>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA - absencje, kontuzje, transfery, ważne informacje przy obstawianiu spotkań

Status
Zamknięty.
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Greg Oden złamał rzepkę w prawym kolanie, co prawdopodobnie wykluczy go z gry do końca sezonu.

W bieżących rozgrywkach grał średnio 24 minuty, zdobywał 11.7 pkt., 8.8 zb. 2.4 blk na mecz, trafiając 60% z gry.

http://www.youtube.com/watch?v=LKO-nD3a45A&amp;amp;feature=player_embedded

Koszykarz szybko opuścił halę i pojechał na prześwietlenie bolącego kolana. Okazuje się, że konieczna będzie operacja. - Jestem potwornie rozczarowany, bo musiałem wiele tygodni ciężko pracować, by dojść do takiej formy. Ale jeszcze tu wrócę - napisał w oświadczeniu Oden.

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Indiana musi sobie radzić bez lidera Grangera

Lider zespołu koszykarzy Indiana Pacers Danny Granger po kontuzji stopy doznanej w meczu przeciwko Los Angeles Clippers będzie musiał pauzować. Jak wykazał rezonans magnetyczny uraz jest na tyle poważny, że Indiana będzie musiała radzić sobie bez lidera minimum 4-6 tygodni. W tym czasie zawodnik będzie przechodzić intensywną rehabilitację.

źródlo: sport

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
W GSW brak centra, wszystkich 3 kontuzjowanych. Oprócz tego nie zagra jeszcze 3 innych graczy czyli istny szpital. NOH praktycznie bez osłabień, nie zagra tylko jeden mało znaczący zawodnik. Szerszenie w dodatku grają dobrze na własnej hali i prezentują ostatnio trochę lepszą formę. Szykuje się pogrom?
Niemalże identyczna sytuacja w meczu SAS -PTB. Goście bez dwóch centrów ???? jak wiemy Oden się połamał, teraz dołączył do niego Przybilla, w dodatku lista kontuzjowanych nie kończy się na tych dwóch

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Po kilku miesiącach gry w Europie, Von Wafer wróci w najbliższych dniach do Houston Rockets. Rzucający obrońca sam poinformował o tym kanał FOX 26 Sports.

Wafer grał dla Rockets w sezonie 2008/09 i będąc rezerwowym zdobywał średnio 10 punktów w meczu.
Latem zainteresowali się nim działacze Olympiakosu Pireusu i postanowili go zatrudnić, płacąc mu 2 mln. dolarów za ten sezon. Wafer miał jednak problemy z aklimatyzacją, grecki klub też był niezadowolony, więc obydwie strony rozwiązały umowę, przez co Wafer stracił 1.2 miliona ze swojego kontraktu i podpisze w Houston nowy do końca sezonu, wart około 600 tys. dolarów.

http://www.wp.pl

J 3,9K

jacques

Forum VIP
jednak nie.
Von Wafer, który rzekomo podpisał wczoraj wieczorem niegwarantowany kontrakt z Houston Rockets... nie zagra w tym zespole. Obrońca nie przeszedł bowiem dzisiaj testów medycznych.
Wafer nie zagra też w Memphis Grizzlies, którzy według źródeł także postanowili nie podpisywać z nim umowy. Póki co nie wiadomo czy i jakie kluby z NBA są zainteresowane rzucającym obrońcą.
Houston Rockets postanowili włączyć do składu - zamiast Wafera - skrzydłowego Mike&#39;a Harrisa, który obecny sezon rozpoczął w Rio Grande Valley Vipers z NBA D-League.
///probasket.pl

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
PAUL PIERCE &#39;popsuł się&#39; na około dwa tygodnie

Paul Pierce poczuł dyskomfort w kolanie po tym jak rzucił 16 punktów w czwartej kwarcie wtorkowego meczu przeciwko Indiana Pacers. Wykryto u niego jakąś infekcję, która wymagała spuszczenia wody z kolana. Pierce opuści najbliższą czteromeczową trasę wyjazdową Celtics - czyli m.in. piątkowy mecz w Orlando. Maksymalnie ma nie pograć przez najbliższe dwa tygodnie.

Jako że Celtics do końca stycznia grać będą bez Marquisa Danielsa (kciuk) - freakin Tony Allen dostanie swoją szansę po ostatnich kilku nadspodziewanie (naprawdę, Tony Allen) dobrych występach z ławki.

info z zawszepo

bufu 105

bufu

Użytkownik
Minnesota Timberwolves i Phoenix Suns dokonali dzisiaj &quot;kosmetycznej&quot; wymiany, w której wzięło udział dwóch zawodników.
Leśne Wilki wytransferowały do Phoenix Suns rozgrywjącego Jasona Harta w zamian za niskiego skrzydłowgo Alando Tuckera, wybór w drugiej rundzie Draftu i gotówkę.
Kilka godzin wcześniej Timberwolves byli bliscy dokonania transferu z New Orleans Hornets, w którym obydwie drużyny miały się zamienić dwoma zawodnikami - Jasonem Hartem i Devinem Brownem. Transfer jednak nie doszedł do skutku z niewiadomych przyczyn.
- Probasket.pl

B 22

bogdanjutek

Użytkownik
w bukach naziemnych istnieje możliwość postawienia bostonu z toronto po kursie ok 1,65 czy ktoś wie czemu kurs jest aż tak wysoki?
w kalendarzu ten mecz widnieje ale na bukmacherce internetowej owego meczu nie można zagać

mfl 439

mfl

Użytkownik
w bukach naziemnych istnieje możliwość postawienia bostonu z toronto po kursie ok 1,65 czy ktoś wie czemu kurs jest aż tak wysoki?
w kalendarzu ten mecz widnieje ale na bukmacherce internetowej owego meczu nie można zagać
Dziś Boston w rozsypce. Nie zagrają: Garnett, Pierce i Rondo..

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
NBA: słynny koszykarz groził bronią w szatni koledze z drużyny

Koszykarz Washington Wizards Gilbert Arenas nie tylko trzymał w swojej szafce nienaładowaną broń palną, ale również groził nią w szatni koledze z drużyny - poinformował w piątek &quot;New York Post&quot;.

http://sport.onet.pl/0,1248727,2104137,,nba_slynny_koszykarz_grozil_bronia_w_szatni_koledze_z_druzyny,wiadomosc.html
NBA. Jak oni strzelają, czyli pistolety w szatni

- Broń palną posiada nawet 75 proc. z nas - mówi koszykarz NBA Devin Harris. Pistolety pojawiły się już nie tylko w domach lub samochodach zawodników, ale nawet w szatni.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,7415594,NBA__Jak_oni_strzelaja__czyli_pistolety_w_szatni.html

.kb 31

.kb

Użytkownik
Rafer Alston nie został wpuszczony w dwóch poprzednich meczach na parkiet, bo taką decyzję podjął trener Kiki Vandeweghe. To spowodowało dużą frustrację rozgrywającego, który nie pojawił się na dzisiejszym porannym treningu.

&quot;To był pierwszy raz (gdy nie zagrałem) w ciągu siedmiu, prawie ośmiu lat. Kiki powiedział tylko, że chciał grać w innym zestawieniu, innymi zawodnikami. Stara się eksperymentować, zważywszy na nasz bilans.&quot; - powiedział Alston.

&quot;Nie zadawajcie mi pytań co teraz. Nie mam pojęcia co oni zamierzają teraz zrobić. Ale jeśli byście zapytali mnie czy wolałbym grać, to taaa - wolałbym grać.&quot; - dodał.

Jak się okazało kilka godzin później, Alston i New Jersey Nets doszli do porozumienia w sprawie rozwiązania kontraktu (5.25 mln $), dzięki czemu jeszcze w tym tygodniu rozgrywajacy będzie mógł podpisać nową umowę z innym zespołem. Wśród zainteresowanych są m.in. Miami Heat, New York Knicks i Cleveland Cavaliers.

Rafer Alston rozegrał w Nets w tym sezonie 27 spotkań, w których zdobywal średnio 9.7 punktu, 3.9 asysty, 2.8 zbiórki i 1.0 przechwytu w 28.4 minuty.

- Probasket.pl
oszczednosci? nie wiem wszystkiego o kontraktach w NBA, zreszta malo jest takich ludzi (jesli w ogole istnieje ktos oprocz Davida Sterna ???? ) ale zawsze wydawalo mi sie ze w takich sytuacjach kluby praktycznie nic nie zyskuja, jesli chodzi o finanse. byc moze jest inaczej, bo przeciez niewyrzuciliby go tak nagle bez powodu ???? w kazdym razie Nets tym ruchem wzmocnia ktoras z druzyn walczacych co najmniej o PO. nie wiem dlaczego w cytowanym przeze mnie tekscie nie ma ani slowa o Boston Celtics, oni wlasnie najbardziej potrzebuja rezerwowej jedynki.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Alston pójdzie do Miami. Nie wiem czy to dobry ruch. Ogólnie uważam go za bardzo solidnego rozgrywającego, który sprawdził się czy to w Houston czy w Orlando ale akurat Arroyo - Chalmers to nie była największa bolączka Heat, a Alston nie jest zawodnikiem z wyższej półki ...
A czy klub finansowo nie zyskał ? Zaoszczędzili niedużo (pewnie jakieś pareset tysięcy dolarów) ale skoro i tak miał nie grać (Nets mają sporo zawodników na pozycjach 1-2) to czemu nie obciąć wydatków nawet o kilkaset tysięcy dolarów. Zawodnik stratny i tak nie będzie bo zaraz podpisze minimalny kontrakt w innym klubie a księgowemu trochę to poprawi humor ????

R 125

roger12

Użytkownik
Panowie czy macie jakieś info na temat dzisiejszego meczu miami-boston o tych graczach bostonu czy zagraja czy nadal nie zagraja dzis w nocy?
wie ktoś czy oni zagraja Garnett, Pierce i Rondo.. ??

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Panowie czy macie jakieś info na temat dzisiejszego meczu miami-boston o tych graczach bostonu czy zagraja czy nadal nie zagraja dzis w nocy?
W Miami zabraknie Jarmaine Oneala oraz Chris Quinna .
Celtics dzisiaj bez KG, K. Perkinsa, E. Hausa oraz Marquisa Danielsa.
Rondo raczej w s5, Pierce zagra ale nie mam pojecia ile .
// Jacques dzieki za info ????

d910 0

d910

Użytkownik
David Stern, komisarz ligi NBA, wydał dzisiaj następujące oświadczenie:
&quot;Fakt posiadania przez gracza NBA broni palnej w hali jest dla ligi powodem ogromnego zmartwienia. Początkowo uważałem za roztropne wstrzymanie się od podejmowania natychmiastowych działań ze względu na dobro śledztwa. Zalecałem także ostrożność Washington Wizards. Część z pracowników klubu ma być wkrótce przesłuchiwana, a śledztwo toczy się w tempie, jakim wymaga tego ranga tej sprawy. Chociaż jestem pewien, że wkrótce podjęte zostaną poważne kroki prawne wobec Pana Gilberta Arenasa, uważam, że jego zachowanie nie pozwala mu w tym momencie wybiegać na parkiety NBA. Tym samym zawieszam go od zaraz, na czas nieokreślony, bez wypłacania pensji.&quot;
Każde spotkanie, które opuści Arenas kosztować go będzie 147,208 $. Będzie także tracił 95,000$ dziennie.

Za probasket.pl
Szkoda Arenasa, z drugiej strony za głupotę trzeba odpowiadać... Mam nadzieję, że zawieszenie nie będzie trwało do końca sezonu.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Szkoda Arenasa, z drugiej strony za głupotę trzeba odpowiadać... Mam nadzieję, że zawieszenie nie będzie trwało do końca sezonu.
szkoda to bedzie, jezeli zostanie zawieszony nawet do 2010/2011 ale raczej watpie w to ???? co nie zmienia faktu z Gilbert niezlego bigosu narobil ...

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
David Stern, komisarz ligi NBA, wydał dzisiaj następujące oświadczenie:

&quot;Fakt posiadania przez gracza NBA broni palnej w hali jest dla ligi powodem ogromnego zmartwienia. Początkowo uważałem za roztropne wstrzymanie się od podejmowania natychmiastowych działań ze względu na dobro śledztwa. Zalecałem także ostrożność Washington Wizards. Część z pracowników klubu ma być wkrótce przesłuchiwana, a śledztwo toczy się w tempie, jakim wymaga tego ranga tej sprawy. Chociaż jestem pewien, że wkrótce podjęte zostaną poważne kroki prawne wobec Pana Gilberta Arenasa, uważam, że jego zachowanie nie pozwala mu w tym momencie wybiegać na parkiety NBA. Tym samym zawieszam go od zaraz, na czas nieokreślony, bez wypłacania pensji.&quot;

Każde spotkanie, które opuści Arenas kosztować go będzie 147,208 $. Będzie także tracił 95,000$ dziennie.

Za probasket.pl

Dlaczego jest Ci go szkoda?Przecież ewiedentnie zachował sie jak gówniarz,troche juz gra w tej lidze i dobrze wiedział jak oceniane są takie wpadki.Wiedział też że wyjdzie to na światło dzienne bo w NBA niczego nie ukryjesz.Jeszcze nie dawno mówił,że koniecznie potrzebuje wsparcia.W tym momencie zrobił z siebie idiote bo nie dość że Wizards grają fatalnie to jeszcze stracą podstawowego schootera który ledwo co wyleczył kontuzje i już narozrabiał.Czas sie wkońcu zastanowić nad sobą...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom