Dlaczego tak myślisz? Chodzi o ostatnie trejdy z udziałem GSW?
Moim zdaniem były one bardzo dobre i będzie to drużyna która już w tym sezonie powalczy o PO (mimo wszystko na zachodzie jest to bardzo ciężkie) jeśli wszyscy będą zdrowi, głównie Bogut i Curry. Oby dobrze pohandlowali z David Lee który rozegrał życiowy sezon.
Warriors w ostatnim czasie właśnie się obudzili i zaczęli robić dobre ruchy. Co prawda to wszystko jest na zasadzie "wóz albo przewóz" czyli albo awans do PO albo kolejny sezon tankowania
Chodzi mi tu głównie o osoby Boguta i w mniejszym stopniu Curry'ego. W mniejszym stopniu bo jakoś mam takie przeczucie, że ze Steph miał po prostu w ostatnim czasie mnóstwo pecha i te jego kostki nie są aż tak marne jak wielu ludzi mówi, wspaniała kariera przed nim. Z Bogutem jest inna sprawa bo on miał z połowe wszystkich możliwych kontuzji w tym okropne złamanie łokcia. Do tego jest stabilny David Lee, Klay Thomspon, który ma potencjał by stać się strzelcem pokroju Raya Allena czy Reggiego Millera, dobre w mojej opinii picki w ostatnim drafcie, głównie Barnes. Curry to ma jeszcze przyzwoity backup w postaci Jacka a backup dla Boguta to same niewiadome, no może oprócz Biedrinsa, który pewnie niedługo wyleci z tej ligi jak dalej będzie robił taki regres. Brakuje jeszcze trochę balansu bo jest w Warriors mnóstwo strzelców za 3 a brakuje stopperow w obronie, bez Boguta to już w ogóle beznadziejnie ta obrona wygląda.