http://nbahd.com/2015/11/05/oklahoma-city-thunder-chicago-bulls-nov-05-2015/Jest ktoś wstanie mi dać link do meczu live lub pobrania spotkania Bulls vs Okc?
Szkoda że ustawiany przez Tima Donaghy.Prawdziwy klasyk, absolutnie jeden z najpiękniejszych meczów NBA jakie widziałem. ????
Jeśli chodzi o ustawkę to bardziej mecz numer 6. Tam się działy jaja dopiero. Mimo wszystko poziom sportowy tamtej rywalizacji Kings z Lakersami stał na poziomie nieosiągalnym dla współczesnej NBA.Szkoda że ustawiany przez Tima Donaghy.
Wyrównał rekord jednego meczu a pobił rekord trójek w jednym sezonie a to przecież jeszcze ponad 20 spotkańCoś pięknego ???? Gość wyrównał rekord wszech czasów w trójkach takim rzutem.
Nie sądzę, jeden Curry wiosny nie czyni. Można o tym pomyśleć za kilka lat, gdy takich Stephów będzie kilku.W końcu przesuną linię rzutów za 3 moim zdaniem. Do tego to zmierza.
Takie rozmowy już są prowadzone. To nie tylko Curry, porównaj liczbę oddawanych rzutów zza łuku w kolejnych sezonach. Rośnie i to bardzo szybko i przez to coraz więcej ekip właśnie w tym się lubuje. Nie mówię, że to nastanie już ale już jest debata w kierownictwie NBA na ten temat.Nie sądzę, jeden Curry wiosny nie czyni. Można o tym pomyśleć za kilka lat, gdy takich Stephów będzie kilku.
Curry jest najlepszym strzelcem w historii ligi, ale do miana najlepszego w historii koszykarza mu ciągle daleko. Nie, nie porównuję go do Jordana, bo to głupie, wtedy grano inną koszykówkę. Wciąż sądzę, że LeBron>Curry.
Jeśli utrzyma taką formę, to będzie można o nim mówić jako jednym z najlepszych w historii.Nie będę polemizować kto jest lepszy itd bo to sprawa indywidualna. Ale patrząc na to ile jeszcze przed Currym i jak bardzo zmienia koszykówkę śmiem twierdzić że za kilka lat już nikt nie będzie miał wątpliwości.
Dlatego nie warto wrzucać wszystkich do jednego koszyka, ewentualnie można to podzielić na jakąś przydatność dla drużyny, albo efektowność/efektywność, bo ciężko w inny sposób rozstrzygnąć taki ranking. Jakby nie było w aspekcie rzutów na 3, choć nie znam całej historii NBA i wszystkich starszych zawodników, Curry jest "the best to do it". Niesamowite rzeczy wyczynia facet, a to co się stało wczoraj to już w ogóle magia, 4 sekundy do końca, remis, a facet tak rozstrzyga te zawody. Jeśli chodzi o porównania z Lebronem, warto się zastanowić ile który daje drużynie, jak dla mnie mimo wszystko Curry w tym momencie najbardziej wartościowy w całej lidze.Jeśli utrzyma taką formę, to będzie można o nim mówić jako jednym z najlepszych w historii.
Kurde, wybranie najlepszego gracza w historii NBA jest bardzo ciężkim zadaniem ze względu na różne role zawodników. ???? Jeden świetnie strzela, drugi pod koszem jest bestią, trzeci to zawodnik kompletny, tj. triple-double nie jest mu obce. Nazwisk do tego można by wymienić co najmniej kilka. Curry oczywiście jest jednym z nich, ale ciężko mi o nim mówić jako o najlepszym w historii mimo wszystko, nie teraz.