>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2010

Status
Zamknięty.
N 0

nielat

Użytkownik
Spotkanie: Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls
Typ: 2 ✅ (83-88)
Kurs: 1.30
Bukmacher: Betsson
CLE z bilansem 7-14 po ich domowej porażce z Heat ( ???? ), zaliczyli wyjazd z dorobkiem 0:3, a rywali mięli wyśmienitych :p :
(4/12) MIN - CLE 129 : 95
(5/12) DET - CLE 102 : 92
(7/12) PHI - CLE 117 : 97
Pewnie w domu będą chcieli zatrzymać Chicago z dorobkiem 11-8, ale czy to im się uda - wątpię. To będzie pierwszy z czterech meczy, które zostaną rozegrane w tym sezonie między tymi drużynami, poprzednie mecze to przegrana Chicago z Cleveland w Playoffach. Teraz nie ma Jamesa i nie będzie też zwycięstwa. Chicago po dwóch wygranych meczach u siebie, wyjeżdża do Cleveland. Oto ich 3 ostatnie mecze:
(3/12) BOS - CHI 104 : 92 (druga z porażek w Bostonie, ale to chyba nikogo nie dziwi - Garnett 20 punktów i 17 zbiórek; Rondo 12 punktów i 19 asyst ???? )
(4/12) CHI - HOU 119 : 116
(6/12) CHI - OKC 99 : 90
Boozer po kontuzji wraca na swoją drogę do zdobywania koszy. Jak to mówi Rose - Jeśli podam do niego, to on już znajdzie drogę aby trafić do kosza. Deng cały czas trzyma dobry poziom, do tego dochodzi Noah i Gibson, nie wspomnę już o znakomitym D. Rose. Cavaliers, gdzie ich ostatnio głównym punktującym jest D. Gibson nie powstrzymają Bulls, którzy z takimi drużynami sobie powinno radzić.

wujo 360

wujo

Użytkownik
Dzisiaj mizerna oferta niestety.

Phila - Celtics
Phila ostatnio zaczęła grać lepiej jednak dzisiaj ich gra nie wystarczy na dobrze prosperującą machinę jaką ostatnio jest drużyna z Bostonu. Dzisiaj sięgną po pewną 9 wygraną z rzędu. O klasie i formie wyjściowej 5 nikomu mówić nie trzeba, dodamy do tego dobrych zmienników i na chwilę obecną Boston jest dla 76ers drużyną nie do przeskoczenia.
Typ: Boston (1.35)✅✅✅

Dallas - Nets
Nets fatalna forma, w Grudniu 5 porażek, 0 wygranych. Dwie ostatnie przegrane w stosunkach -25 i -15. Dallas 10 zwycięstw z rzędu i to nie przypadek, bo nie grali z kelnerami. Ogrywali Miami, Jazz, Sas czy też Rocketsów. Jak już pisałem wcześniej - dobra forma + poukładana gra + Dirk. Jestem pewien, że dzisiaj Mavs podtrzymają passę wygranych.
Typ: Dallas -5 (1.36)✅✅✅

Portland - Orlando
Orlando przez perypetie żołądkowe ostatnio fatalnie. Mecz z kozłami i free way do kosza Boguta, gdy grał vs Gortat i przegrana Magików. W następnym meczu wprawdzie powrócili Howard i spółka (zabrakło tylko Nelsona) ale po całotygodniowym siedzeniu w sraczu z wiadomych względów zagrali jak zagrali i przegrali z Atlantą w kiepskim stylu na własnym parkiecie... Portland natomiast gra w kratkę, potrafi zagrać dobry mecz, by na następny dzień zagrać totalną kaszanę i przegrywać mecze z niżej notowanymi zespołami. Orlando wg mnie będzie dzisiaj podwójnie zmotywowane, żeby w końcu wygrać, gracze pewnie już doszli do siebie po przerwie i raczej powinien zagrać już Nelson więc układanka powinna się wreszcie zazębić. Trener też będzie naciskał aby wreszcie zagrali coś dobrego bo ostatnie mecze to żal było oglądać po prostu. Wiemy wszyscy jakie ORL ma możliwości a przy dzisiejszej mobilizacji powinni znokautować rywali. Kurs warty grania.
Typ: Orlando (1.70)⛔⛔⛔

arapaczo 1,1K

arapaczo

Użytkownik
Spotkanie: NBA, Portland Trail Blazers - Orlando Magic

Typ : Team Total: Orlando over 93,5
Kurs: 1,9
Bukmacher: Centrebet
Analiza

Mecz NBA - 10-12-10 godz.. 04:35

Orlando 15-6 (Road: 6-3) Last 10: 7-3
Portland 10-11 (Home: 6-3) Last 10: 4-6

Ostatnie mecze Orlando nie idą im najlepiej, pora dziś na przełamanie. Na przełamanie również jeżeli chodzi o zdobycz punktówą Orlando. W tym sezonie Magic nie zaliczyli dłuższej serii porażek niż 2 mecze. Średnia puntów zdobywanych przez Orlando to 97,4. Na wyjazdach mają średnią 92,8 czyli poniżej typowanego overu 93,5 pkt. Portland jako obrońcy pozwalają na zdobywanie przez gości 92,7 pkt. Ostatnie 5 meczy między tymi drużynami to:

