA będą gościć drużynę z Nowego Orleanu. Gospodarze pokazali siłę w ostatnim spotkaniu preseasonu, i można oczekiwać, że chcą mocno wejść w sezon. U siebie zawsze wyglądają bardzo dobrze i nie powinni mieć problemów z odprawieniem Pelikanów. Obie drużyny bez większych ruchów na rynku, jedynym znanym nowym nazwiskiem w ekipie gości jest Nate Robinson. Goście mogą rozpocząć sezon w okrojonym kontuzjami składzie. Urazy Pondextera, Asika, Ajincy, Babbitta, Evansa czy też Norrisa Cole&#39;a to dość szeroka lista absencji, więc jeśli nie zdążą się wyleczyć, to Alvin Gentry będzie miał do dyspozycji wąską ławkę. Myślę, że gracze Warriors na początek sezonu zaprezentują swoim kibicom pokaz siły, który tylko potwierdzi, że chcą w tym sezonie obronić zdobyte mistrzostwo, i stawiam tutaj na ich pewne zwycięstwo.
Dodatkowo dubel z meczu Bulls - Cavaliers:

under 203,5 pkt + Cavaliers (+6,5) @2,28 ✅ ✅

Over 15 pkt Ryan Anderson @1,90 ⛔ ⛔

Buki dodały opcje na zawodników i w oko wpadł mi Ryan Anderson. Ma on być jedną z głównych postaci ofensywnych Pelicans w tym sezonie. Up-tempo drużyny Gentry&#39;ego na pewno mu sprzyja, o czym sam mówił w wywiadach. W preseasonie prezentował się naprawdę dobrze i myślę, że może to być dziś główna obok Davisa strzelba gości. Poza tym wreszcie i oby jak najdłużej nie ma problemów zdrowotnych. Tak jak mówiłem braki w drużynie gości trzeba czymś zapełnić, więc na pewno Anderson dostanie także więcej piłek, chociaż główną opcją zdecydowanie będzie Davis. Może i 15 jest linią teoretycznie wysoką, ale myślę, że z prezentowaną przez Ryana dyspozycją przedsezonową, jak najbardziej w zasięgu tego gracza.​

Otrzymane punkty reputacji: +58
lax 1,2K

lax

Użytkownik
Sporo podskoczył kurs na Pelicans w środowym meczu z Blazers. Wiadomo że w NOP trochę szpital się robi, ale mimo wszystko Portland to powinna być jedna z najsłabszych ekip w tym roku na zachodzie. Warto monitorować tu sytuację bo kursy w okolicach 2.15 - 2.20 NOP win i NOP +3 @ 1.9 Pinnacle jak dla mnie bardzo atrakcyjne.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Dziwi mnie tak wysoki kurs na Cleveland skoro podczas play off&#39;ów ta drużyna wygrała z Chicago 4:2, później lekkie zwycięstwo z Atlantą 4:0 i zacięta walka w finale z GSW zakończona przegraną 4:2, mimo wszystko wydaje mi się że pierwsze spotkanie wyjazdowe Cleveland zakończy się ich zwycięstwem, kolejnym powodem za którym się kieruje na ten typ jest nie dawna operacja D-Rose jak wiadomo zostaje po za grą, Noah miewa przebłyski gry ale nie licze na to w meczu z Cleveland, kluczowy zawodnik Cleveland moim zdaniem, czyli LBJ jest faworytem do zostania MVP 2015 aż 53,6 % szans ma na to z głosów menedżerów NBA, o Chicago jest cicho, nie sa ani faworytem, sentyment do tej drużyny nie pozwala mi z nich kpić i liczę że ten sezon nie będzie AŻ tak dla nich pechowy. Polecam typ Cleveland bo są w stanie zdobyć dużą przewagę punktową nad byczkami dlatego zaryzykuje
Absolutnie się nie zgadzam z kolegą wyżej. Przede wszystkim należałoby odnieść sie do wprowadzania w błąd użytkowników twierdzeniem, że Rose pozostaje poza grą.
https://twitter.com/KCJHoop/status/658696486209720320
https://twitter.com/KCJHoop/status/658346278166769664
Jak wynika z informacji podawanych na bieżąco przez głównego beatwritera Bulls Rose ma się dobrze i zagra przeciwko Cavs w pełnym wymiarze czasu. Wierzę również słowom Taia Gibsona, że Derrick wraca do swojej dawnej formy. Naprawdę nie wydaje mi się by była to zasłona dymna przed starciem z Cavs. Poruszając szerzej temat Bulls wydaje się, że zmiana szkoleniowca może podziałać na cały zespół mobilizująco. Thibo w poprzednim sezonie do porzygu męczył graniem izolacji na Butlera i Gasola. Wydaje się że obecnie, pod wodzą Freda Hoiberga, wachlarz zagrań ofensywnych uległ urozmaiceniu. Temu też posłużyć mają roszady w wyjściowej piątce. Hoiberg zdecydował sie na przesunięcie Joakima na ławkę i granie wysokimi Gasol Mirotic. Obaj potrafią regularnie sadzić z dystansu oraz półdystansu co pozwala na solidne rozciągnięcie gry pod koszem a wtedy obecność Róży na parkiecie moze być dla rywali zabójcza. Warto nadmienić ze wobec kontuzji Dunleavyego do wyjściowej piatki wskoczy także Snell. Rose Snell Butler na Dellavedovę Smitha i LeBrona ? to naprawdę może wystarczyć na Cavs. Na Cavs, które potrzebuje Irvinga i Shumperta jak tlenu. Przypominanie rezultatów z playoffs nie ma znaczenia gdy nie grają ci zawodnicy. Po laniu jaki Bulls dostali w ostatnim pojedynku w serii z Cavs (przegrali 73-94 !!) czas na revenge game. Okoliczności do tego są sprzyjające ????
Bulls -3 @ 1,9 365 ⛔ // 97-95

Otrzymane punkty reputacji: +15
chamberlain 622,4K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Atlanta Hawks - Detroit Pistons
Atlanta Hawks Handicap -5.5 pkt @ 1.77 Pinnacle ⛔
Jako, że to początek sezonu, zacznijmy co zmieniło się w obu drużynach.
Atlanta Hawks
Odeszli: Elton Brand, Pero Antić, DeMarre Carroll, Austin Daye, John Jenkins
Przybyli: Justin Holiday, Jason Richardson, Tim Hardaway Jr, Lamar Patterson, Walter Tavares, Tiago Splitter
W pierwszej 5 nie zmieniło się wręcz nic, szkoda, że Atlanta nie utrzymała Carolla, ale warto zauważyć, że przybyli tacy zawodnicy jak Hardaway, czy też Splitter, który na pewno wchodząc z ławki, dobrze zastąpi Horforda.
Detroit Pistons
Odeszli: Greg Monroe, John Lucas III, Tayshaun Prince
Przybyli: Ersan Ilyasova, Aron Baynes, Steve Blake, Danny Granger, Marcus Morris, Reggie Bullock, Stanley Johnson, Darrun Hilliard
Na pewno bardzo odczuwalny będzie brak Monroe, który odszedł do Bucks, ale oprócz niego zespół nie stracił nikogo wartościowego, przybył za to Ilyasova, który powinien od razu wskoczyć do pierwszej 5, oraz kilku wartościowych zmienników, takich jak Bullock Baynes.
Podsumowując oba zespoły nie poczyniły zbyt dużych zmian, choć tranfery Atlanty śmiałbym się nazwać lepszymi.
Teraz przejdźmy do nieobecności w obu drużynach, w Atlancie nie wiadomo czy wystąpi rezerwowy Scott, który nie trenował w niedziele, za to w Detroit wiadomo, że nie zagra Jennings, który wciąż leczy kontuzję, wystąpić ma za to Caldwell-Pope.
Detroit może namieszać trochę w tym sezonie, ale sądzę, że minie trochę czasu zanim odpalą, poza tym na pewno bardzo oczekuje się na powrót Jenningsa. Atlanta tak jak w ubiegłym sezonie pewnie walczyć o najwyższe cele, ubiegły RS mieli rewelacyjny, gorzej już było w PO, u siebie przegrali tylko 6 pojedynków, co na pewno pokazuje jaką dysponują siłą przed własną publicznością. 3 dni temu Atlanta przegrała z Detroit w pre-seasons, jednak po pierwsze to było tylko pres, a po drugie w tym spotkaniu wystąpili głównie zmiennicy, czy to w jednej, czy też drugiej drużynie. Sądzę, że Atlanta ogra na otwarcie Detroit i pytanie brzmi tylko jaką przewagą, myślę, że 6 pkt powinni dać radę i taki właśnie handicap gram.

Otrzymane punkty reputacji: +19
weed233 854

weed233

Użytkownik
Kevin Love over 16.5 Betano @1.75
✅
Początek sezonu NBA, czyli długo wyczekiwany dzień każdego fana.
Moim typem na dzisiejszy hit jest over punktowy Kevina Love&#39;a.
Myśle że linia która dziś na niego jest wystawiona może być spokojna pokryta, sprzyja za tym kilka faktów :
- Brak Kyriego Irvinga, czyli drugiego najważniejszego gracza w ofensywie Cleveland, podczas jego nieobecności Kevin powinien otrzymać większą role w ofensywie i oddać te kilka rzutów więcej
- Love zawsze udanie rozpoczyna sezon - jego statystyki z rozpoczynających sezon spotkań w poprzednich sezonach :
2014/2015 - 19pts vs Knicks (6-14)
2013/2014 - 31pts vs Magic (8-19)
2012/2013 - DNP, pierwszy mecz po powrocie - 34pts vs Nuggets (12-25)
2011/2013 - 22pts vs Thunder (6-14)
Tak więc moim zdaniem typ pod gry, biorąc pod uwage że Linia jest dostosowana do jego sredniej punktow w zeszłym sezonie, lecz biorac pod uwagę że dziś powinien odgrywać większą role w ofensywie ta linia wydaje się być niska. Przeciwko Gasolowi jego występy w barwach Cavaliers to odpowiedni 11,16 i 16 punktów, jednak zdarzały mu się w barwach Wolves występy gdzie notował przeciwko niemu 33,27,25 pts, tak więc licze dziś na lepszą stronę Kevina i pobieram ten typ.

Otrzymane punkty reputacji: +21
brodaty-zolw 82,6K

brodaty-zolw

Forum VIP
Panowie czytając wasze niektóre wypowiedzi jestem naprawdę zdziwiony. Gibson mówi, że Derrick jest bliski uzyskania dawnej formy. Czy ktoś z was wierzy w powrót Rose do wysokiej formy kiedy był MVP? Ja już nie... Mimo, że jestem jego wielkim fanem to sądzę, że najlepszych ruchem dla aktualnych Bulls byłoby oddanie go w ręce innego zespołu. Powiedzmy sobie szczerze, Bulls mają wielkie szanse na wygranie wschodu w tym sezonie tylko na to potrzeba czasu. Niech nowy trener wpoi swojej drużynie swój sposób gry, niech Doug zacznie grać więcej minut, ograniczy granie Noah-Gibson, Gasol odpocznie a Mirotić zacznie kryć graczy na PF i wtedy wszystko będzie pięknie wyglądać. Dzisiaj niestety jeszcze nie jest na to czas i granie na Cavs jest jak najbardziej opłacalne. Pamiętacie rozpoczęcie sezonu dwa lata temu? Bulls vs. Heat? Wtedy Lebron i jego koledzy tez nie mieli wygrać a pokonali Chicago bez większych problemów a Norris Cole krosujący Rose? Ja to pamiętam i jak dla mnie dziś Cavs wygrywają choć w perspektywie czasu trzymam kciuki za moją ulubioną drużynę czyli Chicago jednak na ich dobrą grę w stylu trenera Hoiberga trzeba będzie poczekać. Na Pistons też myślę, że warto zagrać. O tej drużynie pisałem już wiele razy w przedsezonowych typach. Kolega piszący o tym, że brak Monroe będzie bardzo odczuwalny chyba nie czyta co się dzieję w NBA i nie wie o co chodzi w filozofii trenera &quot;Tłoków&quot;. Nie był mu potrzebny drugi wysoki, więc wyrzucił Grega, który hamował rozwój Drummonda. A ten to bestia w pomalowanym i to niesamowita. Zresztą o nim za chwilę, bo to mój typ na dzisiaj. Pistons się wzmocnili a Hawks stracili jeden z elementów swojej układanki, która była graczem miesiąca. Jak oni się pozbierają? Jak na moje spadną na 6/7 miejsca w kwalifikacji na wschodzie. Także kurs 3.45 jaki można łapać na Pistons także jest do gry. Ostatniego meczu zza zachodu nie tykam, bo chce go po prostu obejrzeć dla wspaniałego widowiska. Myślę, że GSW to wygrają a jedyne kursy jakie można by grać to over pkt Davisa i under pkt NOP, bo nie spodziewam się aby mieli zdobyć więcej niż 100 pkt.

Atlanta Hawks vs. Detroit Pistons (18 punktów, 19 zbiórek, FG 6/16, FT 6/10) Przebudzenie pod koniec 3 kwarty i mamy plusik ????
Typ: Andre Drummond over 15.5 pkt - 1.87/betano

Zaznaczam, że stawka niska, bo to dopiero początek sezonu jednak jak dla mnie najlepszy bet dnia. Pisałem już o Pistons wyżej jak i w innych postach. Są budowani jak Orlando gdy w pomalowanym rządził tam nie kto inny jak Howard. Aktualny trener Pistons zrobił z niego gwiazdę i to samo będzie z Drummondem. Dziś okazja aby pokazać się z jak najlepszej strony. Dużo akcji będzie grane na niego a z tego co widziałem to strasznie pracował nad grą tyłem do kosza oraz na Mid-Range. Do tego zbiórki. Jest to maszyna do robienia ponad 15 zbiórek a dziś mam nadzieję, że robienie 20/15 nie będzie dla niego problemem w tym sezonie. Na atakowanej tablicy także powinien coś zebrać a potem dobić a Reggie Jackson, który potrafi dogrywać piłki powinien mu je w odpowiedni sposób dostarczać. Zresztą Drummond jak i Pistons pokazali, że potafią grać niedawno w meczu właśnie z Atlantą. Moim zdaniem powinien pokryć linię choć gram to za drobne, bo to początek sezonu! Powodzenia Panowie!

Otrzymane punkty reputacji: +25
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
W pierwszym spotkaniu tego sezonu nie liczyłbym na jakaś mega mocną defensywę z obu stron. Nie są to play-offy zatem osobiście pobieram najniższą z możliwych linii mianowicie 189,5 punktów. Przypomnę wyniki z początku poprzedniego sezonu:
Bulls - Cavs =&gt; 108:114 (OT)
Cavs - Bulls =&gt; 108:94
Bulls - Cavs =&gt; 113:98
Powyższe spotkania były rozgrywane pomiędzy listopadem 2014, a lutym 2015. Zatem dzisiejsze spotkanie będzie rozgrywane w podobnych okolicznościach na początku sezonu gdzie często nie gra się na 100% w defensywie. Co więcej nawet w play-offach wyniki pomiędzy tymi ekipami były całkiem wysokie - na 6 spotkań w tym ważnym okresie sezonu linia 189,5 została przekroczona 4-krotnie, zatem dziś nie widzę przeciwwskazań do jej ponownego przełamania. Do Dubla lub grubego singla jak najbardziej do grania...

Bulls - Cavs =&gt; Over 189,5 =&gt; 1,40 ✅✅✅ 97:95

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Trochę dziwi mnie to, że nikt nie zapodaje typu na over w meczu GSW z Pelikanami. Choć to inauguracja sezonu, a linia wywindowana jest dosyć wysoko to żal nie spróbować, gdyż sposobność do przekroczenia progu zawieszonego na 213,5 pkt jest bardzo dobra.
Zacznijmy od drużyny New Orleans Pelicans. Pod wodzą nowego trenera Alvina Gentry&#39;ego Pelikany mają w założeniu grać szybki basket, opierający się na Anthonym Davisie, który, choć do ścisłej czołówki należy od dwóch lat, to prawdopodobnie dopiero w tym sezonie włączy się do walki o MVP. Koszykówka preferowana przez Gentry&#39;ego to piękna okazja do nabijania statystyk, mówiąc w żargonie bukmacherskim - będzie to świetna ekipa pod granie overów w tym sezonie. Choć przez pewien okres sezonu po zabiegu artroskopii niedostępny będzie Tyreke Evans, to w rosterze wciąż pozostają Jrue Holiday i Eric Gordon, posiadający spory arsenał ofensywny. Zważywszy na brak Asika (co także powinno wpłynąć niekorzystnie na defensywę Pelikanów) i prawdopodobieństwo otrzymania sporych minut przez Ryana Andersona - obwodowi gracze Pelicans mogą mieć sporo miejsca na wjazdy. Warto jeszcze wrócić do Andersona, który ze swojej roli, a więc stretch-four wywiązuje się co najmniej przyzwoicie, a w ofensywie zawsze jest groźnym zawodnikiem. W odwodzie pozostaje m.in. nieokiełznany Nate Robinson, który miał pożegnać się z NBA... ostatecznie wylądował w Nowym Orleanie i prezentuje całkiem przyzwoitą formę (18 pkt, 7/11 z Magic).
Golden State Warriors, Mistrzowie NBA. Więcej nie trzeba mówić. Charakterystykę gry znają wszyscy. Szybkie tempo, piekielna moc trójek, właściwie drużyna uniwersalna i... coby nie mówić... kompletna? W każdym razie - tak to wyglądało w poprzednim sezonie, jako zespół mieli wszystko i zasłużenie pokonali w Finałach Cavs. Spotkania w presezonie mieli zazwyczaj overowe, choć przegrali m.in z Blazers i Nuggets, tracąc zatrważająco dużo punktów (co jest oczywiście plusem mając na uwadze over), to jednak nie była optymalna dyspozycja Warriors. W typowym run&#39;n&#39;gun z łatwością pokonali Rockets wrzucając 123 punktów, a po porażce z Lakers (70:85) pokazali klasę Mistrzów włączając turbo i niszcząc przeciwnika 39 punktami (136 pkt).
Jako, że jest to start sezonu nie proponuję grać tego za spore sumy. Imo trzeba poczekać dwa tygodnie, aby mieć już jakiś głębszy przegląd sił danych zespołów, gdyż presezon potrafi być często bardzo mylny. Mimo to, jeśli już wybierać coś z inauguracji, zaatakować over, gdyż arsenał ofensywny obu zespołów jest całkiem spory i liczę na Showtime (choć spotkania niestety nie obejrzę) w pierwszym dniu NBA w tym sezonie. Trójki Splash Brothers, pokaz siły Anthony&#39;ego Davisa i szybkie tempo całego spotkania powinny wymiernie wpłynąć na powodzenie overka.
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans; over 214,5 pkt @ 1,9 (Bet365) 206 ⛔
Troszkę zabrakło, zawiódł Davis, Eric Gordon na słabej skuteczności, po Ryanie Andersonie także się spodziewałem więcej. Ogólnie GSW na swoim poziomie, Pelicany na minus.

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 2 2,55 Bet365 97-95 , zdecydowaly detale... jak to w nba. ⛔⛔

Jak dla mnie ten mecz jest 50 na 50 i widzę spore vaule w graniu na Kawalerzystów. Nowy trener w Chicago, nowe pomysły, nowa pierwsza piątka, wracający po kontuzji D. Rose (który dostanie dziś limitowane minuty), nie wiadomo jak to będzie wszystko funkcjonować. Spotkania w preseason w wykonaniu Byków najlepsze nie były. Co do Cavs to dużo się nie zmieniło, wiec myślę że będą się powoli docierać i grać jeszcze lepiej niż w ubiegłym sezonie a dziś w mojej opinii maja spora szanse na otwarcie tego sezonu wygrana. Pierwsze piątki prezentują się następujaco:

Bulls starters: Derrick Rose, Jimmy Butler, Tony Snell, Nikola Mirotic &amp; Pau Gasol. Cavs: Mo Williams, JR Smith, LeBron, Love &amp; Mozgov.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Nareszcie ruszamy,czasu mało tak więc do rzeczy

Bulls - Cavs
Bulls WIN @ 1.64 marathonbet✅
Bulls -3.5 @ 1.96 marathonbet⛔
Rose under 17.5 pkt @ 1.73 William Hill
⛔

Byki podejmą dzisiaj u siebie Cavs które przystąpią do tego meczu bez Uncle Drew (Kyrie Irving) Kyrie to all-starr więc to bardzo poważne osłabienie w meczu przeciwko Bulls którzy są jedną z czołowych drużyn.Co prawda LeBron James dzisiaj zagra,lecz sam jestem ciekaw jego dyspozycji,ze względu na to że w pre-season za wiele nie pograł (2 mecze ,łącznie 48 minut gry)dlatego podoba mi się typ na over Lova który powinien dzisiaj nabijać punkty dla gości.Byki zagrają bez Dunleavy&#39;go który ma kontuzje,lecz moim zdaniem jest do zastąpienia,jest Snell i McDermott który powinien dostawać znacznie więcej szans w tym sezonie ,to dobrze bo potencjał ofensywny jest spory u tego zawodnika.Do tego wraca Rose ,co jest konkretnym wzmocniem,jednak gram dzisiaj na jego under ponieważ WH trochę poniosło z tą linią jak dla mnie.Rose praktycznie nie grał w preaseason,do tego ma mieć dzisiaj limitowane minuty (20-25),nie sądzę żeby od razu grubo zapunktował,ponieważ potrzebuje rytmu meczowego ,więc spodziewam się że trochę pocegli ????
Od kilku dni jestem dziwnie spokojny o wygraną Byków w tym meczu,mają mocny skład,a i kadrowo na ten moment wyglądają lepiej na tle Cavs (ze względu na kontuzje Irvinga).Do tego dorzucam handi na byki ponieważ nie widzę tutaj jakiegoś close-game,raczej spokojne zwycięstwo Bulls.

Podsumowując : Jest to początek sezonu więc nie szalejemy ze stawkami,choć zwycięstwo Byków gram normalną stawką,handi + under Rosa delikatnie,bo to różnie może być.Dzisiaj Byki zaczynają sezon od zwycięstwa w tym prestiżowym meczu.

edit: no i faktycznie Byki do przodu, co do handi to jestem zawiedziony bo na minute przed końcem wygrywali bodajże 10 pkt, co do underu Rose, miał grać limitowane minuty,tymczasem grał 32, więc nawet pomimo ceglenia zrobił ten over ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Koszykarze Michaela Jordana prezentowali się świetnie w meczach przedsezonowych. Z 8 spotkań wygrali 7 przegrywając jedynie z Indiana. Wiadomym jest, że mecze preaseason nie są jakimś wyznacznikiem, natomiast w pewien sposób pokazują iż w drużynie wszystko trybi. Biorąc pod uwagę mecze z poprzedniego sezonu należy zauważyć iż każdy z nich był bardzo wyrównany:

Miami - Charlotte - 105:100
Charlotte - Miami - 78:76
Miami - Charlotte - 94:93
Charlotte - Miami - 96:89

Jak widać zwycięsko z tych starć wychodzili gospodarze, którzy nieznacznie wygrali powyższe spotkania. Dziś liczę, że Hornets podtrzymają swoją wysoką dyspozycję i powalczą o końcowe zwycięstwo w Miami...

[B]Miami - Charlotte =&gt; Charlotte+10 =&gt; 1,50[/b] ZWROT 104:94

brodaty-zolw 82,6K

brodaty-zolw

Forum VIP
Dzisiejsza noc przyniosła mi plusik ze względu na Drummonda. Pistons zagrali tak jak chciałem aby zagrali i udowodnili, że są kandydatami do PO a Hawks raczej nie będą postrachem na wschodzie. Jedyne co mnie zaskoczyło w nocy to strasznie słaba postawa Cavs, którzy zniszczyli mi tasiemkę. I mimo, że wynik nie jest dla nich taki zły to zagrali naprawdę słabo na tle Bulls. Słabo też zagrał Davis, który nie zrobił nawet 20 pkt. Skuteczność z gry także nie powala. Nie takiego początku spodziewałem się w wykonaniu jednego z głównych kandydatów do MVP. Swoje zagrał jednak właśnie najlepszy gracz poprzedniego sezonu. W pierwszej kwarcie 24 pkt a w całym spotkaniu 40. Fenomenalne spotkanie tego zawodnika a GSW pokazują, że mają spore szanse aby obronić tytuł. Dziś wiele fantastycznych spotkań i pewnie wielu typerów będzie miało ból głowy co postawić. Ja wybrałem dwa bety, które wydają mi się dosyć pewne i robię z nich dubla. Gdy wieczorem pojawią się linię na zawodników i znajdę coś fajnego to możliwe, że coś dorzucę.

Houston Rockets vs. Dennver Nuggets
Typ: Houston Rockets (-4.5) - 1.33/unibet

Dwa zespoły, których cele są odmienne w tym sezonie. Z jednej strony mamy Nuggets, którzy są w przebudowie i w sumie po fatalnym poprzednim sezonie teraz może być już tylko gorzej. Jedyny zawodnik dla, którego warto oglądać tą drużynę jest Rookie - Emmanuel Mudiay. Bardzo perspektywiczny zawodnik, którego jestem fanem. Wydaję mi się, że Nuggets będą tankowali aby w kolejnym sezonie dostać kolejny element do układanki. Dużo bardziej wolę napisać o drużynie Houston Rockets, która po raz kolejny chce poprawić wyczyn z poprzedniego sezonu. Mieliśmy finał konferencji to teraz czas na finał NBA. Ja w nich szczerzę wątpię, bo nie mają &quot;tego czegoś&quot; co nie zmienia jednak faktu, że dodanie TY Lawsona do układanki (były zawodnik Nuggets) może okazać się dobrym trafem. Wcześniej pisałem o tym, że nie wierzę w nich jako mistrzach zachodu jednak w sezonie regularnym powinni być bardzo wysoko. Harden jako lider, który będzie chciał udowodnić, że to on zasłużył na nagrodę najlepszego zawodnika sezonu a nie Curry, Howard, który nadal jest bestią w pomalowanym (dziś nie zagra), Trevor Ariza czy chociażby wspomniany wcześniej Lawson oraz Litwin, którego nazwisko trudno napisać. Jak dla mnie Houston mają wszystko na sezon regularny jednak za mało na Play Offy. W meczu z Denver spodziewam się wysokiej wygranej a 5 punktów, które mają mieć przewagi powinni mieć już po pierwszej kwarcie. Do dubelka jak najbardziej można pobierać choć meczu nie polecam oglądać, bo będzie nudny.
Millwaukee Bucks vs. New York Knicks
Typ: under 200.5 pkt - 1.39/unibet

Miałem underek w tym spotkaniu grać na singlu tylko, że zmniejszoną linią gdy przypomniało mi się, że nie wystąpi dziś Giannis. Jednomeczowe zawieszenie po desperackim faulu w Game 6 zeszłorocznych PO. Gdy zobaczyłem terminarz to liczyłem na pojedynek braci, których nazwisko jest strasznie ciężkie do mówienia a jeszcze cięższe do pisania jednak Thanasis został zwolniony przez Knicks. Kolejny sezon &quot;trójkątnych&quot; Knicks, którzy są w przebudowie. Okazali się przegranymi draftu i dostali chudego Litwina, który moim zdaniem nie wypali i nie będzie robił nawet 13/8 pod czas tego sezonu. Do tego mamy Melo, który pewnie żałuję tego, ze dwa sezony temu nie odszedł, bo grałby chociaż w PO i stawiano by go pewnie jako potencjalnego MVP a teraz to jest gdzieś daleko w lesie. Zresztą jak cała drużyna Nowojorczyków, która ma strasznie małe szansę na PO. Co do Bucks to byli rewelacją poprzedniego sezonu i w tym sezonie są już uznawani jako pewniacy do najlepszej ósemki wschodu. Moim zdaniem są wstanie nawet zaatakować 4 miejsce w regularnym i powalczyć o 2 rundę PO. Jednak dlaczego under? Z czego słynie drużyna Bucks? Z najlepszej defensywy. Mimo, że Zaza został zastąpiony trochę słabszym w obronie Monroe a jutro nie ma Antka, który odciąłby Melo to nadal nie wierzę w to aby Knicks byli wstanie rzucić więcej niż 95 pkt drużynie Kozłów. A Ci raczej nie słynęli w zeszłym sezonie z wysokiej ilości spotkań powyżej 100 pkt, więc jeżeli nie będzie dogrywki to Bucks spokojnie wygrają to spotkanie a under zostanie pokryty! Powodzenia!

Under 200.5 pkt (Bucks vs. Knicks) + Houston (-4.5)
AKO: 1.85/unibet

masaskilli 1,9K

masaskilli

Użytkownik
Jedziemy dalej, dzisiaj super dzień, mnóstwo meczów i mnóstwo okazji.
New York Knicks (+9,5) + Sacramento Kings (+8,5) @2,37 ✅ ✅
Sacramento Kings win @2,80 ⛔ ⛔

Cóż, rozpoczynając od rywali graczy z Nowego Jorku, dzisiaj nie zagrają O.J Mayo oraz Giannis Antetokounmpo i zwłaszcza Grek będzie sporym osłabieniem w ekipie gospodarzy. Z drugiej strony bardzo niepewny jest występ Afflalo i na pewno nie zagra Seraphin, stąd więcej minut może dostać tegoroczny nr 4 draftu, Kristaps Porzingis. Wydaje mi się, że w tym sezonie Knicks nie będą już ogórkami do bicia przez każdego i wszędzie, z jednego głównego powodu. Powód ten nazywa się Carmelo Anthony. Ten sezon może być dla niego bardzo dobry, jeśli unikną go jakieś urazy. Zdecydowanie powinien on podnieść jakość zespołu Knicks i moim zdaniem dzisiaj w Milwaukee powalczą o zwycięstwo, na które niewątpliwie ich stać. Tak jak w przypadku Pistons wczoraj, daję im spory margines. Wzmocnienia w postaci Derricka Williamsa, Robina Lopeza czy właśnie wydraftowanego Porzingisa + zdrowy Carmelo nie stawia gości na przegranej pozycji.

W drugim spotkaniu do Sacramento przyjeżdża ekipa Clippers. Nazwiska takie jak Lance Stephenson, Josh Smith, Paul Pierce czy też Wesley Johnson to główne wzmocnienia gości. Na pierwszy rzut oka narzuca się pytanie, jak tak mocno obsadzona drużyna może polec w starciu z Kings. Odpowiedź jest jedna, może i starterzy to naprawdę wielka klasa, jednak druga piątka to z reguły : Rivers, Stephenson, Johnson, Smith i Aldrich. Nazwiska może i znane, ale są to bardzo przeciętni gracze którzy w porównaniu z dwoma bardzo wyrównanymi piątkami gospodarzy mogą mieć tutaj problem. Do Sacramento zawitali m.in Rajon Rondo, Marco Belinelli, który rozegrał świetny Eurobasket, Caron Butler, Quincy Acy czy Kosta Koufos. W połączeniu z Collisonem, McLemorem, Gayem, Cousinsem i Cauley-Steinem widzimy tutaj bardzo mocny skład, i trener rotując nie będzie tracił zbyt wiele jakości, co w spotkaniach z takimi &quot;dziadami&quot; jak Stephenson czy Smith, może być ogromnym argumentem przemawiającym za gospodarzami. Moim zdaniem dzisiaj Kings mają dużą szansę na zwycięstwo, tym bardziej w swojej hali, dlatego oprócz handi, singlem idę w ich stronę.
Poza tym trebel:

Bulls + Grizzlies + Suns @3,00 ⛔ ⛔

Krótko o tych trzech spotkaniach:

Bulls mimo, że grają b2b, nie powinni mieć problemów z uporaniem się z Nets, którzy w tym sezonie mogą przejąć schedę po Knicks, moim zdaniem jedna z najsłabszych, jeśli nie najsłabsza ekipa w tym roku i będę ogromnie zaskoczony, jeśli Byki przegrają to spotkanie. Bardzo fajnie zaprezentowali się wczoraj, więc powinni zacząć ten sezon od spokojnego 2-0.

Cavaliers grają także b2b, jednak ich rywalem jest zdecydowanie mocniejsza drużyna niż gracze z Brooklynu. Grizzlies to silna drużyna która w tym sezonie także powinna spokojnie zagościć w PO a ich siłą zdecydowanie jest defensywa. W połączeniu z atutem własnej hali spokojnie powinni uporać się z LeBronem i spółką.

Ostatnie spotkanie to mecz Phoenix Suns z Dallas Mavericks. Drużyna gości wyraźnie w tym sezonie osłabiona kadrowo i moim zdaniem nie powalczą w tym sezonie o PO, w przeciwieństwie do drużyny z Phoenix, która może się o nie pokusić, może być ciężko, ale ich szanse stawiam zdecydowanie wyżej niż graczy Mavericks. Dirk z sezonu na sezon coraz słabszy a jedynymi wzmocnieniami mogą być tutaj tylko Pachulia oraz Matthews. Dodatkowo dzisiaj nie zagrają Parsons, McGee, a właśnie Matthews i Deron Williams zagrają na ograniczonych minutach i solidna drużyna Suns moim zdaniem wygra to spotkanie.
Over 198 pkt Raptors - Pacers + Over 202 pkt Lakers - Timberwolves @3,64 ✅ ✅

Fajnie wyglądają linie na oba te spotkania. Z jednej strony uptempo Pacers i dobra ofensywa Raptors, a z drugiej bardzo średnie ekipy w obronie, a więc Lakers i Timberwolves. Bardzo fajnie Pacers wyglądali w preseasonie, wraca PG więc mogą w tym roku być jedną z mocniejszych drużyn na wschodzie. Wzmocnili się także m.in Montą Ellisem czy Mylesem Turnerem, więc potencjał ofensywny u obu ekip jest duży. Zapowiada się wyrównane spotkanie i niezłe tempo, dlatego myślę, że linia jak najbardziej w zasięgu obu drużyn.

W Los Angeles dzisiaj możemy zobaczyć bardzo wysoko punktowane spotkanie. Obie drużyny nie bronią zbyt dobrze, o czym mogliśmy się przekonać w ostatnim teście przedsezonowym Lakersów z Golden State Warriors. 136 punktów straconych w 48 minut to dużo nawet jak na standardy preseasonu. Potencjał w obu drużynach jest spory, wystarczy tylko dobrze go wykorzystać. Także widzę tutaj bardzo żywe spotkanie i nie zdziwię się, jeśli wynik wywinduję w granicach 220 pkt.
Dodatkowo taśma 4fun: Bulls + Pistons + Grizzlies + Knicks + Spurs + Suns + Kings @150 ⛔ ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +24
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Rose under 17.5 pkt @ 1.73 William Hill
nie zaglądałem tu wczoraj, więc trochę podpowiem na przyszłość.

w uni widziałem podobną linie i kursy, aw betano np. było 18,5 po 1,87,
warto przejrzeć ofertę kilku buków z liniami na graczy.

K 183

kamil_bdg

Użytkownik
Atlanta Hawks - Detroit Pistons
Atlanta Hawks Handicap -5.5 pkt @ 1.77 Pinnacle ⛔
Jako, że to początek sezonu, zacznijmy co zmieniło się w obu drużynach.
Atlanta Hawks
Odeszli: Elton Brand, Pero Antić, DeMarre Carroll, Austin Daye, John Jenkins
Przybyli: Justin Holiday, Jason Richardson, Tim Hardaway Jr, Lamar Patterson, Walter Tavares, Tiago Splitter
W pierwszej 5 nie zmieniło się wręcz nic, szkoda, że Atlanta nie utrzymała Carolla, ale warto zauważyć, że przybyli tacy zawodnicy jak Hardaway, czy też Splitter, który na pewno wchodząc z ławki, dobrze zastąpi Horforda.
i tak dalej...
Po zarwanej nocce i regeneracji nadrabiam zaległości na forum, czytam co ciekawego i takie rzeczy! Kolego prośba, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Carroll to zawodnik pierwszej piątki i to spora strata po obu stronach parkietu! Nie mają kim go zastąpić.
Co na dziś?
Knicks +14.5 @1.25
Spurs +13.5 @1.25
Wizards @1.57
Boston @1.16

AKO @2.84 ✅✅✅
Bukmacher: Betano
Wizards @1.57 ✅✅✅
Zaczynamy o północy (tak niewiele czekania! :grin ???? w Orlando. Wizards mają dostosować się do trendów panujących w NBA. Dużo się mówi o fajnych i młodym zespole Magic. Podzielam te opinie, ale to nadal brak doświadczenia. Po stronie gości ma być zapowiadane rozciąganie obrony rywala. Wizards dysponują szybkim atakiem, dobrze obsłużony Gortat napsuje rywalom sporo krwi, szczególnie przy ograniczonym defensywnie Vucevicu. Właśnie tacy zawodnicy jak Wall i Beal powinni zrobić ogólną różnicę, a gdy na parkiecie pojawi się drugi garnitur, Magic raczej będą odstawać. Sessions pokazał spory potencjał po atakowanej stronie w końcówce sezonu. Jeśli dołożymy Dudley&#39;a, Nene i doświadczonego Goodena mamy kilka ciekawych opcji. S5 i głębia składu po stronie czarodziei, doświadczenie również. Może być ciekawe spotkanie (nie musi!), ale tylko do czasu.
Boston @1.16 ✅✅✅
Pół godziny później Boston, ale to raczej formalność. 76ers ciekawy, młody środek i nic poza tym. Zero koncepcji, brak solidnego rozegrania. Kolejny sezon tankowania. Okafor zawiedziony, że nie znalazł się w LA. Boston ma walczyć o PO. Rozumiem śpiewki o początku sezonu, ale nie ma żartów. Każde zwycięstwo na wyrównanym wschodzie może się liczyć. Celtowie nie pozwolą sobie, tym bardziej na własnym parkiecie.

Knicks +14.5 @1.25 ✅✅✅
Bardzo wysoka linia (adekwatnie do wczorajszych meczów, liczę na pokrewny spokój). Obydwie ekipy z ubytkami. Bucks bez Anteczortwiejakmutamdalej i nadal bez Jabariego Parkera. Rotację zawężą również absencja Mayo. Po obwodzie zostają zatem głównie MCW i Vasquez. Na skrzydłach Middleton i...? No właśnie. Szczerze nie wiem jak Kidd to na dziś poukłada. Jakiejś wielkiej siły ognia nie ma. Nowi Knicks z nowymi problemami - nie zagra Afflalo, Serpahin. Melo i Krystian powinni zrobić różnicę. W Nowym Jorku może nie jakiś mocny, ale ciekawy skład względem tego co było w ubiegłym roku. Z kompletnymi Kozłami byliby na straconej pozycji. W obliczu tak ważnych braków zapowiada się w miarę równy mecz. 14.5? Pełen spokój. ????
Spurs +13.5 ✅✅✅
Oj ciekawie zapowiada się spotkanie w Oklahomie! Uwielbiam grę Westbrooka, Duranta i Ibaki. Z całego serca życzę wygranej OKC, ale rozum mówi &quot;będzie ciekawie&quot;. Nie trzeba chyba przedstawiać głównych aktorów, oba zespoły mają sporo możliwości. Aldridge, Duncan i Leonard o po drugiej stronie wcześniej wspomniana trójka. Głębia składu raczej z korzyścią dla Spurs. I ten Pop! Ostrygi nawet jak mają przegrać, to lania nie powinni przyjąć. Mamy początek sezonu. Nikt przesadnie nie powinien forsować. W moim odczuciu Westbrook wciągnie Parkera nosem, ale doświadczenie w pomalowanym przemawia za SAS. Jeśli mowa o KD - swoje zrobi, ale jedno jest pewne, ma mu kto utrudniać życie. Kawhi to czołowy defensor ligi. Podobnie jak wyżej - linia bardzo asekuracyjna, ale za to bezpieczna.

Otrzymane punkty reputacji: +29
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Ruszamy :cool: . Wczoraj na szczęście tylko oglądanie, bo ja szedłbym w stronę HAWKS.
Orlando - Washington
under 210,5 za 1,44 w Bet 365 - główny bet✅
Orlando under 100.5 za 1,85 w Milenium
✅
Stołeczni zadziwili wszystkich w pre osiągając ponad 110 ppg. NIe było to trudno grając dwa razy z Philą. Rusza sezon i sam jestem mega ciekawy, czy rzeczywiście po odejściu PP zdecydowali się bardziej nakręcać tempo i grać jak na Zachodzie, czy to tylko ćwiczenie jakiś wariantów. Generalnie uważam, że buki się przysugerowały pre i dobrze dla grających. Orlando 100 złamało dwa razy - z Houston i NOP (ET). Nie widzę jakoś argumentów na wiele punktów w tym meczu. Dodatkowo cyferki z zeszłego sezonu ( 178,191,186 ) - jest mega zapas. Drużyny w optymalnych składach, pierwszy mecz sezonu. Gospodarze będą chcieli wygrać, nie pozwolą sobie na wymianę ciosów. Dla mnie mocny under a 211 to będzie coś nieprawdopodobnego.
Taśma for fun bez zbędnej analizy - w kierunku faworytów + dobre handi na Charlotte
Milwaukee + Houston + Charlotte ( h+11,5 ) - Ako w Bet 365 2,20 ⛔
Portland - NOP
under 210,5 za 1,57 w Bet 365✅
Totalnie odmieniony zespół z Oregonu staje naprzeciw nowej nadziei Zachodu NOP. Jak wiadomo goście b2b. Z Oracle Arena wywieźli 206 oczek. Warriors to zwierzęta w ataku i rzucili Pelikanom 111 oczek. Nie sądzę by zupełnie odmieniony Portland rzucił więcej, chociaż w pre fajnie się w ofensywie prezentowali. Na dziś Portland to Lillard i metr mułu. Jeżeli coach Gentry, który wczoraj brał pierścień ogarnie Damiana, to NOP tu wygrają a punktów padnie około 200. Dodatkowo - Rotoworld podaje aż 8 nazwisk z NOP jako questionable na dziś wieczór. Krótka ławka, też nie bedzie sprzyjała wielu punktom.
Życzę wszystkim powodzenia w nowym sezonie !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom