jkula
Użytkownik
Ma zaredebiutować w poniedziałek z Denverorientuje sie ktos czy Iverson zagra dzis przeciwsko Bobcats?
Ma zaredebiutować w poniedziałek z Denverorientuje sie ktos czy Iverson zagra dzis przeciwsko Bobcats?
///probasket.plVon Wafer, który rzekomo podpisał wczoraj wieczorem niegwarantowany kontrakt z Houston Rockets... nie zagra w tym zespole. Obrońca nie przeszedł bowiem dzisiaj testów medycznych.
Wafer nie zagra też w Memphis Grizzlies, którzy według źródeł także postanowili nie podpisywać z nim umowy. Póki co nie wiadomo czy i jakie kluby z NBA są zainteresowane rzucającym obrońcą.
Houston Rockets postanowili włączyć do składu - zamiast Wafera - skrzydłowego Mike'a Harrisa, który obecny sezon rozpoczął w Rio Grande Valley Vipers z NBA D-League.
- Probasket.plMinnesota Timberwolves i Phoenix Suns dokonali dzisiaj "kosmetycznej" wymiany, w której wzięło udział dwóch zawodników.
Leśne Wilki wytransferowały do Phoenix Suns rozgrywjącego Jasona Harta w zamian za niskiego skrzydłowgo Alando Tuckera, wybór w drugiej rundzie Draftu i gotówkę.
Kilka godzin wcześniej Timberwolves byli bliscy dokonania transferu z New Orleans Hornets, w którym obydwie drużyny miały się zamienić dwoma zawodnikami - Jasonem Hartem i Devinem Brownem. Transfer jednak nie doszedł do skutku z niewiadomych przyczyn.
Dziś Boston w rozsypce. Nie zagrają: Garnett, Pierce i Rondo..w bukach naziemnych istnieje możliwość postawienia bostonu z toronto po kursie ok 1,65 czy ktoś wie czemu kurs jest aż tak wysoki?
w kalendarzu ten mecz widnieje ale na bukmacherce internetowej owego meczu nie można zagać
NBA. Jak oni strzelają, czyli pistolety w szatniNBA: słynny koszykarz groził bronią w szatni koledze z drużyny
Koszykarz Washington Wizards Gilbert Arenas nie tylko trzymał w swojej szafce nienaładowaną broń palną, ale również groził nią w szatni koledze z drużyny - poinformował w piątek "New York Post".
http://sport.onet.pl/0,1248727,2104137,,nba_slynny_koszykarz_grozil_bronia_w_szatni_koledze_z_druzyny,wiadomosc.html
oszczednosci? nie wiem wszystkiego o kontraktach w NBA, zreszta malo jest takich ludzi (jesli w ogole istnieje ktos oprocz Davida Sterna ???? ) ale zawsze wydawalo mi sie ze w takich sytuacjach kluby praktycznie nic nie zyskuja, jesli chodzi o finanse. byc moze jest inaczej, bo przeciez niewyrzuciliby go tak nagle bez powodu ???? w kazdym razie Nets tym ruchem wzmocnia ktoras z druzyn walczacych co najmniej o PO. nie wiem dlaczego w cytowanym przeze mnie tekscie nie ma ani slowa o Boston Celtics, oni wlasnie najbardziej potrzebuja rezerwowej jedynki.Rafer Alston nie został wpuszczony w dwóch poprzednich meczach na parkiet, bo taką decyzję podjął trener Kiki Vandeweghe. To spowodowało dużą frustrację rozgrywającego, który nie pojawił się na dzisiejszym porannym treningu.
"To był pierwszy raz (gdy nie zagrałem) w ciągu siedmiu, prawie ośmiu lat. Kiki powiedział tylko, że chciał grać w innym zestawieniu, innymi zawodnikami. Stara się eksperymentować, zważywszy na nasz bilans." - powiedział Alston.
"Nie zadawajcie mi pytań co teraz. Nie mam pojęcia co oni zamierzają teraz zrobić. Ale jeśli byście zapytali mnie czy wolałbym grać, to taaa - wolałbym grać." - dodał.
Jak się okazało kilka godzin później, Alston i New Jersey Nets doszli do porozumienia w sprawie rozwiązania kontraktu (5.25 mln $), dzięki czemu jeszcze w tym tygodniu rozgrywajacy będzie mógł podpisać nową umowę z innym zespołem. Wśród zainteresowanych są m.in. Miami Heat, New York Knicks i Cleveland Cavaliers.
Rafer Alston rozegrał w Nets w tym sezonie 27 spotkań, w których zdobywal średnio 9.7 punktu, 3.9 asysty, 2.8 zbiórki i 1.0 przechwytu w 28.4 minuty.
- Probasket.pl
W Miami zabraknie Jarmaine Oneala oraz Chris Quinna .Panowie czy macie jakieś info na temat dzisiejszego meczu miami-boston o tych graczach bostonu czy zagraja czy nadal nie zagraja dzis w nocy?
szkoda to bedzie, jezeli zostanie zawieszony nawet do 2010/2011 ale raczej watpie w to ???? co nie zmienia faktu z Gilbert niezlego bigosu narobil ...Szkoda Arenasa, z drugiej strony za głupotę trzeba odpowiadać... Mam nadzieję, że zawieszenie nie będzie trwało do końca sezonu.
Dlaczego jest Ci go szkoda?Przecież ewiedentnie zachował sie jak gówniarz,troche juz gra w tej lidze i dobrze wiedział jak oceniane są takie wpadki.Wiedział też że wyjdzie to na światło dzienne bo w NBA niczego nie ukryjesz.Jeszcze nie dawno mówił,że koniecznie potrzebuje wsparcia.W tym momencie zrobił z siebie idiote bo nie dość że Wizards grają fatalnie to jeszcze stracą podstawowego schootera który ledwo co wyleczył kontuzje i już narozrabiał.Czas sie wkońcu zastanowić nad sobą...David Stern, komisarz ligi NBA, wydał dzisiaj następujące oświadczenie:
"Fakt posiadania przez gracza NBA broni palnej w hali jest dla ligi powodem ogromnego zmartwienia. Początkowo uważałem za roztropne wstrzymanie się od podejmowania natychmiastowych działań ze względu na dobro śledztwa. Zalecałem także ostrożność Washington Wizards. Część z pracowników klubu ma być wkrótce przesłuchiwana, a śledztwo toczy się w tempie, jakim wymaga tego ranga tej sprawy. Chociaż jestem pewien, że wkrótce podjęte zostaną poważne kroki prawne wobec Pana Gilberta Arenasa, uważam, że jego zachowanie nie pozwala mu w tym momencie wybiegać na parkiety NBA. Tym samym zawieszam go od zaraz, na czas nieokreślony, bez wypłacania pensji."
Każde spotkanie, które opuści Arenas kosztować go będzie 147,208 $. Będzie także tracił 95,000$ dziennie.
Za probasket.pl
Szkoda Arenasa, z drugiej strony za głupotę trzeba odpowiadać... Mam nadzieję, że zawieszenie nie będzie trwało do końca sezonu.