>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA - marzec

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
  • MIN TWolves - LA Clippers Typ: 1 Kurs: 1.36 ✅
  • MEM Grizzlies - CHA Bobcats Typ: 2 Kurs: 1.74 ⛔
  • IND Pacers - NY Knicks Typ: 1 Kurs: 1.31 ✅
Clippers mają prawdziwy szpital w zespole. Zdolnych do gry jest tylko 8 zawodników. Do grona kontuzjowanych dołączyli &quot;starterzy&quot; Josh Powell i Al Thornton. O ile pierwsza piątka wygląda całkiem nieźle Knight - niezły PG, Ross - dobry obrońca, Mobley - świetny strzelec, Maggette,Thomas o tyle ławka Parker,Fazekas,Dickau wygląda beznadziejnie. TWolves może też nie są jakimś supersilnym zespołem ale jednak będą mieli olbrzymią przewagę pod koszem ( Clipps nie mają żadnego centra, tylko 1 wysoki gracz ) co jest tylko wodą na włyn dla Al Jeffersona. Wilki nie mają też problemów kadrowych, bo kontuzjowany jest jedynie Telfair. W tym sezonie obie ekipy spotkały się aż 3 razy i dwukrotnie górą byli dzisiejsi gospodarze. Na dodatek były to dwa ostatnie mecze. Myślę, że powinni dziś wygrać z Clippersami. Może nie będzie pogromu ale jednak górą powinni być TWolves.
Drugi mecz jaki sobie wybrałem to Grizzlies-Bobcats. Nie będę się powtarzał. Od jakiegoś czasu konsekwentnie gram przeciwko ekipie z Memphis i zazwyczaj nie narzekam na rezultaty. Grizzlies są słabi, bardzo słabi. Nie mają też motywacji do gry. Bobki wciąż liczą na PO i mają na to jeszcze szanse. Ostatnio grają rewelacyjnie. Widziałem wczoraj mecz z Cavs i bardzo pechowo przegrali. Sędziowie powinni zagwizdać faul na JRichu (który nawiasem mówiąc był wczoraj fenomenalny - rzuty z 8-9 m z odchylenia w samej końcówce , ach ) i byłby remis na kilkadziesiąt sekund do końca. Ale było minęło. Dziś jest szansa na odrobienie strat z wczoraj. Niby jest to mecz b2b ale jednak różnica w klasie obu ekip jest w tej chwili olbrzymia. Felton,JRich,Wallace,Okafor,Mohhamed wyglądają jak mistrzowie przy gwiazdkach gospodarzy. Masówka ale nie może być innego rozwiązania.
No i na koniec Pacers. Nie lubię grać na ten zespół, bo nigdy nie wiadomo jak oni zagrają ale dziś zrobię wyjątęk. Grają bowiem z Knicksami, którzy na dodatek grają mecz dzień po dniu i mają spore problemy pod koszem. Indiana w swojej hali jest bardzo solidna i godna zaufania. Z lepszymi zespołami często przegrywają ale z ekipami pokroju NYK zazwyczaj nie mają problemów. Wygrali zresztą w tym sezonie już dwukrotnie z dzisiejszymi rywalami. W drużynie nie ma też kontuzji (na JO i JT i tak już w tym sezonie nikt nie liczy). W klubie nikt tego głośno nie mówi ale też mocno liczą jeszcze na PO.

+ inne typki :
Atlanta Hawks u Washington Wizards 2 @ 1.42 ⛔
Chicago Bulls u New Orleans Hornets 2 @ 1.50 ✅
Boston Celtics u San Antonio Spurs 2 @ 1.57 ⛔
Toronto Raptors u Utah Jazz - 13 2 @ 1.91 ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
SAN ANTONIO -BOSTON CELTICS
Typ : 1 ⛔⛔⛔
Kurs : 1,57
bwin ⛔⛔WYNIK 91: 93 ⛔⛔

