>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Listopad 2013

Status
Zamknięty.
kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Już jakieś pewne info odnośnie składu Nets na dzisiejszy mecz ? Według covers wszyscy są questionable. Nets na swojej stronie wystawili najsilniejszą piątkę ale nic nie ma tam informacji o powrocie.

mutomboo 52

mutomboo

Użytkownik
Już jakieś pewne info odnośnie składu Nets na dzisiejszy mecz ? Według covers wszyscy są questionable. Nets na swojej stronie wystawili najsilniejszą piątkę ale nic nie ma tam informacji o powrocie.
Na razie info nie ma bo za wcześnie. Ale nie chce mi się wierzyć że w domu i to drugi pod rząd mecz ( wcześniej wyjazd z LAC ) KG, PP , Kirilenko czy Lopez będą odpoczywać. Deron chyba ma kontuzję jakąś lekką ale reszta to raczej odpoczywała. Trzeba czekać na info. Jak ktoś nie chce czekać to może grać Nets. Jak dla mnie dziś wygrają a i nie spodziewam się aby out znowu pół drużyny było i to we własnej hali. A u siebie na własnych śmieciach w Barclays Center Brooklyn mocny. Warto dodać że Portland wczoraj dogrywka z Raptors i dziś b2b.

Portland Trail Blazers @ Brooklyn Nets.
Match Winner Including All OT: Brooklyn Nets
1.74
5/10
Marathonbet

⛔

NBA 2-0-2
Stake: 20
Profit: 20.3
Yield: 1.50 %

Otrzymane punkty reputacji: +6
makaveli23 715,2K

makaveli23

Użytkownik
Denver - Oklahoma over 52.5 1 qfarta 1.85 # sportingbet ✅
Dzisiaj kolejny winner z serii over na pierwszą kwartę. Obie druzyny sa na dole ronkingu jesli chodzi o strate punktow w pierwszej kwarcie. Denver oddaje srednio 27.4, w ostatnich 3 meczach 29.0, a na wyjeździe az 29.8. Oklahoma mimo ze jest lepsza z tej dwojki to rowniez nie imponuje w defensywie oddajac srednio u siebie 25.6. Jesli chodzi o zdobywanie punktow w pierwszych kwartach to druzyny plasuja sie w czolowce ligi. Denver 23.5 srednio na wyjazdach, ale w ostatnich trzech meczach imponujace 30 na kwarte. Mysle ze 23-25 od nich wystarczy po pokryc over. Oklahoma u siebie srednio 27 ale tutaj powinni sdobyc zdecydowanie wiecej na slabej obronie Denver. Durant i Westbrook beda mieli latwo juz od poczatku. Mysle ze minum 30 od OKC, 25 dla gosci i mamy over w garsci.
Dallas TT over 28.5 1 kwarta # 1.85 Sportingbet
Duzo tu nie trzeba pisac, Philadelphia nie w ogole defensywy i traci srednio 30.5 na kwarte. Dallas u siebie zdobywa srednio 33 w pierwszych, wiec spokojnie minimum 29 wrzuci. Nie jestem pewien co do Philadelphi, linia jest 53.5 a 76ers zdobywaja tylko 22 w pierwszych kwartach wiec gram tylko na Dallas. Co prawda Dallas w obronie nie jest najlepszy wiec o te 2 wiecej moga zdobyc, ale zatrzymam sie na Dallas over 28.5.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Deron skręcić kostkę w którym meczu i z tego co tam wyczytuje to jest duża szansa że nie zagra. Lopez też coś ma z kostką ale nie tak poważnego a Pierce z pachwina. KG chyba odpoczywał. Jeśli Deron i Brook nie zagrają to w ciemno idę w zwycięstwo Blazers. Są na fali a Nets zupełnie odwrotnie miliony wydawane i nic to nie daje. Marcus i Lillarda ciężko będzie zatrzymać. Nie oglądałem żadnego meczu Nets ale czuje że brakuje tam zdecydowania do kogo zagrać piłkę bo na każdej pozycji gwiazda i każdego trzeba równomiernie &quot;nagrodzić&quot; podaniem. A póki co PP i KG są kompletnie bez formy, JJ strasznie nieregularny to kto tam ma grać i przeważać o zwycięstwie Nets ?

H 164

hector

Użytkownik
Deron skręcić kostkę w którym meczu i z tego co tam wyczytuje to jest duża szansa że nie zagra. Lopez też coś ma z kostką ale nie tak poważnego a Pierce z pachwina. KG chyba odpoczywał. Jeśli Deron i Brook nie zagrają to w ciemno idę w zwycięstwo Blazers. Są na fali a Nets zupełnie odwrotnie miliony wydawane i nic to nie daje. Marcus i Lillarda ciężko będzie zatrzymać. Nie oglądałem żadnego meczu Nets ale czuje że brakuje tam zdecydowania do kogo zagrać piłkę bo na każdej pozycji gwiazda i każdego trzeba równomiernie &quot;nagrodzić&quot; podaniem. A póki co PP i KG są kompletnie bez formy, JJ strasznie nieregularny to kto tam ma grać i przeważać o zwycięstwie Nets ?
Akurat to,że jest do kogo podać nie jest najwiekszym problemem BKN.Inna sprawa to ostatni mecz w Los Angeles - mimo gry bez podstawowych 4 zawodników Nets zagrali naprawde niezłe spotkanie.Kto wie czy i tym razem brak weteranów nie bedzie miał na nich równie pozytywnego wpływu.Ze wzgledu na B2B PTB polecam raczej pójście w over/under.
A co do samego KG - niestety o ile grając w Celtach był praktycznie niezbedny o tyle w Nets jego gra działa na ich szkode.Ojciec Czas i nieudolna kadra trenerska robią jednak swoje.

sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
Na razie info nie ma bo za wcześnie. Ale nie chce mi się wierzyć że w domu i to drugi pod rząd mecz ( wcześniej wyjazd z LAC ) KG, PP , Kirilenko czy Lopez będą odpoczywać. Deron chyba ma kontuzję jakąś lekką ale reszta to raczej odpoczywała. Trzeba czekać na info. Jak ktoś nie chce czekać to może grać Nets. Jak dla mnie dziś wygrają a i nie spodziewam się aby out znowu pół drużyny było i to we własnej hali. A u siebie na własnych śmieciach w Barclays Center Brooklyn mocny. Warto dodać że Portland wczoraj dogrywka z Raptors i dziś b2b.

No sorry ale to jest głupota z twojej strony. Polecasz typ oparty na twojej wierze...

Lopez:

Brook Lopez was &quot;limping badly&quot; following Saturday night&#39;s game against the Clippers.
He did not play in this game due to a sprained ankle and not being able to walk without a limp doesn&#39;t bode well for his chances to play on Monday

DWill:
He has minimal swelling and is not using a walking boot or crutches
The Nets will play at home against the Blazers on Monday and D-Will should be considered questionable.
Pierce:
Problemy z pachwiną. Brak konkretnego info.

Info z rotoworld.

Już pisałem to przy meczu z Sacramento, że Nets na ten moment nie są drużyną i nie stanowią kolektywu, w dodatku Kidd nie ogarnia na ławce. Portland są ostatnio HOT, ławka też wygląda teraz dobrze. B2b i dogrywka to jedyny minus Portland. Moim zdaniem nie ma sensu pakować się Nets w tym momencie. Warto poczekać na dokładne info o kontuzjach.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik

Portland Trail Blazers @ Brooklyn Nets.
Match Winner Including All OT: Brooklyn Nets
1.74
5/10
Marathonbet
He did not play in this game due to a sprained ankle and not being able to walk without a limp doesn&#39;t bode well for his chances to play on Monday.
Wątpie by zagrał skoro nie może poruszać się bez kul.

K 68

kuiba12

Użytkownik
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Co sądzicie o handicapie -11.5 na Chicago ostatnio są w dobrej formie, zwłaszcza w swojej hali. Oto parę statystyk:

IND-CHI ;94-110 (-16)
CHI-TOR ; 96-80 (-16)
CLE-CHI ; 81-96 (-15)
UTA-CHI ; 73-97 (-24)

Na ostatnie 4 mecze z czego 3 we własnej hali wygrali 15 i więcej punktami, myślę że warto zagrać.

mutomboo 52

mutomboo

Użytkownik
Wątpie by zagrał skoro nie może poruszać się bez kul.
Napisałem że Deron ma kontuzję a reszta odpoczywała ???? Jak dla mnie to że reszta ma kontuzję to zwykła ściema ( no może nie z Pierce ). Im dalej w dzień to będziemy mieli konkretne info. Ja sobie zaryzykowałem. Kto nie ryzykuję nie piję szampana ???? Poczekać do wieczora pojawi się nowe info i wtedy sobie grać możecie. Ja gram na Brooklyn.
@sewerynKG
Roto i nie tylko czytam regularnie i o tych wpisach czytałem. nie musisz mi ich przytaczać.
Bez większego spinania się jak macie problem z grą na Nets poczekajcie do wieczora. Tyle.
==================================
Dodam też że Portland może i są na fali ale wczoraj z Raptors mieli dogrywkę. Nets z LAC oglądałem i Brooklyn źle nie zagrał grając bez szkieletu swojej ekipy. Tutaj że nie można faworyzować aż tak mocno Portland grające dzień po dniu i to po dogrywce jeszcze w meczu z Brooklynem. Info pewnie pojawi się konkretne koło wieczora więc dla chcących grać bezpiecznie trzeba czekać.

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Akurat to,że jest do kogo podać nie jest najwiekszym problemem BKN.Inna sprawa to ostatni mecz w Los Angeles - mimo gry bez podstawowych 4 zawodników Nets zagrali naprawde niezłe spotkanie.Kto wie czy i tym razem brak weteranów nie bedzie miał na nich równie pozytywnego wpływu.Ze wzgledu na B2B PTB polecam raczej pójście w over/under.
A co do samego KG - niestety o ile grając w Celtach był praktycznie niezbedny o tyle w Nets jego gra działa na ich szkode.Ojciec Czas i nieudolna kadra trenerska robią jednak swoje.
Nie mówię że złe, może źle się trochę z tym wyraziłem ale ciężko mi to innymi słowami wytłumaczyć, myślę że jednak Ci co się znają to wiedzą o co mi chodzi. Brakuje lidera który weźmie ciężar na siebie trafi parę kluczowych punktów pod rząd aby podnieść moralnie zespół. A tu jest sytuacja podanie do Pierca pudło, to następna akcja do Garetta pudło, no to następna Joe pudło to może Brook teraz o kosz. To koło zacząć czas na nowo. Ja osobiście tak to widzę (mogę się mylić bo nie oglądałem meczów Nets więc bez hejtów, jedyny z Heat ale już nie pamiętam go). Ale nawet patrząć na statystki to się potwierdza że w każdym meczu wyjściowa 5 oddaje podobną liczbę rzutów. Owszem rezerwy zagrały dobry mecz w LAC ale to jest za wysoki poziom żeby mniejsze umiejętności zawodników przeciwstawiły się dwukrotnie. Blazers są w gazie. Marcus świetnie gra, Lillard ma wahania skutecznościowe ale w ważnych momentach odpala, do tego dochodzą strzelby za 3 punkty Wiliams, Matthews i Batum. opcji w ataku bardzo dużo. Już nie czekam na inforamacje odnośnie kontuzji bo kursy polecą a nawet w pełnym zestawieniu Blazers będą walczyć jak równy z równym, a czuję że Brook i Deron nie zagrają. Wiadomo że mecz meczowi nie równy ale mecze w Sacramento pokazały formę obu zespołów Portland W11, Brooklny L21
Blazers @ 2.40 BAH
Z innych meczy można grać:
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 1 (-11.5) @ 1.93
Charlotte dobry start i marzenia o PO chyba powstały ???? gra całkiem nieźle wygląda jednak w starciu z gigantami nie mają szans co pokazał ostatni mecz z Heat. Bulls mimo niemrawego starcu ostatnie 4 mecze niszczą rywali. Skoro z niepokonanymi Pacers potrafili prowadzić ponad 30 punktami to nie powinni mięć problemów z Bobkami. Jeśli Rose zagra podobny mecz na dobrej skuteczności to typ bez problemów wejdzie.
Dallas Mavericks - Philadpelphia 76ers 1 (-11.5) @ 1.83
Mecz niemalże identyczny jak starcie Bulls - Bobcats w mojej opinii, nawet linia ta sama. Dallas świetnei w tym roku gra w ataku. Dirk w świetnej formie, Carter przeżywa druga młodość i Calderon straszy trójką. Na tablicy solidny Blair i Marion i powstaje drużyna z realnymi szansami na miejsce w PO. Phila świetny start dużo za sprawą rewelacyjnej gry MCW a gdy go nie ma to już się posypało. Ale też nie szukałbym w jego absencji głównej przyczyny gorzeszj gry 76ers a w tym że są po prostu jedną z najsłabszych drużyn w ekipie. Podobnie jak pisałem o rezerwach Nets, braków w umiejętnościach nie można pokryć tylko ambicją i szczęściem. Phila będzie jechał już tylko w dół a mecz z Pelicans mnie tylko w tym utwierdził. NOP mimo fajnego składu też gra bez rewelacji a rozwalili Phile w drobny mak.
Utah Jazz - Golden State Warriors 2 (-9.5) @ 1.91
Co tu dużo pisać, Utah obecnie chyba najsłabsza drużyna pod względem gry. Mimo iż skład nie wygląda tragicznie to czegoś tam brakuje. Nie ma kluczowego rozgrywającego który prowadziłby ten bałagan. Z drugiej strony w GSW też takiego rozgrywającego nie ma jednak Curry i AI świetnie zastępuje jego brak. Bardzo podoba mi się gra GSW. Skład można powiedzieć że kompletny, świetnie pracuje jako zespół, atmosfera (chyba najlepsza w lidze), nic tylko usiąść i z przyjemnością ogladać grę Wojowników.

==================================
EDIT: Co się uczepiliście tej dogrywki Blazers ? Zwrócie też uwagę na to że mecz zaczynali o 18:00 więc parę godziny więcej odpoczynku niż zwykle b2b mieli więc myślę że aż tak tego nie odczują.

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
Brooklyn to w tym momencie zlepek pseudogwiazd. Co oni pokazują swoją grą? A no właśnie wielkie NIC! Miliony powydawane, miało być tak pięknie, miało być mistrzostwo, a ja tutaj widzę, że oni z taką grą będą mieć nie mały problem, aby się do PO dostać. Kidd jest nikim na ławce, nie ogarnia takiego zespołu, nie ma haryzmy, nie potrafi narzucić gry swoim podopiecznym. Co innego Portland - oglądałem ich wczorajszy mecz z Toronto i tylko dlatego, że run Raptors zrobiło w ostatniej kwarcie była dogrywka... Tak to, przez cały mecz byli lepsi przyjezdni. Zadziwia mnie fadeaway Aldridge&#39;a. Robi to tak płynnie, aż miło się go ogląda. Batum sieka trójkami, Lillard też jest w formie. Ta trójka poprowadzi dziś PTB do zwycięstwa? Może i grali dziś dogrywkę z Raptors, ale to &#39;tylko&#39;, a może &#39;aż&#39; 5minut? Oni takie mecze grają codziennie, codzienne treningi, wysiłek. Może i to wpływa trochę na organizm, ale oni do takiego wysiłku są przyzwyczajeni. Ja nie widzę dziś innej opcji jak wygrana PTB, dlaczego? Bo Brooklyn to nie ten Brooklyn, o którym mówiono na początku sezonu, że jaki on miał być dobry... Jak na razie się nie udaję i wątpię, żeby się udawało... Zlepek gwiazd, które ze sobą nie potrafią współpracować, wymęczone zwycięstwo w Phoenix, dostali lanie od słabych Kings (a tam grała podstawowa 5-tka ^^), Wizards ich leją, Indiana i LAC też (ale tutaj byli skazani na porażkę). Mi się jakoś ich dzisiejszy win nie widzi, mimo tego, że powracają do swojej hali. PTB dziś zdobędzie Barclays Center i kontynuuje swoją serie 7 wygranych.
PTB @ 2.4 (rano widziałem jeszcze 3.0 ^^)

Otrzymane punkty reputacji: +8
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Charlotte Bobcats under 85 pkt @1,89 betsson✅
Ofensywa Bobcats raczej nie będzie stanowić większego problemu dla obrony Chicago. Kemba rzuca dość nieregularnie, Henderson podobnie, a samo Charlotte rzadko przekracza 90 pkt na wyjazdach. Bulls wrócili do pewnej obrony, której trochę brakowało na początku sezonu i przy okazji cały zespół zaczął grać znacznie płynniej. W United Center zawsze byli znani z porządnej i mocnej defensywy. Za to z tym rzucaniem w Chicago bywa różnie, Rose co prawda wraca powoli do dyspozycji, ale wciąż nie ma ostatecznej pewności w rzucie. Niewątpliwie nadrabiają obroną, sam Thibodeau to specjalista od defensa , więc zespół kładzie nacisk na ten aspekt. Przypuszczam, że Bulls przyspieszą i zrobią sobie przewagę, a Bobcats też nie będą za bardzo męczyć swojej pierwszej piątki, a na ławce nie widzimy za wielu dobrych strzelców. Mecz raczej nie będzie szybki, bardziej pod kontrolą gospodarzy którzy powinni dotrzymać Bobki do 80 punktów.

Westbrook over 22 pkt @ 1,86 marathonbet✅
Lider Thunder powrócił do gry po kontuzji i znów dodaje jakości do ofensywy Oklahomy. Westbrook lubi grać przeciwko Denver, generalnie koncepcja gry gości bardzo odpowiada rozgrywającemu więc myślę, że 22 punkty to nie jest duży problem dla niego. Tym bardziej, że Thunder zwykle grają mocno ofensywnie na własnym parkiecie. Zresztą Westbrook zawsze przekraczał powyższą linię w poprzednim sezonie, w obecnym gra z pełnym zaangażowaniem i nie widać wielkiego śladu po urazie. Lawson nie jest jakimś tytanem defensywy, żeby był w stanie zatrzymać playmakera gospodarzy. Myślę, że Denver powalczy trochę z Oklahomą a jakieś 30 min najprawdopodobniej to minimum dla Westbrooka.

Otrzymane punkty reputacji: +20
emilenberg 81

emilenberg

Użytkownik
Dyscyplina : NBA
Spotkanie: LA Clippers - Memphis Grizzlies
Typ: Over 199,5
Kurs: 1,91
Bukmacher: bwin
Data: 19.11.2013
Godzina spotkania: 4.30

Analiza:
Zastanawiam się nad tym typem L.A.C. w sezonie ogólnie zdobywają średnio 110 pkt na mecz, i tracą około 106 pkt co daje nam około 206 pkt. Z tego rozegrali 5 spotkań we własnej hali, i tam ich średnia wynosi prawie 119 pt tracąc około 109 ptk. Więc znowu więcej niż 200 pkt bo aż 228 pkt.
Teraz Memphis. Ogólnie biorąc we wszystkich rozegranych spotkaniach Memphis zdobywa 94 pkt tracąc 97 pkt wiec tu jest mniej niż 200 pkt. Za to gdy grają na wyjazdowych spotkaniach ich średnia wynosi 92 zdobyte i 96 tracone i znowu mamy poniżej 200 pkt. Lecz zaryzykuje i postawie w tym meczu na over 200 licząc na dobrą grę gospodarzy w ataku i nie do końca szczelną defensywe.
Czekam na waszą opinie na ten temat
Drugie spotkanie jakie mnie zainteresowało to mecz pomiędzy Oklahoma City Thunder Denver Nuggets
Spotkanie: Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
Typ: under 210,5
Godzina spotkania: 2.00
Analiza tak jak wyżej lecz będzie w skrócie:
Oklahoma ogólnie: 103 : 101 suma 204 pkt
Oklahoma w domu: 105 : 98 suma 203 pkt
Denver ogólnie: 104 : 105 suma 209
Denver na wyjazdach: 101 : 102 suma 203
I ten typ wydaje mi się pewniejszy niż LAC, lecz w sporcie to bywa różnie, poprzecznie i podłużnie J
Trzecim typem na dzisiejszą noc jest spotkanie pomiędzy Dallas Mavericks vs Philadelphia 76ers
Spotkanie: Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers
Typ: over 213,5
Godzina spotkania: 2.30

Analiza w ten sam sposób krótki i zwięzły J :
Dallas ogólnie: 107 : 104 suma 211 pkt
Dallas w domu: 114 : 102 suma 216 pkt
76ers ogólnie: 105 : 111 suma 216 pkt
76ers na wyjazdach: 109 : 119 suma 228 pkt
I ten typ wydaje się nawet całkiem, całkiem.
Jakie są wasze spostrzeżenia odnośnie tych moich dziwnych typów. Pozdrawiam i życze dużych wygranych!!!

P 2

provokacija

Użytkownik
witam. własnie wróciłem z mielenium bo zaciekawił mnie jeden fakt , czemu linia na griffina i westbrooka to 21,5 ? przeglądałem ostatnie mecze i griffin na ostatnie 3mecze: 30! z netsami, 22 z oklahomą i 25 z minesota! robi wrażenie, tym bardziej te 30 ostatnich punktów zdobytych z netsami, zresztą trąbi się o tym ze w tym sezonie blake postawił na efektywnosc na parkecie, a druga sprawa, sprawa westbrooka.. :26 z milłoki, 31! z łariors i jedynie z clipersami rzucił 19, to był wyjazd i trudny przeciwnik,więc nie dziwie się, ale dziś w obu przypadkach zawodnicy grają u siebie, griffin z mało wymagającymi memfiz a westbrook z dużo rzucającymi denver gdzie pewnie i durant pokryje linie 28,5 wystawioną przez milenium i ibaka podajże 12,5. w necie tez nic sie nie mówi o jakiś kontuzjach itp. ktoś wypowie się na temat tych kursów i lini? ja zagrałem 2 kupony
1.
griifin -ilośc pkt 21,5
typ: over
kurs : 1,85
westbrook -ilośc pkt 21,5
kurs : 1,85
AKO : 3,42
WKŁAD : 155zł
Możliwa wygrana : 466,49zł

2.
griffin -ilośc pkt 21,5
kurs :1,85
westbrook -ilośc pkt 21,5
kurs: 1,85
Brooklyn - Portland -zwycięzca
typ: Portland
kurs: 1,85
Chicago - Charlotte 1.kwarta
typ: Chicago
kurs 1,4
AKO : 8.86
WKŁAD : 35zł
MOŻLIWA WYGRANA : 272,89zł

drażni mnie ta prowizja buka ale zawsze wole to na szybko i pape od razu do ręki ???? ciekawy jestem dzisiejszej postawy obu dwu panów, jeśli ktoś ma jakieś newsy to niech z łaski swojej się podzieli. jeszcze jedna sprawa odnośnie linii, sprawdzałem na bAH i BWIn i nie ma wystawionych żadnych lini na zawodników albo źle patrze, może ktoś mnie pouczyć w tej sprawie, gdzie sprawdze wszystkie linie proponowane przez buki? z góry dziękuje i pozdrawiam.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Utah Jazz - Golden State Warriors
Typ:
- Warriors -4@1,52
✅✅✅

Dla mnie sytuacja jeśli chodzi o ten mecz jest dosyć jasna: Jazz mają po prostu za cienki skład by pokonać Warrios. Pisałem już przy okazji analizy meczu Bulls - Jazz, że ekipa Corbina, to moim zdaniem najgorszy obecnie skład w NBA. Kanter i Favors to całkiem fajni podkoszowi, jednak na pozostałych pozycjach wygląda to bardzo mizernie. Na obwodzie jakość wnosi jedynie Hayward, który jednak nie błyszczy skutecznością, (podobnie jak całe Utah - 41% z gry zespołu) od biedy niedawno wykurowany Marvin Williams, tyle. Trey Burke, wybrany z nr 9 w minionym drafcie, wciąż jest poza grą. Co jeszcze? Utah to drugi najczęściej tracący piłkę zespół, najgorszy, jeśli chodzi o rzuty za 3, czwarty najgorszy w osobistych, piąty najgorzej broniący, jeśli chodzi i skuteczność rywali z gry...wymieniać można długo.
Warriors ostatnio klepnęli Jazz u siebie +14, mimo słabiutkiego rzutowo meczu Curry&#39;ego (7/20), mają 2 bardzo groźne strzelby w postaciach właśnie Curry&#39;ego i Thompsona, formą zaczyna imponować Iguodala, który przypomniał sobie, jak się rzuca i trafia, także zza łuku. Pod koszem Warriors przeciwko silnemu frontcourtowi Jazz także nie mają się czego wstydzić, bo zdrowy Bogut i Lee to świetna mieszanka defensywno - ofensywna. Słabiutko wygląda ławka, jednak kto powiedział, że na tym etapie sezonu nie można troszkę poużywać starterów? Tym bardziej, że Warriors to nie dom starców czy połamańców (kostka Curry&#39;ego się nie liczy :p). Jak wiadomo główną siłą Warriors jest zabójcza ofensywa, co powinno być dziś bardzo widoczne na tle jednej z najsłabszych obron NBA. Wiadomo, Jazz lepiej czują się we własnej hali, jednak nie jest to taka twierdza jak kiedyś...na tę chwilę Jazz są chłopcami do bicia i taki zespół jak Warriors powinien w takich meczach obowiązkowo wygrywać.

Otrzymane punkty reputacji: +15
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Co innego Portland - oglądałem ich wczorajszy mecz z Toronto i tylko dlatego, że run Raptors zrobiło w ostatniej kwarcie była dogrywka...
Raptors przez całe spotkanie grali taki piach, że trzeba było przecierać oczy, żeby móc to oglądać. 3/17 zza łuku i mieliśmy dogrywkę, a przecież Portland rzekomo dominowało cały mecz. Dominacja polega na tym,że w 4 kw grają ogóry bo mecz jest rozstrzygnięty. Mimo beznadziejnej gry Raptors nic takiego nie miało miejsca, mało tego Raptors o mały włos wygraliby to spotkanie. Portland pomimo wzmocnień to wciąż przeciętniak, zwłaszcza na wyjazdach. Brooklyn faktycznie gra piach, ale daleki jestem od typowania wg ostatnich meczów czy wyników. Teraz wyobrażenie o obu ekipach wygląda tak, że Portland jest solidne, a Nets słabi. Musiałbym mieć przynajmniej 7 ptk żeby móc zagrać Portki. Na krótkiej linii biorę faworyta, Portland na wyjazdach nie robi wrażenia.

pasek 9,9K

pasek

Użytkownik
Westbrook over 22.5
@1.74 Bet365 ✅
W zeszłym sezonie przeciwko Nuggs i Lawsonowi 32.8PPG na 48.9% z gry przy 37.5MPG. Mało?
Nuggets w tych meczach grali z Iggym, który ustawiał difens na parkiecie.
W ostatnich meczach zwykle koło granicy 23pkt mimo meczu z Clipps czyli matchupu z CP3, oraz dwukrotnie FG 25%~ z Wizards i Detroit. Obie te drużyny mają fajnie broniące mięcho pod koszem, a z całym szacunkiem dla JJ Hicksona... nie ta liga w obronie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Co do Portland to ja bym ich za przeciętniaków nie uważał ale ich obecny bilans też jest mylący. Rekord mają bardzo fajny ale jednak terminarz mieli dość łatwy. Ciągle mają olbrzymi problem z ławką. Tak naprawdę jest na niej 1 wartościowy zawodnik - Mo Williams. Grając dzień po dniu i to w meczu po dogrywce to zawsze spore utrudnienie.
Blazers poza garbage time mają w tej chwili dwie opcje. Albo grają S5 albo wrzucają Williamsa za Lopeza i grają small ballem. Wtedy ich obrona pomalowanego wygląda jeszcze bardziej tragicznie. Wczoraj Gay robił w końcówce IVq co chciał. Podobnie DeRozan. Ta końcówka to było frajerstwo po całości. W dogrywce rozpaczliwa hero 3 Lillarda przywróciła im pewność siebie i mecz wygrali ale tak defacto powinni i tak dostać po tyłku, bo to co zrobili w ostatnich minutach IVq to frajerstwo do potęgi.
Portland to drużyna która żyje z rzutów z półdystansu. Według mnie Nets mają dobry match up. Garnett jest w stanie zastopować Aldridge w ataku, a wyeliminowanie serca ofensywy to podstawa. Bez Brooka więcej minut dostane też Blatche czy zwłaszcza Reggie, a to w kontekście takiego meczu nie musi wyjść na złe.
Z drugiej strony parkietu wystarczy wyfaulować Lopeza a wtedy droga wolna do łatwych punktów spod tablicy. Nets potrafią to robić, bo to ścisła czołówka pod względem dostawania się na linię rzutów wolnych. Piszecie że Brooklyn bez formy i że zlepek indywidualności. Może tak to wygląda ale ja bym poczekał z takimi stwierdzeniami. To początek sezonu. Weterani często potrzebują trochę więcej czasu żeby złapać optymalną formę. Przede wszystkim brakowało chemii między dotychczasowymi liderami a nowymi nabytkami. W ostatnich meczach więcej grali zawodnicy 2 planu i wyglądało to już nieźle. Absencja DWilla to nawet in plus na początku sezonu bo Deron wyraźnie pod formą na początku sezonu. Livingtson czy Taylor w ostatnim meczu wręcz przeciwnie. Poza tym do tej pory nie zdecydowano kto ma ciągnąć tą drużynę w IVq. Pod nieobecność DW i BL może to być 1 zawodnik :p
Osobiście czekam co z Piercem. Jeśli zagra to cisnę na Nets.

easy 3,1K

easy

Forum VIP

Faktycznie, wczoraj bardziej Raptors przegrali niz Portland wygralo ale z drugiej strony identycznie bylo ze spotkaniem Nets z Suns gdzie gospodarza zagrali fatalnie. Dzisiaj zabraknie Lopeza, ktorego bedzie bardzo ciezko zastapic [ prosze, nie piszcie ze KG zamknie Aldridge&#39;a bo chyba nie ogladaliscie zadnego spotkania KG w tym sezonie]. Evans to dobry zbieracz, cos tam pobroni ale w ofensywie jest nikim, podobnie z Blatche, ktory co prawda w D jako tako czyta gre ale to co czasami wyprawia w ataku to mozna zlapac sie za glowe [masa banalnych bledow techincznych i niech nie zmyli was ostatni wystep vs Clippers]. Livingston bardzo ladnie zastepuje startera i obecnie to jeden z wiekszych pozytywow Nets ale przypominam, ze po drugiej strone jest Wess,Batum,Lillard,Wright i Mo Williams gdzie kazdy oprocz tego ostatniego nie schodzi ponizej 40% za trzy !!! Kolejna sprawa to Joe Johnson, ktory fatalnie rozpoczal rozgrywki i nawet buzzer z Phoenix nie powinien zamazac jego dotychczasowej gry. Ciagle izolacje, trzymanie pilki, ceglenie i tak w koleczko. Gosc za 20 patykow- dobry zart. We wczorajszym meczu Robin zlapal za szybko faule i dosc duzo minut spedzil na lawce dlatego te pomalowane wygladalo jak wygladalo a Freeland i Robinson z calym szacunkiem to nie ten poziom i chcialbym ich widziec jak najmniej minut na parkiecie. Wiadomo ponad 40 minut starterow na pewno musi zrobic swoje przy odpoczywajacych Nets ale po kursie over 2 moim zdaniem warto zagrac, szczegolnie ze podejmuja rywala z delikatnym szpitalem w zespole.
Portland/Portland 3.10 bet365​
⛔ czlowiek zachlanny..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom