>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA - ciekawostki, transfery, pytania etc.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
widze jacques ze spadles na poziom gwiazd basketu i smiejesz sie z kazdej akcji, w ktorej harden odpuscil w obronie albo zupelnie zgubil krycie. fakt ze to sie mu zdarza ale akurat on w tym sezonie gra dobrze w obronie co pokazuje fakt ze houston ma bardzo dobra obrone mimo ze ich dwaj najlepsi obroncy czyli howard i beverly opuscili po pare meczow. harden nigdy nie byl zlym obronca na pilce, a nasmiewanie sie z jego pojedynczych ,,highlightow&quot; wg mnie jest zalosne. nie wiem czemu nikt nie wyszukuje sytuacji w ktorych np lillard zupelnie pogubil sie w obronie. panuje stereotyp ze harden jest slaby w obronie podobny do tego ze kobe wymiata w koncowkach, a jak wiadomo jak sie dlugo powtarza glupoty, to staja sie one ogolnie przyjeta prawda
Zamiast się napinać, myśl. Nigdzie nie napisałem że Harden to słaby obrońca. On ma umiejętności gry w obronie i mógłby być super defensorem (tak jak np. grając dla USA) gdyby TYLKO CHCIAŁ (a często chce w decydujących momentach). A on jest największym olewaczem gry po tej stronie parkietu w NBA.I w sumie mu się nie dziwię, bo ma taką rolę że przez 40 minut jest odpowiedzialny za atak, a sorry ale nie każdy jest takim potworem jak LBJ by grać na pełnej intensywności po obu stronach parkietu przez taki czas.

Najnowszy odcinek: Inside the NBA on TNT!

https://www.youtube.com/watch?v=4pCWvtcG2qo

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Super maroon że to wrzuciłęś. To jest coś pięknego. Dzielenie się piłką, wymienność pozycji. Tam każdy potrafi dobrze podać, stawiać zasłonę. Idealnie potrafią wykorzystać talent rzutowy Korvera, szybkość Teague, wszechstronność Millsapa czy atletyczność Carrolla. Zaangażowanie wszystkich w atak i obronę sprawią że jest tam też świetny team spirit:
https://vine.co/v/OpOUV73KY62

Ten zespół ogląda się nawet lepiej (przynajmniej mi) niż zeszłoroczni Spurs. A to wszystko mając trzecie najniższe salary (hello. Widać, że Mike Budenholzer przez te wszystkie lata przy Popovichu się nie obijał. Podałeś tutaj przykład Korvera (swoją drogą chyba 1 team który potrafi tak wykorzystuje jego potencjał) ale oni tak rotują kryciem rywali że nie ma akcji żeby nie było mismatchu i dobrej pozycji. Praktycznie cały ostatni mecz z Wizards czy wcześniej Cavs to mógłby być tego typu filmik. Dziwne, że tak mało się mówi o Atlancie bo oni defacto z tygodnia na tydzień wyglądają lepiej. A znając życie to i tak max 1 player zagra w meczu gwiazd ;)

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
a niech nie grają w meczu gwiazd ;) niech odpoczywają przez ten czas i zbierają siły na 2 część sezonu ????
ASG zostawmy dla Melo i Kobego który wczoraj zapodał 3/19 game i będzie starterem w meczu gwiazd
fajnie to podsumowałeś
Hawks się super ogląda bo tam jedyne kozły co idą praktycznie to nie bieganie z piłką tylko podanie kozłem ;)

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Przecież ten All-Star Game to jak sama nazwa wskazuje jest MECZ GWIAZD, a nie tych, którzy są w dobrej dyspozycji. Kobe nawet jakby miał od początku sezonu 8.5 PPG na skuteczności 20% to byłby starterem, bo ludzie chcą, żeby grał i to się szybko nie zmieni.
Co do Hawks to faktycznie, miód koszykówka dla oka. Zobaczymy, czy długo tak będą tłuc, bo póki co wygląda to niemal perfekcyjnie.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
No, ale co mógł zrobić w tej sytuacji ? Popełnił błąd, że wcześniej się nie znalazł przy tym obrońcy to fakt, ale już przy samym rzucie mógł jedynie wystawić rękę do góry...
OMG Ty na serio to napisałeś? Bo to pokazuje, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
OMG Ty na serio to napisałeś? Bo to pokazuje, że nie masz pojęcia o czym piszesz.
Tak napisałem serio, bo wyrywanie z całego meczu jednej akcji, która olał jest bezsensu. LBJ nie broni źle i nigdy nie był jakoś specjalnie wyśmiewany za defensywę. Żeby oceniać gracza przez zachowania w obronie trzeba obejrzeć całe spotkanie a nie jedną akcję. Jeśli rzeczywiście całe spotkanie z Lakersami grał tak jak w tej akcji no to ok trochę słabo. Olał tą akcję i tyle. Ja osobiście obejrzałem tylko pół 4 kwarty przed pracą i ciężko powiedzieć, żeby olewał. Raz mu tam Kobas wjechał jak w masło, ale to też przy wyniku już +10 pkt i minutę czy półtorej do końca.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Tak napisałem serio, bo wyrywanie z całego meczu jednej akcji, która olał jest bezsensu. LBJ nie broni źle i nigdy nie był jakoś specjalnie wyśmiewany za defensywę. Żeby oceniać gracza przez zachowania w obronie trzeba obejrzeć całe spotkanie a nie jedną akcję. Jeśli rzeczywiście całe spotkanie z Lakersami grał tak jak w tej akcji no to ok trochę słabo. Olał tą akcję i tyle. Ja osobiście obejrzałem tylko pół 4 kwarty przed pracą i ciężko powiedzieć, żeby olewał. Raz mu tam Kobas wjechał jak w masło, ale to też przy wyniku już +10 pkt i minutę czy półtorej do końca.
Mnie nie chodziło o to, że on jest słabym defensorem. Mnie chodziło o to, że napisałeś, że jedyne co mógł zrobić to wystawić rękę. Po pierwsze nie tylko wystawić rękę tylko aż wystawić rękę i dwa podstawa jaką uczą trenerzy od małego - ZASTAWIANIE BRONIONEJ TABLICY(szczególnie w transition defence gdzie ratio off reb do def reb jest największe ze względu na brak zorganizowanej obrony, więc jeżeli tylko masz możliwość zastawiasz gościa). To jest podstawa podstaw i nawet jeżeli nie udaje Ci się upilnować goście to ten kosz zastawiasz a nie walisz do przodu z kopyta.
Myślę, że taki gracz jak LBJ by być prawdziwym MVP musi się takich rzeczy ustrzegać bo to on powinien pokazywać charakter szczególnie w defensywie.
I to on a nie kto inny powinien być przykładem w tym teamie bo tego się wymaga od takiej gwiazdy jak on i za to też dostaje takie pieniądze, nie tylko za umiejętności, które jak każdy wie posiada ogromne.

Do góry Bottom