Wszystko grane u bukmachera:
STS
Mecz: Detroit Pistons - Washington Wizards
Typ: 2 drużyna under 110,5pkt
Kurs: 1.65
Na przeciwko siebie dziś powalczą drużyny które w ostatnim czasie , nie grają dobrze ani u siebie (Detroit) ani na wyjeździe (Washington). Drużyny, które punktują różnie, raz over, raz under. W składzie Detroit pierwsze skrzypce gra Drummond, który w mojej ocenie ratuje ten zespół, m.in. zbiórkami, i asystami. Oprócz Drummonda jest Griffin, który coś tam rzuca. Reszta zespołu jest mocno przeciętna. Dziś główna piątka: Jackson, Kennard, Bullock, Griffin, Drummond. A więc bardzo dużo zależy od dyspozycji reszty zespołu, poza Griffinem i Drummondem, którzy grają dość równo. W Washington powinni dziś wyjść: Wall, Beal, Ariza, Green, Bryant. Sytuacja kadrowa podobna do Detroit. Żadnych znaczących osłabień. Dzięki mecz do typowania, nie mniej jednak uważam że linia na gości jest dość wysoka i jej nie pokryją.
Mecz: Orlando Magic - Phoenix Suns
Typ: Phoenix -2,5
Kurs: 2.90
Drużyna Phoenix poza porażką z Brooklynem (gdzie grali po 1 dniowej przerwie) i Washington (po morderczej dogrywce), na wyjazdach ostatnio spisywała się całkiem przyzwoicie, wygrana z: Bostonem, NY. Widać, że jeśli nie postawi się im mocnej defensywy, to Ayton, Warren i Booker zdobywają razem 70-80pkt. Orlando nie jest jakimś mistrzem defensywy, i wskazują na to chociażby 3/5 ostatnich spotkań na wyjazdach z: Miami, San Antonio, Indiana, gdzie powyżej 112pkt udawało się im wrzucić. Jak już jakaś drużyna wygrywa z Orlando to zazwyczaj jest to przewaga większa nić 6pkt. Phoenix wcale nie czuje się tak źle na wyjazdach, i ma tam kto dziś rzucać, i zbierać. Bukmacherzy faworyzują Orlando, ja zaś Phoenix. Ba proponuję wygrają Phoenix z handicapem.
delikatny bo przecież remis był
Mecz: Atlanta Hawks - Indiana Pacers
Typ: Indiana -5,5
Kurs: 1.65
Ciekawy mecz. W Atlancie wątpliwy występ: Collinsa i Dedmona - którzy decydują w sumie o sile zespołu. Nie zagra na pewno Alex Len, więc to kolejne spore osłabienie zespołu. Pewny występ zaliczą: Young, Huerter, Bazemore. Gra Atlanty w pełnym zestawieniu jest ciężka do ocenienia, a dopiero przy osłabieniu. Indiana ostatnimi czasy na wjazdach albo wygrywa, albo przegrywa minimalną ilością punktów. W Indianie zagrają: Collison, Oladipo, Bogdanovic, Young, Turner. Ten ostatni rewelacyjnie zbiera. Jak na moje odczucie, paka mocna, ze znaczą przewagą w stosunku do Atlanty.
Mecz: Brooklyn Nets - Charlotte Hornets
Typ: Brooklyn Nets
Kurs: 1.80
W drużynie z Brooklynu nie widzę, żadnych większych osłabień. Główne skrzypce grać będzie Russell, który zapewne dobrze zapunktuje. Reszta ekipy rzucać też potrafi: Allen, Kurucs czy Hollis-Jefferson chociażby
Zbierać też ma kto. Charlotte na wyjazdach w ostatnim czasie spisuje się słabo, ale za każdym razem rzuca powyżej 100pkt. Patrząc na dzisiejszy skład myślę, że na 100 jest realna ale nie liczyłbym na dużo ponad. Trochę dziwią mnie kursy na wygraną Brooklynu, gdzie ten typ jest dla mnie pewniejszy niż jakikolwiek over w tą czy tą.
Mecz: Miami Heats - Toronto Raptors
Typ: under 213,5pkt
Kurs: 1.45
W drużynie Toronto wątpliwy jest występ dobrze punktującego Kyle Lowry'ego. Drużyna bez jego udziału punktuje w okolicach 105pkt. Dziś Toronto gra z Miami, gdzie defensywa ostatnimi czasy bardzo dobrze wygląda. Gorzej z ofensywą, na poziomie mniejszym niż 50%. Myślę, że dziś zobaczymy tutaj under.
Mecz: San Antonio - Denver Nuggets
Typ: San Antonio -8,5 pkt
Kurs: 2.70
he, pół punktu
Drużyna Denver nadal mocno kontuzjowana. Gra ten sam skład właściwie o kilku dobrych meczy. Na wyjazdach spisują się średnio, wygrywają tam gdzie ofensywa przeciwnika jest słaba, jak np Toronto. San Antonio ostatnimi czasy, poza Chicago, mocno punktują. Dość często ponad 20pkt. San Antonio ma dość poukładaną i równą ekipę, dlatego też myślę, że dziś bedą na dobrej skuteczności mocno punktować zespół Denver.
To tyle ode mnie.
Powodzenia!