Philadelphia 76ers vs. Miami Heat
wygrana Philly + 8,5
1,28
Nie będę pisał dwa razy tego samego co zostało wyżej napisane - 76ers grają solidny basket, powinno być dobrze.
Denver Nuggets vs. LA Clippers
wygrana Denver + 5,5
1,28
Denver są dobrze poukładaną drużyną, Clippers mają wg mnie ograniczony atak - Sweet Lou kręci ładne cyferki, Tobias lubi odpalić zza łuku ( oj, odpukać, może być niebezpieczny ), jednakże reszta nie wygląda już tak dobrze.
Rivers + Jordan nie pokryją moim zdaniem różnic jakie powinna stworzyć ławka Kryształków. Liczę również na to, że Jordan będzie miał problemy z Jokerem, DeAndre asem w obronie nie jest, natomiast JOK dysponuje naprawdę solidnym warsztatem. Mają jeszcze Bradleya w obronie, myślę jednak, że atak Denver jest stosunkowo wszechstronny co powinno zneutralizować świetną pracę topowego defensora NBA. A! Denver gra u siebie.
Charlotte Hornets vs. Bulls
wygrana Hornets - 4,5
1,30
Szerszenie przeżywają renesans w ostatnim czasie. Wygrywają. Walczą o PO. I to mi się podoba!
Ładnie dopracowana ofensywa, trybiki pracują ostatnio jak trzeba. Byki są b2b, mieli piękny okres w grudniu, ale po odejściu MVP Mirotica, absencji Krzyśka Dunna wyszło jak wyszło. Po zliczeniu wygranych i przegranych wyszło, że Chicago z bilansem 20-40 okupuje miejsce 12 na wschodzie i może rozpocząć walkę ... jeno o piłeczki draftu, jak już było wyżej mądrze napisane, starterzy grają mniej, zespół się nie stara. No bo i po co?
Tankujcie chopoki śmiało! Wraca LaVine po regeneracji, jednakże myślę, że Charlotte to ugra.
POWODZENIA!