>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA offseason & preseason 2012 - dyskusja i typy

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Garść najświeższych transakcji w NBA
Grant Hill zrezygnował z zakusów Los Angeles Lakers, Miami Heat i Oklahoma City Thunder. 39-letni niski skrzydłowy dołączy do Chris Paula, Blake&#39;a Griffina i Chauncey&#39;a Billupsa w Los Angeles Clippers. Więcej
New York Knicks postanowili nie wyrównywać oferty Houston Rockets i w ten sposób Jeremy Lin stał się zawodnikiem klubu z Teksasu. Jeszcze tydzień temu Knicks byli skłonni przebić propozycje warte &quot;nawet miliard dolarów&quot; - donosiły poinformowane źródła portalu Yahoo! Sports. Więcej
Washington Wizards są ostatnią drużyną, która wykorzysta zapis o amnestii w tym roku. Wizards pozbędą się niefrasobliwego Andray&#39;a Blatche&#39;a.
Brooklyn Nets mają swojego silnego skrzydłowego do pierwszej piątki. Kris Humphries zwiąże się z klubem ponownym kontraktem. Nets będą jedynym klubem NBA, w którym każdy gracz pierwszej piątki ma umowę nie mniejszą niż 10 mln dolarów za sezon gry. Więcej
Antawn Jamison zostanie Jeziorowcem. Weteran porozumiał się z Los Angeles Lakers w sprawie nowego kontraktu. Mimo, iż w trakcie sezonu regularnego często powtarzał, iż ma zamiar zakończyć karierę w rodzinnym Charlotte, postanowił wybrać propozycję, która da mu szansę walczyć o mistrzostwo. Więcej
Według informacji prosto ze źródła blisko powiązanego z zespołem Bryłek, kontrakt Chrisa Andersena w ostatniej możliwej chwili został objęty amnestią, po czym Nuggets podpisali wolnego agenta Anthony’ego Randolpha. Więcej

Najświeższe informacje na biężąco

bej 178

bej

Użytkownik
The Phoenix Suns today completed a three-team, sign-and-trade deal with the New Orleans Hornets and Minnesota Timberwolves that will send restricted free agent Robin Lopez, forward Hakim Warrick and cash considerations to the Hornets, and a 2014 second-round draft pick (acquired from the Los Angeles Lakers) to the Timberwolves. In exchange, Phoenix receives swingman Wesley Johnson, a protected 2013 first round pick from Minnesota, and the contracts of Brad Miller and guard Jerome Dyson. New Orleans sends to Minnesota a pair of second-round picks, one in 2013 (acquired from the Brooklyn Nets) and another in 2016 (acquired from Minnesota in an earlier trade).
zrodlo: http://www.brightsideofthesun.com/2012/7/27/3193808/suns-trade-complete-lopez-warrick-out-johnson-first-rounder-miller

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Ponoć Boston jest bliski pozyskania z Houston Courtney&#39;a Lee.Jak to wypali to bezdyskusyjnie Ainge będzie mistrzem preseason.
No i udało im się go pozyskać. Ten Courtney Lee to był jakiś ważny zawodnik w Houston?

Jak widzicie transfery w Bostonie, na plus czy na minus?

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
No i udało im się go pozyskać. Ten Courtney Lee to był jakiś ważny zawodnik w Houston?

Zdecydowanie Boston jest wygranym tego lata jeśli chodzi o transfery.

ted 12,8K

ted

Forum VIP

to bardzo dobry obrońca , w dodatku za 3pkt potrafi rzucać na poziomie 40%

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Wielka wymiana w NBA. Dwight Howard w LA Lakers, Andre Iguoadala w Denver Nuggets
Przejście Howarda do LA jest częścią większej wymiany, w której udział wzięły w sumie cztery kluby: Lakers, Magic, Philadelphia 76ers oraz Denver Nuggets. Klub z zachodniego wybrzeża ma oficjalnie ogłosić sprowadzenie zawodnika z Orlando dopiero w piątek, gdyż zanim do tego dojdzie transfer muszą potwierdzić władze NBA.
W ramach umowy do Philadelphii z Lakers przeszedł Andrew Bynum, a z Magic Jason Richardson. Z kolei Nuggets pozyskali gwiazdę 76ers Andre Iguodalę, który miał ogromny wkład w wyeliminowanie Chicago Bulls w tegorocznych play-offach.

