C o do tego meczu to sporo ludzi poleciało wcześniej w typ HC na Dallas, i w sumie nie dziwie się, Dallas jest teraz naprawdę mocne doszli tacy zawodnicy jak Chandler Parsons, Richard Jefferson, Eric Griffin, Doron Lamb i Charlie Villanueva, więc dosyć spora paczka ze sporymi umiejętnościami i co najważniejsze, że wszyscy w ekipie Dallas z wyjątkiem
Raymonda Feltona są zdrowi i gotowi na mecz, czego nie można powiedzieć o ekipie z San Antonio, OUT są
Kawhi Leonard,
Patty Mills i
Tiago Splitter, jak dla mnie braki Splittera i Leonarda to duże osłabienie w obronie a więc lepiej dla typu. Ale SAS też "wzmocniło" swój roster o 3 młodych graczy, Kyle Anderson , Joshua Davis i Bryce Colton który bardzo dobrze zaprezentował się w preeseson, ale wiadomo zabawa w przedsezon to co innego niż regular... Tak więc moim zdaniem SAS stać na powalczenie z Dallas tylko znowu nie wiadomo co wymyśli Popovich każdy kto go zna wie, że słynie z "niekonwencjonalnych" rozwiązań i przewidzieć to co planuje to dopiero sztuka ???? Ja jednak wybieram jak dla mnie bardziej pewną opcję którą jest OVER pkt, linia ciągle spada ale nie sugerowałbym się tym, SAS swoje rzuci jest to mecz otwarcia więc nie odpuszczą całkowicie, Dallas będzie się chciało pokazać z mistrzami, z jak najlepszej strony i myślę, że są w stanei to wygrać ale nie gram nic w ich stronę... To tyle z moich przemyśleń, proszęnie traktować tej analizy zupełnie na mega poważnie bo część to moje własne przemyślenia, wiec jak ktoś chce to niech zagra... A i jest to moja pierwsza tak obszerna analiza ????
Jest to moja pierwsza poważna analiza więc proszę o wyrozumiałość oraz ewentualne spostrzeżenia co robię źle
Pozdrawiam...
proszisz o wyrozumiałość, więc.. będę wyrozumiały
Przede wszystkim kwestia czy interesujesz się naprawdę tą ligą, ogarniasz ją? Czy poszperałeś coś w necie i napisałeś tą analizę?
W sumie nie trzeba być znawcą, żeby nie pisać takich rzeczy, że Spurs stać na powalczenie z Mavs.. No proszę cię. Jeżeli Spurs to mistrzowie, grają u siebie i są faworytami u buków tego meczu (bo są), no to jak można pisać, że są w stanie powalczyć? ???? jeśli już to Mavs mogą być w stanie powalczyć.. no ale to drobny szczegół.
gorsze jest to:
Dallas jest teraz naprawdę mocne doszli tacy zawodnicy jak Chandler Parsons, Richard Jefferson, Eric Griffin, Doron Lamb i Charlie Villanueva, więc dosyć spora paczka ze sporymi umiejętnościami
czy ty w ogóle znasz tych graczy? Przecież prócz Parsona to tutaj żadne wzmocnienia dla drużyny z aspiracjami playoffowymi.. Eric Griffin, Doron Lamb (ten akurat uważam, że ma potencjał ma dobrego rolesa - shootera, ale tylko potencjał póki co) to w ogóle gracze o których szkoda wspominać w takiej analizie. Pomijam już to, że Griffin miał niegwarantowany kontrakt i został zwolniony, a ty piszesz, że to spora paczka ze sporymi umiejętnościami.. No błagam ????
Ogólnie zainteresować się ligą, "poczuć" to, poogarniać dobrze i dobrze wziąć się za analizy.
Z typem aczkolwiek zgadzam się, sam to również gram
krótko, bo początek sezonu i nie ma co grać mocno, ani też pisać jakiś wielkich analiz, przewidywań które mogą okazać się potem bajkami
Mavs@Spurs over 204 @ 1,97 Pinnacle
końcówka bez pkt, bez wolnych.. Trochę pech :;/:
Myślę, że w Teksasie rozpoczną sezon o małej strzelaninki. W pojedynkach derbowych pomiędzy Ostrogami i Maverickami bardzo często ekipy odpuszczają defensywę na rzecz ofensywy i padają mocno overowe wyniki. Może nie ma sensu przytaczać poprzednich spotkań, ale myślę, że coś w tym jest. Obydwa zespoły bardzo dobre ofensywy. Spurs kiedyś grali wolno i defensywnie, ale od kilku lat ostatnich to już najlepsza ofensywa ligi. W tym meczu dodatkowo wypadają dwaj lepsi obrońcy w rosterze Popa, czyli Splitter i Leonard. Po drugiej stronie wiadomo - Nowitzki, doszedł Parsons, czyli świetny ofensywnie skrzydłowi, na obwodzie Ellis i Nelson, czyli słabi fizycznie i co za tym idzie tragiczni w defensywie guardzi. Ten zespół jest stworzony do ofensywy i nie ma potencjału po drugiej stronie parkietu. Wrócił też jeden z ojców mistrzostwa sprzed 3 lat, czyli Tyson Chandler, który wtedy zbudował wokół siebie świetną defensywę, ale dzisiaj nie ma ludzi do tego.
Inauguracja sezonu i nie widzę, aby tutaj Spurs jakoś mieli spinać się w defensywie na dzień dobry. Myślę, że zobaczymy tutaj szybki mecz, dobrze promujący ligę.
Magic@Pelicans under 195 @ 1,87
A tutaj z kolei jadę z underkiem. Pelicans potencjał w defensywie na czołówkę ligi. Ok, na obwodzie bez "elitarnych" defensorów, ale duet Asik-Davis pod koszem może stworzyć naprawdę defensywnego potwora w pomalowanym Pelikanów, a właśnie defensywa pod koszem to klucz w obronie zespołowej i coś co spaja całą obronę. Już w grach preseasonu można było obejrzeć namiastkę dobrej defensywy Nowego Orleanu. Tracili oni najczęściej poniżej 90 oczek i dla mnie nie jest to przypadek. Podobnie może być w regularze.
Po drugiej stronie młodzi, niedoświadczeni Magic. Jest kilku ciekawych grajków z potencjałem w tym zespole, ale to nie są tacy shooterzy, żeby ten zespół ciskał na wyjazdach przeciwko dobrzem ułożonym zespołom po 100 pkt co noc. Sukcesem będzie dla nich tutaj 90 wg mnie. Dla mnie spokojny under w Nowym Orleanie.