Portland Trail Blazers - Golden State Warriors typ: Portland (+7,5 pkt.) @1,66
Unibet
Moje typy w tym temacie póki co są trafione i ogólnie w NBA ostatnio idzie mi nieźle, więc może teraz też będzie dobrze. Przeczuwam tutaj mecz na styku, może nawet dogrywkę, stąd taki handicap wydaje mi się bezpieczny. Warriors się nie przemęczają w tym sezonie. Oni przypominają mi trochę Cleveland Cavaliers na wschodzie z poprzednich sezonów. Naprawdę ciężko jest o motywację jeśli się wie, że ma się tak mocny skład, że mistrzostwo ma się praktycznie w kieszeni(w tym sezonie są jeszcze mocniejsi kadrowo, bo mają Cousinsa, który za jakiś czas wróci po kontuzji). Rekord w ilości zwycięstw w regular season już należy do nich, więc po co kto wie jak mocno się starać? Ktoś może powiedzieć, że przegrali dwa ostatnie mecze, więc teraz koneicznie będą chcieli wygrać. A ja się pytam co się stanie jak przegrają powiedzmy następne pięć spotkań? Odpowiem: nic.
Z drugiej strony mamy Portland, którym to motywacji z pewnością nie zabraknie, zresztą na mistrzów każdy się mobilizuje maksymalnie. Zdrowie w drużynie dopisuje. U siebie Portland jest mocne jak zawsze, gdy ze zdrowiem graczy wszystko ok. W ostatnim meczu Portland wygrało z Warriors na wyjeździe. Wobec tego wszystkiego jestem przekonany, że u siebie przynajmniej solidnie powalczą, a ich wygrana też niczym dziwnym nie będzie.