william
Użytkownik
Co za bzdury. W NBA każdy mecz to osobna historia i poprzednie spotkania nie mają prawie żadnego znaczenia. Spurs ostatnie dwa mecze przegrali na własne życzenie. Porażka z Blazers to już w ogóle komedia, na której śmiałem się podwójnie, gdyż z powodzeniem grałem na win gospodarzy. Ekipa z San Antonio to (jak na razie) najlepsza drużyna rundy zasadniczej. Grizzlies jak dla mnie nadal grają bardzo chimerycznie, słabo radzą sobie w crunch-time, w zasadzie nie mają lidera. Co do match-up'ów: Conley nie umywa się do Parkera, Tony Allen to cwaniak niesamowity, mam nadzieję, że Ginobili rzuci mu dzisiaj parę rady sprzed nosa. Dalej: Jefferson jest przynajmniej o klasę lepszym zawodnikiem, niż Sam Young czy nawet Battier. Pod koszem przewagę mogą mieć Miśki, ze względu na brak Duncuna. Jednak wydaje mi się, że Blair pomęczy trochę Randolpha, a doświadczenie McDyessa przyćmi Gasola. Spurs są po prostu lepszą ekipą i nie wydaje mi się, aby przegrali trzeci raz z rzędu. Ekipa z San Antonio w dalszym ciągu walczy o "pole-position" przed PO, więc nie liczyłbym na to, że położą się na parkiecie. Niby dlaczego mieliby to zrobić? Bo mają pewne PO? Śmieszne. O motywacje Spurs bym się nie martwił. Dlatego stawiam właśnie na nich, choć od dawna delikatnie mówiąc, nie pałam do nich zbytnią sympatią.Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs
Typ:1
Kurs:1.71
Swoje typy w tym tygodniu zacznę od koszykówki a mianowicie od NBA, w której to coraz bliżej końca rundy zasadniczej. Wybrałem pojedynek pomiędzy dwoma bardzo dobrymi drużynami, Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs. Normalnie faworytem tego spotkania była by ekipa gości ale w tym sezonie oni grali tak znakomicie, że już zapewnili sobie awans do playoff i niemal są już pewni zwycięstwa w swojej konferencji a co za tym idzie w ostatnich meczach zdecydowanie brakuje im motywacji co najlepiej pokazują dwie ostatnie porażki, ich dotychczasowe statystyki to 57 wygranych przy zaledwie 15 porażkach. Gospodarze natomiast mają o co walczyć ponieważ jak na razie zajmują 8 miejsce, które gwarantuje im udział ale jest to ostatnie miejsce, który daje playoffy a rywale są bardzo blisko dlatego teraz muszą grać już bardzo dobrze, jak na razie mają oni na swoim koncie 40 wygranych i 33 porażki, ale widać, że wiedzą o co walczą ponieważ w ostatnich 4 meczach aż tzry razy odnosili zwycięstwo. Myślę, że ten mecz wygrają gospodarze ponieważ walczą ciagle o ósemkę a gością znowu zabraknie motywacji.
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs
Typ: Spurs
Kurs: 2,30
Buk: Pinnacle