Graty za typ z Achiuwa....,dziś w nocy Philly gra z Cleveland i myślę, że również można iść w zdobycze ich podkoszowych(Allen i Mobley)Wreszcie skończyło się pajacowanie z weekendem gwiazd, który nikogo nie obchodzi. Wracamy do poważnego grania i od razu mamy 12 spotkań dzisiejszej nocy.
Jako pierwsze biorę pod lupę spotkanie w Philly, dokąd udają się Knicks. Goście w dalszym ciągu bez Randle'a, który wg wszelkich raportów ma pauzować jeszcze przez 5 spotkań. W jego miejsce do piątki gości wbił się Precious Achiuwa, który bardzo dobrze spisuje się w roli obrońcy. Dzisiaj do składu wraca Hartenstein, który miał lekkie problemy z achillesem i nie zanosi się na to, żeby grał potężne minuty (chociaż z Tomem Thibodeau nigdy nic nie wiadomo). Philly są drużyną, która nie ma PF-a z prawdziwego zdarzenia i pozwalają PF-om przeciwnych drużyn na najwięcej zbiórek w całej lidze. Wyjaśnienie Tobiasa Harrisa to najmniejszy problem. Do składu Philly wchodzi Lowry, oby rzucał jak najwięcej, wtedy Achiuwa zrobi linię w 15 minut. Dość ciekawy matchup na pierwszą noc, spodziewam się 37-39 minut Preciousa o ile w tym meczu nie dojdzie do blowoutu. Linia na spokojnie do zrobienia.
Precious Achiuwa powyżej 9,5 zbiórki @2 etoto/betfan/forbet
Bez analizy:
OKC @1,90 Superbet
Luka Doncic triple-double @4,25 fuksiarz
Brzmi fajnie, ale zawodnicy Washington obecnie są nieporozumieniem i wydaje mi się, że tak personalnie z meczu na mecz są najbardziej nieprzewidywalni w lidze. Pomimo, że miałem omijać spotkania tych nieudaczników, to z tego wybrałem under 59 pkt wizards w pierwszej połowie.Avdija zagrał wczoraj koszmarny mecz w Denver. 2/12 z gry, grubo nim poniewierali i pograł 27 minut. Dzisiaj grają b2b przeciwko OKC, którzy wczoraj w cuglach wygrali z Clippers. Wizards mieli wczoraj ciężki matchup z Denver, które preferuje wolne granie. Dzisiaj z Oklahomą będzie można sobie pozwolić na nieco więcej. Wizards muszą grać szybko, w ataku pozycyjnym nie mają szans z nikim w lidze. Jedyną szansą na załapanie się na fajne granie jest skuteczność zza łuku. I tutaj upatruję szans dla Avdiji, który w tym sezonie rzuca na poziomie 40,4%. Dodatkowo po odejściu Gafforda ma trochę więcej zadań defensywnych i możemy go oglądać na pozycji centra rotującego z Kuzmą i Bagleyem. Każdy z nich jest na tej pozycji undersized i wczoraj z Jokiciem nie mieli nic do powiedzenia, jak 99,9% centrów tej ligi. Dzisiaj będziemy mieli trochę inne granie. Spojrzałem szybko na statystyki, jakie notuje Avdija w ostatnim czasie, dwa mecze temu wbił career-high na poziomie 43 punktów, wcześniej też kręcił się często gęsto w okolicach 20 oka. Dużo nabija tymi rzutami z dystansu i szybkim bieganiem do kontry. No zobaczymy, czy chłop jest for real, czy jest tylko statpadderem. Dzisiaj kolejny big game dla niego i pora pokazać coś więcej niż wczoraj, gdzie był totalnie bezzębny.
Deni Avdija powyżej 14,5 punktu @1,90 superbet
Deni Avdija powyżej 25,5 PZA @1,90 superbet