01/15/10 POR 102 - ORL 87
12/19/09 ORL 92 - POR 83
12/09/08 POR 108 - ORL 109
11/10/08 ORL 99 - POR 106
01/19/08 ORL 101 - POR 94 czyli over 93,5 pkt zaliczyli w 3 na 5 spotkań.

Ostatnie wygrali 6 z 8 ostatnich meczy z Portland, mam nadzieję iż dziś też wygrają przy okazji rzucając trochę punktów.

Dodatkowo w meczu chyba nie zagra dziś po stronie Portland Przybilla, więc braknie znów kogoś pod kosz na zmiane dla Cambego i Aldrigda. W chwili kiedy piszę te słowa, wciąz pod znakiem zapytania stoi występ Nelsona, głównego PG Orlando. Oficjalna stona Orlando podaje jako startera Duhona, więc .... rolę lidera i kreatora powinien przejąć Carter. Ciężką przeprawę będzie miał napewno Howard z Cambym, ale trzeba liczyć na dobry występ obwodowych Magic, no i oczywiście rezerwowych.

Pozatym stawiam na wygraną Magic.

TYPY NA NOC:

Boston 17-4 (Road: 7-3) TYP na Boston.
Philadelphia 7-14 (Home: 6-4)

New Jersey 6-16 (Road: 2-10) TYP na Dallas
Dallas 17-4 (Home: 9-3)

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Detroit Pistons @ Minnesota Timberwolves
Nie ma lepszego matchup-u dla T-Wolves niż Pistons. Pistons do mocarzy nie należą, a T-Wolves to naprawdę dobra i perspektywiczna drużyna, choć może bilans tego nie odzwierciedla. T-Wolves w grudniu grają świetnie przede wszystkim w pierwszych kwartach i połowach. Jeżeli odskoczą Tłokom, nie widzę innej opcji niż pokrycie hc.
Timberwolves -4 @ 1.90✅✅✅

Orlando Magic @ Utah Jazz
Podobnie rzecz ma się w tym meczu. Jazz-mani przejadą się po Magikach. Raz, że w Salt Lake City wygrywa się od święta, a dwa to Orlando wygląda raczej na zespół, któremu przydalaby się zmiana trenera. Jerry Sloan bije na głowę SvG, a Orlando nie ma odpowiedzi na Derona Williamsa.
Utah Jazz -2.5 @ 1.90✅✅✅
Pozdro i powodzenia

wujo 360

wujo

Użytkownik
Dziś krótko:
Indiana - Bobcats
Charlote słabe występy zaliczają na wyjazdach (stosunek 3-8). Indiana gra szybką i skuteczną koszykówkę, dzisiaj win mi się widzi. Zresztą nie tylko mi bo z tego co widzę to dzisiaj masówka na ten bet (93% na covers).
Typ: Indiana (1.40)✅✅✅
Wizards - Nyk
Poprzednio gdy gospodarzem byli NYK, łatwo ograli przeciwników z Waszyngtonu 112-91 (6.11). Tym razem myślę, że tak łatwo nie będzie, gdyż Wizards znacząco poprawili swoją grę. Jednak nie mają odpowiedzi na perfekcyjną wręcz formę Stoo, który w ostatnich 5 meczach ma najwyższą średnią punktową w lidze (ponad 30pkt).
Typ: Nyk (1.67)✅✅✅
Bulls - Lakers
Masówka dzisiaj także na LAL. Ja widzę ten mecz zupełnie odwrotnie. Oglądałem kilka spotkań lalek w ostatnim czasie. Nic ciekawego nie pokazują. Grają jakoś znudzeni. Phil Jackson siedzi zażenowany czasem albo zirytowany grą i zupełnie nic nie robi. Każdy zespół na mecz z LAL motywuje się w 100%, tym razem jest podobnie. Rose`a nie muszę namawiać do dobrej gry gdyż ostatnio rozgrywa fenomenalne spotkania, ale Boozer do roboty.
Typ: Bulls (2.02)✅✅✅
Minn - Detroit
Bet dnia? Popieram lukascash`a w 100%.
Typ: Minn (1.59)✅✅✅
Noh - Oct
Oct notuje ostatnimi czasy spore przestoje. Raz to się zdarzy na początku meczu wtedy gonią 3 pozostałe kwarty, a drugim razem w 4 kwarcie i nerwowa końcówka. Dzisiaj jeśli Noh zagrają na przyzwoitym poziomie to nie daję większych szans graczom z Oklahomy.
Typ: Noh (1.63)⛔⛔⛔
Bucks - Rockets
Dog dnia wg mnie. Rakiety posiadają lepszy kadrowo skład od Kozłów. W każdym elemencie wg mnie powinni dzisiaj przeważać. Dobrze pokryty Bogut pod tablicami = nie istnieje. A w Rakietach ma kto go dzisiaj kryć.
Typ: Rockets (2.35)⛔⛔⛔
Jazz - Orlando
Ostatnio stawiałem na ORL, licząc, że wreszcie się przełamią i zagrają swoją koszykówkę... Jednak nie doczekałem się. Tym razem sprawa jest prosta. Nawet ORL w swojej dobrej formie miało by problem wygrać z Jazzmenami na ich parkiecie. Przy obecnej formie ORL nie mam złudzeń kto wygra to spotkanie. Tutaj także popieram przedmówcę, SvG odejdź...
Typ: Jazz (1.63)✅✅✅
Gsw - Miami
Tutaj chyba nikt nie ma złudzeń kto wygra to spotkanie i taki też jest kurs.
Warto dodać to dubla/tripla. Jednostronny mecz.
Typ: Miami (1.20)✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Minn-Detroit
Min-4

Bardzo podobal mi sie ten kurs do czasu az zobaczylem ze duzo ludzi zamierza go grac, coz takie przyzwyczajenie ze lubie grac przeciwko publice.Jednak dzis nie powinno byc niespodzianki za ktora nalezaloby uznac zwyciestwo Tlokow, ktorzy nie potrafia ostatnio zdobywac punktow. Jesli nie wezma sie za defense i pojda na wymiane ciosow z wilkami to poniosa sromotna porazke.Zostaje prz tym typie.
NO-Oklahoma
under197,5

Lubie grac te 2 druzyny jesli total nie przekracza 190 pkt i pewnei bedzie tak i dzis.Tydzien temu gospodarzami byla OKC(oczywiscie zagrane ponzej) i rzucili ledwo ponad 180. Nie wiem czemu buki trzymaja to tak wysoko.
z innych meczy ciekawie wyglada Atlanta (+8)-SA,
Bucks-Rockets(+4),
Orlando rzeczywiscie ostatnio prezentuje sie slabiej ale ten mecz omijam z daleka. Warto by sie przyjzec blizej NYK(-3) i chyba cRaptors(+2) Denver bez &quot; Melo&quot;, ten ostatni to juz dla odwaznych.

arapaczo 1,1K

arapaczo

Użytkownik
Spotkanie: NBA, Washington Wizards at New York Knicks

Typ : 2
Kurs: 1,65
Bukmacher: Centrebet EDIT: NY ----&gt;OK
Analiza
Mecz NBA - 11-12-10 godz.. 01.00

New York 14-9 (Road: 9-4) Last 10: 9-1 !!!!
Washington 6-15 (Home: 6-3) Last 10: 2-8
Nowojorczycy są na fali, za to Wizzards są na dnie. Zobaczcie sami i oceńcie. Wizz wygrali w last 10 tylko z Portland i Philą. Fakt iż mieli samych cięzkich rywali, do tego 7 meczy na wyjeździe, problem kontuzji Walla (który może dzis też nie zagrać) trochę ich usprawiedliwia. Za to N.Y mają w last 10 świetny bilans 9 wygranych, 1 porażka (z Atlantą). Poknali m.in.: Toronto (2 x), NOH, 2 x Charlotte. Wykaz poniżej. Dodam iż ostanie 4 mecze to wygrane NY z Was. Może co bardziej istotne to w tym sezonie już sie spotkali (w NY) i Knicks wygrali 112-91.
Na dokładnę dodam iż NY grają ofensywnie (Coach Mike) mając średnie zdobyczy pkt na wyjazdach: 109 pkt (tracą 107 -mistrzami obrony nie są). Za to pozwala rzucić swoim rywalom ok 98 pkt. Tak wiec siła ataku na średnio broniący team, do tego NY mają lepszy bilans na wyjazdach niż w domu. Faworyt jest w tym meczu jeden, i oby nie wtopił. Z taką dyspozycja jaką ostatnio pokazują Wizzards NY powinni sobie dać rade.
LAST 10 Wizzards
Sacram. 116:91 Washing.
LA Lakers 115:108 Washing.
Phoenix 125:108 Washing.
Washing. 83:79 Portland
Toronto 127:108 Washing.
Miami 105:94 Washing.
Washing. 99:100 Orlando
Atlanta 116:96 Washing.
Washing. 116:114 Philadel.
Detroit 115:110 Washing.
Last 10 NY.
New York 113:110 Toronto
New York 121:114 Minnesota
Toronto 99:116 New York
New Orl. 92:100 New York
New York 111:100 N. Jersey
Detroit 116:125 New York
New York 90:99 Atlanta
Charlotte 95:99 New York
New York 110:107 Charlotte
LA Clipp. 115:124 New York

PS. Po ostatnich wtopach w typach dnia będą starał się umieszczać typy jak najbardziej prawdopodobne do wygrania. Ostatnie były wg mnie dobre, ale coś zawsze zawodziło. Moim celem nie jest wygranie tego konkursu, chcę tylko podać typ który może komuś się przydać. Oby tylko wchodziły.
TYPY NA NOC (10 na 11.12)
GOŚĆ GOSPODARZ
Charlotte Indiana 1 -----&gt; upss (wiem, ryzykowny typ, ale kto wie)
Denver Toronto 2 -------&gt;upss
New York Washington 1 -----&gt;OK
L.A. Lakers Chicago 2 -----&gt;OK
Detroit Minnesota 2 -----&gt;OK
Oklahoma City New Orleans 2 -----&gt;upss
Houston Milwaukee 2 (Mil grają u siebie, to jako główny atut) -----&gt;OK
Atlanta San Antonio 2 -----&gt;OK
Portland Phoenix 1 (ale tutaj na dwoje babka wróżyła) -----&gt;OK
Orlando Utah 2 -----&gt;OK
Miami Golden State 1 -----&gt;OK

Otrzymane punkty reputacji: +2
wujo 360

wujo

Użytkownik
Atlanta - Indiana
Jastrzębie grają naprawdę dobrą koszykówkę. Przegrywają tylko z klasowymi zespołami takimi jak Heat czy Sas. Na własnym terenie powinni uporać się z graczami Pacers.
Typ: Atlanta (1.58)✅✅✅

Bobcats - Celtics
Boston przewyższa tutaj rywali o klasę. Zarówno pierwszy skład jak i szeroka ławka dobrych zmienników. Wprawdzie Bobki grają u siebie zdecydowanie lepsze mecze, jednak nie sądzę aby wystarczyło to aby dzisiaj przełamać passę wygranych Celtów.
Typ: Boston (1.27)✅✅✅

Mavs - Jazz
O dobrej grze dallas pisałem we wcześniejszych analizach i nic się nie zmieniło. Do tego zdołali wygrać na gorącymi terenie w Utah więc dlaczego mieli by przegrać przed własną publicznością.
Typ: Dallas (1.44)✅✅✅

Kings - Miami
Podobnie jak wczoraj. Faworyt zdecydowany, w formie, ciężko ich zatrzymać. Grając nawet na pełnym luzie mając taką kadrę gracze Miami takie spotkania będą wygrywać małym nakładem sił.
Typ: Miami (1.21)✅✅✅

------------------------------------------------
No bet dla mnie:

Lac - Mem - obie drużyny nieprzewidywalne
Bulls - Min - nie warto grać na Byków po 1.16, bo to nie value, często po wygranym meczu z mistrzem (LAL) psychika graczy troche lekceważy drużynę typu Min, a to może się źle skończyć. Jak już coś grać z tej pary to Minn+9.5 za 1.9.
Hou - Cavs - nie chcę stawiać tego meczu na Rakiety ???? , wprawdzie myślę, że wygrają ale nie wyobrażam sobie aż tak długiej passy przegranych cavsów, bo jeśli mają ją przerwać to dzisiaj mają dobrą okazję, bo następne mecze z : OCT, MIAMI, IND, NYK. Nie ruszam tego.

Otrzymane punkty reputacji: +2
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Przyznam szczerze, ze nie rozumiem czemu faworytem sa Clippersi z Memphis. Moim zdaniem goscie to lepsza druzyna personalnie. Maja swoje problemy wiadomo jakie ale ja bym sprobowala z malym handi MEM 0,5/10. Nie ma w LAC ciagle Kamana, sam Gordon nie wystarczy, jasne ze troche upraszczam zajmuje sie koszem ale Euro, ligi, puchary. NBA intensywnie sledze i mam nadzieje ze wroce do NBA bo po przenosinach z kosza do US prawie tu nie wchodzilam. Gay i spolka powinni dzis udowonic wyzszosc, chyba buki zabardoz sie sugeruja wynikiem z derbow LA.

Memphis 2,0 1/10

pinngooner 0

pinngooner

Użytkownik
Witam, jestem nowy na forum, ale mam nadzieję, że uda mi się podać kilka trafnych typów ???? Na dzisiaj takie cuś:

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves
Typ: Chicago Points Under 104
Kurs: 2.625
Buk: Sportingbet

Analiza:

O godzinie 2.00 polskiego czasu zmierzą się Byki z Chicago i Wilki z Minnesoty. Upatrzyłem sobie underek punktowy na Byki, gdyż mają dość ciekawe statystyki rzutów. Z początkiem sezonu rzucali dość pewnie u siebie odnosząc takie rezultaty:
Chicago Bulls Detroit Pistons 101:91
Chicago Bulls Portland 110:98
Chicago Bulls New York 112:120
Chicago Bulls Denver 94:92
Chicago Bulls Golden State 120:90
Chicago Bulls Washington Wiz. 103:96
Aby po serii meczów wyjazdowych znowu wrócić do siebie, ale już z nieco gorszymi wynikami punktowymi, chociaż dalej z wygranymi meczami. Na tą chwilę Byki już nie rzucają tak efektownie. Oto wyniki ostatnich spotkań:
Chicago Bulls Orlando 78:107
Chicago Bulls Houston 119:116OT
Chicago Bulls Oklahoma 99:90
Chicago Bulls L.A.Lakers 88:84
Tak więc średnia rzuconych punktów u siebie wynosi 102.4 punktu na mecz. Może nie rewelacyjnie, ale akurat mieści się pod linią undera którego chce zagrać.
Do tego dodając historię bezpośrednich meczów między dzisiejszymi rywalami (ost. 5 sezonów):
Chicago Bulls Minnesota 110:96
Chicago Bulls Minnesota 92:102
Chicago Bulls Minnesota 96:85
Chicago Bulls Minnesota 81:91
Chicago Bulls Minnesota 111:100
widzimy, że Byki rewelacyjnie się nie spisują.
Jedyne co może martwić to fakt, że Minnesota w 12 wyjazdowych spotkaniach w tym sezonie straciła 1343 punkty co daje średnią 111.9 straconych punktów na mecz. Bulls bez osłabień, natomiast napewno po wyczerpującym meczu z Lakersami. Minnesota bez Tollivera, za to być może zagra Webster. Dzisiaj jednak liczę na indolencję strzelecką Byków ????

113:82 ⛔

wujo 360

wujo

Użytkownik
Nyk - Denver
Nyk w formie, do tego Stoo w życiowej (jak narazie to idzie na mvp). Dodatkowy atut własnej hali.
Typ: NYK (1.78)✅✅✅
Phila - Noh
Noh ostatnio miewa długie przestoje, często oddając prowadzenie w głupi sposób. Phila u siebie rozgrywa bardzo dobre spotkania. Nawet czołowe drużyny takie jak Boston mają na tym terenie spory problem. Zachęcający kurs.
Typ: 76ers (1.88)✅✅✅
Nets - Lakers
Co jak co ale z Nets to nawet słabo grające Lalki bez ławki rezerwowych powinni wygrać. Mały kurs ale do dubla/tripla akurat.
Typ: Lakers (1.19)✅✅✅
Sas - Portland
Typ: Sas (1.27)✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
arapaczo 1,1K

arapaczo

Użytkownik
Spotkanie: NBA, Lakers at Nets
własny handicap
Typ : Lakers -5,5 EDIT: ależ wynik ledwo wszedł: 99:92, czyli typ na plus.
Kurs: 1,55
Bukmacher: bet365
Analiza
Mecz NBA - 12-12-10 godz. 19.00

LA Lakers 16-7 (Road: 6-5) Last 10: 2-8
New Jersey 6-17 (Home: 4-6) Last 10: 5-5

Czy Lakersi juz odpoczeli, i po ostatnich meczach dadzą sobie rade ze słabymi Nets? Sądzę iż tak, do tego zrobią to w dobrym stylu, przekrocza 100 pkt, czyli zaliczą w granicach swojej średniej z sezonu na wyjazdach. Nets wygrali ostatnio z LAL w 2005 roku, od tego czasu przegrywają. W zeszłym sezonie były to 2 porażki różnicą: 19 i... 19 punktów. Tym razem nie pokusze się o typ w takich granicach i daję spokojne - 5,5 hc LAL. Nets w tym sezonie w domu pozwalaja na zdobycie 99 pkt przez rywali, sami rzucając ok 95. Myślę, iż jest to realny hc do pokrycia, gdzie Lal mają +3 w pkt na wyjazdach (103 zdobyte/100 tracone). Łacznie to daje ok 8 pkt różnicy.
Lakers oczywiście bez Bynuma i Ratliffa. W zespole Nets chyba nie zagra Devin Harris (podstawowy PG). Powodzenia, i oby do przodu.
TYPY NA WIECZÓR 12.12.2010
Gospodarz Gość
New York Knicks - Denver Nuggets --- typ na NY -------&gt;OK
Wracający po kontuzji Anthony będzie starał się pokazać z jak najlepszej strony w tym spotkaniu. Ale czy mu się to uda, i czy aby na pewno zagra. Bardzo chce. NY są w wybornej formie, ale dzis mają poważniejszy sprawdzian jak mecze z N.Yersey, Toronto, Detroit. Z drugiej strony Denver mają kiepski bilans na wyjazach (4-7)
Philadelphia 76ers - New Orleans Hornets typ na NOH ------&gt;upss
NOH są w dołku, mają 3-7 w last 10. Dzis mają znakomitą okazję poprawienia bilansu. Liczę na dobrą grę Paula (choć on raczej nie zawodzi) oraz szczegolnie Emeki Okafora, który powinien dać sobie radę pod koszem 76-ers. Aczkolwiek będzie to cięzki mecz dla NOH, Phila ma bilans 6-5 u siebie, tanio skóry nie odda.

K 23

kajzer

Użytkownik
Los Angeles Clippers - Orlando Magic

Typ:2
Kurs:1.25

Podobnie jak w poprzednim tygodniu również i w tym postanowiłem podać coś z najlepszej ligi świata w koszykówce a mianowicie NBA. Wybrałem pojedynek pomiędzy Los Angeles Clippers a Orlando Magic. W ostatnim czasie Orlando, które grało wcześniej rewelacyjnie wygrywając mecz za meczem nagle zaczęło grać zupełnie inaczej i teraz przegrywa pojedynek za pojedynkiem ale myślę, że ta seria zostanie właśnie dzisiaj zakończona ponieważ będą grali z bardzo słabym rywalem a mianowicie Los Angeles Clippers, które w ligowej tabeli zajmuję ostatnie miejsce mając na swoim koncie zaledwie 5 zwycięstw przy 19 porażkach nic więc dziwnego, że pomimo słabej ostatnio dyspozycji zdecydowanym faworytem tego spotkania są koszykarze Orlando Magic, którzy jak dotąd wygrali 15 meczy przegrywając zaledwie 8. Myślę, że warto postawić na to spotkanie mimo iż kurs nie jest imponujący to spotkanie bardzo pewne.

arapaczo 1,1K

arapaczo

Użytkownik
Spotkanie: NBA, Orlando at LA Clippers
własny handicap
Typ : Orlando -5,5 ---------&gt;OK
Kurs: 1,59
Analiza
Mecz NBA - 13-12-10 godz. 03.35

Orlando 15-8 (Road: 6-5) Last 10: 6-4
LA Clippers 5-19 (Home: 5-9) Last 10: 4-6

Forma Magic to zagadka, zagadka której część odpowiedzi poznamy już niebawem. Dziś powalczą o wygraną z LA Clippers. Jeszcze kilka dni temu byłoby to śmieszne pytanie - czy Olando wygrają z LAC. Pytanie brzmiałoby: ile wygraja. No więc założyłem, że wygrają, dla bezpieczeństwa dałem hc na poziomie -5,5 pkt. Po pierwsze ostatnie 7 spotkań LAC vs magic wygrali Magic, Clippers wygrali ostatnio w 2006 roku. W zeszłym szoenie 2 mecze zakończyły się przewaga Orlando + 26 (u siebie) oraz + 11 w Los Angeles. Oczywiście ostatnio Magic mają mały problem, przegrane 4 mecze pod rząd, ale ta seria powinna sie dziś skończyć. Przecież wcześniej Orlando wygrywało z zespołami pokroju Lac bez większych problemów. Dlaczego mieliby dziś pregrać? Ostatnie porażki nie były z jakimiś cieniasami: Utah, Portland, Atlanta oraz Millwaukee. Do tego byli osłabienie brakiem kilku czołowych zawodników. Za to Lac mają efektownie efektywnego Blake, Gordona i Davisa + Bledsoe. Czy dadzą dziś rade Magic walczączym o przełamanie passy. Mały tip dla SvG - wpuścić MG13 na Griffina. Byle tylko nie Lewisa. Ok, może byc też Bass. Siłowo da rade.

Łyk statystyki:
Clippers:
home: 95.5 rzucają : 97.6 tracą
magic
away : 93.0 : 94.9

No z tego nie wychodzi przewaga Magic, ale bądźmy dobrej myśli.
PS. Co do meczu OKC z Cavs kurs jest bardzo mizerny, a pokrycie HC na poziomie -12,5 dla OKC może być trudne. Z drugiej strony czy Cavs dadzą radę i nie polegną 20 pkt? Same zagadni -nie ma co ryzykować.
eDIT: to co grają cavs to jakaś pomyłka, w takim stylu zaczną tankować już w styczniu aby mieć szanse na nr 1 draftu.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ja dziś zagrałem te 2 typy, ale za mała stawkę bardziej dla sprawdzenia. Choć po analizie uważam, iż mogą paść takie właśnie typy. Obydwa niejako na tzw. przełamanie.

1. ????
L.A. Clippers - Orlando Magic (HC +7,5/-7,5) --&gt; 2 - 1,80 ✅✅✅
Orlando od 4 spotkań tragedia...Porażka za porażką i to w mizernym stylu. Typ nie co na przełamanie. Czy pokryją HC pewności nie ma. Ale wydaje mi się, iż mogą się dziś trochę odbić od dna i wygrać 10-15 pkt.
2. ???? Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers (HC -12,5/+12,5) --&gt; 2 - 1,85 ⛔⛔⛔
Cleveland jeszcze gorzej niż Orlando...Właściwie to dramat - 7 porażek z rzędu. Kiedyś się ten team musi przełamać...Początek rozgrywek wcale taki mizerny nie był...Cleveland trochę pękło po sromotnej porażce najpierw z Celtics a później w ważnym spotkaniu z Heat. Wątpię, że dziś wygrają, ale może wreszcie powalczą i OKC się pomęczą wygrywając różnicą 7-13 pkt...

wujo 360

wujo

Użytkownik
Wklejam wcześnie analizę, gdyż jestem pewien w 100% że kursy na poniższe zdarzenia będą w ciągu dnia drastycznie spadać. Dzisiaj 4 mecze z murowanymi faworytami i niskimi kursami oraz 1 ciekawszy i pewnie bardziej zacięty. Na temat tych 4 meczy nie będę nic pisał, bo komentarz jest zbędny.
Łączne ako wychodzi ~2.0 więc można zagrać grubo. Portland - Mem przyjrzę się bliżej w ciągu dnia.

Miami - Noh
Tutaj polecam także grę z handi -10 na Miami. Noh ostatnio w dużym dołku. Przewaga Miami praktycznie na każdej pozycji. Heat dzisiaj wygrają bez większego problemu.
Typ: Miami (1.13)✅✅✅

Bulls - Indiana
Byki w formie, dobrą grę w defensywie pokazują już od początku sezonu, ostatnio znacznie poprawili także grę w ataku. Boozer może nie rzuca dużo pkt, ale reszta spisuje się doskonale. Dodatkowo atut własnej hali.
Typ: Bulls (1.30)✅✅✅

Dallas - Bucks
Dallas aktualnie to najlepiej poukładana drużyna pod względem taktycznym. Doskonale kontroluje grę, nie pozwala przeciwnikom na długie run`y punktowe. Skuteczność za 3pkt, jak i z pomalowanego imponująca. Bogut dzisiaj zostanie zdemolowany.
Typ: Dallas (1.22)⛔⛔⛔

Utah - Gsw
Utah aktualnie posiada zespół, który jest w stanie powalczyć z najlepszymi zespołami w stawce. U siebie gra im się jeszcze lepiej. Gsw dzisiaj bez szans na trudnym terenie.
Typ: Utah (1.12)✅✅✅

B 59

blox

Użytkownik
Miami Heat - New Orleans Hornets
Over 186,5 [1.90] ⛔

Hornets wczoraj się nie popisali, można powiedzieć, że mecz oddali bez walki. Będą musieli się mono postarać, jeśli chcą dzisiaj zrobić lepsze wrażenie, a myślę, że chcą, bo grają z nie byle kim. Raczej nie są w stanie powstrzymać pod własnym koszem dwóch najlepszych koszykarzy na planecie, tym bardziej, że grają dzień po dniu, raczej nie starczy im sił na szczelną obronę. Atak Hornets jest całkiem niezły, do tego kierowany przez jednego z najlepszych point guardów w lidze, Chrisa Paula.
Zatem myślę, że gra będzie nastawiona na ofensywę. Liczę, że Szerszenie rzucą ponad 90 pkt, a dla Żaru rzucenie ponad 100 pkt to nie będzie problem.

botshek 360

botshek

Użytkownik

NEW ORLEANS HORNETS MIAMI HEAT

TYP: Miami -10,5
Kurs: 1.82✅
84-96
Pinnacle

Tips to win:

- Mecz wygrany przez Miami na 100% tylko w jakim stosunku?? Wszystkie kursy z handi na Heat maleja z minuty na minutę, takze zaryzykować handi warto.
- Pojedynek dwóch ekip o zdecydowanie różnej formie Heat w gzie natomiast Hornets w dołku. Na żadnej pozycji nie ma zawodnika, który byłby lepszy aktualnie w Hornets niż w Miami.
- Zestawienie rankingowe obu ekip pod wzgledem defensywy i ofensywy wygląda jakże odmiennie Miami to czołowe pozycje ligi w obronie i ataku natomiast Hornets to zdecydowanie ta gorsza połówka.​

arapaczo 1,1K

arapaczo

Użytkownik
Spotkanie: NBA, Milwaukee Bucks at Dallas Mavs

Typ : Game Total over 185,5 ------&gt;OK, mimo przegranej Dallas over zaliczony.
Kurs: 1,90
Analiza
Mecz NBA - 14-12-10 godz. 02.30

Milwaukee 9-13 (Road: 2-8) last 10 4-6
Dallas 19-4 (Home: 11-3) Last 10: 10-0
Dallas grają bardzo dobrą koszykówkę. Dlaczego? Ponieważ wygrywają, a to sie liczy w tym momenci. Nie ważne czy tracą 100 czy 110 pkt. Ważne iż maja 1 pkt więcej niz rywal. Preferują koszykówke ofensywną, w tym sezonie dość mocno poprawili obrona za sprawą Chandlera. Ale to wciąż drużyna ataku. Mają w zespole Dirka, Kidda, Terrego, Mariona nie powinno to dziwić. W ostatnich 10 meczach tylko raz nie rzucili powyżej 100 pkt (dokładnie z Utah mieli 93). Odliczają mecz z Utah we wszystkich ich spotkaniach padało więcej niż ustalony over 185,5 pkt. Teraz Millwaukee wystrczy iż rzucą te 86 pkt przy 100 Dallas. Zobaczmy last 10: w 6 na 10 mieli pow 86. Tylko z Miami, z Cavs ! i OKC nie udało im się przekroczyć 86 oczek. Z orlando mieli dokładie 85. Mill w składzie z Bogutem, Jenningsem, Salmonsem i Mbah a Moute powinni dzis też dziurawić siatke.
Na dokładkę w historii bezpośrednich starć tych drużyn od roku 2005 (10 spotkań) zawsze przekraczali over 185,5. Dziś chyba ta seria nie zostanie złamana i zobaczymy sporo punktów.

Łyk statystyki:
Dallas
home
zdobyte-stracone
96.9 : 91.6
Mill
away
91.1 : 96.7 wychodzi over jak diabli.
TYPÓW na noc nie podaje, bo nie ma co podawać. faworyci są znani. Tylko hc niewiadome. Nie będę podawał suchych typów, bo zostaną skasowane ???? Osoby do tej pory korzystające z moich typów o ile chcą dalej je znać proszone są o kontakt na priva.
Jak będzie to jakaś grupka to wówczas założe temat z kuponami - to chyba będzie najlepsze wyjście. Niestety nie mam czasu na pisanie analiz do każdego meczu.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
W nocy w zasadzie dla mnie jedynie max 3 spotkania godne uwagi.

Detroit Atlanta 2
Niby Detroit musi kiedys wygrac ale czy tej nocy?Watpie. Atlanta po slabym poczatku gra dobrego kosza, ostatnio przegrana ze SPurs jednak po odjezdzie w koncowce oraz pewna wygrana z Pacers. Atlanta to dobry obdow i dobra defensywa pod koszem

Houston-Sacramento 1
Handicap ok 7-8 jak najbardziej mozliwy. Houston sa mniej weicej w tym miejscu co Phoenix Suns, druzyna gra szybkiego kosza po przymusowej lekkiej przebudowie. Prezentują sie niezle na pewno wiele lepiej niz królowie.

Wizards-Lakers 2
Licze na handicap zrobiony przez LaL mimo ze ich nie lubie. Ostatnia bardzo sie meczą, graja schematycznie co uwidocznila koncowka meczu z Nets. Maja ciezki okres bo zostali z dwoma dobrymi wysokoimi a reszta to lipa. Musza czekac na Bynuma i Raliffa, Gasol jakos musi wytrzymac to wszystko gdzies do powrotu Bynuma, gdyby nie On to watpie czy Lal mialo by nawett 60% wygranych. Jednak Bynumowi nogi nie odcieło i wroci. Moze sie w nocy zmobilizują

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom