>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2014

Status
Zamknięty.
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
Orlando Magic-Indiana Pacers poniżej 191 pkt @1.91 bet365 6/10
79:98 izzi choć po 1 połowie lekko się zaniepokoiłem:) ✅ ✅
Stawiam już teraz, bo linia może nieco spaść.
Pretendenci do mistrza ostatnio delikatnie zawodzą. Tournee po zachodzie ewidentnie odbiło się na ich formie. Paul George w ostatnich 4 meczach gra poniżej swoich możliwości (16pkt 29.3% z gry) Przegrane u siebie z Suns czy minimalne zwycięstwo z Brooklynem mówią same za siebie.
Dziś jest doskonała okazja, żeby wrócić na właściwe tory i zmiażdżyć słabe Orlando w defensywie. Goście osłabieni są brakiem Jameera Nelsona (ból kolana) i nie widzę dziś sposobu w jaki mieliby się mierzyć z Pacers, jeśli słabym Celtics rzucają raptem 89 punktów.
Orlando jest najgorszą drużyną w NBA jeśli chodzi o zdobycze punktowe on road (92.2 pkt. 42.1% skuteczności) w ostatnich 17 meczach (87.5pkt)
Indiana zaś pozwala sobie na rzucenie w tym sezonie jedynie 90.6pkt na mecz, a w domu jedynie 85 punktów.
Indiana też nie będzie forsować tempa gdyż jutro czeka ich ciężki mecz/rewanż w Atlancie.
Do rozważenia też linia under 87.5 Orlando. Ja jednak wybrałem under 191 bo obawiam się, że wynik może zakręcić się wokół 90-99 dla Pacers.

Otrzymane punkty reputacji: +12
jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Ja osobiście będę grał grubo u/o na Indianie+ ktoś jeszczę.
Indiana-&gt;Under 196-&gt;Kurs:1,50 ✅
Indiana w tym sezonie dała mi niesamowicie zarobić do tego zespół underowy zwłaszcza na własnym parkiecie . Ostatnie dwa mecze Pacers u siebie.
Indiana Pacers:Brooklyn Nets 97 : 96
Indiana Pacers:phoenix Suns 94 : 102
To odpowiednio:
Under 193,5 po kursie-&gt; 1,71 Kurs podskoczył z 1,51 na 1,71 o 0,2.
Under 196,5 po kursie-&gt;2,25 kurs również poszedł w górę jednak mimo skoku meczyki siadły oba .

Otrzymane punkty reputacji: +2
blum 70

blum

Użytkownik
OKC - MEM ✅
MEM +10.5
1.70
Betgun

W ostatnich 10 przegranych przez Miśki meczach, dały się one pokonać większą różnicą pkt. tylko dwa razy. Fakt, że raz z OKC, ale po pierwsze było to dawno (21.12), po drugie grał wtedy Westbrook (który rzucił w tym meczu 27 pkt) a po trzecie od tamtego czasu tendencja gry Grizzlies jest wyraźnie wzrostowa - na ostatnich 12 spotkań tylko 1 porażka. Żelazna obrona drużyny z Memphis to wg mnie duża szansa na pokrycie handi (można nawet rozważyć +8.5 za 1.91).

Otrzymane punkty reputacji: +3
majsti 240

majsti

Użytkownik
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies
Memphis (+9) @1.91 Betsson zwrot
O Miśkach pisałem parę dni temu, jednak parę rzeczy można przypomnieć. Ostatnio zdecydowanie są w formie. Grają bardzo dobrze w defensywie i uważam, że w dzisiejszym meczu wcale nie są na straconej pozycji. Absencja Gasola pokazała jakim wartościowym zawodnikiem jest dla Memphis. Dzięki jego powrocie Grizzlies mają szanse na osiągnięcie dobrego wyniku w PO, bo z pewnością tam namieszają. W poprzednich pięciu meczach, zresztą wszystkich wygranych, żadnej drużynie nie pozwolili przekroczyć granicy 90 punktów, a grali z takimi drużynami nastawionymi ofensywnie jak Houston, Portland, czy Minnesota.
Oklahoma spisuje się dobrze. Oprócz świetnie grającego Duranta, w ostatnich meczach naprawdę nieźle spisuje się Lamb, który zdecydowanie wyskoczył z formą. Wygrane z Atlantą, Miami i Brooklynem dobrze wyglądają, jednak ostatni ich mecz to przegrana z Wizards. Był to pewnie skutek zmęczenia po wcześniejszych meczach z Heat i Brooklynem. Memphis stać na wygraną z Thunder, jednak muszą zagrać od początku dobrze w defensywie i powstrzymać KD, chociaż rzadko kiedy to się udaje. Poprzedni mecz tych drużyn 90-87 dla Miśków.
Washington Wizards - Portland Trail Blazers
PTB (-1) @1.97 Marathon ⛔
Portland prawda, ostatnio przystopowało z formą. Nie są tak hot jak parę tygodni temu, jednak to jest nadal aktualnie jedna z najlepszych drużyn w lidze i jeden z contenderów. Ten spadek formy nie oznacza wcale, że grają słabo, jednak czegoś w tych meczach po stronie Blazers brakuje. Spadek formy notuje Lillard. Widać, że odbija się to na zespole, jednak nie sądzę, żeby dzisiaj odegrało to aż tak dużą rolę i przeszkodziło PTB w wyjściu z dzisiejszego meczy zwycięsko.
Washington w końcu ma bilans 0.500, przed którym tak uciekali, jednak myślę, że dzisiaj znów się obsrają i będą poniżej tej linii. Ostatnie pięć meczy Czarodziei to wygrane z OKC, GSW, Pheonix i porażki z Clippersami i Utah. Prezentują się dość nieźle, jednak myślę, że tyle wygranych to dla Gortatów za dużo i dzisiaj przegrają dość wyraźnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mastertypowski 383

mastertypowski

Użytkownik
K.Lowry Over 17.5 @1.90 Marathonbet

Chlopak w bardzo dobrej formie, dobry wystep wczorajszej nocy z Portland 23pkt, na ostatnich 10 spotkan tylko 3 razy nie pokryl proponowanej lini 17.5 Denver, Dallas, LAC. Ale dzisiaj Utah druzyna o klase nizej napewno. Ostatni mecz pomiedzy tor i utah to 115-91 Dla raptors, spodziewam sie podobnego wyniku mimo b2b Raptors. Raptors [email protected] tez wydaje sie dobrym betem. Powodzenia

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
OKC - MEM
MEM +10.5
1.70
Betgun
W ostatnich 10 przegranych przez Miśki meczach, dały się one pokonać większą różnicą pkt. tylko dwa razy. Fakt, że raz z OKC, ale po pierwsze było to dawno (21.12), po drugie grał wtedy Westbrook (który rzucił w tym meczu 27 pkt) a po trzecie od tamtego czasu tendencja gry Grizzlies jest wyraźnie wzrostowa - na ostatnich 12 spotkań tylko 1 porażka. Żelazna obrona drużyny z Memphis to wg mnie duża szansa na pokrycie handi (można nawet rozważyć +8.5 za 1.91).
Analiza trochę pod typ więc muszę to napisać oczywiście jak na moje jest bardzo duże prawdopodobieństwo że Twój typ wejdzie jednak jest jeden czynnik o którym nie wspomniałeś a o którym trzeba przypomnieć brak Conleya w Memphis.Jak dużo znaczy ten zawodnik dla misi można było zobaczyć w meczu z Bucksami Memphis miało swoje kłopoty w tym meczu przez brak swojego rozgrywającego dopiero w 4 kwarcie wyszli na prowadzenie dzięki udanym rzutom za 3.
Swoją drogą pomniejszony under w tamtym meczu 188.5 zamykał mi gruby kupon a finalny wynik 99-90 doprowadził mnie do skraju nerwowości ????
Ja na mecz OKC-Memphis przygotowałem coś innego.
W tym właśnie meczu widzę under bo jak dla mnie brak Westbrooka i Conleya to mniej punktów w meczu wystarczy spojrzeć na styl rozgrywających obu ekip oboje przyśpieszali grę Westbrook wymuszał masę wolnych i jedyny wysoki wynik był jak obaj byli na parkiecie i odgrywali pierwszorzędną rolę.
Już bez Westbrooka padł wynik 90-87 także dzisiaj liczę na powtórkę Gasol wrócił Memphis musi dzisiaj grać twardo w obronie OKC ostatnio też jest bardzo dobre w tym względzie ta linia wygląda nisko ale moim zdaniem nie zostanie przekroczona jak ktoś chce to może powiększyć minimalnie na Bet 365 ale polecam under 187.5 1.90 ✅ ✅ Bet365.
Swoją drogą ja wczoraj pograłem under 191.5 bo taka była linia.

dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Bucks - Knicks⛔⛔
Knicks -6.5 | 1.73
Ja dziś grubo wchodzę w Knicksów. Nowojorczycy osiągają ostatnio niezłe wyniki z całkiem przyzwoitą grą, ponadto szpital u nich się zmniejszył i do rotacji wracają Martin i Stoudemire, więc powinno być dziś tylko lepiej niż ostatnio. Z ławki swoje robi Hardaway no i oczywiście Melo rzuca swoje w okolicach 30 punktów. Ostatnio przegrali oni z Miami co przerwało ich serie zwycięstw, więc dziś jest idealna sytuacja, by odrobić mecz z Heatami. A za odrabianie i śrubowanie wyników czas najwyższy się zabrać, bo za nami prawie 50 meczów a Knicksi ciągle poza Playoffami. Na chwilę obecną o ostatniego seeda walczą właśnie Nowojorczycy, Pistons i Bobcats. Nie oszukujmy się, NYK takie mecze musi wygrywać, bo rywale nie śpią. Z drugiej strony parkietu tragicznie spisujące się Milwaukee, bez pomysłu na grę, własne boisko to dla nich żaden atut + szpital. Absolutnie wszystkie znaki mówią o tym, że dziś gładką przeprawę będzie miało NYK. Kurs na czyste zwycięstwo jednak trochę mało warty gry i dlatego pobieram -6.5, które powinno dziś wejść na luzaku. Ostatnie mecze z drużynami nawet z troszkę wyższej półki (Cavs, Celtics, Bobcats) to były wysokie wygrane, więc to samo powinno powtórzyć się dziś. Wyższe handi także do gry np. -9.5 za 2.25, jednak ja nie kuszę losu i zadowolę się 1.73, bo w końcu to typ na Knicks :)
--
e: płacz i żałość :/

K 68

kuiba12

Użytkownik
TOR-UTA
Typ: Toronto @ 1.60 STS
Witam wszystkich, dzisiaj proponuję zagrać na drużynę z Kanady, 2 dni temu przegrali z Portland na wyjeździe, a więc na pewno będą chcieli wrócić na zwycięski szlak i będą mieli do tego świetną okazję ponieważ będą grali z jedną z najsłabszych drużyn w NBA czyli Utah Jazz. Wszystko w tym meczu przemawia za drużyną gości w której świetnie spisuje się Kyle Lowry oraz Demar DeRoza. Utah ostatni mecz grało z Clippersami gdzię przegrali 14 punktami. Dodam jescze że w poprzedniej konfrontacji pomiedzy Toronto i Utah drużyna z Kanady wygrała 115:91.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Utah Jazz - Toronto Raptors (-4,5) @ 1.98 Pinnacle ✅ (79:94)

Raptors od czasu tradu Gaya zrobili spory postęp. Obecne 4 miejsce na Wschodzie jest w pełni zasłużone. Prezentują się naprawdę solidnie. W ostatnim czasie zrobili na mnie jeszcze większe wrażenie pokonując Nets na wyjeździe bez DeRozana! Jak wiadomo DeMar wrócił na mecz w Denver i pomógł w wyjazdowym zwycięstwie nad Nuggets. Natomiast w spotkaniu z Blazers zaprezentował już to co najlepiej potrafi. A jeśli chodzi o sam mecz w Portland to po pierwszej połowie wydawało się, że team z Kanady dostanie gładkie lanie ale w drugiej połowie wybili wszystkim te myśli z głowy i w końcówce zrobiło się już naprawdę gorąco. Ostatecznie przegrali 106:103 ale należą im się wielkie prawa za to jak odrobili tak dużą stratę z pierwszej połowy.
Oprócz DeRozana dobrą dyspozycję potwierdził Valanciunas. Lowry także na poziomie. Dzisiaj prawodpodobnie zabraknie Vasqueza ale nie powinna to być zbyt widoczna starta bo Greivis nie odgrywa obecnie większej roli.
Jeśli chodzi o Jazz to ciężko szukać tutaj jakiś pozytywnych rzeczy na ich temat... Na pewno jest już zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu. Pokazali się kilka razy z fajnej strony ale mimo wszystko pewnego poziomu nie przekroczą i z rywalami z wyższej półki nie mają moim zdaniem większych szans. Poza tym Derrick Favors jeszcze nie uporał się z urazem i prawdopodobnie dzisiaj nie będzie gotowy do gry. Jest to jeden z ważniejszych punktów Jazz. Ostatnio dostali bez niego porządne baty od Clippers.
Ja nie widzę tutaj większych szans dla Jazz. Może nie ma już tam takiej tragedii jak na początku sezonu ale moim zdaniem nadal nie można poważnie traktować tej ekipy. Raptors grają bardzo solidnie i myślę, że powinni spokojnie pokryć taką linię ;)

Otrzymane punkty reputacji: +20
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Denver Nuggets wygra @ 2,00 Unibet✅
Do dwóch minionych typów brakowało jedynie jednego punktu, szczerze mówiąc szlak trafia na miejscu ale mówi się do trzech razy sztuka. Z przekonaniem gram na Denver, ponieważ nie mają innego wyjścia i muszą wygrywać. Grają z drużyną o podobnym kalibrze - Clippers - charakterystyczna ofensywa, rzucają sporo - podobnie jak gospodarze. Oczywiście z jedną różnicą bo Lawson wraca, a Nuggets z Ty&#39;em to dwie zupełnie innego ekipy. Lawson umie jak nikt inny napędzać machinę z Denver, rozgrywa, przyspiesza tempo. Collison będzie miał problem. Własny parkiet jest tutaj kluczowym czynnikiem, bo po dwóch porażkach z rzędu spodziewam o wiele lepszego występu Nuggets. W swoim składzie dysponują paczką strzelców, którzy są w stanie grać jak równy z równym z ofensywą Clippers. Generalnie forma jest po stronie gości, jednakże Denver jest specyficznym klubem i przede wszystkim notujący zwyżki formy w bardzo szybkim czasie. Raz potrafią ograć najlepszą ekipę w lidze , by potem przegrać z najgorszą. Myślę, że nadszedł najwyższy czas żeby pokazać kawał solidnej koszykówki a Denver z pewnoscia maja absolutnie minimum aby ograc LA.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Luty z NBA rozpoczęty w dobrym stylu, więc kolejna porcja typów:

Andre Drummond over 13,5 zbiórek ⛔⛔ 4minuty gry, 3 faule i poszło w piz.... ;) i tak się prawie udało, a zagrał 23min...
1,85
bet365

Bardzo się rozczarowałem, gdy przeglądając ofertę nie napotkałem na kombosa punkty + zbiórki potwora z Detroit, ale skoro nikt nie uraczył nas zakładem złożonym z dwóch opcji, wybieram tą moim zdaniem pewniejszą. Andre wystaje od ziemi na jakieś 208-213cm i waży ok. 125kg. Wiem, nietypowo zacząłem, ale to dość ważne w kontekście dzisiejszej potyczki Heat z Pistons. Czy Miami może pod koszem pochwalić się kimś o podobnych rozmiarach? Tak, Oden to zawodnik podobnych wymiarów, ale on na parkiecie spędza stosunkowo mało czasu, a po drugie wchodzi z ławki, więc z Drummondem będą się mijać. Oprócz Odena Miami nie dysponuje żadnym klasowym zbierającym, nie mówiąc o żadnym typowym centrze bo na pewno takim nie jest Bosh, który operuje gdzieś tam w półdystansie. Interesuje mnie tylko to, jak ze swojej roli w pomalowanym wywiąże się Andre, a zbieranie piłek to akurat jego najmocniejsza strona co potwierdzają m.in statystyki. Drummond zbiera średnio niecałe 13 piłek w meczu, ale w tych spotkaniach, gdzie gra ponad 30 minut linię pokrywa bardzo często, a dzisiaj, jeśli Detroit chce nawiązać walkę z Miami to Drummonda potrzebują bardziej niż kogokolwiek innego. W dwóch wcześniejszych spotkaniach przeciwko Miami z tego sezonu Drummond zaliczył 14 i 18 zbiórek, a ta druga cyfra została osiągnięta w zaledwie 23 minuty, jakie wtedy Andre spędził na parkiecie w wyniku jego problemów z faulami. Nie od dziś wiadomo, że Lebron i spółka mają problemy właśnie z drużynami posiadającymi centrów z prawdziwego zdarzenia czyli silnymi fizycznie bestiami. Zresztą Detroit potwierdza tą tezę, gdyż Pistons już raz pokonało na przestrzeni tego sezonu Mistrzów i to na ich terenie dlatego pomimo słabości, jakie posiadają goście dzisiejszego spotkania jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że dziś łatwej przeprawy podopieczni Spoelstry mieć nie będą. Jeśli nie wydarzą się żadne nieoczekiwane okoliczności to Andre dostanie z pewnością te 30 kilka minut i ze spokojem powinien osiągnąć liczbę 14 zbiórek mimo to, że to już dość wysoka linia. Polecam!

Blake Griffin over 24,5 pkt ✅✅ formalność ;)
1,85
Sportingbet​

Bodajże najniższa linia na rynku i jak najbardziej godna uwagi. Można wiele powiedzieć na temat Griffina, niekoniecznie dobrego, ale to, w jaki sposób prezentuje się pod nieobecność głównego dyrygenta drużyny Clippers, Paula budzi szacunek. Zdecydowanie wziął na barki zdobywanie punktów dla dzisiejszych gości, którzy zmierzą się z Denver. Szykuję się wysoki wynik bo obie ekipy lubią grę w szybkim tempie i potrafią zdobywać sporą ilość punktów. Jeśli Clippers dzisiaj chcą wygrać na dość ciężkim terenie w Pepsi Center to właśnie Blake wraz z Crawfordem muszą tych punktów nabić sporo. Statystyki Griffina mówią same za siebie. W ostatnich 10 spotkaniach Blake linię przekroczył 8 razy. Raz nie uczynił tego z Bucks bo po prostu z takimi leszczami nie spędził na parkiecie nawet 30 minut, kolejna nieudana próba to mecz z najlepszą defensywą ligi czyli Indianą, gdzie rzucał na marnej skuteczności. W pozostałych meczach Griffin rzucał minimum 25 pkt, a niekiedy było to zdecydowanie więcej. Oddaje on sporo rzutów, a czasami jest to liczba oscylująca nawet w okolicach 20 rzutów na mecz. Celności również Blake&#39;owi odmówić nie można bo praktycznie standardem stało się rzucanie na ponad 50% skuteczności lub więcej, a to jest imponująca statystyka. Wątpię, by Bryłki znalazły odpowiedź na świetnie dysponowanego w ostatnim czasie Griffina i czuję, że ta linia zostanie przekroczona ze sporym zapasem. Szykuje się tutaj close game, więc minut na parkiecie dostanie wystarczająco dużo, by jutro móc cieszyć się dodatkowych funduszy na koncie. :cool: Tutaj niezłym wyborem może być pójście w stronę Jamala bo linia na niego to kuszące 20,5 pkt, ale ja zostaję przy graczu, który jest stabilniejszy i gwarantuje porządną zdobycz punktową!

Dodatkowo nie będę już tu rozpisywał się o Toronto bo koledzy wyżej o nich napomnieli, ale pójście w ich stronę wydaje się dobrą opcją i mimo, że kurs spadł w nadal jest wart zainteresowania także:

Utah Jazz - Toronto Raptors
Raptors ✅✅
1,60
Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +6
dunker 94

dunker

Użytkownik
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers
LAC @ 1,83 Bet365​

116:115:;/:​

No ja mogę się zgodzić z przedmówcą, kursy wyrównane i ja skłaniam się tu ku gościom. Jest to team który może daleko zajść, co może dziwić nawet bez swojego generała radzą sobie zaskakująco dobrze. Dobrze wkomponował się Crowford, który jest aktualnie drugim strzelcem w ekipie z LA. Redick gra w kratke, czasami ma niesamowitą skuteczność z dystansu żeby w kolejnym meczu wykrecić 1/7. Pod koszem też przewagę mają Clipp, najlepiej zbierający i drugi w blokach Jordan. U Griffina widać postępy, nie ładuje już piłki tylko z góry, poprawił jumperki co przekłada się na zdobycze pkt. Do Denver co prawda wraca Ty, ale myśle że będzie na limicie minutowym a nie wątpliwie stratą Bryłek jest uraz Robinsona, który już zakończył sezon. Po taki kursie skuszę się na LAC.

Milwaukee Bucks - New York Knicks
NYK over 102 @ 1.83 Bet365​

98 PKT:-(​

Drugim moim typem jest over Knicks&#39;ów, zdecydowana zwyżka formy, w ostatnich 4 zwycięskich meczach rzucali średnio 116,5 pkt, nie brałem pod uwagę ostatniego przegranego meczu z Miami, bo to zupełnie inne progi niż dzisiejszy przeciwnik. Bucks tracą u siebie mase punktów, ponadto przegrywają praktycznie wszystko. Melo i reszta spokojnie powinni wykręcić tu ten over. Zakładam że NYK wygrają to spotkanie, na zwycięstwo jest kurs 1.26, no ale jeśli już wygrają to i over powinien być pokryty i tu widzę value. Taki mam pomysł na ten mecz. Polecam!

Dwa typy i w obu meczach game-winery, gdyby nie wpadłby byłoby easy.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Grizzlies @ OKC
Ja rozumiem, że nie będzie Conleya ale kursy grubo ponad 4 na team, który wyeliminował OKC z PO? Nie twierdzę, że wygrają, wszak Conley to obok Gasola najważniejsze ogniwo ale @1,23 na OKZ to zenada. KD ostatnio przechodzi sam siebie jednak on sam nie wygra każdego meczu. A myślenie, że Reggie i Ibaka w każdym spotkaniu będą grać równo to ułuda. Miśki to nieprzyjemny team dla każdej drużyny. Grają starą, defensywną szkołę. Do pełnego obrazka brakuje Conleya i Allena jednak plasterek Prince i Gasol w pomalowanym powinni skutecznie ograniczyć punktowanie Thunder.
PTB @ Wizards
Wizards stają przed kolejną szansą przeskoczenia progu .500. O ile w poprzednich meczach byli dla mnie faworytem tak teraz mają przed sobą dużo lepszy team. Blazers z kolei stają przed szansą przełamania passy porażek na wyjazdach. Wall potrafi zadziwiać swoją grą jednak często również zaskakuje głupotą a&#39;la Westbrick. Co innego Lillard, który osobiście dla mnie przewyższa Uncle Drew a co dopiero lidera Stołecznych. Dodajac wszechstronnego Aldridge&#39;a oraz scorerów Batuma i Matthewsa minimalnym faworytem dla mnie są goście.
Pistons @ Heat
Małe Sci-fi na dziś. Heat po meczu z NYK, a przed Clippersami. Podobną zależność mieliśmy niedawno w wykonaniu OKC gdzie rolę Tłoków pełnili Wizards. Poza tym Pistons już raz pokonali w tym sezonie mistrzów w AAA. Czemu nie powtórzyć tego? Można mówić o dumie mistrzów i chęci zemsty ale to są Heat. Oni nic nie muszą.
Propozycje:
Grizzlies ML/+8,5 @4,50/1,91 William Hill
PTB ML @2 Bet365
Pistons ML @5,25 Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +5
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Wall potrafi zadziwiać swoją grą jednak często również zaskakuje głupotą a&#39;la Westbrick.
Warto dodać, że Wall ostatnimi czasy gra z kontuzją kostki i dlatego jego zdobycze pkt ostatnimi czasy zmalały. Ja dziś idę w stronę WAS. Po prostu licze, że w końcu to pechowe 0.500 przejdą po chyba 6/7 próbach.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Miami Heat - Detroit Pistons(+9,5) -&gt; 1,92 -&gt; Betsson✅✅✅ 102 - 96 Miami win
Miami w sezonie zasadniczym gra bardzo przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo. W obronie dramat, tracą bardzo dużo pkt, głównie spinają się tylko na gry z tymi lepszymi ekipami typu SAS, OKC czy Indiana. Pytanie, czy jest to po prostu zła forma, czy granie na alibi a dopiero w PO pokazanie swojej mocy. Gram dzisiaj na Detroit, widzę bardzo dużą poprawę w ich grze, 2 ostatnie spotkania wygrane, i co ważne zatrzymanie zarówno na 96 i 87 pkt przeciwnika. Ok, potentaty to może nie były bo Orlando i Phila, jednak ten 2 zespół prezentuje run &amp; gun all season, więc wynik całkiem przyzwoity. Frontcourt gra coraz lepiej, trio Smith-Drummond-Monroe chyba powoli zaczynają się bardzo dobrze rozumieć. Dzisiaj nie sądzę, by pod koszem Miami zrobiło jakiś kocioł. Bosh powinien zostać wyeliminowany z gry, deskę powinni spokojnie zdominować, mając takich kocurów pod koszem. James&#39;a nikt nie jest w stanie zatrzymać chyba na ten moment, więc tutaj na to nie liczę. Izolacje będzie wygrywał pewnie, ale ciekawe jak jumpery. Bardzo ważne jest, to że zagra super zmiennik Rodney Stuckey, który jest bardzo pewnym gwarantem punktowym dla gorącej głowy Jennings&#39;a. Fajna linia dodatnia na ten handicap, i postanowiłem to zagrać, bo nie widzę dzisiaj łatwego zwycięstwa Miami.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers -&gt; Blake Griffin over 8,5 zbiórek -&gt; 1,80 -&gt; Betsson✅✅✅ jak perełka to wejść musi, 9 min przed zakończeniem 3 kwarty... ????????????
Znowu Bettson oferuję nam moim zdaniem perełkę, bo tak można określić zakład na zbiórki Griffin&#39;a. 8,5 linia z przeciwnikiem pokroju Denver, które gra szybko, rzuca bardzo sporo, zarówno półdystansowo jak i za 3, run &amp; gun podejrzewam będzie, dużo szybkich akcji, cegły? Będą na pewno, więc okazji do łatwych zbiórek Griffina. Blake w sezonie 9,7 zbiórek na mecz więc sporo ponad linie, ponadto spodziewam się że nie będzie żadnego blowout&#39;a tylko &#39;&#39;close game&#39;&#39; więc minuty swoje też wyrobi nawet więcej. W tym sezonie Griffin już zdominował deskę z Denver, zaliczył wtedy aż 16 zbiórek z czego 5 na atakowanej. Typ Beton imo wejść musi. Ufam mu po raz 2 z rzędu ;-) Nie zawiedzie. W tym sezonie gra bardzo dobrze, i występ na ASG chyba dodał mu skrzydeł że go wybrali ;) Polecam i pozdrawiam. Rambo. Więcej jeśli coś będzie to w temacie.

Otrzymane punkty reputacji: +19
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Typ : Zawodnik zdobędzie więcej niż 20 pkt ✅ (19 pts ) ????
Typ : Nie
Zawodnik : Isaiah Thomas
Kurs : 1,82
Buk : Expekt

Śmieszą mnie czasem wybory zawodników odds-makera w Expekcie. Przyznam, że wiele razy da się tam zarobić bo taka linia na R.Gaya, P. Georga jest często za niska. Przechodzę do typu. Isaiah Thomas podstawowy rozgrywający drużyny Sacramento. 60 numer draftu! W tym sezonie zawodnik ten bardzo mocno poszedł do góry(chodzi o statystyki a nie wzrost ???? ). Poprzedni sezon 13,9 ppg teraz równe 20. Spędza średnio ponad 30 minut na parkecie. Od 17 stycznia pokrył linie 20 + pkt 5x na 10 spotkań. W tym 4x gdy w lineupie nie było D.Cousinsa. Uważam, że dziś nie zdobędzie 20 + pkt. Czemu? Po 1 może to być bardzo defensywne spotkanie bo przeciwkiniem Kings będą defensywnie usposobieni Bullsi, a po 2 do lineup wraca Damarcus co sprawi, że Isaiah nie będzie już tak ważną opcją strzelecką w drużynie Królów.

E 4

emilio666

Użytkownik
Wizards-Blazers
Gortat over 11.5 punktów @ 1.82
⛔⛔

Fortuna

Dziś proponuję Marcina, z kilku powodów. W ostatnich meczach udanie pokrywał linię, tzn, wtedy kiedy nie miał dużych, typowych centrów naprzeciwko. Umówmy się, że DeAndre, Blake ale też Bogut,to są rywale dla niego trudni. Dziś na centrze zagra pewnie Robin Lopez. Gortat zna go dobrze z treningów i wykorzysta przewagę siły. Gra na obwodzie będzie na Wizards niełatwym zadaniem. Kilka asyst Walla powinno zawędrować przez to pod kosz. Z OKC nie wyglądało to tragicznie 7/13 z gry w 35 minut.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Wizards-Blazers
Gortat over 11.5 punktów @ 1.82
Fortuna

Dziś proponuję Marcina, z kilku powodów. W ostatnich meczach udanie pokrywał linię, tzn, wtedy kiedy nie miał dużych, typowych centrów naprzeciwko. Umówmy się, że DeAndre, Blake ale też Bogut,to są rywale dla niego trudni. Dziś na centrze zagra pewnie Robin Lopez. Gortat zna go dobrze z treningów i wykorzysta przewagę siły. Gra na obwodzie będzie na Wizards niełatwym zadaniem. Kilka asyst Walla powinno zawędrować przez to pod kosz. Z OKC nie wyglądało to tragicznie 7/13 z gry w 35 minut.
Marcin zna z treningów Robina ale Lopez naszego już nie? Po to pojawił się Lopez w Blazers za Hicksona, bo JJ to kołek w obronie. I pisanie, że z OKC &quot;nie wyglądało tragicznie&quot; kiedy za przeciwnika miał upośledzonego Kendricka Pokrakę jest nie na miejscu. Typ nie jest zły, gorzej z uzasadnieniem. Boję się jednak, że Gortat będzie miał za zadanie jak powstrzymać LaMarcusa niż jak zdobyć 10+ punktów. Wszak z dwójki wysokich to Nene jest pierwszym wyborem.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
NBA
THE DECISION
In this fucking cold evening...this is very tough...in this fcking cold evening I&#39;m going to take my talents to Colorado and join the Denver Nuggets. I feel like it&#39;s going to give me the best opportunity to win and to win just one game, and only just to win in regular season game. And I feel like Denver can compete down there.

Reasons
Kalendarz dla Clippsów jest brutalny. Jeszcze trochę i będą musieli korzystać z pomocy psychologa/psychiatry - Clippers są w ciągłej podróży - po długim road tripie na wschodzie, wrócili do siebie zagrać jeden mecz z Wizards, potem znowu w podróż tylko po to by dostać wpierdziel od Warriors, teraz z kolei podróż do Colorado. Ktoś nie miał litości układając ten kalendarz. Krótka linia na wyjazdowego faworyta oczywiście zachęciła kochającą faworytów publikę do grania Clippers - ponad 60% betów na Clippers, mimo że na wyjazdach nie zachwycają + mają mecz z Heat przed sobą, a ponieważ Clippers lubią o sobie myśleć jako o contenderze :)grin ???? to ten mecz uważają za bardzo prestiżowy. Natomiast Denver - wraca Lawson + świetną rzeczą jeśli chodzi o Denver w meczach z Clippers i Warriors jest to, że Bryłki nienawidzą tych dwóch drużyn i zawsze można być pewnym tego, że na boisku zostawią 100% tego co mają w baku. Denver nastepny mecz gra z Bucks, więc spiny na mecz z Clippers powinna być konkretna. My money is on Denver +2 @ 1.877

Otrzymane punkty reputacji: +15
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik

Chicago Bulls for sale

Takie zdanie powinno widnieć pod charakterystycznym logo drużyny z wietrznego miasta.
Po kontuzji Rose&#39;a zatrzęsło się nie tylko biurko prezesa marki Adidas, ale i w zarządzie Chicago Bulls z biurka trzeba było wyciągać plan B.
Z jednej strony mamy dobrego trenera, który jakoś to ciągnie i wyniki, które sugerują, że Bulls biją się o playoffy. Z drugiej zaś strony zarządzający klubem patrzą chyba już na przyszły sezon i w planach mają sprowadzenie jakiegoś all-stara i niepłacenie luxury tax.
Fakty mówią same za siebie: pozbyto się Denga, Cartiera Martina ( solidny zmiennik, którego trener chciał zatrzymać) Na domiar złego kolejny gracz szykowany jest do odstrzału : Taj Gibson
Carlos Boozer już dawno wie, że zostanie amnestionowany.
Widać tu delikatnie mówiąc nieporozumienia na linii trener-GM, a właściwie kłody pod nogi jakie są rzucane trenerowi Thibodeau. Mimo tych utrudnień drużyna gra nieźle, a bez Denga sobie dobrze radzą. Czy wygra chłodna ekonomiczna kalkulacja czy dobry trener, który robi swoje?
Ostatnie mecze Bulls pokazują, że różnie z nimi bywa. Ogrywają bez problemu Orlando, LAL, 76ers, Cleveland. Udało im się nawet wygrać z SAS. Jednak San Antonio miało wtedy szpital w drużynie.
Przyszły też porażki z Clippersami, Minnesotą i ostatnio z Pelicans i wczorajsza z Sacramento.
Chicago Bulls w obronie grają świetnie. Drugie miejsce w lidze pod względem traconych punktów (92.7 na mecz)
W ofensywie zaś jest cieniutko (29 miejsce i tylko 92.5pkt rzuconych na mecz)
Myślę, że dla Bulls podczas tournee po zachodzie wygrany mecz z San Antonio i na zakończenie z Lakers powinien ich usatysfakcjonować.
Dzisiaj zmierzą sie z drużyną, która ma potencjał i armaty żeby ich dziś rozstrzelać. Phoenix Suns walczą o playoffy. Grają naprawdę fajny basket. Takie mecze jak ten z Bulls muszą wygrywać na lekko. Cóż, że przyjeżdża dobry defence team. Słońca pokazały dobitnie w dwumeczu z Indianą, że twarda obrona to dla nich żaden problem rzucając im 124 i 102 punkty.
Będzie to również revenge game za porażkę z 7 stycznia. Tuż po sprzedaży Denga Bulls ograli Suns 92-87. Patrząc na ostatnią formę Phoenix, wydaję mi się, że drugi raz nie dadzą się pokonać.
Goran Dragic gra basket fenomenalny. 20 pkt na mecz i co najmniej 5 asyst i skuteczność przynajmniej 48% stawiają go w tym sezonie obok Lebrona Jamesa i Kevina Duranta, czyli dwóch graczy, którzy w tym roku stoczą pojedynek o tytuł MVP. Czy Goran znów udowodni, że zasługuje na grę w ALL-STAR GAME ? Myślę, że tak. Wszak ma jeszcze na to szanse.
Jedyne co studzi mój entuzjazm co do dzisiejszej pewnej wygranej Suns to h2h. 8 z 10 ostatnich spotkań między tymi drużynami kończyło się zwycięstwem Bulls, a 4 ostatnie mecze w Phoenix przegrywali gospodarze.
Bulls są 7-1 i 6-2 ATS w ostatnich 8 meczach po porażce.
Ja idę jednak w stronę drużyny, która w ostatnich 2 tygodniach pokonała dwa razy Indianę, wróciła ze wschodu z bilansem 4-0 i pewnie pokonała dwa dni temu solidne w obronie Charlotte. Następnego dnia jadą do Houston gdzie o zwycięstwo będzie bardzo ciężko, więc trzeba skupić się na meczu z drużyną ze wschodu (W&gt;E)​

Phoenix Suns -6.5 pkt @1.96 marathonbet​
⛔ ⛔ jednak świetny trener to podstawa

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom