Akurat to,że jest do kogo podać nie jest najwiekszym problemem BKN.Inna sprawa to ostatni mecz w Los Angeles - mimo gry bez podstawowych 4 zawodników Nets zagrali naprawde niezłe spotkanie.Kto wie czy i tym razem brak weteranów nie bedzie miał na nich równie pozytywnego wpływu.Ze wzgledu na B2B PTB polecam raczej pójście w over/under.
A co do samego KG - niestety o ile grając w Celtach był praktycznie niezbedny o tyle w Nets jego gra działa na ich szkode.Ojciec Czas i nieudolna kadra trenerska robią jednak swoje.
Nie mówię że złe, może źle się trochę z tym wyraziłem ale ciężko mi to innymi słowami wytłumaczyć, myślę że jednak Ci co się znają to wiedzą o co mi chodzi. Brakuje lidera który weźmie ciężar na siebie trafi parę kluczowych punktów pod rząd aby podnieść moralnie zespół. A tu jest sytuacja podanie do Pierca pudło, to następna akcja do Garetta pudło, no to następna Joe pudło to może Brook teraz o
kosz. To koło zacząć czas na nowo. Ja osobiście tak to widzę (mogę się mylić bo nie oglądałem meczów Nets więc bez hejtów, jedyny z Heat ale już nie pamiętam go). Ale nawet patrząć na statystki to się potwierdza że w każdym meczu wyjściowa 5 oddaje podobną liczbę rzutów. Owszem rezerwy zagrały dobry mecz w LAC ale to jest za wysoki poziom żeby mniejsze umiejętności zawodników przeciwstawiły się dwukrotnie. Blazers są w gazie. Marcus świetnie gra, Lillard ma wahania skutecznościowe ale w ważnych momentach odpala, do tego dochodzą strzelby za 3 punkty Wiliams, Matthews i Batum. opcji w ataku bardzo dużo. Już nie czekam na inforamacje odnośnie kontuzji bo kursy polecą a nawet w pełnym zestawieniu Blazers będą walczyć jak równy z równym, a czuję że Brook i Deron nie zagrają. Wiadomo że mecz meczowi nie równy ale mecze w Sacramento pokazały formę obu zespołów Portland W11, Brooklny L21
Blazers @ 2.40
BAH
Z innych meczy można grać:
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 1 (-11.5) @ 1.93
Charlotte dobry start i marzenia o PO chyba powstały ???? gra całkiem nieźle wygląda jednak w starciu z gigantami nie mają szans co pokazał ostatni mecz z Heat. Bulls mimo niemrawego starcu ostatnie 4 mecze niszczą rywali. Skoro z niepokonanymi Pacers potrafili prowadzić ponad 30 punktami to nie powinni mięć problemów z Bobkami. Jeśli Rose zagra podobny mecz na dobrej skuteczności to typ bez problemów wejdzie.
Dallas Mavericks - Philadpelphia 76ers 1 (-11.5) @ 1.83
Mecz niemalże identyczny jak starcie Bulls - Bobcats w mojej opinii, nawet linia ta sama. Dallas świetnei w tym roku gra w ataku. Dirk w świetnej formie, Carter przeżywa druga młodość i Calderon straszy trójką. Na tablicy solidny Blair i Marion i powstaje drużyna z realnymi szansami na miejsce w PO. Phila świetny start dużo za sprawą rewelacyjnej gry MCW a gdy go nie ma to już się posypało. Ale też nie szukałbym w jego absencji głównej przyczyny gorzeszj gry 76ers a w tym że są po prostu jedną z najsłabszych drużyn w ekipie. Podobnie jak pisałem o rezerwach Nets, braków w umiejętnościach nie można pokryć tylko ambicją i szczęściem. Phila będzie jechał już tylko w dół a mecz z Pelicans mnie tylko w tym utwierdził. NOP mimo fajnego składu też gra bez rewelacji a rozwalili Phile w drobny mak.
Utah Jazz - Golden State Warriors 2 (-9.5) @ 1.91
Co tu dużo pisać, Utah obecnie chyba najsłabsza drużyna pod względem gry. Mimo iż skład nie wygląda tragicznie to czegoś tam brakuje. Nie ma kluczowego rozgrywającego który prowadziłby ten bałagan. Z drugiej strony w GSW też takiego rozgrywającego nie ma jednak Curry i AI świetnie zastępuje jego brak. Bardzo podoba mi się gra GSW. Skład można powiedzieć że kompletny, świetnie pracuje jako zespół, atmosfera (chyba najlepsza w lidze), nic tylko usiąść i z przyjemnością ogladać grę Wojowników.
==================================
EDIT: Co się uczepiliście tej dogrywki Blazers ? Zwrócie też uwagę na to że mecz zaczynali o 18:00 więc parę godziny więcej odpoczynku niż zwykle b2b mieli więc myślę że aż tak tego nie odczują.