krótko, bo pisałem i mi nagle BlueScreen wyskoczył -.-
Cavs - Jazz @
2.05 bwin
Utah na wyjeździe w roli faworyta? Śmiech na sali, beka totalna. Przecież to są jakby dwie inne drużyny, u siebie, a gdy jadą do kogoś. Sam bilans o tym świadczy, tak samo jak ich gra. Brak pomysłu na rozegranie, totalnie. Jefferson dziś nie zagra, decyzja o Mo Williams zapadnie przed meczem, mówi że jest gotowy do gry, zobaczymy (rotoworld). Cleveland? a no jak wiadomo od dawna bez Varejao, ale tą lukę wypełnia ktoś inny. Questionable jest Waiters, Zeller jest gotowy do gry i prawdopodobnie zagra dzisiejszej nocy. Irving w formie, u siebie prezentują całkiem fajną koszykówkę. Zadziwia mnie ten chłopak, z taką 'lekkością' rzucać trójki, miodzio. Jazz gra o PO? Z taką formą? 9/15 meczy grają na wyjeździe w marcu i nie wróżę im dobrego bilansu, jak marzec się skończy. Panowie z Cleveland potrafili przez długą część spotkania podtrzymać wynik z NYK, ale ostatnią kwartę spusiaczyli i przegrali. Grali bez dwóch wymienionych wyżej zawodników, ale wysoko nie przegrali. Z dobrej strony pokazał się Speights, który miło zarobił 23pkt, liczę na powtórkę dzisiejszej nocy. Cavs grają dobrze u siebie, jest chemia w zespole, prowadzą wyrównane pojedynki z drużynami z wyższej półki i potrafią utrzeć im czasami nosa. Gdy zaprezentują się dziś dobrze, a w to wierzę, zwycięstwo ich jest nieuniknione.
Timberwolves - Wizards @
2.10 bwin
Ta sama sytuacja tyczy się Czarodziejów. U siebie całkiem dobrze pogrywają, a na wyjazdach piach, piach, piach chociaż niespodzianki umieją sprawić jak takie Orlando. Wizards są stawiani w roli faworyta, bo? No własnie, dlaczego niby? Bo w Minnesocie jest szpital? Bo Minnesota jest w kryzysie i wszystko przegrywa? Bo Minnesota jest od nich słabsza? Nie widzę argumentów dla jakich buki mieliby faworyzować Wizards. Występ Beal'a jest wątpliwy (rotoworld). Ja też wątpię, żeby zagrał. To znacznie pogarsza sytuację podopiecznych Randy'ego Wittman'a, bo gość w ostatnich meczach nieźle punktował. Minnesota ma doskonałą szansę na przełamanie tej złej passy. Rywal nie jest z najwyższej półki i jest spokojnie do ogrania. Dobra, rozumiem, że Pekovic, Kirilenko i Love nie zagrają, ale tam są młodzi goście, którzy na pewno chcą się pokazać jak z najlepszej strony i udowodnić, że trener powinien na nich stawiać. Zacięty ten pojedynek może i będzie, ale coś mi podpowiada, że Minnesota przerwie tą złą passę i wreszcie wygra, bo Wall i spółka to szczerze mowiąc - ogórki.
Hornets -
Lakers @
1.83 bwin
Ej no kurczę, obok takiego kursu nie można przejść obojętnie. Łapać to, dopóki spadną, dlaczego? MWP, Howard i KB zagrają w dzisiejszym meczu i nie ma ku temu jakiś wątpliwości. Oni MUSZĄ grać w takich meczach i nadrabiać to, co na początku sezonu spieprz***. Mają nóż na gardle, sytuacja się coraz bardziej komplikuje, a że widzą takie Utah w zasięgu to będą ich atakować. NOH to drużyna, która będzie budowana przez 2/3 lata, ale to jest za wcześnie na wygrane, że tak powiem, z 'profesjonalistami'. Widać, że Kobe'mu znudziło się już podawanie, w meczu z OKC ciągnął zespół w najważniejszych momentach, rzucał, podawał, ale jego koledzy nie potrafili często skończyć z wolnych pozycji, ale zdarza sie. Ten kurs jest przesadzony, tu max powinno być 1.20. Taki wysoki jest spowodowany chyba tym, że ich występ BYŁ zagrożony, ale jest spodziewany, a znając Kobe'go on zagra, a ponadto zmotywuje kolegów by zagrali nawet jeśli ich coś boli. Niech się ten Howard wreszcie uruchomi, pokaże na co go stać, że jest najlepszym centrem tej ligi, a nie śmieje się do kamer, pieprzy jakieś głupoty i się celebrytuje, żałosne. Liczę na niego dziś w tym meczu.
Z innych, już bez długich analiz :
Suns -
Raptors @ 1.86 Pinnacle
/ okazja do przełamania się zawodnikom z Kanady jest idealna.
Warriors - Kings over 222.5 @ 1.86 Pinnacle
/ obie drużyny lubią sobie porzucać, czy to u siebie czy na wyjeździe, więc overek powinien wejść.
Clippers -
Bucks @ 5.46 Pinnacle
/ a czemu nie? miło sobie koziołki pogrywają, czuję coś niespodziankę w Staples Center.
No i na koniec, finałowe bety :
MAGIC @ 16.50
a bylo tak blisko...- kurs na Miami przeraża, wręcz a tutaj coś mi się zdaję, że Orlando jest w stanie to wygrać nawet jednym punktem
BOBCATS @ 4.50
- Brooklyn też coś bez formy, Johnson będzie mieć pewnie ograniczoną ilość minut, z powodu kontuzji.
suprise night, do jutra!