Orlando w zamian za Howarda sprowadziło do siebie Arrona Affalo i Ala Harringtona z Nuggets oraz Nikolę Vucevicia i Maurice&#39;a Harklessa z 76ers. Otrzymali także po jednym wyborze w pierwszej rundzie draftu od każdej z drużyn biorącej udział w wymianie.
Więcej
No to stało się. Największa saga transferowa ostatnich lat dobiegła końca. Lakers znowu &quot;kradną&quot; z rynku wielką gwiazdę. Ich pierwsza piątka wygląda teraz niesamowicie. Nash, Bryant, Gasol, Howard w jednym zespole? Oj zapowiada się interesująca walka z Thunder i przede wszystkim z Heat.
76ers też dostali w końcu tego czego chcieli, czyli centra z prawdziwego zdarzenia. Iggy to też świetny ruch dla ciekawego teamu z Denver, zapowiada się powrót do small ball. Ale Orlando zostało ładnie wyrolowane. 3 niskie picki w drafcie i dwóch solidnych zadaniowców to o wiele za mało jak na Howarda, mniej niż mogli dostać zimą ...

twojprzyjaciel 70

twojprzyjaciel

Użytkownik
Ciekawe jak bedzie teraz wygladac gra Lakers ale na papierze to big 3 maja najlepsze w calej lidze. Bardzo Ciekawie to sie prezentuje i w koncu Howard bedzie mogl przerwac swoją &quot;kontuzje&quot; ???? Czyli tak naprawde za Howarda dali tylko Bynuma - well played ????
Bardzo fajny trejd dla Nuggets, ktos taki jak Iggy bardzo im sie przyda w obronie a Iggy bedzie jheszcze bardziej flashy niz w chimerycznych i nudnych sixers.
Ale Magic to ja nie rozumiem tyle czekali na oferty tak przebierali tak cudowali a tu puscili Howarda za kilku srediakow. Słabo.
Ciekawie sie zrobilo.

K 71

kogut

Użytkownik
Buki natychmiast zdjęły z oferty zakłady długoterminowe na NBA. Jedynie w Bwin ostał się zakład na wygranie konferencji i całej ligi. W tym momencie na Kobego i spółkę jest kurs 5.00. Pograłem za drobne, bo wydaje mi się że może jeszcze spaść.
Sam jestem ciekawy jak to wszystko będzie wyglądać. O ile Nasha jeszcze jako tako potrafiłem sobie tam wyobrazić o tyle Howarda do spółki z Gasolem jakoś nie mogę.
Co do Orlando to tak jak pisał Jacques totalnie sfrajerzyli tą wymianę. Mieli gracza którego chciało pół ligi i mogli dostać za niego praktycznie każdego. Lakersi na początku tamtego sezonu byli nawet skłonni oddać dwójkę Gasol + Bynum za Dwighta. A teraz? Zostają z Affalo i Harringtonem. Chociaż i tak lepsze to niż granie kolejnego sezonu z Howardem.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Co do LAL to ciężko będzie to wszystko teraz poskładać.Napewno nie z tym coachem,wogóle mi tu Brown nie pasuje.Koleś nie ogarnie tego.
Denver zrobili świetną wymiane,wkońcu jest ktoś kto po odejściu Melo pociągnie ta drużyne i będzie nią kierować.Myślałem że tylko w Warriors pracują kretyni ale widac że Magic ich przebili.Współczuje fanom Orlando za &#39;&#39;uśmiercenie&#39;&#39; ich drużyny na najbliższe 5lat.

L 51

legionista880

Użytkownik
Bron boze nie chce hejtowac tego trejdu bo Lakers zrobili jak chcieli oddali Bynuma za Howarda i sa zadowoleni, Jednak gdy patrze w staty i widze Bynum 19ppg 12rpg vs Howard 22ppg 14rpg to mysle ze nie bedzie to duza roznica jedynie obrona przy pickach bedzie roznica, Bynum w tamtym sezonie to tez juz byla bestia wiec nie jest to zamiana slabego na dobrego tylko bardzo dobrego na troszeczke bardziej dobrego ale w sumie w serii z Oklahoma Lakersi potrzebowali wlasnie tego troche wiecej i moze Howard by wystarczyl
do kogut nie wiem czy sie sfrajerzyli jak mowisz ja mysle ze celowo nikogo nie chcieli brac z duzym kontraktem (allstara) zeby teraz na spokoju odbudowac sie przez kolejne 3-4 lata w ciagu kolejnych dwoch lat schodzi im roster daj im czas co by im bylo z Bynuma teraz jakby nie przedluzyl umowy wiec woleli sie skupic na pickach

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Zgadzam się z tym co napisał Legionista. Lakers dokonali w tym lecie naprawdę ciekawych trejdów mianowicie Nasha oraz DH12. Oddali Bynuma, co podkreśliłeś też bardzo dobrego obrońcę pod koszem, za bardziej doświadczonego. Należy pamiętać też o bardzo ważnej rzeczy FT. Howard na poziomie 49 % w tym sezonie przy 69% Bynuma wygląda miernie. Rywale często będą go faulować gdy Lakers będa pod koszem przeciwnika zwłaszcza w PO, i łatwych pkt z FT to nie da. Lakers zrobili jak chcieli, Howard na pewno jest lepszym centem od Bynuma, jednak wielkiej różnicy to nie ma co widać po statach z ubiegłego sezonu. Ciekawy trejd &#39;&#39;Igły&#39;&#39; do Denver, Nuggets oddali natomiast 2 dobrych shooterów z dystansu, dobrego zmiennika Harringtona i Afflalo. Orlando jedynie się sfrajerzyło w tej wymianie. Tyle ode mnie.

L 51

legionista880

Użytkownik
Tak zapomnialem dodac ze Howard w koncowkach meczow przez swoje tragiczne FT jest malym zagrozeniem i warto bedzie go faulowac jeszcze przez to Lakers moga sie nabawic problemow. Jedyny plus ze zostal Gasol nie wyobrazam sobie zeby Jamison mial wychodzic w piatce w powaznej badz co badz ekipie

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
ja po pierwsze nie rozumiem co orlando wogole zyskalo juz lepiej bylo wg mnie oddac howarda w lecie za darmo dostali za to
harringtona 30m/4lata
afflalo 20m/3lata
nie dodali do wymiany
turkoglu 35m/3lata
a pozbyli sie wcale nie takiego zlego kontraktu
richardsona 18m/3lata
nie dostali mlodego zawodnika
nie dostali zadnego top 10 picku w drafcie
dostali dlugie kontrakty zamiast jakiegos schodzacego zeby w lecie powalczyc o FA
same minusy widze duzo lepsza wymiana by byla z nets jak dla mnie

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Magic zdecydowali się na przebudowę. I nie taką krótką jak w Miami, tylko min. 3-4 letnią. Dlatego wszystkie kontrakty mają podpisane praktycznie na 3 lata. I w zależności od rozwoju zespołu nawet za 2 lata będą mogli być głównym aktorem w preasesonowych transferach. Ale bez ciśnienia. Zeszli z salary na poziomie ponad 87 milionów, do około 58-59 milionów czyli bez dodatkowych podatków (muszą jeszcze podpisać jakiś zmienników na PG, bo na razie jest sam Nelson) więc jest to istotna różnica.
Afflalo to za takie pieniądze świetny gracz. Harrington można o nim dużo pisać, kontrakt wysoki (3 a nie 4 sezony) ale idealny następca Andersona. Jako pierwszy wchodzący z ławki może robić po 15 ppg. On zawsze świetnie wygląda w słabych teamach (NYK, GSW, Atlanta) a ktoś w tym Orlando musi punktować, by kibice chodzili na mecze ????
Zostali Nelson i Turkoglu. Tego ostatniego już w zimę, najpóźniej w lato można oddać do zespołów zaczynających reboulding bo ma spadający kontrakt po przyszłym sezonie. Ale Hedo to marka w Orlando i kto wie czy nie zostanie. Niemniej trochę tłoczno na pozycjach 3-4, a przecież tam mają wybranego z 15 numerem draftu Harklesa i z 19 numerem nadzieję Kanadyjczyków - Nicholsona. Ale mogą jeszcze zrobić jakieś ruchy np. wytrejdować Redicka, który ma kończący kontakt. Dostali też w tym trejdzie Vucevica, który też ma duży potencjał i kto wie czy za parę lat nie będzie świetną opcją na centrze, a ma bardzo niski kontrakt podpisany na 4 lata!
Wysoki draft od zaraz też im niepotrzebny, bo oni chcą zbierać graczy z draftu w ciągu min. 2-3 najbliższych draftów. A jakby wyciągnęli takie Daviesa to by mogli za szybko się poprawić ???? Tak samo po co im Bynum, który i tak by z nimi nie przedłużył lub Gasol, jak nawet z nim w składzie max. co mogą osiągnąć to PO, a w NBA buduje się zespoły z nastawieniem walki o mistrza. Jak nie widać nadziei to robi się rebuilding i tak w kółko. Tak to odbieram. Według mnie oferta z Houston wcale nie była lepsza. Jedyny ból dla kibiców Magic, że oddali swojego lidera do znienawidzonego klubu ...

gmark 765

gmark

Użytkownik
Myślałem że tylko w Warriors pracują kretyni ale widac że Magic ich przebili
Dlaczego tak myślisz? Chodzi o ostatnie trejdy z udziałem GSW?
Moim zdaniem były one bardzo dobre i będzie to drużyna która już w tym sezonie powalczy o PO (mimo wszystko na zachodzie jest to bardzo ciężkie) jeśli wszyscy będą zdrowi, głównie Bogut i Curry. Oby dobrze pohandlowali z David Lee który rozegrał życiowy sezon.

garnett 0

garnett

Użytkownik
Ruchy Lakersów, a uściślając Mitcha Kuptchaka w tym offseason były niezwykle przemyślane, a odwołuję się tutaj do osób Jamisona i Jodiego Meeksa, którzy będą bardzo dużym wzmocnieniem z ławki dla LAL a z tym w poprzednich sezonach jak wiemy bywało bardzo różnie. Sam Steve Blake, co widzieliśmy rok temu na rezerwie wiele nie zdziała dlatego jeśli Lakers chcą stać się kontenderem, muszą dbać o ławke o co GM tej drużyny zadbał idealnie. Zaczęły się pojawiać głosy, że póki co, jest to najlepszy off-ses w historii drużyny. Moim zdaniem z takimi wnioskami lepiej poczekać do samego sezonu ale bądź co bądź Kuptchak do spółki z Jimem Bussem odwalili kawał dobrej roboty. Po zakończeniu sezonu management Lakersów zapowiadał, że będą się starać o polepszenie sytuacji kadrowej ławki, tego &quot;drugiego garnitura&quot;. Chyba nazwiska Nasha i Howarda odpowiadają same za siebie na pytanie, czy faktycznie dążyli TYLKO do tego. W moim odczuciu ławka LAL ewoluowała do takiego stopnia, w którym spokojnie mogą walczyć o Finały nie tylko WC ale i całej ligi a to w związku z posiadaniem takich graczy jak przedłużony Jordan Hill, pozyskani w wymianie Earl Clark i Chris Duhon (ogromny profit dla obrony Lakers w grze drugim składem) i w/w Jamison z Meeksem.

A na marginesie chciałbym wszystkich przywitać na tym forum gdyż jest to mój pierwszy post :) Pozdrawiam !

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
średnio w temacie, ale ciekawe :) za www.wp.pl

Latem 2007 roku Dallas Mavericks byli bliscy pozyskania Kobe&#39;go Bryanta - powiedział w poniedziałek właściciel Mavericks Mark Cuban. Ponad pięć lat temu Bryant chciał opuścić Los Angeles Lakers.

Kobe Bryant stał na krawężniku jednej z ulic przed centrum handlowym Newport Coast w Kalifornii. Był maj 2007 roku. Miesiąc wcześniej Lakers przegrali w pierwszej rundzie playoffów 1-4 z Phoenix Suns, a trzecim i czwartym najlepszym strzelcem drużyny byli Kwame Brown i Luke Walton.
Nagrywany przez dwójkę studentów Bryant krytykował wtedy poczynania managementu, który w trakcie sezonu 2006/07 nie zdecydował się pozyskać Jasona Kidda w zamian za Andrew Bynuma.
- Andrew Bynum? W czym k.... rzecz? Żartujecie sobie? Andrew Bynum? Powinni go stąd wypieprzyć. Żartujecie sobie? Mówimy o Jasonie Kiddzie, ale oni nie chcieliby nawet tego zrobić i teraz jesteśmy w tej popieprzonej sytuacji.
24-sekundowy klip szybko przyćmił wydarzenia playoffów. Został upubliczniony na kilka godzin i szybko zdjęty z internetu.
Kilka dni później w maju Bryant poszedł do audycji 1050 ESPN Radio i powiedział: &quot;Chciałbym zostać przehandlowany, tak. Ciężko dojść do takiej decyzji, ale nie mam alternatywy&quot;.
Minęły trzy godziny i w audycji Dana Patricka Bryant mówił już jednak, że chce zostać w Lakers do końca swojej kariery. Tego samego dnia pięć godzin później &quot;Los Angeles Times&quot; cytował Bryanta mówiącego &quot;Nic się nie zmieniło. Nie chcę grać nigdzie indziej, ale nie mam wyboru&quot;. Mike Bresnahan z Timesa zapytał się Bryanta czy chce zostać przehandlowany do innej drużyny, a ten odpowiedział &quot;Tak&quot;.
W niedzielnym wywiadzie dla ESPN Radio Mark Cuban nie tylko wyraził swoją wściekłość na sposób w jaki Jason Kidd pożegnał się z Dallas, ale wyjawił też, że latem 2007 roku był bliski skompletowania duetu Dirk Nowitzki - Bryant.
- Wtedy brałem udziału w &quot;Tańcu z Gwiazdami&quot; i w między czasie byłem cały czas w kontakcie z agentem Kobe&#39;go, bo Kobe chciał odejść z Lakers. Wtedy wydawało mi się, że już go mamy. Rozmawiałem nawet z właścicielem Lakers i wydawało mi się, że dojdziemy do porozumienia, zanim Mitch Kupchak (generalny menedżer Lakers) przekonał Bryanta do zmiany zdania.
Pół roku później Kupchak w wymianie z Memphis Grizzlies pozyskał Pau Gasola i Lakers zagrali w trzech kolejnych Finałach NBA, wygrywając w 2009 i 2010 roku. Po dwóch nieudanych sezonach Kupchak nie zamierzał rozzłościć Bryanta ponownie i sprowadził mu Steve&#39;a Nasha z Dwightem Howardem.
Cuban natomiast nie wziął w tym roku udziału w spotkaniu z Deronem Williamsem, którego Mavericks chcieli pozyskać, bo ...kręcił sceny do serialu ze swoim udziałem. Kto wie kogo mogliby sprowadzić Mavericks, gdyby Cuban postanowił nie kręcić nóżką i zgrywać min, akurat wtedy, gdy do sprowadzenia były gwiazdy największego formatu.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
No ta ja może zapodam kilka typów długoterminowych i liczę, że Wy też macie jakieś swoje przemyślenia na ten temat.
Brooklyn Nets over 44,5 wins @ 1,901 Pinnacle
Linia wystawiona jak na zespół, który ledwo ledwo wejdzie do PO. A dla mnie Nets to pewniacy do pierwszej czwórki. Jak ominą Heat, to stać ich na finał konferencji. Roster jest znakomty. Williams-Johnson-Wallace-Humphries-Lopez to jedna z najlepszych piątek w całej lidze. Do tego solidni zmiennicy Watson-Brooks-Childress-Evans/Teletović-Blatche. Według mnie ten zespół stać na przynajmniej 50 zwycięstw w sezonie.
New Orleans Hornets over 27,5 Regular Season Wins @ 1,962 Pinnacle
NOH jak dla mnie będą w walce o PO. Co więcej, spodziewam się że do nich się dostaną. Także linia 27 jest wzięta chyba z kosmosu. Oczywiście jest niepewność związana ze zdrowiem Erica Gordona, ale informacje są optymistyczne, więc nie sądzę by było to wielkie ryzyko. W skrócie, Hornets mają znakomitego coacha, świetnego lidera (Gordon), do tego dodali bestyjkę pod koszem wybraną z nr. 1 draftu + całkiem fajna obudowę składu. Doszedł świetny strzelec - Ryan Anderson, jest obiecujący rozgrywający Greivis Vasquez który jak tylko dostał szanse to udowania że stać go na bycie solidnym starterem w tej lidze. Są wybierani wysoko w poprzednich draftach Robin Lopez, Alfarouq Aminu czy Xavier Henry oraz tegoroczni debiutanci Austin Rivers i Brian Roberts. Nie kryję sympatii do tego zespołu, ale poza sympatią są też realne przesłanki żeby stawiać ich wysoko w tym sezonie. Linia jest według mnie stanowczo za niska.
Toronto Raptors Regular Season Wins over 33,5 wins @ 1,870
Tutaj sytuacja podobna. Świetny trener i dużo młodego talentu. Przed sezonem doszedł Kyle Lowry, który może okazać się najlepszym rozgrywającym jaki grał kiedykolwiek w Raptors. Jest już realny kandydat do All Star - Andrea Bargnani, a doszli jeszcze Landry Fields czy wielka nadzieja białych - Jonas Valanciunas. Będą też szukać wzmocnień oddając Calderona. Nie mam wątpliwości, że tegoroczni Raptors są lepsi od zeszłorocznych. Czy na tyle by grać w PO? Nie wiem, ale napewno będą o nie mocno walczyć. By przekroczyć tą linie potrzebują ledwie 41,5 proc. zwycięstw. Według mnie min. co osiągną to ~ 45 proc. zwycięstw, więc wchodzę w ten zakład.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom