Philadelphia 76ers - Boston Celtics
Sixers ML @2.25
Wezmę sobie Sixers, fajnie grają w tym sezonie, wymiana Hardena wyszła im raczej na dobre, niech teraz inni martwią się brodatą primadonną. Widać sporą różnice w tym jak wyglądała ofensywa Philadelphii za sterami Rivers'a z klepaniem iso Embiid, a jak to wygląda w tym sezonie po przyjściu Nicka' Nurse, piłką krąży z rąk do rąk, wszyscy są teraz bardzo dobrze wykorzystywani, dodatkowo jest zaangażowanie w obronie, zawsze lubiłem Szóstki i fajnie popatrzeć, grają teraz naprawdę fun to watch koszykówkę. Maxey ciągle się rozwija i wygląda świetnie, w dodatku Harris gra bardzo dobrze od początku sezonu i jest legit trzecią opcją, pochwalę jeszcze Oubre, który w sumie tylko łapie i rzuca, nie robi już głupich strat, nie próbuję za dużo kozłować, dobrze się odnalazł w nowej drużynie. Sixers obok Bostonu, to obecnie dwie najlepsze ofensywy tego sezonu, dodatkowo Sixers mają najlepszy true shooting w lidze, Harris ładuje 63% z gry, no takich liczb to on nie kręcił, Embiid rozdaje mnóstwo piłek z post, rozdaj ponad 6 asyst na mecz, reszta trafia, świetnie to wygląda póki co, mam nadzieję, że nie dostaną jakiegoś wylewu akurat jak na nich postawiłem. Po wymianie Hardena, przybyło kilku niezłych 3&d rolesów na ławkę, taki Batum czy Covington powinni być pomocni, Roco jakby nie patrzeć to ciągle topka jeśli chodzi o obrońców. Grają u siebie więc kolejny atut w ich stronę, Boston jest spokojnie do klepnięcia.