Zawsze grozni na wlasnym parkiecie Spursi podejmuja Celtow ktorzy maja juz zapewniony awans do play off. Dlatego ciagle o to walczacy koszykarze z San Antonio moim zdaniem dzisiaj pokonaja swojego rywala. W dodatku maja z nimi dobry bilans gier mimo iz dwa ostatnie mecz przegrali :

10/02/2008 NBA Boston vs. San Antonio 98:90
18/03/2007 NBA San Antonio vs. Boston 85:91
23/01/2007 NBA Boston vs. San Antonio 89:93
10/12/2005 NBA San Antonio vs. Boston 101:89
12/11/2005 NBA Boston vs. San Antonio 82:103
27/12/2004 NBA San Antonio vs. Boston 107:90
20/11/2004 NBA Boston vs. San Antonio 84:92
21/03/2004 NBA San Antonio vs. Boston 103:87
18/01/2004 NBA Boston vs. San Antonio 92:109
10/03/2003 NBA Boston vs. San Antonio 78:94
13/01/2003 NBA San Antonio vs. Boston 81:80

We wlasnej hali San Antonio w tym sezonie przegralo tylko 5meczy a wygrali 27. Wczesniejsze trzy mecze dzisiejszych gospodarzy to trzy porazki ale byly to mecze wyjazdowe. jednak kibice oczekuja od swoich gwiazd wygranej. zapewne pokaza dzisiaj dobra koszykowke i powalcza o zwyciestwo z jak narazie najlepsza druzyna NBA. Ginnobili,Duncan czy Parker powinni utrzymac swoja wysoka skutecznosc to bedzie wszystko okej;)

sir-alex 19,6K

sir-alex

Użytkownik
Spotkanie: Detroit Pistons – Denver Nuggets
Typ: under 208,5 ⛔ &lt;&gt; takiego wyniku bym nie przewidział, szkoda...
Kurs: 1,91
Bukmacher: Betgun
Stawiam na under, ponieważ we własnej hali Tłoki grają świetną defensywę często sprowadzając swoich przeciwników poniżej linii 90 punktów. Denver zagrali ostatnio świetny mecz osiągając trzeci wynik w historii, ale należałoby dodać, że grali przeciwko słabiutkim Sonics. Dziś ten scenariusz się nie powtórzy. 168 punktów było wynikiem świetnej dyspozycji i skuteczności całej drużyny. Pomogła też własna hala, w której Nuggets często osiągają overowe wyniki oraz formacja obronna drużyny z Seattle.
Detroit to inna strefa czasowa, która powinna dać się we znaki niejednemu zawodnikowi z Denver oraz jedna z najskuteczniejszych defensyw w NBA. Bryłkom nie udało się wygrać w Detroit od marca 1995 roku, co mogło być wynikiem wyżej wspomnianej strefy czasowej oraz tego, iż Tłoki były zawsze drużyną lepszą. Jeśli tylko Detroit zagra swoim rytmem to nie dość, że wygra to będziemy świadkami wyniku grubo poniżej 208,5 punkta, co moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne.
Bukmacher: Bwin
Stawiam na przyjezdnych, bo jeśli ktokolwiek miałby zatrzymać złotą passę Rockets to właśnie Boston. Celtics grają, co prawda bez Allena, ale Garnett, Pierce, Perkins i Rondo grają na swoim poziomie, chociaż ten trzeci doszedł całkiem niedawno. Nie ma, co się rozpisywać na temat tego meczu. Sądzę, że jeśli Celtics byli w stanie konsekwentnie odrabiać 22 punktową stratę do Spurs by w końcu wygrać cały mecz to powinni poradzić sobie z Rockets dla których dzisiejszy mecz będzie dobrym sprawdzianem ich umiejętności i dalszych szans w playoffs.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
NOC SZLAGIERÓW W NBA !
Na początek Golden State. Ten typ chodził mi po głowie już cały wczorajszy dzień. GSW kroczą po &quot;cienkiej czerwonej linii&quot; każda ich porażka, przy jednoczesnej wygranej Denver skończy się dla nich wypadnięciem poza miejsce gwarantujące Playoffy. Takie mecze więc muszą wygrywać, bo w tym sezonie na najsilniejszym od wielu wielu lat dzikim zachodzie by awansować do PO nie wystarczy być dobrym, trzeba wygrywać nawet więcej niż wszystkie mecze z niżej notowanymi rywalami ( swoją drogą nawet 11 na Zachodzie Sacramento na Wschodzie byłoby spokojnie w pierwszej czwórce ;/ ). Ale wracając do dzisiejszego meczu. Sacto zawsze u siebie w hali jest bardzo groźne. Ostatnio na dodatek są w niezłej formie , bo wygrali 4 z 5 ostatnich meczów w tym z Lakers na wyjeździe. Drużyna ta jednak nie jest na tyle dobra w obronie by powstrzymać GSW dobrą obroną a w ataku jednak trochę im brakuje do Wojowników. Widać to po ostatnich wynikach h2h. Na 6 meczów aż 5 razy wygrywali dzisiejsi goście! Na dodatek dziś niepewni występu są Artest, Hawes oraz Salmons. Od grania tego za max. stake powstrzymuje mnie tylko dość niepokojąca informacja, że Baron ma problemy z małym palcem (swoją droga to już 3 All star zmagający się z tą kontuzją AI, KB24). Mimo wszystko jednak jestem dość pewny tego typu.
Drugi typ, który od razu wpadł mi w oko to Phoenix. Swoją drogą jednak nie wiem dlaczego, bo racjonalnie rzecz biorąc to Słońca nie są tutaj aż tak wielkim faworytem. Zdam się jednak na instynkt. Blazers u siebie mają bardzo dobry bilans ale wypracowany głównie w Grudniu. Teraz gospodarze tego meczu już tak nie błyszczą. Zdali sobie sprawę, że na PO szans przy tak silnym Zachodzie nie mają. No i tutaj znów ten sam argument na Suns. Może to wydawać się niektórym niewiarygodne ale tak jest - Phoenix muszą ostro walczyć by zakwalifikować się do PO, bo przewagę nad Denver mają niewielką. Suns wygrali też 9 z 10 ostatnich meczów z TBlazers w tym ostatnie 7. W poprzednich meczach widać też było, że grają już coraz lepiej i krytykanci Shaqa za szybko triumfowali . Ja jestem im w stanie zaufać.

Skoro jesteśmy już przy zespołach, które muszą wygrywać trudne mecze by awansować do PO to nie sposób nie wspomnieć o Denver Nuggets. Ten zespół gra w tym sezonie rewelacyjnie. Dość powiedzieć, że ma bilans u siebie 26-6 a w ostatnim meczu rzucili 164 punkty! Mimo to są na 9 msc. na Zachodzie , są poza PO ... Detroit z kolei ma niezagrożone 2 miejsce na Wschodzie. Bostonu nie wyprzedzą, nikt ich nie prześcignie. Jednym słowem brak większej motywacji. Tutaj upatruję szansy dla gości. Trener Saunders daje ostatnio co raz więcej pograć zmiennikom, testuje już warianty na PO. Trudno się dziwić skoro tak naprawdę mało kogo obchodzi czy Pistons wygrają 55 czy 50 meczów w sezonie. Oczywiście na dzisiejszy mecz zmotywują sie, bo grają u siebie i to z silnym rywalem i takich meczów w NBA się nie odpuszcza ale ja spróbuje zagrać na Nuggets. Nic na nich nie wskazuje . Ostatnie mecze h2h w Detroit kończyły się blowoutami gości, przegrali też pierwszy mecz h2h w tym sezonie w Denver ale obecnie grają po prostu lepiej niż Pistons. Dla pewności handicap.
Kolejny szlagier odbędzie się w Houston. Ba jest to najbardziej ciekawe spotkanie nie tylko dzisiejszego dnia. Spotka się bowiem najlepszy zespół Wschodu i całej ligi Boston Celtics z najlepszą ekipą Zachodu Houston Rockets, którzy notują serię 22W. Wiele osób szuka w Bostonie właśnie szansy na przerwania tej znakomitej passy. Moim zdaniem tak się jednak nie stanie. OK Boston ograł wczoraj w wielkim stylu Spurs ale prawda jest taka , że SAS ostatnio są w wyraźnym kryzysie. Na dodatek właśnie grają dzień po dniu z contenderem i jeszcze jakby tego było mało zabraknie dziś po raz kolejny Raya Allena. Wśród gospodarzy możliwy jest powrót Landry&#39;ego i ja tutaj zagram na gospodarzy. Są oni w fantastycznej formie, morale bardzo wysokie. Nie widzę powodów, by grac przeciwko tej drużynie.
  • Golden State Warriors - 3 @ Sacramento Kings 1 @ 1.91 9/10
  • Phoenix Suns - 4.0 @ Portland Trail Blazers 1 @ 1.91 9/10
  • Denver Nuggets + 6.0 @ Detroit Pistons 1@ 1.91 7/10
  • Boston Celtics @ Houston Rockets 2 @ 1.50 7/10
  • Miami Heat + 9.5 @ Millwaukee Bucks 2 @ 1.91 5/10
  • LA Lakers + 7.0 @ Dallas Mavericks 1 @ 1.82 5/10

L 0

losyart

Użytkownik
Chicago-New Jersey Nets(+3.5)
Typ 1
kurs 1.65
Buk:Betgun

Dzisiejszego wieczora byki podejmują Nets i powinni wygrać to spotkanie bo gdzie mją wygrywać jak nie na własnym parkiecie na którym idzie im całkiem nieźle.W ostatnich tygodniach nie potrafią wygrywać poza własną halą New Orleans Chicago Bulls 108:97 za to przed własną publiką potrafili ograć m.in.Chicago Bulls Utah 108:96 i Chicago Bulls Cleveland 107:96.Nie powinni mieć kłopotu także z drużyną Netsów która ostatni swój wyjazdowy 5 meczowy trip zakończyła pięcioma porażkami.W sumie dość mały handicapik biore z uwagi na szacunek do Cartera i Jeffersona ale tak czy inaczej przegrają

sir-alex 19,6K

sir-alex

Użytkownik
Spotkanie: Indiana Pacers – Charlotte Bobcats
Typ: handicap – 3,5 punkta dla Indiany Pacers ✅ ;)
Kurs: 1,70
Stawiam na gospodarzy z kilku następujących względów. Po pierwsze, dlatego że podoba mi się postawa Mike’a Dunleavy, który powiedział ostatnio, że grając od 5 lat męczy go sytuacja, w której co rok musi obchodzić się smakiem nie uczestnicząc w play offach. Deklaracja o daniu z siebie wszystkiego w ostatnich 15 meczach fazy zasadniczej na pewno cieszy. Mike’owi należy się plus za charakter.
Nie wydaje mi się żeby Indianom udało się wskoczyć na ostatnią pozycję w konferencji wschodniej gwarantującą udział w dalszej grze. Niemniej jednak z doświadczenia wiem, że jeśli jakiś zawodnik składa poważne deklaracje, co do swojej gry to zazwyczaj w meczu następującym po jego wypowiedzi dotrzymuje danego słowa, co niewątpliwie podnosi morale drużyny. Po drugie odkąd do Bobków wrócił, Wallace, Ryśki osiągają gorsze wyniki. Lepiej grało im się bez niego. Po trzecie wydaje mi się, że Bobki przechodzą kolejny kryzys. Następny wyjazdowy mecz, w którym trzeba zmierzyć się z Indianą, która jest lepsza Grizzlies nie wróży nic dobrego.
Podsumowując Indiana ma zmotywowanego lidera, któremu marzy się udział w playoffs jeszcze w tym roku. Ponadto gra u siebie. Jest pewniejsza swoich możliwości po wygranej NYK. Bobki grają na wyjazdach i za każdym razem dostają łupnia, choć z Cavsami byli blisko. Niemniej jednak pozbieranie się po przegranej z Memphis zajmie trochę czasu. Jeśli Wallace mówi, że chłopaki z jego drużyny są zmęczeni i nie za bardzo chce im się grać to zwycięzca dzisiejszego meczu może być tylko jeden.
Na zakończenie dodam, że mimo powyższej argumentacji odradzam granie tego typu, bo idzie mi ostatnio w kratkę a przydługie analizy lubią się mścić nietrafnym wynikiem. Nie potrafię obiektywnie ocenić czy powyższe argumenty są dobre czy też brane trochę na siłę. Po prostu mam przeczucie, które trzeba jakoś uargumentować. Grać tylko jeśli przed przeczytaniem owej analizy mieliście podobne zapatrywania na zwycięstwo Indiany. ;)
POMECZOWY EDIT:
Uffff* ale były nerwy, dawno już się tak nie spociłem, wynik zmieniał się jak w kalejdoskopie. Dunleavy się nie popisał. ????

Spotkanie: New Jersey Nets – Atlanta Hawks
Typ: handicap – 4,5 dla Atlanty Hawks ⛔
Kurs: 2,10
Jak ja lubię typować spotkania w których drużyna uważana przez bukmacherów za lepszą ma kontuzjowanego ważnego zawodnika a ich teoretycznie słabsi rywale są na wznoszącej. Netsi mają pecha, ich rozgrywający Davin Harris skręcił kostkę w 2 kwarcie w meczu z Bulsami. Nie ma złamania ale jest opuchlizna. Jeśli podstawowy rozgrywający Netsów nie wyjdzie na boisko to wydaje mi się, że pozostaje nam tylko kwestia jak bardzo minusowy handicap wziąć dla Atlanty. Jastrzębie trochę się ostatnio zrehabilitowali. Johnson, Bibby i spółka grają skuteczniej, są na wznoszącej a osłabieni Netsi są jak najbardziej w ich zasięgu. Nie ma co się więcej rozpisywać na temat tego meczu. Jeśli Lawrence Frank ma trochę rozsądku w głowie to nie powinien wystawiać Harrisa na dzisiejszy mecz. Jeśli tak się stanie Jastrzębie mogą mieć tylko z górki i powinni ten mecz wygrać. Oby…
EDIT
Ale lipa, Harris jednak sprawny, dużo punktował, na dobitkę Atlanta zmarnowała 10 punktową przewagę, szkoda gadać ...

armor 12

armor

Użytkownik
Spotkanie:philadelphia 76ers- Denver Nuggets
Typ:2
Kurs2.36
Bukmacher:Gamebookers
Analiza:Stawiam dzisiaj na druzyne Denver po 1 dalej nie sa pewni gry w play-off zostalo im juz tylko 15 meczy zeby awansowac do najlepszej 8 swojej conference a przed nimi jeszcze 2xphoniex 2xglw(pewnie z nimi beda walczyc o awans do play-off) dallas houston czy utah... napewno nie bedzie im latwo wiec takie mecze powinni wygrywac...Kolejnym waznym argumentem jest to ze Iverson wraca na stare smieci... Bedzie chcial pokazac sie swoim dawnym kolegom z druzyny a takze kibicom ze nie zapomnial tego czego nauczyl sie w 76ers... Philadelphia ma bardzo dobra forme ale przeciez kazda forma sie kiedys konczy... Denver przegrali wczoraj z Detroit i sa bardzo zmotywowani przed meczem zeby nie stracic kolejnego waznego zwyciestwa do awasnu na 8 miejsce ktore gwarantuje udzial w play-off...Iverson Carmelon i Martin sadze ze dzisiaj pokaza na co ich stac...

L 0

losyart

Użytkownik
Seattle Supersonics(+14.5)-Phoenix Suns
Typ 2
kurs 2.2
Buk:Betgun

Zdecydowałem się na dość ryzykowny handicap ale są ku temu racjonalne powody po pierwsze Phoenix wygrało już 5 meczy z rzędu i to nie z byle kim:
Portland Phoenix Suns 98:111
Phoenix Suns Sacramento 127:99
Phoenix Suns Golden State 123:115
Phoenix Suns Memphis 132:111
Phoenix Suns San Antonio 94:87
Jak widać w prawie każdym z tych meczy wygrywali zdecydowanie duża w tym zasługa będącego w świetnej dyspozycji Amare Stoudamirea,ale ogólnie cały zespół się przykłada i każdy dokłada swoją cegiełkę.Naprzeciwko nich zaś stanie ekipa Seattle która przegrała 8 meczy z rzędu w tym ostatnio pamiętne baty z Denver
Denver Seattle 168:116

Bilanse obu ekip prezentują sie tak: Seattle w domu 10-22 Phoenix na wyjeździe 20-12.Forma w ostatnich 10 meczach Seattle 1-9 Phoenix 6-4.

sir-alex 19,6K

sir-alex

Użytkownik
Spotkanie: Dallas Maverics – Boston Celtics
Typ: Boston Celtics ✅ ;)
Kurs: 2,16
Stawiam na Celtów, bo Ci walczą zawsze do końca. Udowodnili to w meczu ze Spurs i drugiej połowie w meczu z Rockets. Dallas gra ostatnio dobrze tylko przeciwko drużynom słabszym. Nie poradzili sobie z osłabionymi Lakers wiec raczej nie poradzą sobie z nieźle dysponowanymi Celtami. Sam Nowitzki to za mało, Kidd gra ostatnio fatalnie i to właśnie w jego kiepskiej postawie i dobrej dyspozycji Bostonu upatrywałbym dzisiejszą wygraną przyjezdnych.

sir-alex 19,6K

sir-alex

Użytkownik
Świąteczny deser:

Amatorskie nagranie fana Lakersów udającego Pricne&#39;a, który domaga tytułu dla swojej ukochanej drużyny. Świetny wokal. Warto obejrzeć choćby dla fragmentu po którym gość mówi &quot;I think I wanna dance&quot; ???? :-D :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=P94RKhTKeSo

Wesołych świąt. :spokodfhgfh:

sir-alex 19,6K

sir-alex

Użytkownik
Spotkanie: Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors
Typ: under 190,5 ✅ ;) jednak under panowie hue hue
Kurs: 1,91
Stawiam na under bo od kiedy Raptors mają w swoich szeregach Bosha Toronto gra lepiej w obronie. Zresztą sam Chris powiedział, że ważniejsze od zdobywania dużej ilości punktów jest dla niego poukładanie gry obronnej zespołu, co dobitnie pokazał w meczu przeciwko Miami. W osiągnięciu linii poniżej 190,5 punkta mogą pomóc Cavsi, którzy w starciu z zespołami z dobrą defensywą często zaliczają undery. Myślę, że czekać nas będzie zacięty pojedynek dwóch drużyn, które zewrą dziś ciaśniej swoje szyki obronne.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Ciekawostka :
2 ostatnie mecz Clev - Toronto 2 Undery
Toronto - seria 3 U
Cleveland - seria 3 U
Ostatnie 6 Cleveland w domu - 6 U
Kiedys trza przelamac passe , a linia 191.5.

juancarlos 0

juancarlos

Użytkownik
Ciekawostka :

2 ostatnie mecz Clev - Toronto 2 Undery
Toronto - seria 3 U
Cleveland - seria 3 U
Ostatnie 6 Cleveland w domu - 6 U

Kiedys trza przelamac passe , a linia 191.5.
Zgadzam sie z kolegą, że dziś over można spróbować i + 5 TOR. Raps nie można lekceważyć, tym bardziej, że jest potencjalnym rywalem Kawalerii w Playoffs. W h2h nie odstają, mają back Bosha. Ja tam przy serii bez niego 2-8 Raps gram + handi na podwójne przełamanie. ;)

F 0

flap

Użytkownik
Seattle SuperSonics u Utah Jazz - Sea +19.5 kurs 1.96 3/10

Tak naprawde ciezko znalezc jakies plusy co do SuperSonics, stracili nawet ostatnio Wilcoxa, co jest jakby gwozdziem do trumny, ktora sami sobie sprawili. Pytanie jest tylko jedno na dzisiaj - czy uda im sie pokryc te 19.5 punkta handicapu? No tak, ML nie wchodzi w gre(sam sie nad tym troche zastanawialem, ale w sumie doszedlem do wniosku, ze szkoda tracic kase na tak malo prawdopodobnym typie). Tak wiec Sea ma dac sobie rade z Utah, ktore u siebie gra na poziomie W29 L 4 na mniej niz 20 punktow? Sadze, ze tak, ze z problemami, ale te 13-14 punktow roznicy uda im sie utrzymac. Przeciez, Utah po polowie na +15 da sobie troche spokoju i odpocznie, da pograc zmiennikom, Sea nie wygra, ale przynajmniej pokryje handi. Warto troche zagrac tego dodatniego spreadu, ja tam przynajmniej polecam te 19.5 w pinnacle po 1.96 przy stawce 3/10.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
▶ Phoenix Suns - Houston Rockets + 8 @ 1.91
Houston gra mecz dzień po dniu i to z kolejnym rywalem, który gra szybką i nieprzyjemną dla nich koszykówkę, ale parę rzeczy wskazuje mi na to, że po raz kolejny wszystkich zadziwią. Po pierwsze Suns zagrają bez Rajy Bella, czyli jedynego gracza z aktualnej kadry Słońc, który coś broni. Jego miejsce w pierwszej piątce zajmie Leandro Barbosa i to spory cios dla ławki gospodarzy tego meczu, którzy będą mieli tylko jednego pełnowartościowego gracza wchodzącego na zmiany - Borisa Diawa. Im więcej grać będą tacy koszykarze jak Giricek czy Skinner tym lepiej dla wyniku Rakiet ;-) Bell też jest zawodnikiem, który świetnie biega do kontr, rzuca za 3. Jest bardzo niedoceniany ale trudno wyobrazić sobie sukcesy Phoenix bez tego zawodnika. Mimo, że nie mówi się o nim tak głośno jak o pozostałych graczach to jest to bezsprzecznie kluczowy zawodnik układanki Mike D&#39;Antoniego. Suns grają ostatnio świetną koszykówkę, dodatkowo ostatnio sporo sobie poodpoczywali. Będą chyba moimi faworytami do zwycięstwa w całej lidze ale w tym pojedynczym meczu nie wróżę im najlepiej. Houston to świetna defensywa. Najlepsza w całej lidze. Pod nieobecność Minga jeszcze bardziej się poprawili w tym elemencie. Wczoraj pozwolili Warriors na oddanie tylko 8 celnych rzutów za 3 ( przy 24 próbach ). Dziś powinni zrobić to samo. Do kadry wrócił już Carl Landry ( 17 pkt 8 zbiórek ) bardzo mocno zwiększając siłę rażenia pod koszem. Linia wystawiona przez bukmacherów to 7-8 punktów. Według mnie za dużo. Rockets to mój faworyt do wygrania tego meczu także tak wysoki handicap traktuję jako podarunek od buków na Święta ;-)

ms89 0

ms89

Użytkownik
Spotkanie: Memphis Grizzlies - Sacramento Kings
Typ: handicap 2 (-2.5) ⛔:-?

Analiza: Sacramento Kings jest lepszym zespołem na co wskazuje np miejsce w lidzie ogladalem ostatnio pare meczy z Sacramento Kings o moim zdaniem opłaca sie ich osbatwic szczgoulnie jak graja z takim zepsolem jak Memphis Grizzlies jak dla mnie to Memphis Grizzlies gra fatalnie na 6 spotkań 2 wygrane 4 przegrane i wlasnie ostatnio wygrali czyli teraz czas przegrac

slander 10

slander

Użytkownik
Spotkanie: Toronto Raptors - Denver Nuggets
Typ: Denver Nuggets
Kurs: 2,25 (bwin)
Analiza: Denver jest w trakcie 5 meczowej serii wyjazdowej. Jak na razie wygrali 1 z 3 meczy, ale porażki z Detroit i Filadelfią(w ostatnich sekundach 115:113) to żadna hańba. Toronto jest obecnie w gorszej formie niż ww teamy. Przegrali 7 z ostatnich 10 meczy w tym m.in. z Denver na wyjeździe 137:105. Toronto grało bez ich all-stara Chrisa Bosha, który powrócił po kontuzji w ostatnim meczu z Cavs. Nie jest on jednak w optymalnej formie i w ww meczu rzucał ze skutecznością ok. 39%, co jak na wysokiego jest bardzo kiepskim wynikiem. Poza tym akurat pod koszem Nuggets mają najlepszego obrońcę ligi zeszłego sezonu - Camby, a i Martin jest niezłym shot-blockerem.
Przewagą Denver jest z pewnością to, że pochodzą z &quot;dzikiego zachodu&quot;, gdzie bilans 6 na wschodzie Toronto wydaje się śmieszny. Bryłki ze swoim bilansem na wschodzie zajmowaliby 4 mc., a na zachodzie nie łapią się na playoffy. Pokazuje to jaka jest różnica poziomów między konferencjami. Denver wciąż walczą o 8 mc. i tracą do GSW 1,5 meczu. Muszą więc wygrywać z takimi przeciwnikami jak Toronto, żeby nie stracic kontaktu z &quot;czołówką&quot;.
Wszyscy w Denver są zdeterminowani. Ostatnie wypowiedzi Iversona i trenera Carla:
&quot;We&#39;ve been struggling,&quot; Nuggets guard Allen Iverson said. &quot;... We just wanted to do anything to get a win.&quot;
Trener Carl natomiast nie wyobraża sobie żeby Denver przeszło do historii jako drużyna z najlepszym bilansem, która nie weszła do playoff.
Można też powiedzieć, że Denver mają sposób na Toronto -&gt; wygrali ostatnie 6 z 7 meczy, a w jedynym przegranym(rok temu) nie grali ani Camby, ani Kenyon Martin.

julez 27

julez

Użytkownik
Wg mnie Denver nie ma szans na wygranie dzisiejszego meczu, nie wróże im złapania rytmu gry gdyż dyktować go będzie Toronto. Bosh może i zagrał ostatnio słabo w skut. ale dziś powinno być inaczej, niczym nienormalnym jest to że ktoś po wypadnięciu z rytmu meczowego zagra po powrocie gorzej. W każdym razie ja postawiłem na Toronto i under 225.5 w tym spotkaniu.

slander 10

slander

Użytkownik
Póki co Toronto wygrywa 8 do przerwy. Bosh 30% z pola, ale Bargniani i Calderon ciągną wynik. Zobaczymy co będzie dalej.
Spotkanie: Los Angeles Lakers - Golden State Warriors handi(-8.5/+8.5)
Typ: Golden State
Kurs: 1,85
Analiza: Spotkanie między liderem i 8 drużyna na zachodzie. Jest to więc potencjalna para w zbliżających się playoffach. Lakersi wydają się być zdecydowanym faworytem, ale ja uważam, że Warriors nie są bez szans. Przede wszystkim Kobe i spółka będą musieli radzić sobie bez Pau Gasola, Andrew Bynuma i Trevora Arizy. To plus brak Chrisa Mihma stwarza nie za ciekawą sytuacje pod koszem Lakersów. Tracą oni chyba najlepszą broń na GSW, czyli zbiórki i przewaga na niskich post-upach. Obniżenie składu sprzyja szybszemu tempu gry, a w tym lepiej czują się Wojownicy Dona Nelsona.
W tym sezonie Lakers i Warriors spotkali się już dwukrotnie. Stan rywalizacji: 1-1. Przy czym dotąd zwyciężali gospodarze.
09-12-2007 Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 123:113 (duży wkład w zwycięstwo mieli dziś nieobecni Bynum i Ariza)
14-12-2007 Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 108:106
Mecz z pewnością będzie ciekawy. Nikt nie odpuści i myślę, że Warriors z handi okażą się lepszą drużyną.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom