To było bezbłędne .. ????Ja dałbym główną nagrode za naklejenie nalepki ze swoją podobinzna na górnej części tablicy dla Howarda ????
WEST - EAST
TYP: WEST 1,55
Zacznę od scharakteryzowania pierwszych piątek.
East: Gilbert Arenas nie prezentujetego co w grudniu czy w styczniu, ale jest to ciągle znakomity gracz i perfekcyjny rzucacz :mrgreen: za 3pkt. Zobaczymy, może zagrać świetnie ale nie sądzę. Chris Bosh jest w życiowej formie, z meczu a mecz gra coraz lepeij i choć nie wybrał bym go na pewno do meczu gwiazd to i tak jest dobry i może się tu swietnie pokazac. Wade ostatnio wymiata, ma wielką chęć do gry i nie zdażają mu się słabe mecze. James to jeden z moich ulubieńców, będzie wymiatał niesamowite dunki i grał popisowo. O'Neal lata świetności ma za sobą ale zawsze coś tam dorzuci.
West: Bryant to wg mnie aktulanie z grających najlepszy koszykasz swiata i stać go tu na niesamowitą i piękną grę. T-Mac niczego sobie, zastąpił świetnie w Rockets Minga i jest liderem a i dzisiej powinien poszalec. Garnett w tym meczu się chyba nie napracuje po tu nie chodzi o rekord zbiórek tylko gra się na luzie, zresztą niekoniecznie dziś musi zaliczyć wspaniały występ bo gra kolo w kratkę. Duncan jest dalek od zyciowej formy i swoją skutecznością bloków tu nie zaimponuje bo nie bedzie blokował ale jest doświadczony i duzo wniesie w grę Zachodu. Noi i kto za Minga? Jestem za Zachodem ale jestem i sercem za Zachodem bo zagrają Tim Duncan i Kobe Bryant, brakuje tylko Melo, to gra by była na całego ???? Faworytem buków West ale zobaczymy ile bedzie gry a ile zabawy.
???? ???? ????
[fade:0272c4c703][center:0272c4c703] Zachód - Wschód [/center:0272c4c703][/fade:0272c4c703]
[center:0272c4c703]Składy: [/center:0272c4c703]
[center:0272c4c703]
Carmelo Anthony - Gilbert Arenas
Kobe Bryant - Chauncey Billups
Ray Allen - Chris Bosh
Carlos Boozer - Caron Butler
Tim Duncan - Vince Carter
Kevin Garnett - Richard Hamilton
Josh Howard - Dwight Howard
Allen Iverson - LeBron James
Shawn Marion - Joe Johnson
Tracy McGrady - Jason Kidd
Steve Nash - Jermaine O'Neal
Dirk Nowitzki - Shaquille O'Neal
Mehmet Okur - Dwyane Wade
Tony Parker
Amare Stoudemire
Yao Ming
[/center:0272c4c703]
Na sam początek to ..... troszkę mi nie wyszły te składy :jezora: ale cóż ... Na czarno zaznaczyłem zawodników którzy zostali wybrani jednak nie zagrają z powodu kontuzji ... I jeszcze może ..... Według wszystkich ekspertów faworytem jest Zachód ale dlaczego ..... Tego nie wiem ;-)
Analiza:
A więc zacznijmy od mojego faworyta, czyli drużyny wschodu .... Nie licząc kilku zawodników jest to bardzo młody, waleczny i ambitny skład. Każdy z tych zawodników jest bardzo dobry jeśli chodzi o grę w ofensywie. Co daje nadzieję na dużą zdobycz punktową. W życiowej formie jest Bosh .... Duet z Miami, czyli Wade + Shaq .... Co tu dużo mówić ???? kolejni zawodnicy którzy potrafią grać niesamowicie i co najważniejsze jak najwięcej pointować. Jednak marwti mnie trochę wiadomość iż Wade 13 lutego w meczu odniósł jakąś małą kontuzję ramienia :-? . Jednak prawdopodobnie nie jest to poważne, ponieważ w tym meczu ma zagrać od początku. Kolejny zawodnik Le Bron ???? , czyli król :grin:. Jednak tutaj mnie martwi jedna sprawa ..... Le Bron i Wade to 2 młode wilczki które walczą o miano najlepszego. To może zgubićwłaśnie tą drużynę bo nie wiadomo jak będą ze sobą współpracować ;-) o ile będą to robić. No i do tego dorzućmy Arenasa ktory jakośformą ostatnio nie błyszczy, ale to nie zmienia faktu iż jest to świetny zawodnik. To po krótce przedsatwiona drużyna wschodu a raczej pierwsza 5. Teraz napiszmy coś o drużynie zachodu. Tracy McGrady pod nieobecność Yao to on jest liderem i spisuje się ostatnio świetnie . Bryant w najwyższej formie nie jest, ale wiadomo... to jest zupełnie inny mecz. Tutaj każdy chce się pokazać. Garnett jakoś mnie nie przekonuje .... co oczywiście nie oznacza, że jest słaby ;-) Pozostał jeszcze Tim Duncan i ..... no właśnie nie wiem kto będzie jeszcze, ale .... napiszmy o Duncanie. Zawodnik ten gra bardzo dobrze a przede wszystkim solidnie. On i jego San Antonio graja ostatnio wspaniale. A więc podsumowując ..... 2 dobre teamy. Zachód - bardziej doświadczony. Moim zdaniem mają słabszy atak, ale lepszą obronę. Wschód - młodość i fantazja tak to widzę :grin: genialna ofensywa, ale obrona już trochę słabsza. Spodziewam się po tym meczu extra wsadów i zagrań. Jednak martwi mnie to .... , ze te "zawody" co raz to bardziej robione są pod publikę i nie jestem do końca przekonany czy wynik meczu nie jest ustalony już przed samym meczem, ale zobaczymy ...
Mój typ: Wschód , albo Under 256 ;-)
Kurs: waha się w okolicach 2-2.40 , under - 1.80
wynik raczej nie jest ustalony, ale "scenariusz" meczu tak, bo jak zauwazyles istota tego meczu jest wspaniale widowisku, niecodzienne zagrania i dobra zabawa publicznosci. w zeszlym roku najpierw duza przewaga zachodu, do przerwy prawie 20 pkt, potem wschod "dogonil i przegonil" i troche emocji w koncowce.. ostatecznie east - west 122-120.Jednak martwi mnie to .... , ze te "zawody" co raz to bardziej robione są pod publikę i nie jestem do końca przekonany czy wynik meczu nie jest ustalony już przed samym meczem.
w tym roku spodziewalbym sie wyrownanego mecz - punkt za punkt i wynik zalezny od skutecznosci z dystansu i tego jak czesto akcje beda zbyt przekombinowane. obrona nie ma prawa istniec w takim spotkaniu (podobnie bylo w all-star game w nhl - wynik : 12-9), bo mecze z twarda obrona pojawia sie w play-offach.
jezeli chodzi o powazne obstawianie tego spotkania to moim zdaniem mija sie to z celem, bo skoro zawodnicy nie podchodza do tego powaznie to jak powaznie podejsc do typowania.. a jezeli mialbym typowac ;-) to :
1. prog 255.5 jest dosyc wysoku ustawiony i mysle, ze jezeli zawodnicy zaczna sie bawic gra to odbije sie to na skutecznosci i ilosci pkt.
2. mysle, ze zwyciesce spotkania poznamy w koncowych sekundach, wiec handi (+3.5) jest dosyc ciekawym rozwiazaniem..
moj typ :
under 255.5 1.91
Betway
east +3.5 1.92
Expekt
milego ogladania ????
Szukaj! A znajdziesz! Taka mala podpowiedz: W dziale koszykowka napewno cos znajdziesz...Dzięki Matrix za linki, chętnie obejrzę ten ciekawy mecz.
Mam jeszcze pytanko: znacie jakieś strony, na których są listy aktualnie kontuzjowanych zawodników i składy na najbliższe mecze?
Jak masz tak odpowiadac to nie odpowiadaj.... :-?Szukaj! A znajdziesz! Taka mala podpowiedz: W dziale koszykowka napewno cos znajdziesz...Dzięki Matrix za linki, chętnie obejrzę ten ciekawy mecz.
Mam jeszcze pytanko: znacie jakieś strony, na których są listy aktualnie kontuzjowanych zawodników i składy na najbliższe mecze?
Aha... spoko! milego typowania...Jak masz tak odpowiadac to nie odpowiadaj.... :-?
nie chodzi o jakies obrazanie sie czy cos, ale byles kiedys modem, zobacz: koles pisze 2 posta w zyciu to mozna go naprowadzic i podac linka :] a jak uwazasz ze nie to nie pisac nic bo co to wnioslo do tematu...Aha... spoko! milego typowania...Jak masz tak odpowiadac to nie odpowiadaj.... :-?
sory za ot!